Tesfaye vil ændre "skøre" regler

Vil ændre udlændingeloven, så unge indvandrere ikke kommer uretfærdigt i klemme.
Lidt mere smidige regler skal sikre, at unge udlændinge i Danmark ikke fanges i kafkaske regler.

Derfor vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i næste måned fremsætte et lovforslag, som skal ændre på regler for opholdstilladelse.

Der er regler, der er skøre og dårlige, og dem skal vi have fjernet

"Der er regler, der er skøre og dårlige, og dem skal vi have fjernet hurtigst muligt. Vi fremsætter lovforslaget i næste måned, og lige så snart 90 folketingsmedlemmer har trykket på knappen, så ryger reglen i skraldespanden," siger Mattias Tesfaye til Ekstra Bladet.

Konkrete eksempler

To aktuelle sager har gjort handling fra ministeren påkrævet.

I den ene sag mistede en ung bosnisk pige retten til permanent opholdstilladelse, fordi hun skiftede fra gymnasiet til handelsskole og dermed fik et lille hul i sine uddannelsespapirer.

Unge under 19 år kan få permanent opholdstilladelse, hvis vedkommende har været i fuldtidsbeskæftigelse eller uddannelse uafbrudt siden folkeskolen og derudover opfylder alle betingelser med undtagelse af beskæftigelsesreglen.

I en anden sag mistede en 20-årig indisk pige sin opholdstilladelse, da hendes mor blev dansk statsborger.

Da pigen var 16 år, søgte hendes mor om dansk statsborgerskab. Sagsbehandlingen trak ud, og statsborgerskabet fik moren først tildelt to år senere, og da var pigen fyldt 18 år.

Fordi hun på tidspunktet for tildelingen af morens statsborgerskab altså var blevet myndig, så modtager hun ikke automatisk statsborgerskab, blot fordi hendes mor har fået det.

Regelændringerne er også efterspurgt af flere borgerlige partier, så ministeren får formentlig ikke svært ved at få flertal for dem.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I 1990'erne var de "midlertidige flygtninge", og vi blev svorgret, at så snart bomberegnen i Jugoslavien var forbi, så skulle de hjem. Nu arbejder man ihærdigt for at give de sidste af dem permanent opholdstilladelse og indfødsret. Det er meget få der er tale om, da langt de fleste har fået dansk indfødsret for længst. Man skal prøve at forestille sig, hvorfor Japan, Singapore, Hong Kong, Thailand, Tjekkiet og Polen ikke har disse "problemer". Er det overhovedet muligt for en dansker at studere i Japan med fuld japansk SU, og samtidig opnå permanent japansk opholdstilladelse og japansk indfødsret? Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det før. I virkeligheden er det jo luksusproblemer de har; De skulle bare lige være her midlertidigt i 90'erne, og nu brokker de sig over, at de ikke kan få hele armen, imens vi stadig giver dem gratis uddannelse.

P.S. Jeg besøgte Bosnien i sommeren 2019. Det samme gør to millioner øvrige turister hvert år. Det er en helt fantastisk sommerferiedestination, hvor der ikke er skyggen af krig.

Peter Jensen, jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg læste at du frivilligt havde besøgt et muslimsk land, hvad er der dog sket? Havde du læst forkert i rejsebrochuren? Når det gælder Hongkong er der vist mange der som ønsker at finde et andet sted at bo, hvor Kina ikke indflydelse på deres liv og Thailand er vel nærmest et militærdiktatur for tiden.

Kære Bent Menck Andersen
Jeg har intet imod muslimer i muslimske lande, og har også været i Tyrkiet, Libanon, Syrien, Egypten, Jordan og UAE. Jeg kan også sagtens forstå, at Afghanistans 99,9 procent muslimske befolkning gerne vil have islamisk lov i Afghanistan og støtter Taliban. Jeg har været imod krigen i Jugoslavien, krigen i Irak, krigen i Afghanistan, krigen i Libyen og krigen i Syrien fra dag 1. Når det er sagt, så mener jeg, at Danmark skal være for danskerne. Ikke at der ikke må være udenlandske gæster her, hvis de klarer sig godt, men de skal ikke have indfødsret, og vi skal bestemme. Det synes jeg ikke er urimeligt. Det gør de pågældende personer der er nævnt i artiklen her. De har fået en hånd, og nu vil de have hele armen. De vil have indfødsret og valgret i vores land. Det synes jeg ikke at gæster skal have, ligemeget hvor længe deres besøg varer. Danmark er vores hus, Bent. Vi bliver aldrig tilbudt indflydelse i Bosnien og Indien, som de har.

Når nu du endeligt begynder oprydningen i "skøre" regler kun du så ikke lige sørge for at mennesker født/ opvokset l Danmark år automatik blev danske statsborgere når de blev 18 !! Hvis de ikke er blevet danske på det tidspunkt så har vores skolesystem svigtet STORT.

Jeg tror, du skal læse artiklen igen. Han vil ændre de skøre regler, ikke tilføje flere.

Kære Lis Guldbech
Dit forslag indebærer, at udvisningen af LTF's pakistanske "el presidente" Shuaib Khan skal ophæves, og at han skal fragtes tilbage til Danmark med et dansk pas i hånden. Det håber jeg ikke, at du i ramme alvor går ind for.

Annonce