Annonce

Bramsen forflyttes: Ny transportminister

Ny forsvarsminister bliver Morten Bødskov - den ledige post som skatteminister overtages af socialdemokratiets hidtidige politiske ordfører
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) udnævnes til ny transportminister efter Benny Engelbrecht, som torsdag aften trak sig fra posten efter at Enhedslisten erklærede, at de ikke længere havde tillid til ham. 

Skatteminister Morten Bødskov (S) udnævnes til forsvarsminister, og Socialdemokratiets hidtidige politiske ordfører, Jeppe Bruus, udnævnes til skatteminister.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Trine Bramsen bliver yderligere minister for ligestilling. Et ressortområde som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard hidtil har haft ansvaret for.

Rokade løser flere problemer

Bramsen har som forsvarsminister været ude i flere mediestorme. Dét problem har statsminister Mette Frederiksen løst ved at lave en ministerrokade, der ikke blot går ud på at finde en erstatning for Benny Engelbrecht i S-folketingsgruppen, men en ministerrokade, der involverer flere ministerier.

En sag, som den nytiltrådte skatteminister Jeppe Bruus nu må se at finde holdbare løsninger på.

Ved at flytte Morten Bødskov væk fra Skatteministeriet, løser statsministeren samtidig problemet med, at S-regeringens tre støttepartier er stærkt utilfredse med, at de ikke har modtaget tal fra Morten Bødskov, der viser, at hybridbilerne slet ikke er så grønne, som hidtil antaget.

En sag, som den nytiltrådte skatteminister Jeppe Bruus har langt bedre muligheder for at løse end den afgående skatteminister.

Fældet af Enhedslisten

Enhedslisten meddelte sidst på eftermiddagen torsdag, at de ikke længere havde tillid til Benny Engelbrecht som transportminister.

"Konklusionen fra vores gruppemøde er klar: Vi har ikke længere tillid til Benny Engelbrecht som transportminister," lød det torsdag fra Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

Den manglende mistillid skyldes, at centrale klimatal "ikke er blevet udleveret" under forhandlingerne om Infrastrukturplanen sidste år:

Vi ved, at ministeren sagde, at tallene ikke fandtes

"Vi ved nu med sikkerhed, at de her klimatal eksisterede, og at ministeren kendte til dem. Vi ved, at ministeren sagde, at tallene ikke fandtes. Ministeren har tilbageholdt afgørende klimatal og dermed vildledt Folketinget," sagde Mai Villadsen.

Tillid fra Liberal Alliance

Højst usædvanligt udtrykte Liberal Alliances transportordfører og gruppeformand, tidligere transportminister Ole Birk Olesen, i minutternes efter Enhedslistens mistillidserklæring fortsat tillid til Benny Engelbrecht.

Han har ikke gjort noget forkert

"Han har ikke gjort noget forkert, og hvis han bliver væltet, så får vi bare Christian Raabjerg eller en anden partisoldat som minister. Vi vil gerne have en ny regering, men Danmark bliver ikke bedre af, at vi får en ny transportminister. Benny Engelbrecht er udmærket af en socialdemokrat at være," lød det fra Ole Birk Olesen.

Den usædvanlige erklæring fra Liberal Alliance udsatte torsdag aften Benny Engelbrechts afgang som minister et par timer. Men efterhånden som Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og til sidst også Nye Borgerlige slog fast, at de ikke ville holde hånden over en rød minister, stod det klart, at der ikke længere var et flertal bag Benny Engelbrecht.

I det dramatiske forløb kunne Benny Engelbrecht og S-regeringen også notere, at yderligere to løsgængere fra blå blok udtrykte forsat tillid til Benny Engelbrecht som minister: Nemlig Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Naser Khader.

"Det har været en ære"

Lige op til sin afskedsaudiens hos dronning Margrethe skriver Benny Engelbrecht på Twitter, at det har været en ære at være minister:

Om lidt tjekker denne cykelminister ud for sidste gang

"Sidste formiddag på kontoret. Gør klar til at min efterfølger kan rykke ind og siger tak til mine dygtige medarbejdere. Det har været en ære at være deres minister og jeg er stolt af alt det vi har nået. Om lidt tjekker denne cykelminister ud for sidste gang."

placeholder

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Fornuftige tiltag af Statsminister Mette Frederiksen...

I dag vil vi så høre oppositionen og de Borgerlige medier's sure opstød over de valg...

God Weekend...

Erling Drews...

Så kører det igen for Mette
En hybridregering må vi gætte
Et forsvar for ligestilling
På vej mod ny valghandling

En regering med mere brus
Som en Jeppe i sus og dus
Et Danmark atter klima-frit
Coronaen i nyt antrit

Amalienborg i stille dråber
Når Mette sin regering udråber
En regering i nye watt
Med trafik, forsvar og skat

En god anledning til at skifte forsvarsministeren ud, så vi kan tørre sveden af panden.

Ja, så kan forsvaret fortsætte med at købe små ting til hjemmet på statens regning, og ansætte koner og kærester i gode stillinger.
Alt bliver som i de gode gamle dage. Og vi risikerer heller ikke at Bramsen får den skøre ide at udnævne kvinder til generaler. Så alt i alt en god dag for vore oberster og generaler.

Nej Hans J. ikke under Morten Bødskov, han skal jo lave det samme, men forsvarets generaler og de blå partier kan bare ikke klare en type som Bramsen, hun er da også kontroversiel, men vi er mange kvinder der tager hatten af for hende. Nu kommer der ro på, sådan da, og tonen bliver anderledes.

Er det ikke på sin plads at revidere infrastruktur plan nå det har vist sig at CO2 udledningen ikke holder og ikke er med regnet i vvm redegørelsen.
At der er noget galt med den plan, tydelig gøres af at ingen sætter spørsmål ved den, kun Enhedslisten, tværtimod roser Ole birk nærmest Helge E

Ville være en god ide, du kendte ministerens navn HC. Han hedder Benny E. Og nej der er intet galt med den plan, og den bliver ikke genforhandlet, da ingen ønsker det andet end Mai V. Det var et stort bredt solidt forlig.
Men sørgeligt man fra blå partier vælter en minister bare fordi han er rød. Og fordi de kan. Han kunne have fået en næse og så færdig, som man normalt gør og har gjort tidligere, men nej Mai skulle vise hvor sej hun var.

EL har ret, når man laver et forlig,til 160 milliarder og det også omhandler CO2-udledning,
og man så skipper en redegørese/ Undersøgels der viser hvor meget de forskelige
bygninger,broer,veje, osv til 160 milliarder vil udlede af CO2.
Så skider man på alle dem der vil gøre noget ved klimaet,
og alle dem der har stemt på EL
Og hvem ved måske er det med fuldt overlæg at man undlod disse tal
da man godt vidste at EL ville have haft lavet om på nogle af protjekterne???

Ingen skider på Enhedslisten, men sagen fordrejes, de tal var ikke valide, men de burde måske alligevel være fremlagt, det ville dog intet ændre i forliget. Og Ø er slet ikke med i forliget, så det virkede lidt tosset, de tog sådan på vej.

To ministre med møg-sager rykker videre/nedad, ellers kunne vi også have udtrykt mistillid der!
Håber det bedste for Bruus, det et noget af en Urias-post, men håber han bringer fælles løsninger og fodslag.
Og kan ligestillingen så ikke få et fast sted og blive taget seriøst. Mette F. er i hvert fald desværre ligeglad med det område.
God weekend
/Erling
PS: ikke Erling Drews selvom vi ikke er så mange.

Trine Bramsen blev slidt op i forsvars ministeret af deres møgsager, som kom på hendes bord. Og nej hun er ikke degraderet, Transportministeriet er ikke et lille ministerie, hvis man spørger Hans Engell. Og ligestilling er jo lige hende, vent blot og se. Og Bødskov har da ikke dårlige sager, han blev sat til at rydde op, og det har han gjort, man skal jo ikke tro at alt hvad aviserne skriver er sandheden.

Ja Helle, rigtigt. Man skal ikke tro på at alt hvad aviserne skriver er sandt, især EB og BT!

Jeg har aldrig rigtigt brudt mig og trine bramsen
Men som forsvarsminister var jeg faktigs begyndt at holde af hende
hun var god,godt gået trine desvære nåde du ikke at sætte putin på plads
Men lad os håbe at krisen ender fredligt

Annonce