Ny måling: Socialdemokratiet på laveste niveau i fire år

Står til blot 24 procent af stemmerne.
Statsminister Mette Frederiksen (S) blev i sidste uge tvunget til at lave en regeringsrokade, efter at Enhedslisten trak støtten til nu tidligere transportminister Benny Engelbrecht (S).

Noget kunne tyde på, at den uro ikke ligefrem bliver belønnet af vælgerne.

I den nyeste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau, får Socialdemokratiet blot 24 procent af stemmerne. Det vil give et tab på fire mandater i forhold til folketingsvalget i 2019.

Det er den laveste tilslutning til partiet siden 2016. Og 1,9 procentpoint mindre end hvad partiet fik ved folketingsvalget for snart tre år siden.

Målingen betyder, at regeringspartiet har mistet en tredjedel af opbakningen siden foråret 2020, hvor Socialdemokratiet toppede med opbakning fra 35,8 procent af stemmerne.

Også de radikale, der står til 7,2 procent, må notere en mindre tilbagegang.

Har udsigt til rekordvalg

Fremgang er der til gengæld til to af regeringens støttepartier, Enhedslisten og SF.

De to partier samler den socialdemokratiske og radikale tilbagegang op og lidt til, og samlet set betyder det, at den røde blok går en lille smule frem - 0,4 procentpoint - i forhold til sidste uges måling.

Mandatfordelingen mellem rød og blå blok er uændret i forhold til sidste uges Voxmeter-måling. 91 mandater til de røde partier, 84 til de blå.

Enhedslisten er med opbakning fra 9,1 procent af stemmerne på vej til et historisk godt valgresultat. Partiets hidtidige bedste resultat var ved folketingsvalget i 2015, hvor 7,8 procent af vælgerne stemte på det.

Messerschmidt-effekt fortonet

Flere kommentatorer hæftede sig i sidste uge ved, at Dansk Folkeparti med 7,1 procent af stemmerne fik partiets bedste måling i flere måneder, men den fremgang holdt ikke længe.

Dansk Folkeparti går i denne uge tilbage til 6,2 procent af stemmerne, og dermed er man tilbage på det samme niveau, som partiet lå på ved årsskiftet.

Tilbagegang er der også til Nye Borgerlige, som i denne her måling står til 5,4 procent af stemmerne. 0,6 procentpoint lavere end i sidste uges måling.

Den største fremgang i blå blok er til Venstre, som går frem fra 14,2 procent til 14,8 procent, men partiet, der fik 23,4 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2019, står dog fortsat til en nærmest historisk vælgerlussing, som vil betyde et tab på hele 16 mandater.

Om målingen

Voxmeters meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.024 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover.

Målingen er lavet i perioden fra 31. januar til den 6. februar.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på +/- 2,6 procentpoint.




 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er dybt problematisk, at kommunisterne i Enhedslisten kan afpresse Socialdemokratiet på den måde. Egentlig er det beskæmmende, at leve i et land, hvor kommunister fyrer og ansætter ministre i regeringen. Et socialdemokratisk opgør med de forældede tåbekonventioner, f.eks. i en SDF-regering, havde forhindret dette, og reddet Danmark.

Kommentar til Peter Jensen !

Enhedslisten har ikke afpresset Regeringen, da det er Transport Ministeren, som har afskediget sig selv, ved ikke at fremlægge alle tal som jeg også hørte i Samrådet...

Her erkendte Transportministeren jo, at det ærger ham, at han ikke fremlage alle tallene, men det ville blive gjort fremover...Ja fremover er jo ikke det samme som at fremlægge alle tallene for CO2 udslip, når man har indkaldt til møde, hvor man tror at alle tal er fremlagt...

God eftermiddag,
Erling Drews...

Har du et særligt problem med, at det er Enhedslisten, der traf beslutningen? Og har du et problem med, at et lovligt parti med plads i Folketinget kan agere som alle andre partier? Vi var aldrig kommet i den situation, hvis de efterspurgte data var udleveret.

Kære Martin Johansen
Kommunisterne i Enhedslisten sidder ikke lovligt i Folketinget. Grundlovsgiverne gjorde valgretten betinget af selvforsørgelse, og helt frem til efter afslutningen af 2. verdenskrig, var valgretten betinget af, at enhver modtaget fattighjælp var tilbagebetalt først. Der udover forbyder grundloven enhver udlænding falsk indfødsret og dermed valgret. Dette har man også blæst stort på. Med grundloven i hævd, ville Enhedslisten forsvinde fra Folketinget som dug for solen, jf. GL §§ 29, stk. 1. og 44, stk. 1.

Enhedslisten er en kriminel ulovlig nazikommunistisk terrororganisation, der ikke har nogen som helst lovlig hjemmel til at sidde i Folketinget.

det er noget det værste sludder jeg i lang lang lang tid har læst :-)

Det værste hjernevasker sludder jeg længe har hørt.

Arhhhh ha ha ha! Nazikomminist? -meget mere skizofren bliver man vel næppe... HOLD NU KÆFT

Peter Jensen, hvilken gang vrøvl du fremkommer med. Har du virkelig ikke andet at byde ind med?

Ja, sjovt nok er der også 2 tidligere kommunister på ministerholdet. Det er Matthias Tesfaye og Pernille Rosenkrantz Theil. Så sosserne har også problemet indenbords.

Ja det er lidt ærgerligt, men det kan ændre sig igen, tror mere det er den konstante kritiske Berlinger og E.B. som puster alt op. For første gang længe er der lidt kritik af nogle af de blå partier også. Enhedslisten overreagerede, det var helt unødvendigt og fadæsen var ikke nok til en fyring. Der er fortsat ti mandater forskel mellem rød og blå partier, men det er da bedre når det er 25, ingen tvivl om det. Egentlig underligt regeringen ikke belønnes for deres økonomiske politik og den lave ledighed.

Mon ikke det er kommet dertil, at ENHEDSLISTEN har ønsket en lejlighed til at fortælle regeringen, at en fortsat egenrådighed og magtdemonstration fra regeringens side nu skal ophøre.

Det er helt klart vi har en regering der ikke giver Folketinget de oplysninger de har , det er under alt kritik, det er sådan at minister der ikke fortæller hvad de ved, hører ikke hjemme i en regering, vi må det sådanne at vi kan stole på dem der sidder i ministerstolene

Kommentar:

Helt ærligt, det var forventet, med de underlige tiltag den Socialdemokratiske Regering lægger frem...

Først og fremmeste med Ministre der taler usandt, samt ikke fremlægger de konkrete tal, som én minister skal...

Eksempelvis underlige tiltag, over for Lønmodtagerer som tegner Private Lønforsikringer, nu skal beskattes højere i 2023, end de Lønmodtagerer som har tegnet en Lønforsikring i sin A-Kasse/Fagforening, ene og alene for at påtvinge Lønmodtagerer med Private Lønforsikringer til at være medlem af en A-kasse...

Men den ledet Socialdemokratiske Regering får ikke held til bremse de stigende Private Lønforsikringer, som Lønmodtagerne tegner, da man med en Privat Lønforsikring, er fri for at møde op i et Jobcenter når man bliver arbejdsledig, samt fritaget for tåbelige politiske aktiveringer og andre tåbelige tiltag, samt ikke får modregnet karensdagene, som Socialdemokratiet var med til at vedtage, hvor en ledig fra og med den første Januar 2022 yderligere kan miste op til 2.689 kroner i dagpenge...

Dog skal Socialdemokratiet roses for den såkaldte "Arne-Pension" som så betyder, at Socialdemokratiet desværre har været medvirkende til, at hæve Folkepensionsalderen igen her fra Januar 2022

God Eftermiddag,
Erling Drews...

Erling Drews.. Du kan ikke sammenligne en forsikring,
med en statslig A-kasse, du skriver A-Kasse/fagforening.
Jeg er godt klar over at du ved at den statslige A-Kasse
er drevet at staten og KUN administreret af fagbevægelsen,
eller andre, som er blevet anerkendt som værende godkendte.
Det hedder en statsanerkendt A-Kasse.
Krifa er ikke en fagforening men en kristelig virksomhed,
men de er anerkendt til at måtte administrere en A-Kasse.

Kommentar til Arne Jensen !

Tak for debatsvar !

Efter min mening, skal man slet ikke være medlem af en A-kasse, når der er Private Lønforsikringer på markedet, hermed er man fri for at møde op dag et, i et Jobcenter, hvis man vil have udbetalt Dagpenge, samtidigt påtvinges man de regler der nu engang gælder for A-kasse medlemmer, nemlig tosser aktiveringsre og andre negative tiltag, samt at vores Folkevalgte konstant forringer dagpengereglerne...

Men hver borger bestemme jo selv, hvad man vil vedrørende A-kasse eller Private Lønforsikringer, jeg foretrækker det sidste...

God Eftermiddag,
Erling Drews...

Historien kunne også være, at Socialdemokratiet faktisk gennem hele regeringsperioden til nu har ligget og ligger solidt og godt i meningsmålingerne. Som i øvrigt er en demokratisk forbandelse, men det er en anden snak.
Mette Frederiksens projekt var, både at genindføre politik - ikke blot som leflen for markedet, men som rammesættende for markedet og samfundsudviklingen og at ‘genindføre’ Socialdemokratiet i Socialdemokratiet. Begge dele er lykkedes. Den grønne - offensive grønne politik har været stedbarn i partiet længe. Det tager tid at få miljøpolitikken integreret, navnlig når den ikke blot skal være floskler og til pynt. Men der er ingen vej uden om. Og desto mere robust man går til den grønne omstilling nu, desto mindre panisk vil man fremstå senere hen. Betænk her, at vi i Danmark allerede burde overveje, hvilke dele af Danmark der i nær fremtid ikke vil være beboelig og derfor må opgives, bare på grund af de næste 30 års havstigning.

En glimrende kommentar

Corona-krisen har regeringen løst flot, men i øjeblikket gør de ikke meget for at gøre sig populær i befolkningen. Mærkelige sager, mærkelige afgørelser som er svært at se kommer den alm. dansker og deres vælgere til gode. Det virker som om der er ministre, der ikke helt er dygtige nok, og at Mette F. tager magten for givet.
Desværre.

Corona krisen har bevæget hele EU længere mod de højreradikale partier, som har fået ny vind i sejlene. Sådan er det jo. Når problemerne vokser løber en vis del af vælgerne mod tåbelig radikalisering.

Den blå svindel, løgn og manipulation af den danske befolkning fortsætter.

Den blå svindel
og
DEN RØDE SVINDEL!

Når de røde ønsker grønne biler
Sandheden om CO2 langsomt siler
Driver som dråber på klar glas
Der omgiver vort fælles palads

Straffesparks-konkurrencer forsvinder
Inflationen bliver den sikre vinder
Flaskehalse der fattigdom skaber
Paris-fremtidshåbet alle efteraber

Paradis på jord uden sved og smerte
Moder jord der mistede sit hjerte
Olympiske lege og Nations cup
Evolutionen har nået sin højeste top

Køer der ej længere prutter
Babyer der ej mere sutter
Menneskelivet i ren symbiose
Planeten i CO2-atmosfærisk osmose

Salah og Mané som den lille prins
Der redder klodens regn i oilskins
Ronaldo og Messi i fælles glans
Skaffer ørkener vand i regnbue-dans

Lille Danmark i Grand Départ
Alle cykler til afgang er klar
Dansen om CO2-kalven afgår
Verden i Danmark en klar vinder får

Putin klapper i sine små hænder
Europa al sin energi forbrænder
Tidens vindmøller blir den store vinder
Alle små fisk fra havet forsvinder

Adam og Eva på egen vejr-station
Googler på “Paradisets vegetation”
Blot et enkelt rødt æble at spise af
Al kundskaben kan forskerne ha’

Hvis religionen er jysk demokrati
Alle må bruge deres egen fantasi
Æblemos eller usødet æblegrød
En kristen regering er altid rød

Socialdemokratiets tilbagegang kan ikke undre, når to ministre bliver taget i at skjule hhv. lyve om sager, de kendte til. Måske det ville være en god ide, at folkevalgte socialdemokrater viste almindelig høflighed og dannelse over for vælgere og begyndte at lytte samt nedtone "magtens sødme".

SD taber de store byer og specielt Storkøbenhavn. I årtier er resourcer blevet overført fra København til provinsen og SD regering har kun øget overførelsenerne. Samtlige nedlægges statsjobs og uddannelse flyttes ud af København. Der er byggede motorvej i vestJylland der er næste tomme mens femfinger planen fra 1947 endnu ikke er udført. SD har fortjent at miste de Storkøbenhavn stemmer, for det er ikke i københavnernes interesse at stemme på SD.

Danmark's første statsminister der har opnået at ødelægge dette smukke land og gjort regeringen og ordensmagten samt det offentlige til det mest korrupt der er nogensinde set i dansk historie men folket vil sejre i den sidste ende, sandheden vil komme frem og sandheden vil altid vinde når folket rejser sig op, man kan kun presse et samfund så meget før det giver bagslag og ligesom dannebroget den gang gav os sejren da det faldt fra hilemen alle de år siden vil det igen give os sejren mod korruption og tyranni så længe det bliver holdt højt af frie dansker der har fået nok og vil give alt for at dette dejlig land mod uretfærdighed og undertrykkelse

Kukkeluk?

Gallup i dag 10.2, rødt massivt flertal.

Det er altid trist når "moderpartiet" går ned af bakke. Det er endnu værre når de ikke har fortjent det, hvad der er tilfældet her. Der bliver i tiden lavet god socialdemokratisk politik med basis i virkeligheden. Socialdemokratiet må naturligvis have en forventning om at tabe "pusten" en lille smule når Corona bedres, men det burde kunne udlignes af konstruktiv politik. Alle er imod os i øjeblikket, de blå partier fører ikke politik men mod politik, som bare består i at være så meget på tværs som muligt og ikke tænke i samarbejde om noget som helst. Tonen er blevet forfærdelig i pressen. Ekstrabladet og BT (som nu er helt blå aviser) balancerer på grænser af injurier på dagligt basis, ud fra devisen hvis man er politiker må man som udgangspunkt være et dårligt menneske. Man kører en form for journalistik som kun kan betegnes som "jo værre jo bedre" journalistik uden anden værdi end den rent sladderblads mæssige indgang.
Ovenstående er slemt nok og kan nemt få store konsekvenser for Socialdemokratiet, men det er faktisk ikke engang det værste der sker i øjeblikket. Det er derimod det faktum at vores egne venner i den røde blok tilsyneladende har mistet alle ønsker om sommetider at agere med os i stedet for, som de primært gør lige nu kæmper sammen med blå blok. Somme tider i et ubevidst sammenhold men resultatet er som bekendt det samme. Det er både sært og helt uhørt.

Mv.
Peter Høegh

- Havde jeg været hjemmeboende studerende, ville jeg ikke stemme på Socialdemokratiet, når der bliver valg.- Forslaget om yderligere nedgang i SU'en for hjemmeboende samt forkortet dagpengeperiode for dimittender er i mine øjne hverken socialt eller demokratisk. Tværtimod!
Forslaget er udtryk for forskelsbehandling og for manglende indsigt, forståelse og fornuft!
Om igen!!!

For de 18 milliarder kr. årligt forsvaret får tilført bør Danmark købe en lettere brugt 100 megaton atom bombe med tilhørende raket installeret på en hydraulisk platform, som kan dreje 360 grader og affyres fra en knap på den sidende statsministers iPhone 24/7. Så skulle vi være helgaderet. Nemt, bekvemt og billigt.

PS. Da jeg bor i Jylland foreslå jeg raketten med tilhørende bombe og platform installeres på Sjælland. Bare for en sikkerheds skyld, hvis der skulle ske en fejl detonation.

Annonce