Annonce

Coronatestcentre er Danmarkshistoriens mest vellykkede integrationsprojekt

Unge med indvandrerbaggrund, som ellers har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, har haft succes som podere. Nu er de lige til at plukke for erhvervslivet, mener Rasmus Stoklund (S).
Tusindvis af podere har spillet en nøglerolle i den danske teststrategi. De har gjort det muligt at holde Danmark mere åbent end de fleste andre lande, og de har bidraget til at holde smitten i skak – i hvert fald indtil Omikron kom ind på scenen.

De fleste af os er blevet podet utallige gange i næse og svælg.

På det teststed hvor jeg oftest er blevet podet, har det de fleste gange været unge mennesker med rødder et sted i Mellemøsten, der med venlighed, omhyggelighed og håndelag har taget imod.

Mit gæt vil være at mange af dem er født eller i hvert fald opvokset i Danmark. Af forældre som er indvandret hertil i 80’erne, 90’erne eller 00’erne.

Danmarks mest vellykkede integrationsprojekt

Utilsigtet er testcentrene måske endt med - som en sidegevinst - at blive et af Danmarkshistoriens mest vellykkede integrationsprojekter. Vel at mærke UDEN at være et projekt.

Ingen særbehandling. Ingen sagsbehandlere. Intet løntilskud.Ingen projektmagere.

De unge mennesker har klaret sig på ordinære vilkår. Ingen særbehandling. Ingen sagsbehandlere. Intet løntilskud.Ingen projektmagere.

Kun dem, deres arbejdsgiver og så en masse folk, som skulle testes. De søgte et job, fik det, passer det. Og fremtiden ligger nu for deres fødder.

Restriktionerne et overstået kapitel. Og her står vi med tusindvis af unge mennesker, der har vist deres værd.

Unge mennesker med en profil som historisk set har været overrepræsenteret i nogle af de forkerte statistikker. Men unge mennesker der har vist, at den overrepræsentation hører de ikke til i.

Poderne skal ud i erhvervslivet

Det er virkelig værd at glæde sig over. Erhvervslivet – blandt andre COOP og Salling – har fået øje på den gode arbejdskraft, som snart bliver tilgængelig.

Også andre bør være klar til at rekruttere poderne. Der ligger nu et medansvar hos arbejdsgiverne. Uanset om de er offentlige eller private.

Tusindvis af unge mennesker banker på jeres dør, når testcentrene lukker. I kan roligt give dem en chance, for de har bevist, at de har tænkt sig at gribe den og leve op til den tillid, som I viser dem.

Det er da værd at glæde sig over i en tid med mangel på arbejdskraft.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kære Rasmus Stoklund
At rejse til et andet land som gæst og forsørge sig selv, er ikke en succes. Det er i bedste fald en manglende fiasko. Alle de gange jeg har besøgt Egypten, Tyrkiet og Jordan, har jeg forsørget mig selv. Ingen tyrkiske parlamentsmedlemmer har takket mig i lange kronikker i den tyrkiske dagspresse, når jeg selv har betalt for mit hotel og min aftensmiddag. Fejringen af, at jeg kan tørre mig selv i røven, er totalt udeblevet. Hvornår skal jeg klappes og dikkedik, bare fordi jeg ikke er en importeret taber? Er vi virkelig nået dertil, hvor vi skal have armene over vejret af begejstring, når vores eksotiske gæster gider have et helt normalt arbejde? Nej, enten skal udlændinge klare sig godt i Danmark, herunder forsørge sig selv, eller også skal de udvises - eventuelt med magt. Ingen danskere i Thailand, Hong Kong, Singapore og Tokyo bliver fejret og hyldet af myndighederne, bare fordi de betaler deres egne regninger. Til gengæld bliver de kylet ud, hvis ikke de gør.

Lad nu bare den gode Rasmus Stoklund få lidt god omtale. Han trænger til den, også selvom det er på en billig baggrund.

Måske er historien ikke så rosenrød.
Kunne det tænkes at de mange indvandrere kun har taget jobbet på grund af lønnen.
240 kr i timen for ufaglært arbejde.
https://fagbladet3f.dk/artikel/tusindvis-ansaettes-til-vaccinere-og-pode...
Og det er 3F tal.
En hån mod de mange butiksansatte som løber rundt til den halve løn - dag efter dag.