"Vi taler om kvinder, der er blevet dræbt, fordi de er kvinder"

Fire kvinder dræbt alene i år: Vil lave handleplan til bekæmpelse af partnervold og mord på kvinder
Trine Bramsen (S), der ud over at være transportminister også er minister for ligestilling, bebuder nu en national handleplan til bekæmpelse af partnervold og mord på kvinder.

Trine Bramsen siger i kølvandet på sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn til TV 2, at det er "bedrøveligt", at der i 2022 er kvinder, der bliver dræbt, fordi de er kvinder.

"Det skal vi gøre noget ved," siger Trine Bramsen.

S-regeringen vil konkret komme med en handleplan, der skal gøre op med vold og partnerdrab på kvinder.

Ifølge Trine Bramsen er drabet på Mia Stevn det fjerde drab på kvinder i 2022.

Hun vil nu arbejde tæt sammen med interesseorganisationer og Justitsministeriet om udformningen af handleplanen.

der sker for kvinder, fordi de er kvinder

"Vi bliver nødt til at tale om det her som noget, der sker for kvinder, fordi de er kvinder. Ikke på grund af alt muligt andet, siger Trine Bramsen.

"Vi har et problem, Danmark"

Onsdag aften skrev Trine Bramsen på Facebook, at det bekymrer hende meget, at kvinder bliver dræbt, blot "fordi de er kvinder":

"Lad os lige stoppe op og tale lidt om drab og overfald på kvinder. Blot en måned inde i året har vi set flere partnerdrab på kvinder og hvad der antages at være mord. Vi taler ikke om kvinder der har været del af bandekonflikt, anden kriminalitet eller tilfældige ulykker. Vi taler om kvinder der er blevet dræbt fordi de er kvinder!"

Trine Bramsen inviterede samtidig interesseorganisationer og aktører til dialog om sagen:

Et problem vi skal kunne tale om og finde løsninger på

"Vi har et problem, Danmark! Et problem vi skal kunne tale om og finde løsninger på. Jeg kommer til at invitere organisationer og aktører til kaffe for at diskutere dette - og andre problemer nærmere. Men jeg modtager også meget gerne jeres forslag til løsninger. Kun sammen kan vi ændre tingene."

placeholder

 

Direktøren for Kvinfo, Henriette Laursen , og den afgående formand for Kvinderådet, Nanna Højlund, kvittede på Facebook straks for udmeldingen fra ligestillingsministeren.

Politikere fra SF, Venstre og De Radikale tog omgående meget positivt mod Bramsens budskab.

"Tak Trine Bramsen for stærk melding," lød det blandt andet fra De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske det er tid til at ransage vores forhold til opdragelse af såvel piger som drenge. For noget tyder på der er opstået en ubalance mellem kønnene blandt de yngre generationer, siden sådanne handlinger som dette drab sker. Det skete stort set aldrig før i Danmark. Så det har uden tvivl til grund i de moderne køns relationer. Pigerne skal selvfølgelig kunne være her. Ingen tvivl om det. Men det skal drengene også. Heller ingen tvivl om det. Uden opdragelse af vores børn får vi bare en flok respektløse vilde uden grænser.

Ligestilling er gensidig og ikke bare en envejskommunikation.

Hvad mener du mon med den kommentar, Jeppe Lindholm? Din reaktion på, at fire kvinder på cirka en måned er slået ihjel, er "pigerne skal selvfølgelig kunne være her. Ingen tvivl om det. Men det skal drengene også." Nu er emnet kvinder slået ihjel af mænd. Kan drenge ikke få lov til at være her, hvis de ikke får lov til at slå piger ihjel, når de bliver ældre, eller hvor skal den her pointe egentlig ende henne? At når en minister opfordrer til, at vi gør en indsats for at standse mord på kvinder, så bliver du bekymret for, om opdragelse kan bremse mænds udfoldelsesmuligheder? Ja tak til begrænsning af mænds (og kvinders) udfoldelsesmuligheder, hvis det, vi begrænser, er voldelig og dødelig adfærd.
Det mest forkerte i din kommentar er dog nok den fejlagtige konstatering af, at mord på piger og kvinder skulle være et nyt og moderne fænomen - og dermed knytte sig til en ny opdragelse. At sige, at mord på kvinder er et nyt fænomen herhjemme, kræver vist, at man ignorerer al statistik. Det nye er nærmere, at de unge generationer er mere parate til at kræve, at der bliver gjort noget ved det.

Jeg tror ikke det vil give mening at reagere på sådan en kommentar. Så det lader jeg være med.

Jeppe, det er typisk for dig at du fyrer en masse l... af som du efterfølgende ikke kan forsvare. Og heller ikke engang vil forsøge at forsvare.
Det er ynkeligt!
.

De seneste 10 såkaldte "bandedrab", der egentlig bare er et udtryk for normalen i en fremherskende importeret klankultur, hvor mellemøstlige mænd har dræbt andre mellemøstlige mænd, har ikke kunne få den yderste venstrefløj på barrikaderne. Det var ikke nogen wokeistisk buzz-kamp, der. Ikke noget med kønsforskning for RUC og strukturel sexisme. Disse ofre, som man ellers skulle tro var lige så meget værdige mennesker for den humanistiske venstrefløj, som unge kvinder, betyder intet for dem i den sammenhæng.

Godt skrevet Nanna. Sært at hver gang vi taler om vold mod kvinder, Er der folk som fremturer med de stakkels mænd og drenge. Det er på tide der bliver gjort noget mod vold og mord på kvinder.

Uha, det er et stort og vanskeligt emne at mene noget om, og det er slet ikke sikkert at det der menes er korrekt. Dog vover jeg lidt af pelsen. Tidens trend er at alle skal være perfekte. Piger skal ligne modeller, og mænd være en flot udgave af agent 007. Falder min ved siden af, så kan man godt blive hjemme fra diskoteket. Det giver selvfølgelig noget frustration hos begge køn. Pigerne bliver deprimerede, og nogle af mændene aggressive. Ingen af delene skal vi acceptere, og alle burde arbejde på at fjerne dette idol-billede. Der har medierne et STORT ansvar.

hans, du ved ligeså godt som jeg at den der med 'modeller' og '007' jo langt fra gælder alle de unge. Så dumme er de, heldigvis, ikke.

Og så skal vi ikke glemme 'drugrape', når vi taler om forbrydelser mod kvinder.
Det er SÅ lumpent.
Sæt straffene op op op!
.

Mord på kvinder er aldeles ikke noget nyt. Men ingen har nogensinde gjort noget ved det. Der er i den grad berøringsangst, når det gælder danske mænd.

vi ved jo alle hvor den ringeagt for kvinder kommer fra, og multi kulturelle samfund bliver jo en blanding. skal vi have respekten for kvinder tilbage er det islam og tørklædet vi skal tage fat i jo længere vi venter jo værre. jeg skriver ikek at mordne er lavet af etnisk ikek danske jeg skriver at islams syn på kvinder smitter af i samfundet og det skal stoppes

Tror det er rigtig fint at Ligestillingsminister er blevet Bramsen, hun er handlekraftig og effektiv, så nu skal der nok ske noget for alvor på flere lige stillingsområder. På samme måde med Ane H. på Kulturen, Jeppe Bruus i skatteministeriet og Bødskov i forsvaret, det tegner godt.
Så møde i FT i dag med Messerschmidt, jamen dog en teaterforestilling, han spiller op med råben og store armbevægelser og vender rundt og ser om de nu ser ham alle sammen. Og stiller de samme spørgsmål der er endevendt 117 gange om sms i Minksagen. Det bliver en pestilens at høre på ham fremover.

Nævnte skabte så store problemer som forsvarsminister, at Mette F. var nødsaget til at vise handlekraft. Derfor fejrede forsvaret også afgangen med champagne.

Kvindemord kan deles op i 2 grupper, der er partnere eller x-partnere der myrder og så er der nogen der myrder kvinder fordi lejligheden er tilstede, i forbindelse med voldtægt, røveri eller lignende. Motiverne kan være vidt forskellige, så hvordan det er muligt at forebygge det ske, det er for mig at se helt umuligt. Men 2/3 af dem der myrdes i Danmark er mænd og stort set alle mordere er også mænd, men de er alle født af kvinder og har tit fået en virkelig dårlig opvækst, så mon ikke der er i det område der skal sættes ind ?

Handler om de mænds opvækst. Omsorgssvigt for 98% vedkommende.
Der er masser af faglitteratur. Og følg den lille serie om det p.t. i TV

Det største mørketal er kvinders fysisk vold mod mænd. Det er så tabu belagt at det ikke bliver anmeldt. Der er akut behov for bare et krisecentre for mænd hvor de kan beskyttes. Der har være et lovforslag om krisecenter for mænd men det stemte Bramsen imod. Kvindlige partnervold er ikke bare fysisk men i endnu høje grade psykisk. Disse skader som kvinder volder kan aflæses i mænds overrepræsentation i selvmord og misbrug statistikker. Denne kvindevold er et langt større samfundsproblem end de få mord på kvinder. I øvrigt myrdes lange flere mænd. De faldende i vores mange krige er også mænd. Men jeg håber nu at Bramsen også invitere Manderådet så feminister fra kvindfo ikke skaber ubalance i kønligestillingen igen.

7

Vi taler om drab. Mænd dræber mænd, og mænd dræber kvinder.

I 2021 var der 35 drab i Danmark. Ud af de 35 var 25 dræbte mænd. Det hører vi sjældent en ligestillingsminister reagere på - Eller andre for den sags skyld.

Men et menneske er et menneske og et drab er lige så forfærdelig som et andet.

Jeppe, nu bevæger du dig væk fra emnet, men kan du sp ikke lige opdele gerningsmændene efter køn?

Det er jo dybt tragiske sager, hvor kvinderne selv intet som helst forkert har gjort, men alligevel er blevet ofre for voldspsykopater, eller hvad man nu skal kalde dem.

Her kan man godt frygte, at nogle med en agenda vil gribe muligheden for at gøre dette til et problem med "mænd i almindelighed" eller en "udbredt kultur blandt mænd", uagtet at 99,99% af danske mænd ikke gør, har gjort, eller nogensinde kunne finde på at gøre noget så modbydeligt.
Det ville dels flytte fokus væk fra de fællesnævnere, der måtte være mellem dem med den slags lyster og tendenser, og det vil mistænkeliggøre en masse mennesker, hvor så godt som alle heller intet forkert har gjort.

Så lad os alle holde hovedet koldt og fokus rettet de rigtige steder hen.

"Efter drab på ung kvinde: »Alle mænd bør tænke sig grundigt om«"

Kan man læse på Jyllandsposten. Her står alle mænd under anklage med den overskrift.

Måske det er på tide at undersøge årsagen til de store social problemer der efterhånden hærsker i det danske samfund. Et samfund, som består såvel af kvinder og mænd.

Jeg er ovenud glad for jeg ikke er ung nu om dage. Jeg havde min ungdom før verden gik af lave. Hvor piger var piger og drenge var drenge. Vi dansede disko og kørte knallert sammen. Men jeg har ondt af nutidens yngre generationer og den unge generation. Hvad er det dog for en verden vi har ladet dem vokse op i. Før var vi sammen. Nu er vi mere hver for sig. Konstant under pres for at præstere, konstant under trusler for klimakatastrofer, krig død og ødelæggelser. Ikke så sært nogen bliver tossede i deres hoveder.

Og nej. Det bliver sikkert ikke bedre. Der findes ingen vej tilbage til det gode liv. Kun lapperier og reformer, som kontinuerligt har gjort det være og være.

- Men vi er selv skyld i det.

Jeppe, dine kommentarer ligner mere og mere om Aksel Jensen's: lange og vrøvlede.

Jeg troede ellers at Jeppe Lindholm var ungdomsskadet. Nu afslører han så at han intet har lært gennem livet. Suk!

Nye Borgelige har rendyrket egoisme-ideologi og adfærd, der er yderst skadeligt for et samfund.

Islams religions-diktatur og meget diskriminerende Koran-ideologi er yderst ødelæggende og skadeligt for mennesker og samfund.

Begge ideologiers manipulerende magtsindsyge er sygelig kultur, hvor macho-adfærd dyrkes og hædres.

Jeg efterlyser en bredere ligestillingspolitik, der indebærer mere end det generelle ligestillingsbegreb, der "altid" anvendes.

Vel er det vigtigt, at der opnås fuld ligestilling mellem personer af hunkøn og hankøn (og for den sags skyld også af "andre køn"), men ligestilling kan jo også være at stille forskellige befolkningsgrupper og aldersgrupper lige med hensyn til bl.a. løn, indtægter, uddannelse og jobtilbud/jobmuligheder.

Måske Trine Bramsen kan være med til at sikre en kvindelig forsvarschef og værnepligt for kvinder?

Da vi fik bilerne indførte vi fodslæbende flere og flere færdselslove. Senest om vandvidsbilisme.
Da vi fik råd til alkohol åbnede flere og flere værtshuse. Men ingen færdselslove om god færdsel.
Da vi fik råd til mere og mere lækkert tøj blev mere og mere fancy påklædning et must uden færdselsregler.
Da vi fik sociale medier blev de anvendt mere og mere, men uden færdselsregler.
Da vi fik overvågning reddede det nogle få bilister, nogle fulderikker der faldt i åen, nogle kvinder hvis skæbne ellers ville have været uvist.

Lukker man sin hund ud af bagsmækken på sin bil uden den er i snor, risikerer man at den på grund af sine instinkter skambider et barn.
Ansvaret er entydigt på hundeejeren!

Ansvaret i trafikken, på værtshuse, på gader og stræder, ja, overalt i det fysiske og cyper rummet er ….

Diskussionen er lang!

Mennesket er instinkter. Også! Nogen er styret af instinkter. Især påvirket af alkohol og diverse stoffer.

Men hvem har ansvaret?

Biologien? Personen selv der kender egne svagheder? Forældrene? Psykiatere? Politikere?

Vennen? Værtshusholdere? Festdeltagere i hele festgaden? Politiet? Forældrene? Myndighederne?

Eller misdæderen?

Hundene, der skambidte den ti-årige dreng, blev aflivet.

Instinkterne blev aflivet!

Spørgsmålet er blot?

Hvad adskiller mennesker fra dyr?

Bortset fra at det altid er synd for mennesker!

Det er ligeledes synd for mink når de holdes i bur!
De kan ikke udleve deres naturlige instinkter!
De er nu aflivet i Danmark for altid! Af humane årsager?

Hvordan holder vi vores børn i vuggestuer, børnehaver, skoler, gymnasier…?

Ja, når de bliver 16 år skal instinkterne udleves og værtshusene holdes døgnåbne…

De skal have lov at leve deres liv fuldt ud…

Og det gør de så.

Men nogle mennesker har stadigvæk holdninger fra før ungdomsoprøret, og kollektiverne og fri sex, og you name it!

Det hele får en tur i møllen!

Men fordi en mor og to børn køres ihjel af en vanvidsbilist, giver ingen reaktion…

Et menneskeliv er et menneskeliv…

Når instinktet tar mennesket skal det danse, køre hurtigt, kravle højt op, gå på havnekanten, eller…

Oftest er trikkeren alkohol….

Men det skal vi ikke tale om.

Vi skal leve livet fuldt ud!

Det var nok her samtalen skulle tage sin begyndelse….

Fremstilling af alkohol, distribution af alkohol, udskænkning af alkohol har alene blot i Danmark en ti gange større CO2 udskilning end cementproduktionen på Aalborg Portland.

Der er nok for de unge at tage fat på, når de unge nu er så klimavenlige!

Men så kan de jo ikke leve livet fuldt ud!

Det som de tre foregående generationer heldigvis holdt nogenlunde i ave.

Ellers havde klimaet været i en forfærdelig tilstand.

Stop al alkohol-produktion i Danmark og luk værtshusene.

CO2 udslippet ville svare til lukningen af halvdelen af ko-mælkeproduktionen i Danmark.

Og de unge ville kunne være stolte af netop deres generation! Den første generation der gjorde noget for klimaet!

Selv Mette Frederiksen er med på vandvognen! Fra rød til grøn!

Og mangen en politiker havde ikke behøvet at forlade dansk politik i utide!

De øverste velformulerede og ansvarsfulde fremstår for de instinktstyrede med et godt forbillede - et ikon for god færdsel i trafikken, i festlige sammenhænge, på værtshuse, i sociale medier.

Skolen mangler ikke flere ansvarsområder og lange skoledage.

Børn og unge mangler forbilleder. Så de kan leve livet fuldt ud!

Også i vuggestuen, i børnehaven, i skolen, på ungdomsuddannelserne, i arbejdslivet.

Værtshusliv er intet liv. Kun et instinkternes sammensurium styret af alkohol!

En far og mor der går på arbejde er børnenes bedste forbillede.

Plejer fru Frederiksen at sige. Men hvor er forældrene i fritiden? Også som unge? Og som unge forældre?

Klimakrisen kan sænke alkohol-forbruget i Danmark.

Hvis vi har modet!

I dag galoperer energipriser og andre forbrugerpriser, så en hel generation af forældre sendes på værtshus for at drikke de økonomiske problemer væk!

Hvorfor drikker Jeppe?

Fra rød til grøn!?! Der bliver masser af grunde til at lade instinkterne styre i klimakrise-fremtidssamfundet.

I Rusland har de vodkaen og Putin. Men ingen vindmøller!

Danmark er et samfund med rettidig omhu!

Sagen fra Nordjylland gør os kollektivt flove!

Steinmeier i sin genvalgstale som forbundspræsident i Tyskland:

Dann müssen wir Brücken bauen! Brücken bauen zwischen den Generationen, zwischen den Alteingesessenen und denjenigen, die neu hinzukommen. Brücken zwischen Start-Ups und Hochöfen, Brücken zwischen Großstadt und plattem Land, auch zwischen den Gesprächen in der Kneipe und denen in Brüssel und Berlin. Kurzum, wir brauchen, meine Damen und Herren, Brücken in Richtung Zukunft, die breit und stark genug sind, dass wirklich alle darüber gehen können – und dafür, verehrte Delegierte, will ich arbeiten.
Und ich will das Gespräch darüber mitnehmen ins ganze Land, in die Winkel unserer Gesellschaft, fernab vom Selbstgespräch der Hauptstadt, das viele nicht erreicht. Ich will Orte besuchen, an denen Menschen Verluste erleben – und, ja: Es gibt Verluste. Es gibt Orte, die sich völlig neu erfinden müssen in diesen Jahren. Keiner dieser Orte liegt am Rand der Gesellschaft. Sie alle braucht es für die Zukunft unseres Landes. Sie alle braucht es für neuen Zusammenhalt. Es bleibt unsere gemeinsame Erfahrung: Transformation wird nur gelingen, wenn auch die Schwächeren etwas zu gewinnen haben.
Und jeder, den wir verlieren, fehlt der Demokratie. Solche Gespräche brauchen vor allem eines: Zeit. Die müssen wir uns nehmen, wenn wir nicht dauerhaft aneinander vorbeireden, wenn wir uns nicht in falschen Konflikten verlieren wollen. Ich werde mir diese Zeit nehmen, auf Zeit-Reise gehen durch unser Land.

Og alle, vi mister, mangler demokrati. Sådanne diskussioner kræver frem for alt én ting: tid. Det må vi acceptere, hvis vi ikke hele tiden taler forbi hinanden, hvis vi ikke vil fortabe os i falske konflikter. Jeg vil tage denne tid, tage på en rejse gennem vores land.

Klimakrisen kræver tid. Masser af demokratisk tid. Ellers får værtshusene gyldne tider! Fra rød til grøn!

Mette Frederiksen står allerede i vadestedet. Hvordan genvindes næste valg?

Hvorfor drikker Jeppe? Hvorfor slår Jeppe?

Angst er klima-krisens følgesvend! Instinkternes indesluttede bur, der styres af livsbetingelsernes historiske omvæltninger!

Tid til dialog, samtale og ærlighed?

I en verden hvor alle tænker hvorfor?

Putin, mand eller magthaver!

Fred, fordragelighed og lykkeskaber.

Vi er alle i samme båd! Det kunne have været min datter! Eller?

Nogen sidder på værtshus.

Andre går ind i politik.

Andre bygger broer!

I vuggestuen, i børnehaven, i skolen, på ungdomsuddannelser, på arbejdspladsen. I hjemmene.

Og tak for det! Handleplanen der virker. Hvis der er tid! Tid til at leve livet fuldt ud! Hver dag!

Og ikke på værtshuset når du har fri! Fri fra skole, undervisningsplaner, arbejde, børnepasning, fremtidsplaner, klimatiltag, osv.

Tid….for dig, for Mette, for Steinmeier, og for Putin.

For kvinder. For mænd.

Annonce