En svækket fagbevægelse vil føre til flere strejker

Weekendens arbejdsnedlæggelse har givet anledning til det sædvanlige usammenhængende fagforeningshad fra borgerlige politikere og meningsdannere.
Lørdag morgen fik en masse danske familier en rigtig dårlig start på vinterferien, da lufthavnsarbejderne fra SAS Ground Handling (SGH) nedlagde arbejdet.

Ifølge de strejkende arbejdere var den overenskomststridige aktion en reaktion på stigende psykisk og fysisk pres, der har udløst adskillige sygemeldinger:

placeholder

Selv om man kan have sympati for de strejkende, så er det heller ikke svært at have sympati for de mange rejsende, der forståeligt nok var utilfredse med forsinkelserne.

Vreden vender sig mod lufthavnsarbejderne

Lufthavnsarbejderne er ikke særligt dygtige til at kommunikere deres bevæggrunde, og derfor vender vreden sig mod dem.

En vrede som de klassiske højreorienterede fagforeningshadere ikke er sene til at udnytte. Så snart der er uro på arbejdsmarkedet kræver liberalisterne statslig indblanding.

Her er det den liberale kommentator Jarl Cordua der vender vreden mod beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, hvilket er lige så ulogisk, som at kritisere en borgerlig erhvervsminister, når en tilfældig virksomhed bryder loven.

placeholder

Hvor er dokumentationen for at 3F står bag?

Den konservative formand Søren Pape Poulsen gav også sit besyv med.

Han bruger sin Facebook-profil på at skælde ud på fagbevægelsen og fagforbundet 3F som han uden videre kæder sammen med den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Hvilken interesse skulle 3F have i at underminere sig selv som samarbejdspartner, ved at bryde de overenskomster forbundet selv har indgået?

Det samme gør chefredaktøren for Radio Loud/24syv Simon Andersen og Berlingske skriver i deres nyhedsdækning, at det er 3F der står bag kaos i lufthavnen.

Alt sammen uden skyggen af dokumentation. 3F har taget afstand fra arbejdsnedlæggelsen op opfordret til at genoptage arbejdet.

Hvilken interesse skulle 3F have i at underminere sig selv som samarbejdspartner, ved at bryde de overenskomster forbundet selv har indgået?

Garant mod uro på arbejdsmarkedet

Sandheden er, at man i Danmark har uforholdsmæssigt få strejker sammenlignet med andre lande.

Og når det sker - som tilfældet var med sygeplejerskerne sidste år - eller i mindre omfang med den overenskomststridige strejke i lufthavnen, så har vi et fagretsliggt system til at håndtere urolighederne.

Resultatet er et system der sikrer høj produktivitet og som giver både arbejdsgivere og arbejdstagere medansvar og medindflydelse.

Men den danske model kræver, at der er stærke partnere at indgå aftaler med, og som kan stå på mål for holdbarheden af de indgåede overenskomster.

Den forudsætning underminere fagforeningshaderne, når de kræver politiske indgreb mod fagbevægelsen.

Man kan ikke som Søren Pape Poulsen rase mod fagbevægelsens magt og samtidig hylde den danske model. De to er hinandens forudsætninger.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De er lidt mærkelige politikerne fra V og K og LA, de brokker sig og siger regeringen kun tilgodeser egne vælgere i varmehjælpen, alt mens de kæmper for skattelettelserne til egne vælgere og vil finansiere dette for bl.a Arnepension og fonden der er lavet til katastrofehåndtering. Herudover laster man statsminister og regeringen for FE sagen, ??? og arbejdsnedlæggelserne i lufthavnen mod SAS er nu pludselig 3 F og Hummelgårds skyld, hvad med at bruge hjernen og tænke.
Det er da træls de har nedlagt arbejdet i ferieperioden, men det virker jo, det rammer SAS, så må SAS jo også behandle sine folk ordentligt. Strejker er det det middel lønmodtagerne har enten de er lovlige eller ulovlige.
Men må d håbe det snart kommer i gang igen.

Fornuftig kommentar Helle og helt enig med Dig i at det skorter ikke på kritik af statsministeren og regeringen når det gælder håndteringen af FE sagen og at de samtidigt også beskylder 3F for at opfordre til strejke nå det modsatte er tilfældet.

Sjovt med alle de borgerlige, der gerne ved festlige lejligheder fremhæver den danske model og den såkaldte "flexicurity", men når det kommer til stykket, vil de allerhelst have fagbevægelsen svækket så meget, at arbejdsgiverne selv kan diktere betingelserne - evt. efter for et syns skyld at være blevet enige med KRIFA ..

Et godt svar på de blå's fremturen om hvem den eventuelle "skurk" er!

Godt skrevet. Helt enig. Jeg tænker kun over hvad det er for “radikale” typer der trodser fagforening og arbejdsretsdom? I min (danske model af) verden “eksisterer” sådanne initiativrige arbejdere ikke, så der må da være noget særligt på færde?

Det er ærgerligt, at vi har så sløv en højreorienteret presse, at den ikke kan finde ud af at grave i, hvad der står i TV2's tekst om årsagen til arbejdsnedlæggelsen.
Jeg fornemmer, at et nyuddanet kvaj fra en eller anden business skole har indført nye overenskomststridige løn og arbejdsvilkår uden for aftaleperioden FØR arbejderne standser deres service for fimaet.

Jeg hørte analytiker i går fra Jyske bank, der har speciale i at forske i problemet, han sagde, i 20år har de været udsat for nedskæring på nedskæring, og hvem orker at blive ved at vende den anden kind til, det kan også blive for surt. At det så rammer skævt, ja det gør strejker altid, men som regel virker det på en eller anden måde. Og mon ikke SAS går med til en forhandling nu. .

"Simpelthen bare mangel på ordentlighed og god moral"

Skriver Søren Pape Poulsen på Berlingske Tidende om bagage strejken!!!

https://www.berlingske.dk/samfund/partileder-om-bagagemedarbejdere-simpe...

Altså kan det over hovedet blive mere hyklerisk og dobbeltmoralsk fra den mand??? Efter at det blå svindlerhold i månedsvis har svinet regeringen til med løgne og bagvaskelse i en grad som er uværdig og undergravende for demokratiet tillader Pape Poulsen at tage ord som ordentlighed og moral i sin mund, når lønmodtagere kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår.

Kan det overhovedet blive være?

Papes moral snak og ordentlighed snak gælder kun for den "ordentlige" og "moralske" del af befolkningen. Alle andre borgere i Danmark er således ifølge Pape uværdige blottet for "ordentlighed" og "moral". Herunder tilsyneladende lønmodtagere, som kæmper for bedre løn- og arbejdsforhold.

Dette er ikke set være siden Dansk Folkeparti gav en blå regering mandat til at ødelægge velfærdsstaten Danmark og dermed livet for 10.000 vis af Dansk Folkeparties egne vælgere - Resultatet af det ser vi i dag med et raseret og desperat Dansk Folkeparti.

Kan den blå løgn og manipulation med den danske befolkning overhovedet blive være?

Bad Cop, Good Cop - Det er Søren Pape Poulsens spil og fordrejning af virkelighede. Spin og manipulation af den danske befolkning. Den blå svindel fortsætter - Er der virkelig nogen i den danske befolkning som vil have sådan en person som statsminister for Danmark?

det blå svindlerhold
den blå løgn
Den blå svindel

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark

og
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/fed-bonus-til-slett...
Fed bonus til slette-dronningen Barbara
Og hvem har så besluttet, at hun skulle have den ekstra sæk med penge?
Ifølge Statsministeriet bliver engangsvederlag for departementschefer fastsat af finansminister Nicolai Wammen (S). Men selve indstillingen til, hvem af departementscheferne der bør få bonus, foretages ifølge et svar fra Økonomistyrelsen til Ekstra Bladet, af Barbara Bertelsen selv samt hendes departementschef-chefkollega i Finansministeriet.
Barbara Bertelsens løn
Sådan er Barbara Bertelsens løn skruet sammen:

Grundløn: 1.094.953 kroner

Centralt topcheftillæg: 214.290 kroner

Personligt topcheftillæg: 814.800 kroner

Stillingsmæssigt topcheftillæg: 133.390 kroner

Pension: 524.648 kroner

I alt: 2.782.082 kroner

Er der virkelig nogen i den danske befolkning som vil have MF som statsminister når hun tillader det???
Jeppe, det må da falde dig for brystet, ikke? Du ved, misundelsen.

Og se så lige stillingsopslag som det her:

https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5533429

Det er udbytning af lønmodtagere af værste skuffe. Ingen fast ansættelse, ingen fast timetal, ingen sikkerhed, ingen fremtid. Du hentes ind og ud time for time. Alt efter forgodtbefindende. Det er ikke muligt at opbygge et liv under de arbejdsforhold.

At fagbevægelsen tillader den slags arbejdsforhold er grotesk.

Og den eneste grund til det kan lade sig gøre skyldes dagpengereglerne, hvor en times arbejde udløser en ekstra time på dagpenge. Dette er grov misbrug af danske ledige og danske lønmodtagere og er godt på vej til at blive den nye normal tilstand for lønmodtagere uden uddannelse og arbejdsopgaver, som ikke kræver mange kompetancer. Desuden er den form for arbejde under stærk overvågning af arbejdsgiveren. Hver en bevægelse kan følges i realtime gennem digitalisering - Holder du for mange tissepauser, opfylder du ikke "akkord" normen (selv om du er timelønnet) ryger du ud af klappen før du kan sige et eneste ord. Amazon, Nemlig, Bestseller - Thjaaa, der er mange alle vejne. Situationen er filmatiseret gennem Nomadland fra 2020 med Frances McDormand i hovedrollen.

Den blå svindel og manipulation af den danske befolkning fortsætter. Hvor længe vil vi finde os i det? Er det sådanne arbejds- og livsvilkår du ønsker dig for dine børn?

Kan være, at een arbejdstime forlænger dagpengeperioden med to timer. Det er jo got nok, SÅ LÆNGE man er dagpengeberettiget.

MEN, når dagpengeperioden er slut, og der derfor skal en nyberegning til for at finde ens nye dagpengesats, beregnes den efter de bedste 12 måneder af de seneste 24 måneder. Dvs at mange måneder med deltids-vikararbejde blandt de seneste 24 måneder næsten stensikkert giver en lavere dagpengesats, hvis man igen får brug for dagpengene.

Og beskæftigelsesministeren "vil ikke love ændringer".
https://fagbladet3f.dk/artikel/saadan-undgaar-du-et-dagpenge-chok
https://fagbladet3f.dk/artikel/kims-vikarjob-koster-ham-naesten-10000-kr...
https://www.information.dk/debat/2018/01/nye-dagpengesystem-fyldt-faelde...
https://fagbladet3f.dk/artikel/lars-mister-6000-kroner-i-dagpenge

Den blå svindel

Lige præcis.

Og så siger Pape Poulsen fagforeninger har fået for meget magt. Fagforeninger har gennem de seneste 20 år fået rundbarberet deres indflydelse 100% til arbejdsgivernes fordel, så arbejdsgivere i dag nærmest sidder på den fulde magt på arbejdsmarkedet i Danmark. Det er derfor de her 0 timers vikar kontrakter over hovedet kan eksisterer.

I Kastrup Lufthavn er bagage personalt de eneste som forsøger at holde skansen og kæmper for deres rettigheder. Og 3F er nærmest den eneste fagforening, som fortsat kæmper for at få indført overenskomster på arbejdspladser i Danmark, som står uden overenskomst og dermed uden ordentlige løn- og arbejdsforhold - Og det i Danmark 2022. Lønmodtagere har fået deres indflydelse kraftigt udhulet såvel politisk som økonomisk. Hos HK privat har man desværre oprettet overenskomster, som understøtter 0 timers kontrakter idet arbejdstid i en del overenskomster slet ikke er nævnt, men skal aftales med arbejdsgiveren. At der findes lønmodtagere, som finder det smart at være medlem af en gul arbejdsgiverorienteret fagforening er mig komplet uforståeligt. Det er at save den gren over man selv sidder på. Der er gennem årene blevet gennemført et solidt og succesfuldt stykke "CEPOS" spin mod de pågældende lønmodtagere, som har valgt den vej.

Fagforeninger har ikke for meget magt påstår "ordentlige" og "ansvarlige" "Morten-Korck-romantiker" Søren Pape Poulsen. Det har alt alt for lidt - Stem på Pape og han garantere grønne marker med anemoner og græssende køer som i det gode gamle dage...

Den blå svindel og manipulation af den danske befolkning fortsætter. Hvor længe vil vi finde os i det?

Den blå svindel

Annonce