Annonce

Norden skal styrke sit forsvar

De nordiske lande har et stigende trusselsbillede fra Rusland til fælles og det kalder på mere fælles-nordisk forsvarssamarbejde, mener ungdomsformand.
Der er desværre ikke længere nogen tvivl om, at vi i Danmark ikke kan tage vores sikkerhed for givet.

Spændingerne mellem Rusland og Vesten er på det højeste siden Den Kolde Krig og hele 135 gange på under fire år har danske F-16 fly måtte afvise russiske kampfly.

Få regioner i hele verden er så integreret kulturelt, politisk og strategisk som Norden.

På trods af de nordiske landes størrelse i geopolitiske anliggender, besidder vi stadig vigtige strategiske positioner. Herunder adgangen til Østersøen, og de fælles territorier omkring Arktis.

I hele Norden har vi et stigende trusselsbillede fra Rusland til fælles – et trusselsbillede der mere end nogensinde kræver, at vi i Norden står sammen om at håndhæve suveræniteten for alle de nordiske lande og give håndslag på, at vi hjælper hinanden i krisesituationer og står sammen om vores nordiske brødre og søstre.

Et nordisk supplement til NATO

Siden 2009 har de nordiske lande samarbejdet på forsvarsområdet, i hvad der kaldes NORDEFCO (Nordic Defence Cooperation).

I en fremtid præget af øget forsvarspolitiske spændinger og russisk aggression bør vi intensivere og udbygge det nordiske forsvarssamarbejde.

Vi kan alle drage stor gavn af fælles materialeindkøb, militære fællesøvelser, uddannelse og bedre koordination.

Her kan vi arbejde mod en mere omkostningseffektiv, koordineret og fleksibel forsvarsstruktur uden, at vi overlapper med NATOS funktion eller kommer på kant med de forskellige nordiske allianceforhold.

Styrk cyberforsvaret

Der er her store muligheder for øget nordisk forsvarssamarbejde.

Foruden, at vi ikke kommer uden om at forhøje vores forsvarsudgifter og tilføre flere midler til det nordiske forsvarssamarbejde, hvordan står vi for eksempel, hvis vi rammes af alvorlige og koordinerede cyberangreb? 

Hvad sker der, hvis vores banker eller vores hospitalsvæsen lammes? 

Vi bør her konkret udarbejde en nordisk strategi for cybersikkerhed hvor vi styrker afgørende infrastruktur, koordinerer fælles indkøb af kapaciteter og laver flere fælles øvelser.

Rasmus Emborg er præsident (formand) for Ungdommens Nordiske Råd og medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).


Flere artikler om emnet

Kommentarer

- "hele 135 gange på under fire år har danske F-16 fly måtte afvise russiske kampfly"
- cyberangreb

Putin er og bliver utroværdig!

Ser gerne et meget tættere nordisk samarbejde på mange fronter. Vi har trods alt en århundrede lang fælles historie og kulture sammen. Alle i norden har f.eks. fri pasløs indrejse og ubegrænset opholdstilladelse hos hinanden, ligesom vi frit kan bosætte os og arbejde hos hinanden - Såvel de nordiske lande, som er medlem af EU og dem der ikke er det. Men sådan har det jo været i mange år allerede. En svensker, nordmand, finlænder, islænder, færing eller dansker er for mig en og det samme. Og måske en skotte :-) For fremtiden.

Ulven kommer ulven kommer.
I de sidste 30 år hvor vi, Danmark har løbet amerikanernes erne, fuldt deres mere eller mindre troværdige råd, er det endt helt galt, som i helt galt.
Hvis en stormagt ønsker, at indtage Danmark så gør de det, "min påstand".
Dialog er og må være vejen frem, alt det der krudt og kugler er passe`. I den forbindelsen tænker jeg også på, at det krudt og kugler vi skulle til, at sende afsted til Ukraine vist var blevet for gammelt og "vådt"
Er der dog nogen som tror, at et par Svenske kampvogne og nogle norske fodfolk vil kunne stoppe en invasion af Danmark. Finnerne skal vi ikke regne med, de forholder sig helt rolige af hensyn til de gode naboskab mod øst.
Og ja EU. hvad skal de, de kan end ikke holde en gummibåd væk fra kysterne i Sydeuropa, så glem det.
Dialogens vej frem for alt det andet, som er så umådeligt dyrt og ødelæggende.

Den form for direkte kommunikation, hvor landene deler deres efterretninger med offentligheden, er en helt ny retning for den vestlige alliance, siger Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).
- Der er tale om en ny strategi. Jeg har ikke lagt mærke til det på samme måde før, at man meget insisterende frigiver information og prøver at styre den offentlige debat og trække bukserne ned på russerne, siger han til TV 2.

Kun i Danmark forsøger regeringen at vise hvem der har bukserne på!

Hvad indad tabes skal udad vindes.

Tilsyneladende forsøger kejseren i øst at vise at han har kejserens nye klæder på!

FE spiller således den afgørende rolle!

Om fakta, fup og strategi.

Pokerspil for åbent tæppe!

Hvem har de bedste kort på hånden? Og hvad har de på den anden side bordet?

Face to face plejer statsministeren at vinde i Folketingets dueller!

Er hendes selvtillid stor nok til et statsbesøg i Kreml? For at redde sit folk!

“ BALTISKE BRØDRE
Stoltheden og euforien var stor i Danmark, da vi i 1991 næsten var først med at genoprette diplomatiske forbindelser med de tre baltiske lande efter 50 års sovjetisk besættelse. At Island tilsyneladende kom en halv time før med sin anerkendelse af Estland, Letland og Litauen, kunne ikke ændre ved det faktum, at Danmark - og især daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen - havde spillet en nøglerolle i de baltiske landes frihedskamp.
Der føg med mere eller mindre tvivlsomme historier om, at nybagte forældre i Baltikum kaldte deres sønner Uffe, og der var stor folkelig opbakning i Danmark til den udenrigspolitiske linje, der var blevet lagt. Dækningen af Baltikum i medierne var omfattende, og der blev samlet ind til balterne. Erhvervslivet var klar til at rykke ind på nye markeder, og interessen for kulturel udveksling var enorm.
Otte år senere har billedet ændret sig. Interessen i medierne og dermed i befolkningen er dalet drastisk. Erhvervslivets aktivitet i Baltikum er stagneret. Kun fra politisk hold fastholdes Baltikum vedholdende som en dansk topprioritet.”

Måske Mette kan blive det nye yndlingsnavn til små russiske piger eller handelsnavn på babushkaer der sælges for fred og frihed imellem øst og vest.

En Babushka dukke er en russisk dukke af træ med en række mindre dukker indeni. Dukken er det russiske symbol på moderskab, frodighed, frugtbarhed og velstand og den mest anvendte gave til både voksne og børn, til fødselsdage og bryllupper, som barselsgave og housewarminggave.

At klimaændringer bekæmpes på tværs af Østersøen og nærområdet er langt vigtigere end Mette Frederiksen nyudmeldte interesse for der grønne og Amazonas.

Hvad skal vi leve af rundt Østersøen når CO2 afgifter totalt forandrer den militære balance, der har skabt fred og frihed siden 1945, 1989, men tilsyneladende blev ændret med klima-Paris aftalen, der har givet Putin selvtillid med beherskelsen af fremtidens gas og energi. Energiprisernes himmelflugt i Vesten er gået Putin til hovedet!

Pludselig har Putin fået den magt som Mellemøsten pludselig fik i 1970erne.

FE er derfor vigtigere end nogensinde!

Hvad er Putins dybeste ideer og planer? Hvad foregår der inde i hans hovede?

Tænk hvis minkavlerne i Danmark havde haft de rigtige informationer om hvad statsminister Mette Frederiksen havde i tankerne?

Hvor langt var hun parat til at gå? For at redde sit folks folkesundhed, ja, ligefrem folks liv.

I Vendsyssel. I Himmerland. I Salling. På Mors. På Fyn. På Sjælland. På Bornholm. I Sønderjylland.

En statschef der interesserer sig for folket overalt hvor der tales danske dialekter i det ganske land! Selv yderområderne!

Fjender må fjernes! Og minkene blev fjernet en gang for alle! Og folket jublede!

Hvad sker der i hovedet på Putin? Det er tidens store udfordring?

Forsøger DR1 og alle udenrigsministre, forsvarsministre, statsledere i Europa, ja, selv i USA at bryde deres hoved med?

I Danmark har vi FE. For at skaffe informationer.

Tænk hvis alle landsdele i Danmark dengang under minkkrisen havde haft lokale “FEere”.

Men de var sat ud af spillet!

Folketingsmedlemmerne gjorde blot honnør! Før, under og efter Mette Frederiksens pressekonferencer.

Putin anses for farlig for freden! For menneskeliv!

Minkfarme står nu tomme overalt i Nordjylland og Midtjylland.

Snart står private hjem øde og tomme i Donbas, i Ukraine, i …

Ethvert godt forsvar starter ved åbne, oprigtige og ærlige informationer…

Det ved vi nu i Danmark! Øde landområder fortæller historien.

“ Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), har også bidt mærke i den offensive strategi fra sine vestlige kollegaer og kalder det ”meget klogt”, at man afslører Ruslands formodede planer for at lægge et pres på dem.
- Den her offensive kommunikationsstrategi og deling af viden fra USA's side er med til at afsløre dobbeltspillet fra Ruslands side og i bedste fald forhindre, at krigen kommer, sagde Kofod i DR-programmet Deadline tirsdag.”

Lad os håbe at den russiske udenrigsminister er lige så klog som den danske…

Så de mødes og udveksler ideer om hvad russere og danskere i fællesskab skal leve af efter Paris-aftalen!

Russerne kommer til at mangle “grønne marker”. Bæredygtigt økologisk russisk landbrug kræver 30% mere jord, præcist som i Danmark….

Putin er allerede på rettidig udkig….

Russere bliver sjovt nok sultne og har brug for opvarmning som folk i Vesten.

Der er masser at tale om….

Spørg blot minkavlerne?

Folk flygter allerede i Ukraine.

Hvad skal vi nu leve af?

Mette og Putin og Scholz og Biden og Boris Johnson og Macron og, ….kender ikke svaret.

Når krybben er tom bides hestene…

“ Aflivningsholdene kom i sorte minibusser: »Det var som at befinde sig midt i en atomkrig«
Kapitel 3: Da smitten spredte sig som en lynild på minkfarmene, begyndte myndighederne at masseaflive. Thorbjørn Jepsen barrikaderede sig, da turen kom til hans farm.”

Information, information, information….

I Danmark og Sverige kunne vi knap nok enes om corona-strategien….

Norden skal styrke sit forsvar.

Annonce