Annonce

Debat: Stærk økonomi og liberalt sludder

Skræmmekampagnen mod regeringens økonomiske politik fremstår i dag noget afpillet, mener bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek.
I denne uge blev det endnu engang dokumenteret, at Danmarks økonomi er bomstærk! 

Ifølge Danmarks Statistik har vi haft en vækst, der ikke har været højere siden 1994. Vi har rekordmange i arbejde og en arbejdsløshed, der ikke har været lavere siden 2006. Statsgælden har ikke været mindre siden før finanskrisen.

På den ene side er det bare tal.

På den anden side er det menneskers liv, som gemmer sig bag tallene.

Vi var mange, der havde familie og venner, som kæmpede for at finde fast arbejde for ti år siden. De måtte knokle i dårligt betalte jobs med få timer, for ikke at skulle gå fra hus og hjem.

Vi gjorde det anderledes end under finanskrisen

Finanskrisen ramte hårdt, og de dårligst lønnede betalte mest. De mistede jobbet og oplevede efterfølgende, at de borgerlige beskar dagpenge og efterløn, som udgjorde folks sikkerhedsnet.

Vi sendte penge ud i økonomien for at holde den i gang

Derfor gjorde regeringen og vores parlamentariske grundlag det også markant anderledes, da vi i marts 2020 blev ramt af en ny krise.

Vi investerede i muligheder for at tage uddannelse med forhøjede dagpenge. Og vi sikrede lønkompensation, så man kunne blive i sit job. Vi sendte penge ud i økonomien for at holde den i gang, blandt andet til renovering af almene boliger.

Finansministeren afsatte milliarder til reserver, så folk kunne blive i deres job og fastholde deres liv, som de kendte det. For blot at nævne noget af det vigtigste.

Venstre og Berlingske ser noget afpillede ud i dag

Det blev ikke taget godt imod, at vi ikke gentog den liberale medicin fra finanskrisen.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen sagde i september 2020 sådan her: “Det er en politik, vi kender tilbage fra Anker Jørgensens tid, hvor man gældsatte Danmark ud over afgrundens rand. Det er den samme politik bare i ny forklædning, der nu bliver præsenteret”

Ved åbningsdebatten påstod samme partis politiske ordfører, at vores politik ville føre til “galoperende arbejdsløshed og store offentlige underskud”. Berlingske Tidendes lederplads bakkede op, og påstod nogle måneder senere, at regeringen ville indlede “et orgie af gældsætning”.

Det ser jo noget afpillet ud i dag.

Grund til at glæde sig

Men for hver gang man kan glæde sig over, at deres skræmmekampagne bare var varm luft, kan man glæde sig dobbelt over, at det ikke var det liberale Danmark, som skulle træffe beslutningerne, da Corona-krisen ramte Danmark. Det havde været ødelæggende for titusinder af danskeres hverdag.

Vi er kommet godt igennem. Det skyldes bl a, at vi har holdt fast i, at krisen ikke skulle gå ud over dem, der i forvejen havde det sværest.

Resultatet er en historisk stærk økonomi. Vi har simpelthen klaret det bedre end de fleste lande. I en opgørelse fra det ansete tidsskrift The Economist, er vi ligefrem bedst i hele verden.

Det er selvfølgelig ikke kun et resultat af politik. Vi er som samfund bedre rustet end de fleste andre lande, uanset hvilke beslutninger der bliver truffet. Men det er svært at tro, at det var gået så godt, hvis vi endnu engang havde prøvet med den socialt skæve, liberale økonomiske politik, som blev ført efter finanskrisen.

Det er der grund til at glæde sig over i dag


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Super godt at der endelig er socialdemokratiske topfolk der begynder at hæve stemmen, og sætte nogle ting på plads.
Regeringen har ingen som helst grund til at dukke nakken. Så HVORFOR gør de det ???

Kaare Dybvad Bek hører til i den del af regeringen der virker troværdig (modsat Morten Bødskov med nødløgnen) og som er parat til at udfordre en journalist når denne 'dummer sig'.

Ja, det er svært at lade være med at tænke på, hvor meget hurtigere Danmark ville være kommet igennem finanskrisen og med hvor meget mindre ulykke for "den almindelige borger" - og dermed for den danske statskasse.

Vi er kommet godt igennem. Det skyldes bl a, at vi har holdt fast i, at krisen ikke skulle gå ud over dem, der i forvejen havde det sværest.

Det interessante bliver hvad den nye grønne Mette kan nå at spolere for menigmand, inden den socialdemokratiske fest er ovre!

Hvor mange af de jobs og virksomheder som regeringen møjsommeligt har forsøgt at understøtte de sidste par år, er regeringen parat til at lade sejle sin egen sø, når Mette skal realisere grønne Mette, som vi må forstå er den ægte DSU-Mette som gik engageret ind i dansk politik.

Coronaen har blot blændet billedet over hvad den rigtige Mette egentlig vil?

Hvor mange danske virksomheder og arbejdspladser fra provinsen, som grønne Mette når at sende til Polen, Ukraine og Rumænien, inden Kaare Dybvad Bek overtager overtager statsminister-ansvaret, bliver spændende at se.

Amazonas synes vigtigere for Mette end Rold skov!

Kaare Dybvad Bek virker som garanten for provinsen. Måske især de næste ti år! Paladsrevolutionen bliver uundgåelig! Mette har allerede spillet ud!

Spørgsmålet er om landet spiller fallit inden da! Anker Jørgensen er jo Mettes store idol!

Derfor er der ikke grund til at glæde sig i dag. De næste ti år bliver afgørende.

Landbrug, fiskeri, industri, fødevareindustri kan hurtigt være slettet af det erhvervs-geografiske kort.

Og coronaens slette-Mette bliver den virkelige slette-Mette. Erhverv og arbejdspladser der bliver slettet af landkortet for evigt!

Lad Kaare Dybvad Bek komme i førersædet jo før jo bedre!

I denne uge blev det dokumenteret, at Danmarks økonomi er bomstærk! Også i fremtiden med en Kaare Dybvad Bek som landets statsminister.

Fniis Kurt.

Har du selv opfundet de barnlige begreber som "grønne Mette", DSU-Mette" og "slette-Mette", eller har du fået hjælp af en voksen lille ven? 🤣🤣🤣🤣

Ja A.J. igen en af dine mærkelige dommedags profetier.
Hvis du har meget imod statsministeren, så lad være med at åbne for dit tv når hun er der, og
lad være med at læse om hende i aviserne (blå sladreblade), så er andre fri for at læse om de
underlige øgenavne som du har travlt med.!.

Giver dig ret Aksel... Kunne vist ikke beskrive det bedre selv.