Tidligere udenrigsminister om russisk angreb: “Uvirkeligt”

Krigen i Ukraine møder forfærdelse verden over og danske politikere er røget til tasterne for at fordømme den russiske aggression.
Det russiske angreb i Ukraine vækker bred fordømmelse og afsky verden over og fra danske politikere, der siger fra mod den russiske aggression og kalder på solidaritet med den ukrainske befolkning.

“Der hviler et historisk tungt ansvar på Putins skuldre,” skriver den tidligere udenrigsminister og nuværende formand for udenrigspolitisk nævn, Martin Lidegaard (RV) på Facebook.

Her annoncerer han samtidig at være på vej til Paris, for at mødes med det udenrigspolitiske udvalg i EU.

Samtidig understreger Martin Lidegaard sin Facebook-profil, at der skal tages beslutninger om at udfase import af russisk gas i EU, så unionen ikke bliver ved med at “pumpe milliarder af Euro i Putin og hans krigsmaskine”.

Værne om demokratiske værdier 

Også Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, er røget til tasterne og kalder på at EU og NATO står sammen i solidaritet mod Rusland.  

“Vi har med amerikanerne, tyskerne og andre forsøgt at overbevise Putin om netop freden gennem diplomati. Nu er der intet andet for, end at vi svarer konsekvent igen,” skriver den konservative formand på Facebook.

De frie, demokratiske stater må stå sammen

De første meldinger om Putins invasion af Ukraine kom tidlig torsdag morgen, hvor flere medier, herunder BBC, kunne berette om angreb med missiler.

De demokratiske stater skal stå sammen, påpeger formanden for SF, Pia Olsen Dyhr på Facebook: 

“Ingen i Vesten har ønsket eller efterlyst dette. Dette er alene et resultat af Putins ageren. Det er lige så uacceptabelt som det er farligt. Og de frie, demokratiske stater må stå sammen,” skriver hun.

Rusland skal mærke konsekvenserne 

Enhedslistens forsvars- og udenrigsordfører, Eva Flyvholm, reagerer også på begivenhederne i Ukraine, hvor hun kalder på sanktioner, fordømmelse og krav om tilbagetrækning af russiske tropper på ukrainsk jord.  

“Vi skal sætte alt for ind for sikre de hårdeste mest målrettede sanktioner mod Rusland. Rusland skal isoleres og mærke konsekvenserne af deres krig mod Ukraine,” skriver Eva Flyvholm på Facebook.

Enhedslisten har tidligere mødt massiv kritik fra regeringen, efter en række udtalelser fra Eva Flyvholm om Rusland og Ukraine konflikten, som den politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen (S), mente nærmede sig en “blåstempling” af det Putins syn på hele konflikten.

Partiet har flere gange rettet kritik mod NATO og udtrykt forståelse for, at Rusland ikke ønsker, at dets naboland tager del i den vestlige forsvarsalliance.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det var på tide. Siden 2014 har Rusland siddet og fundet sig i, at nynazister fra Svoboda med EU's støtte havde kuppet sig til magten. Siden 2014 har der hvert år været officielle fejringer af SS-frivillige i Kiev. Endelig sætter Rusland grænser for nazismen. Det var ikke en dag for tidligt.

Hørt! Min sympati er fuldt og helt med borgerne i udbryderrepublikkerne - de ønskede ikke at være borgere i en nation ledet af kleptokrater, kupmagere og nazister, hvorfor de etablerede sig som selvstændige stater.

USA, NATO og Danmark løber nu rundt som hovedløse høns og bakker op om kleptokraterne, vel vidende, at i en sanktionskrig mod Rusland-Kina vil vi komme ud som de store tabere. Det er ikke realismen, der præger dansk udenrigspolitik.

Hvorfor emigrerer du ikke til Rusland?

I Borgen og Badehotellet genfortælles historien med træk fra nutiden, så seeren føler sig underholdt, oplyst og engageret.

De politiske aktører og iagttagere og forskere er sjældent de ægte helte.

Den der må genkende galningen og handle derefter bliver morgendagens helt(e).

At ofre sit liv i en højere sags tjeneste bliver morgendagens streaminghelte.

Historien genfortælles og genfortælles og Badehotellet blev spot-on i selv samme uge som verdenshistorien gentager sig.

Men som så ofte er det allerede for sent.

Men heltehistorien lever.

Og med internettets kringelkroge kan den måske føres ud i livet.

“ Vi skal sætte alt for ind for sikre de hårdeste mest målrettede sanktioner mod Rusland. Rusland skal isoleres og mærke konsekvenserne af deres krig mod Ukraine.”

En virkelighed der blev skrevet ind i Badehotellet.

Spændingen består i de kommende uger i hvad der skete med helten?

I Danmark blev Kaj Munk likvideret!

Fra Rusland blev Maersk og Vestas lukket ned.

Vi lever livet farligt i disse tider.

Badehotellet er mere aktuelt end nogensinde.

Om Hjalmar Aurland ville have skrevet sin viden om verdens tilstand på sociale medier, er tvivlsomt.

Han ville vide bedre!

At Mette Frederiksen nu endelig ophører med sine pressemøder når fanden er ude, viser at FE havde langt mere ret end de ville forstå langt ind i ministerierne.

Selv viden om vores nabolande kan blive afgørende i den nuværende situation, ville Hjalmar Aurland diskret fortælle til stuepigen.

Annonce