Statsminister: “Kommer til at få store konsekvenser”

Krigen i Ukraine vil også få direkte konsekvenser for almindelige danske familier, siger Mette Frederiksen.
Sanktioner mod Rusland, som følge af den russiske invasion af Ukraine, vil få konsekvenser for danske familier og danske virksomheder.

Det er budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde torsdag, flankeret af udenrigsminister Jeppe Kofod, forsvarsminister Morten Bødskov og forsvarschef Flemming Lentfer.

“Vi træder ind i en mere usikker tid. En krig af dette omfang på europæisk jord får konsekvenser for os alle sammen,” siger hun.

Adspurgt, peger hun bl.a. på kraftige stigninger i energipriserne og yderligere forsinkelser på forsyningskæderne, som nogle af de konkrete konsekvenser.

Der er nu krig i Europa

Mette Frederiksen siger at Danmark er klar til at tage imod flygtninge fra Ukraine og at Danmark vil yde humanitær indsats i Ukraine og i de ukrainske nabolande.

Skal få store konsekvenser 

Mette Frederiksen tager igen kraftigt afstand fra den russiske invasion og understreger, at det skal have de strengeste konsekvenser for Rusland.

Krigen i Ukraine og Ruslands aggressivitet er et angreb på fred og stabilitet, siger Mette Frederiksen, og understreger at aktionen vil og skal have konsekvenser for Rusland.

”Der er nu krig i Europa. En sætning vi ikke har kunne sige på samme måde heldigvis i mange år og som mange af os havde håbet at vores børn ville blive skånet for,” siger hun.

”Det her skal få store konsekvenser for Rusland.”

Øger NATO-bidrag i Østersøen

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) understreger, at der ikke er nogen konkret militær trussel mod Danmark, men at Danmark nu vil øge sit bidrag til NATO, særligt i Østersøområdet.

“Vi har fremskrudt F-16-fly på Bornholm, så vi hurtigt kan komme ud i Østersøen, og vi vil til Folketinget anmode om, at danske fly kan sikre luftrummet over Polen,” siger han.

200 danske soldater vil snart blive sendt til NATO-missionen i Estland.

Han fortæller desuden, at Danmark har samlet 800 soldater, som vil kunne indgå i en øget tilstedeværelse i Baltikum.

Mette Frederiksen tager senere i dag til Bruxelles for at drøfte et samlet europæisk svar på den russiske invasion af Ukraine.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danmark må hurtigst muligt få klargjort vores asyl- og flygtningecentre gjort klar til modtagelse af borgere fra Ukraine, som ønsker at forlade landet og søge tilflugt i EU og Danmark.

Og de skal være hjerteligt velkommen.

Kære Jeppe Lindholm
Find lige verdenskortet frem. Fredelige Polen, der er medlem af både NATO og EU, ligger lige ved siden af Ukraine. Det kan godt være at der ikke er boliganvisning, boligstøtte, kontanthjælp, børneydelser og førtidspension i Polen, men det er jo krig de flygter fra, og ikke for økonomisk velfærd. Når de frem til Danmarks grænser, så er de jo bare bekvemmelighedsfupflygtninge. Dem har vi vist rigeligt af i forvejen!

Der kan blive tale om 4-5 millioner ukrainske flygtning. Så selvfølgelig skal Danmark modtage ukrainske flygtning. Helt uden for diskussion. Op mod 50.000 kan blive vores andel. Og det er der heldigvis et stort og bredt for i folketinget. Forberedelserne er allerede beordret i værksat.

Ukraine hører til vores nærområde, og de skal være hjerteligt velkommen.

-

I øvrigt Peter Jessen. Viste du mange tusinde flygtninge og andre udlændige forlader Danmark hvert år på trods af boliganvisning, boligstøtte, kontanthjælp, børneydelser og førtidspension. Hvorfor tror du lige mange mange flere vil til Tyskland eller Storbritannien (med livet som indsats i en gummibåd over den engelske kanal), hvor de ikke kan få boliganvisning, boligstøtte, kontanthjælp, børneydelser og førtidspension?

Jeg håber for dig, at du aldrig kommer i den situation som de mennesker, som må flygte fra krig død og ødelæggelse. Men hvis det skulle ske for dig, så håber jeg ikke for dig, at du støder på sådan en som dig.

Det ville da være trist for dig og din familie midt i dit livs største nød og tragedie.

Skulle du ikke tage til Ukraine med dit gevær, og hjælpe dem - så kommer de jo ikke her...
Vatp.....du er jo dummere end loven tillader...

Ukrainske våbenføre mænd skal ikke kunne få opholdstilladelse / søge asyl i Danmark.
De skal blive i Ukraine og kæmpe for deres land.

Dansk Folkeparti mener vi skal hjælpe i flygtnings nærområde - Fint. EU, og dermed Danmark, er så meget nærområde til Ukraine som det kan være med EU grænse direkte mod Ukraine.

Før år 2022 er slut, har den Russiske folkedomstol(Politiker,eller folket)
Afsat Putin fra magten,sat ham for en domstol,dømt ham til døden,og skudt ham.

Så holder vi en fest...

Ukrainske våbenføre mænd skal ikke kunne få opholdstilladelse / søge asyl i Danmark.
De skal blive i Ukraine og kæmpe for deres land.

Mette Frederiksen nåede ikke at konvertere Corona-scenariet til mandater og magt. Så nu har hun en ny mulighed, tror hun.
Men krig og a-våben kan man også dø af. De er faktisk langt mere farlig end Corona.

Kukkeluk?

Tillykke Poul (NB)

Du modtager prisen for dagens dummeste kommentar fra kælderen.

Tillykke Poul (NB)

Du modtager prisen for dagens dummeste kommentar fra kælderen.

Et par ting skal i hvert fald ske her og nu, og intet af det kan Danmark gøre alene med nogen nævneværdig effekt. For det første skal der skabes enighed blandt alle de lande, der ser med foragt på det, Rusland har gang i, om at fastholde maksimale sanktioner mod Rusland, russiske virksomheder og indflydesesrige Putin-støtter overalt, indtil Ukraine er tilbage som fri, selvstændig nation (inklusive Krim). Om det så tager år, årtier eller århundreder. Og for det andet må man fra NATOs side give tilbud om straksmedlemskab til både Finland, Sverige, Moldova og sikkert også andre, som kunne være på listen over Ruslands potentielle næste ofre.

ENIG!

ENIG!

Dette er en gang hysteri uden lige, der er ingen grund til at betvivle at Donbas-og Lugansk er 98 % russere og resten af Ukraine ville dem til livs, og hvis vesten mener at der har Russerne intet at gøre så er der en Vestbred i Palæstina som måske også burde rømmes af Israel. Og der er en der har ret kan i da ikke huske lige efter 9/11 at Nyrop udskrev valg fordi vi jo havde så stor sympati med USA, hvad fik han ud af det FOGH

Så i den dag,da Putin vedtog at Donbas- Lugansk er selvstendige stater.
Og der var en på talerstolen som blev sat på plads af Putin,
og det siger flere medier at sådan er det ,putins folk er bange for ham.
Putin gør hvad han vil

Så det er ikke det russiske folk der er problemet , men Putin,
og jeg kan se at Putin er en ny Hitler. EN NY HITLER
Derfor siger jeg at, den Russiske Folkedomstolen (befolkningen eller politikerne ) Fratager Putin magten,
på den ene eller den anden måde før år 2022 er omme.

Og sætter ham for en domstol, hvor han bliver dømt til døden,og bliver skudt.

Og så kan NATO og rusland igen sætte sig ned og tale sammen

MEN FØRST NÅR HITLER ER SKUDT

UNDSKYLD Rusland skulle have været med stort R

Og det haster,da han også hentyder at han vil slå hårdt igen
hvis der er nogle lande der blander sig.

Slå så hårdt igen som aldrig har været set i historien før, ATOMVÅBEN

Så det må gerne gå lidt stærkt med at få ham HITLER-MEDISTER skudt

Det begynte så bra
Stortingsvalg 2021. Valgvake for Senterpartiet
Valget ga en knusende seier for de rødgrønne
Audun Lysbakken til samtaler hos Jonas Gahr Støre
Jonas Gahr Støres drøm om en
flertallsregjering var innen rekkevidde
Sonderinger i Hurdal
Men SV sa nei
Og forlot forhandlingene i Hurdal
På innsiden av covid-19-avdelingene
Så kom krisene
Koronasmitten skjøt i været
Soloppgang Oslo
Og strømprisen slo alle rekorder
Debatt i Stortinget
Ingen regjering har falt så raskt
og tungt på målingene som denne
Nå kommer kritikken fra egne rekker
Kortslutningen

Valgnatten 13. september var det full jubel.100 mandater, soleklart flertall og stor optimisme.All tvil var feid til side: Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre skulle bli statsminister og få med seg Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet i regjering.Ap og Sp fikk samlet nesten 40 prosents oppslutning.Fem måneder senere har de to partiene tapt nesten 10 prosentpoeng.
Valgjubelen som stilnet
Siden valgnatten har hver fjerde velger forlatt regjeringspartiene Ap og Sp.
– Nedgangen er større enn for noen regjering i nyere tid, sier valgforsker Johannes Bergh.

I Danmark er 400.000 ramt af høje gaspriser.

I dag steg gasprisen yderligere 60%.

På undergrundsbanen i Kiev sidder en far med sit et-årige barn.

En måling fra juni 2018 viser, at 72 % af russerne bakker op om Putin. En måling fra den 1. juli 2018 viser endvidere, at blot 37,9 % af russerne mener, at Putin vil vælge den bedste løsning for landet.

Den 28. juli 1983 blev Putin gift med den Kaliningrad-fødte Ljudmila Sjkrebneva, dengang en bachelorstuderende i spansk filologi ved Institut for Leningrad State University og tidligere Aeroflot-stewardesse. De boede sammen i Tyskland fra 1985 til 1990. I løbet af denne tid blev, ifølge BND-arkiver, en tysk spion ven med Putina, der sagde, at Putin slog hende og var hende utro.

Vladimir Putin og hans kone, Ljudmila, meddelte den 6. juni 2013 at deres ægteskab var slut, og afsluttede dermed års spekulationer om deres forhold.

Putin og hans kone har to døtre, Marija Putina (født den 28. april 1985 i Leningrad, Sovjetunionen) og Jekaterina Putina (født 31. august 1986 i Dresden i DDR). Døtrene voksede op i Østtyskland og gik på den tyske skole i Moskva indtil Putins udnævnelse som statsminister.

På undergrundsbanen i Kiev sidder en far med sit et-årige barn der sover i en promenadevogn.

I Skt. Petersborg går folk på gaden i protest. Hvorfor går Putin i krig mod vort broderfolk.

På undergrundsbanen i Kiev står en far med sit et-årige barn der snart vågner og er sulten og behøver en ren ble.

Mette Frederiksen siger at Danmark er klar til at tage imod flygtninge fra Ukraine.

Adspurgt, peger hun bl.a. på kraftige stigninger i energipriserne og yderligere forsinkelser på forsyningskæderne, som nogle af de konkrete konsekvenser.

På undergrundsbanen i Kiev står en far med sit et-årige barn, der………..

Statsministeren om krigen i Ukraine: “Kommer til at få store konsekvenser”.

På undergrundsbanen i Kiev …….

Og hvad med Alaska?
USA indgik den 30. marts 1867 traktat med Det Russiske Kejserrige om køb af Alaska (iflg. Wiki).

Hvornår vil Putin beskytte de russere der bor der?

Kom nu Putin, vis hvad du dur til.
.

Lige en bemærkning, til den der skrev om Alaska:
De hvide” fik militær hjælp fra Ruslands tidligere allierede, Storbritannien, Frankrig og USA, fordi de allierede ønskede Rusland tilbage i 1. Verdenskrig, hvilket krævede, at bolsjevikkerne blev fjernet fra magten. Desuden havde de allierede et langsigtet mål om at nedkæmpe bolsjevismen af frygt for, at revolutionerne ville brede sig til andre lande.
De hvide var kontra revolutionære,og før dem var der jo både Napoleon-Hitler etc

Des mere man "provokerer" en "tiger", des mere tirres den.
Der er ingen grund til at "lege stor" når man kun er lille.
Verden kan udviskes til støv blot ved tryk på en knap. Kun galninge tror noget andet.
Det er farligt at lege med ilden.
Og træng aldrig en "tiger" op i en krog.

Annonce