Ukraines præsident: Rusland er på en kurs af ondskab

Vi vil ikke opgive vores frihed, skriver han og sammenligner russerne med nazisterne. Udenrigsminister beder om international hjælp.
"Rusland har forræderisk angrebet vores stat her til morgen, ligesom Nazi-Tyskland gjorde det i 2. verdenskrig," siger den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskij, på et pressemøde, efter at hans land torsdag morgen er blevet invaderet af russiske styrker.

"Fra i dag, er vores lande på hver sin side af verdenshistorien. Rusland er slået ind på en kurs af ondskab, men Ukraine vil forsvare sig selv og vil ikke opgive sin frihed, uanset hvad Moskva mener," proklamerer præsidenten.

placeholder

En stor invasion

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde torsdag morgen, at russerne udelukkende ville rykke ind i Donbas-regionen, men det afviser den ukrainske udenrigsminister.

"Nej, dette er ikke kun en russisk invasion i det østlige Ukraine, men et fuld-skala angreb fra flere retninger," skriver Dmytry Kuleba på Twitter. Meldinger går på, at russerne, udover angrebet ind i det østlige Ukraine, også har angrebet fra Krim i syd og fra Belarus ind i det nordlige Ukraine.

Den russiske udenrigsminister afviser spekulationer, om at det ukrainske forvar allerede er brudt sammen.

"Den ukrainske hær tog kampen op. Ukraine står med begge føder på jorden og vil fortsætte med at forsvare sig selv."

Dmytry Kuleba opfordrede tidligere i dag verdenssamfundet til at øjeblikkelig handling.

"Fremtiden for Europa og verden er på spil," skriver han på Twitter og kommer med en fem-punkts liste med følgende ønsker:

1. Ødelæggende sanktioner mod Rusland NU, inkluderende SWIFT
2. Fuldstændig isolering af Rusland med alle midler, i alle former
3. Våben og udstyr til Ukraine
4. Økonomisk assistance
5. Humanitær assistance

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ondskab? Som da nazister brændte folk levende i Odessa? Som da skarpskytter dræbte demonstranter og politifolk i Kiev? Som når ukrainske tropper bomber civilbefolkningen i Donetsk og Lugansk, hvor mere end 14.000 mennesker er døde indtil videre?

Jeg er bange for at ondskaben er fuldt ud på ukrainernes side. Havde Zelensky implementeret Minsk-aftalen, ville der ikke have været nogen krig.

Kære Niels Duus Nielsen
Det bedste er nok, at vi danskere blander os helt uden om. I min verden er Ukraine ikke mindre russisk end Grønland er dansk. I 2010 var der 3.500 syrere i Danmark. I dag er de den næststørste befolkningsgruppe i Danmark. Jeg frygter nu, at ukrainerne snart vil overhale dem. Og aldrig rejse hjem igen. Vi ved jo fra bosnierne og syrerne, at alt det ævl skiftende regeringer siger om "midlertidighed", er løgn fra ende til anden. De kommer for at blive.

Niels Duus Nielsen, du glemmer vist helt Hitlers og Stalins ondskab, den er vist endnu ikke overgået af nogen andre statsledere.
I Rusland under Stalin blev der oprettet arbejdslejre (Gulaglejrene, en slags koncentrationslejre a-la dem Hitler oprettede) i Sibirien hvor der mellem år 1930 og 1956 var anbragt ca. 20 millioner "straffefanger" hvoraf de ca. 2 millioner døde under opholdet. Du må heller ikke glemme at Stalin angreb Polen i september 1939 i samarbejde med Hitler, som det var aftalt da Hitler og Tyskland indgik en ikke angrebspagt. Aftalen var at de skulle dele Polen mellem Tyskland og Rusland. Og for at Rusland ikke fremstår som et land der ikke har angrebet andre lande, må du ikke glemme Ruslands angreb på Ungarn i 1956 og angrebet på Tjekkoslovakiet i 1968.

Hvis Ukraine ikke var blevet givet mulighed for optagelse i NATO i 2008 og hvis Ukraine de seneste uger havde erklæret de ikke vil søge om optagelse i NATO var det her højst sandsynlig ikke sket.

- Og nu bliver Ukraine med garanti ikke optaget i NATO som situationen er.

En chance for en fredelig verden i sameksistens er atter forspildt. Og det vil den blive ved med at gøre. For USA vil gøre alt i deres magt for at bevare deres verdensherredømme - Selvom det ikke længere er muligt. Hvis vi i Vesten tror vi fortsat kan gøre med verden hvad vi vil, er vi godt nok naive. Verden er markant forandret de seneste 25 år.

Siden 2. verdenskrig har det aldrig drejet sig om at udbrede demokrati i verden. Det har udelukkende drejet sig om kontrol af verden og dens ressourcer. Og det gør det fortsat.

Hvordan verden nu skal kunne samarbejde om at rede klimaet for havari er svært at sige, når alle kun vil handle til egen fordel i den "moderne" konkurrence kapitalisme for hvad vi er villige til at ødelægge alt - Inkl. at slå hinanden ihjel.

Men hvis det er sådan vi alle vil have det, ja så bliver det sådan. Ideologi og særegne magt interesser er noget bras.

Interessant at der også tales om Putins mentale tilstand!!!

Før år 2022 er slut,har folkedomstolen,(Politikerne, eller Folket)
Afsat Putin fra magten,stillet ham for en dommer,dømt til døden, og skudt ham

Muligvis, men hvem bliver hans efterfølger, og hvilken politik vil han følge?
Det bliver i værste fald Putin2.

Jeg vil så gøre det kort og uden forbehold erklære Rusland og Putin for skurkene i denne sag og Ukrainerne for de uskyldige ofre. Man skulle tro, det var ret enkelt at nå frem til den konklusion al den stund, at det er Rusland, der har startet krigen endda for anden gang inden for relativt kort tid, men hvis ideologiske skyklapper spærrer for udsynet, eller man bare er vant til at vælge den forkerte side, er det åbenbart ikke helt så let.

Fint nok at nogle prøver at se tingene fra to sider. Men at vaske Putin og Rusland hvide må bero på en meget enøjet venstre-orienteret holdning. Rusland har de sidste årtier været meget aggressive over for deres naboer, og ikke holdt sig tilbage med at bruge magt, for at udvide deres territorium, eller gøre Putins politiske modstandere tavse.

Proportionalitetsprincippet!

Hvad er det der retfærdiggør russernes handlinger?

Hvem skal betale for genopbygningen af Ukraine?

Putin?
De russiske oligarker i England (hvis formuer er blevet beslaglagt)??
De ukrainske oligarker (der er flygtet ud af landet)?
.

Ukrainske våbenføre mænd skal ikke kunne få opholdstilladelse i Danmark.
De skal blive i Ukraine og kæmpe for deres land.

Kurt... hvor skulle du skamme dig over den udtalelse! Vi du sige det samme til danske unge mænd, hvis vi stod for skud?

FØJ....

jeg er total modstander af totalitære styre. Men noget der er iøjenfaldende er Kina udmelding, som i forvejen støtter Putin og hans aggressive færd mod Vesten. At kineserne synes at kunne få Putin til at falde på "plads". Vi har selv sørget for at give "puste liv" til deres i forvejen bål! Kina vil have Taiwan og Rusland vil have ALLE gamle stater tilbage i "folden". Jeg håber at sanktioner forsætter laaaaangt ud i fremtiden, da det vil sikre Europa mere end hvis man giver efter. Lad de kinesere købe korn og olie samt gas fra Rusland........ de er så fattige i Kina, at de næppe kan opretholde russisk økonomi.

Jeg frygter mest fra en gammel diktator som Putin..... at han skider russerne et stykke og vil gerne have en plads i verdenshistorien. HUSK på - Hitlers eftermæle frygter vi ALLE!

Vi har ALLE givet dem midlerne.... korn, olie, gas, etc..... Hvorfor FAEN har vi gjort og så skide afhængige af både Rusland and endnu værre Kina? SKAM Jer... og kom tilbage til den virkelige verden!
Vi udnytter jo at vi på GRØN OMSTILLING ikke selv producerer gas og olie... den henter vi da fra bla Rusland... FØJ FØJ FØJ.... Så kan vi bla i Danmark sige... vi er så skide grønne...da vi henter vores "SKOD FORBRUG" fra lande, der ikke er i bla EU. Jeg er tilhænger af grøn energi... men så må vi oprette A-værker... kræver sQ ikke meget til det bette forbrug vi har i DK!

Det siges Putin har direkte ene mands kontrol med de russiske styrker. Så en nem løsning ville være gennem efterretningsvæsenet at hyre tre russiske elite soldater, som er i mod Putins styrer, til at finde ham og gøre en ende på ham. Så er krigen slut.

Putin kræver nu, at alle NATO styrker trækkes ud af NATO lande, som kom med i NATO efter 1997. Dette kommer selvsagt ikke til at ske. Et 100% no go Koste hvad det vil. En gang NATO, så er man med hele vejen.

Et målrette elite hold skal sættes ind for at fjerne Putin fra denne Jord. Godbye Putin.

Annonce