Borgmesterkandidat: Lad os straffe folk, der ikke deltager i demokratiet 

Jeg mener at alt for mange vælgere i dag bruger deres politiske drøftelser på at brokke sig over politikere, men uden nogensinde at gøre noget ved det.
Jeg er enormt træt af, hele tiden at få af vide hvor forfærdelige politikere er, jeg er bekymret for den distance jeg oplever mellem politikere og vælgere og jeg er bekymret for den manglende respekt der er for folkevalgte.

Jeg er enormt træt af, hele tiden at få af vide hvor forfærdelige politikere er

Hvis ansvar er den stigende politikerlede? På mange punkter er det de folkevalgte og de politiske partiers ansvar, men jeg mener også at vælgerne i Danmark har et ansvar. Den stigende politikerlede gør at distancen mellem politiker og vælger bliver større og større, selvom den naturligt er ret kort i vores land og demokrati.

Gode muligheder for politikerkontakt

På Folketingets, regionernes og kommunernes hjemmeside kan man finde telefonnumre og mailadresser og nogle steder endda politikeres private adresse. Ligeledes er langt størstedelen af de danske politikere på sociale medier. Muligheden for at opsøge dialog med en folkevalgt politiker er enormt let tilgængelig og jeg oplever heldigvis at rigtig mange udnytter den lette adgang til dialog.

Jeg er udemærket klar over, at nogle borgere vil opleve at politikere ikke får svaret på deres henvendelser på en tilfredsstillende måde. Men jeg vil vove at påstå at andelen af vælgere der aldrig henvender sig, men til gengæld brokker sig enormt meget, er langt større.

Det er et fåtal af vælgere der aktivt arbejder for at møde deres politikere

Jeg mener at alt for mange vælgere i dag bruger deres politiske drøftelser på at brokke sig over politikere, men uden nogensinde at gøre noget ved det. På trods af, at politikere aktivt arbejder for at møde alverdens dele af vores samfund, er det et fåtal af vælgere der aktivt arbejder for at møde deres politikere.

Bødestraf som løsning 

Det bringer mig videre til de mennesker der vælger ikke at stemme eller som stemmer blankt. Alle mennesker der har gennemført folkeskolens 9. klasse bør være oplyste og i stand til at træffe et valg om hvilke politikere de ønsker der skal repræsentere dem. Alligevel oplever vi mange mennesker der af den ene eller den anden grund aktivt træffer et valg om ikke at stemme og ikke deltage i demokratiet. Jeg mener de mennesker bør straffes med bøde eller samfundstjeneste.

Jeg mener ikke, at man kan tillade sig at undlade at deltage i vores demokrati

Jeg mener ikke, at man kan tillade sig at undlade at deltage i vores demokrati og jeg mener ikke det kan forsvares. Hvis man aktivt tager et valg om, at ingen af de opstillede politikere er gode nok, bør men selv påtage sig et ansvar. Enten ved at præsentere et alternativ til vores folkestyre eller ved selv at stille sig til rådighed.  

Jeg er bekymret for de mange mennesker der kalder politikere for løgnere, grådige og egoistiske. Jeg er bekymret for, hvordan de folkevalgte skal nå dem og jeg er bekymret for de menneskers manglende interesse i vores samfund.

Demokratiet er uden alternativ

Der findes ikke et alternativ til demokrati og ytringsfrihed, som jeg mener kan sikre en sund samfundsudvikling. De som ikke vil deltage i demokratiet modarbejder det sunde demokrati.

Politikerne kan gøre rigtig meget for at stoppe mistilliden til dem, men det kræver dialog. Dialog er gensidigt og kræver derfor at de der har mistilliden selv tager et initiativ.

De som ikke vil deltage i demokratiet modarbejder det sunde demokrati

De der ikke vil være en del af vores demokrati, bliver nødt til at stå til ansvar for det.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


placeholder

Kommentarer

Vi kan sagtens blive enige om at det er et problem at folk ikke aktivt følger med i demokratiet. Hvis folk fulgte med ville
Dit løsningsforslag er dog komplet til grin.

1: Bødestraf til folk der stemmer blankt betyder at du er nødt til at fjerne anonymiteten for vælgerne.

2: Du vil tvinge folk til at deltage i et system og fratage dem den ene måde de i dag har at protestere på: ved ikke at stemme eller at stemme blankt.

3: En bødestraf vil ikke medføre at folk sætter sig ind i politik. Tværtimod vil det medføre endnu flere uinformerede vælgere der bare stemmer på en tilfældig person, eller endnu værre, en person de har set på en valgplakat eller hørt om i nyheden hvilket disproportionelt vil gavne politikere jo flere penge de spilder på valgplakater og andet kampagnepis der ikke er andet end et spild af penge og miljøforurening.

4: Dit forslag til at sænke politikerlede er ved at forsøge at tvinge folk til at følge med i politik og de konstante historier om korruption og spild af penge samt overgreb på vores rettigheder som bliver stemt igennem gang på gang på Christiansborg (Se racismeparagraffen, højere og højere afgift på alt i et forsøg på at styre folks liv frem for at give dem friheden til at vælge, etc.)

5: Hvad gør alle dem der ikke mener der er nogen kandidater der repræsenterer dem? Skal de straffes for at have de forkerte holdninger?

6: Sidst men ikke mindst, DET VIRKER IKKE BARE AT FORBYDE TING DU IKKE KAN LIDE. Det har ikke virket at forbyde stoffer, det har ikke hjulpet at forbyde vold. Hvad får dig til at tro at det ville hjælpe at fratage folk deres valg i om hvorvidt de ønsker at deltage i demokratiet eller ej.

De der ikke ønsker at deltage i vores demokrati er allerede tvunget til at deltage i det blandt andet ved at skulle betale skat og afgifter. Din løsning ignorerer fuldstændig at folk bør have friheden til at tage en beslutning om hvorvidt de ønsker at stemme.

Jeg er fuldstændigt enig med Rasmus her.
Det er da fuldstændigt gak i låget hvad du overhovedet foreslår her.

Langt de fleste mennesker jeg kender HAR INGEN INTERESSE I POLITIK. De stemmer på det parti der "lyder bedst" baseret på dumme stupide one-liners.

Jeg er ikke en fan af at stemme, da jeg ikke føler der er et ENESTE parti der er overhovedet er tæt på det jeg står for.

Jeg er meget for socialt velfærd, og sammen med det er jeg ikke en fan af høj immigration. Enten skal jeg stemme på et parti der står for velfærd og mere immigration, ellers skal jeg stemme på et parti der vil fjerne velfærd og mindske immigrationen... Jeg er heller ikke en fan af EU, så igen har jeg samme problem...

Hvad skal jeg stemme på Sonja? Der er ingen der repræsenterer hvad jeg står for...

Udover det er det da rigtigt fedt at du står og snakker om en politik der vil benefitte kun de store partier på grund af de er bedre kendt... da uinformerede vælgere bare stemmer på det som lige står der og de genkender.

Hvis Enhedslisten havde foreslået det her ville jeg have mindre imod det, men du står og vil være en af dem som vil få kæmpe fordel af det...

Jeg vil tilslutte mig de to foregående i denne tråd, og det endda som en, der anser politikerne for generelt at være langt bedre end deres rygte.

Men det er nu engang helt legitimt ikke at føle sig tilstrækkelig repræsenteret af nogen partier eller kandidater, ligesom det er helt legitimt at erkende sin egen mangel på indsigt i og interesse for politik og dermed tage konsekvensen og undlade at stemme - det er faktisk langt at foretrække frem for dem, der stemmer på trods af manglende indsigt og forståelse.

Enhver der STEMMER til Folketingsvalg DELTAGER i "Demokratiet"... Ikke sært om nogen bliver ramt af politikerlede. POLITIKERLEDE opstår når folk igen og igen oplever at der ikke sker en kæft på Borgen.
At der sidder en flok derinde der snakker og snakker og render til møder ud og ind,uden der udrettes noget videre. Hjemløse ligger stadigvæk på gaden. Uden tag over hovedet.Og ældre må stadigvæk mangle omsorg og behørig pleje. Folkepensionister og førtidspensionister stiger aldrig i pension. SKELLENE mellem rig og fattig bliver større og større. Social slagside. Imens lover politikerne "guld og grønne skove",kun for at høste stemmer. HVAD KAN DEN ENKELTE BORGER GØRE UDOVER AT STEMME NÅR DER ER VALG ? Det enkelte menneske har ingen indflydelse,eller magt til at kunne gøre ret meget andet end at stemme. Lokalpolitik/Byråd er en håbløs opgave at involvere sig i. Der er det omtrent umuligt at trænge igennem. I de mindre samfund er det HANDELSSTAND og byråd der sidder på "flæsket".De samme personer kan sidde i årevis.Umulige at vælte af pinden. Her kommer den "lille mand " ALDRIG til orde.
Medierne censurerer læserbreve fra,hvis brevene afviger fra det avisen f.e.x "står for".
"Demokrati" er udelukkende "flertallets mening". Derfor nemt at blive nedstemt på "generalforsamlinger" i partiforeninger m.m

IKA, hvis du mener at demokrati betyder at alle 179 folketingsmedlemmer skal være enige, før der kan ændres eller vedtages en lov, vil der nok ikke ske mange ændringer i det som allerede er vedtaget.
Man har jo de folketingsmedlemmer et flertal (ca. 85%) har stemt på ved sidste folketingsvalg. Hvis man ønsker andre personer, må man deltage i det partis opstillingsmøde man er mest enig med og stemme på dem ved næste valg. Det nytter jo ikke at stemme på Pia Kjærsgaard hvis man ønsker at få gennemført den politik Pernille Skipper eller alternativet står for. Du har jo også muligheden for selv at lade dig opstille til næste folketingsvalg, det kræver "kun" at du indsamler ca. 20.000 underskrifter fra personer som bakker op om dit valg.

Heldigvis er der netaviser som PIO.

I politik,og ved politikermøder,bliver der gået evindelige "omveje", uden der sker noget.
Det samme er tilfældet i handelsstand,byråd og kommunalråd. Ingen kommer videre end til nogle "drej på taburetten" indtil en anden tager over. Og sådan går det år efter år.Kaffedrikkeri for en stor del af tiden.

Annonce