Annonce

Optur til S - nedtur til DF og Venstre

Regeringspartiet fortsætter fremgangen og står nu til 26,5 procent - DF scorer laveste Voxmeter-tilslutning "nogensinde"
Socialdemokratiet står i en ny meningsmåling fra Voxmeter lavet for Ritzau til 26,5 procent. Det er 0,6 procent over valgresultatet fra juni 2019.

Sidste uge stod regeringspartiet, ifølge Voxmeter, til kun 25,2 procent. Socialdemokratiet er altså den seneste uge gået 1,3 procentpoint frem.

Samlet står rød blok 52,9 procent af stemmerne - mod 52,1 procent i sidste uge. De 52,9 procent svarer til 93 mandater. Forskydningerne hos de tre støttepartier SF, De Radikale og Enhedslisten er små i forhold til sidste uges måling.

Blå blok står til 45,2 procent af stemmerne - mod 46,4 procent i sidste uge. De 45,2 procent svarer til 82 mandater.

Værste Voxmeter-resultat for DF nogensinde

Dansk Folkeparti stod sidste uge til 6,1 procent af stemmerne. Men i denne uge rutsjer Dansk Folkeparti ned til kun 4,3 procent af stemmerne. Altså en tilbagegang på 1,8 procentpoint på blot en uge. Den rekordlave tilslutning til DF udløser otte mandater til partiet.

Den rekordlave tilslutning til DF udløser otte mandater til partiet

Dansk Folkeparti befinder sig lige nu i en eksistenskrise. Seks medlemmer af folketingsgruppen, inklusive Marie Krarup som den seneste, har nu forladt partiet og er nu løsgængere. Tilbage i DF-gruppen er nu kun 10 medlemmer.

Dansk Folkeparti fik ved valget i 2015 37 mandater. Mere end halvdelen af dem - 21 mere præcist - røg ved valget i juni 2019, hvor partiet kun opnåede 16 mandater. Seks af dem har nu forladt partiet i protest mod Morten Messerschmidts ledelsesstil. Og partistifter Pia Kjærsgaards adfærd.

Analysedirektør hos Voxmeter, Anna Midtgaard, skriver på Twitter, at målingsresultatet - 4,3 procent - er den laveste tilslutning til Dansk Folkeparti, som Voxmeter nogensinde har målt.

Rivalerne helt ude til højre - Nye Borgerlige - står denne uge til 5,6 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 0,9 procentpoint i forhold til sidste uge. Pernille Vermund & co. står dermed til 10 mandater, hvis der var valg nu.

Ny nedtur for Venstre

Den står også på nedtur til Venstre.

Venstre står denne uge til 14,5 procent af stemmerne. Det er en tilbage på 0,5 procentpoint i forhold til sidste uge. Venstre står lige nu til kun 27 mandater. Mod 43 ved valget i juni 2019.

Til gengæld står den på fortsat optur hos De Konservative

Til gengæld står den på fortsat optur hos De Konservative. Denne uge står partiet til 16,8 procent af stemmerne, hvis der var valg nu. Det er en fremgang på yderligere 0,8 procentpoint i forhold til sidste uge.

De Konservative har altså i den grad overhalet Venstre. I mandater står Søren Pape Poulsen og hans parti til 31 mandater. Mod kun 27 mandater til Venstre.

placeholder

 

Voxmeters politiske meningsmåling offentliggjort mandag baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer på 18 år og derover. Interviewene er gennemført i perioden 21. til 27. februar.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En lille positiv nyhed, at Socialdemokratiet går frem og Venstre tilbage, i det her ragnarok vi har stillet på benene med en umiskendelig klimakatastrofe forude og en hovedkulds militær oprustning og kvikke politiske udmeldinger om "Hvad sagde vi". En situation, som så let som ingen ting kan føre til en udslettende atomkrig. Og det tager kun 30 minutter. Det er næsten lige så hurtig som en tur i Fakta - Den risiko har ALDRIG været mere reel end den er nu.

Den største risiko er måske, at alle fra den gamle efterkrigsgeneration er borte fra politik. Væk er de politikere, som har evnet at holde verden i balance i generationer efter 2. verdens krig. Det var ydmyg mennesker, som selv har haft krig tæt på livet og som var i stand til at reagere med tålmodighed og en afbalanceret dialog ud fra deres erfaring. Nu har vi kun brushoveder, som har været vandt til at få alt det de peger på. Det er virkelig skræmmende.

Men hva, der er jo ikke noget, som er så dårlig, at det ikke er godt for noget. Vel. Og et atomar ragnarok kan jo redde klimaet, da der så ikke længere er nogen produktion, noget forbrug, ingen CO2 udledning længere.

Stephen Hawking gav civilisation 100 år før Game-Over. De 100 år er sat betydeligt under pres de seneste dage.

Og vindere i sådan en situation? Dem er der ingen af. Vi har efterhånden kun alt at tabe.

Nogen mener nu er tågen endelig lettet. Nu ved vi hvor vi står - Måske der også var tid til sindighed og omtanke mens tid er.

At "alle fra den gamle efterkrigsgeneration er borte fra politik" er en umådelig god pointe. For mig, 65 år gammel, hvor 2. verdenskrig / besættelsen har præget min familie og opvækst, et dette nok det som skræmmer mig allermest!

Din opvækst er sket fra du blev født i 1957 til nu, så det må være meget lidt du har oplevet vedr. 2. verdenskrig. Det var ikke det ungdommen var mest optaget af gennem tresserne og halvfjerdserne.

En anden ting er, at vis blå blok uheldigvis skulle komme til regeringsmagten, så er det mennesker med de lave indkomster, som kommer til at betale mest for klimaindsatsen og den kommende militære milliard oprustning. For i følge blå blok har de rigeste ikke råd.

Så længe Mette Frederiksen benytter sig af sit nuværende forkvaklede menneskesyn og styrer uden socialt kompas, bliver det i den grad de små i samfundet, der kommer til at betale.
Lad mig henvise til den umenneskelige behandling af syge mennesker fanget i Mettes jobcentre. Det er på tide I socialdemokrater vågner op!
Fuldt integrerede syrere er henvist til at rådne op i koncentrerede lejre - som i socialdemokrater helst vil deportere til diktaturstater i Afrika - mens Ukrainere tilsyneladende straks skal bydes en tilværelse på første klasse.
Hvad sker der?

Så længe Mette Frederiksen benytter sig af sit nuværende forkvaklede menneskesyn og styrer uden socialt kompas, bliver det i den grad de små i samfundet, der kommer til at betale.
Lad mig henvise til den umenneskelige behandling af syge mennesker fanget i Mettes jobcentre. Det er på tide I socialdemokrater vågner op!
Fuldt integrerede syrere er henvist til at rådne op i koncentrerede lejre - som i socialdemokrater helst vil deportere til diktaturstater i Afrika - mens Ukrainere tilsyneladende straks skal bydes en tilværelse på første klasse.
Hvad sker der?

Nå Ole, det er da godt at der er en som dig der kan kritisere Frederiksen og hendes ministre, lige meget hvad
der bliver gjort. Alex Vanopslagh har også været på i EB og kritiseret M.F. ang. gasaftale.
Han har ikke bestilt andet end at kritisere og rakke ned på ministrene, det begyndte dagen efter valget, 6/6-2019
og man har ikke læst noget positivt fra ham, A.V, det er brok og bedrevidende kommentarer.
Håber det går samme vej for ham som DF, de står dårligt til i meningsmålingerne.

Kan det vandede opslag sige noget fornuftigt ?`?

Kan det vandede opslag sige noget fornuftigt ?`?

Kan det vandede opslag sige noget fornuftigt ?`?

NÅ, skulle du spørge fra nogen???? Så kan du hilse og sige at du får ikke svar!

Tænk hvis en som Alex Vanopslagh eller Pernille Vermund en dag, Gud forbyde det, skal træffe beslutninger på vegne af Danmark! Så er det bare om at søge i dækning hurtigst mulig.

Uden ansvar er det jo nemt nok at tilbyde alle flygtninge fra Afrika og Mellemøsten ophold.
Derfor hører du hjemme i et af de små ansvarsløse partier men jeg bakker op omkring Mette Frederiksens stramme og retfærdige fremmedpolitik fordi socialdemokratiet tager ansvar.

Uden ansvar er det jo nemt nok at tilbyde alle flygtninge fra Afrika og Mellemøsten ophold.
Derfor hører du hjemme i et af de små ansvarsløse partier men jeg bakker op omkring Mette Frederiksens stramme og retfærdige fremmedpolitik fordi socialdemokratiet tager ansvar.

Så længe vi ser de her 1-2 procentpoint frem og så tilbage igen mellem målingerne er der vist mere tale om tilfældigheder end en egentlig tendens.

Men selv med det forbehold kan jeg nu godt undre mig over, at EL ikke bliver straffet mærkbart for deres modvilje mod at hjælpe Ukraine. Er deres vælgere virkelig enig i den linje, eller er det bare tidspunktet for indhentning af svar, der skjuler det?

@Thor
El gør ALT det, vi kan for at hjælpe Ukraine. Men vi er gudskelov ikke socialdemokrater, så vi byder ind med andre løsninger. Men det ved du jo godt. Vi kan starte med at bede Mærsk blive hjemme. Ikke?

Ja hvad mon Ukraine har mest brug for i den aktuelle situation .. våben og ammunition, eller at Mærsk holder sig væk fra Skt. Petersborg? Uha, det er virkelig svært - i hvert fald hvis man er fra Enhedslisten.

Den der lever stille, lever godt - Sådan må man forstå den fortsatte fremgang til det Konservative folkeparti- Der takket være en bovlam presse aldrig bliver udfordret på deres politiske holdninger - Det kan også være et tegn på at der pt findes en forvirring og rodløshed blandt borgerlige vælgere, der ikke kan finde et fast ståsted blandt det efterhånden brede udvalg af selverklærede borgerlige partier - At de derfor ser sig nødsaget til at søge midlertidig ophold hos et ærkeborgerlig parti som de Konservative -
( Partier der erklærer sig fuldtonet borgerlige - Venstre- Konservative - Liberal Alliance - Nye Borgerlige - Dansk Folkeparti - Kristendemokraterne - Moderaterne - og så i støbeskeen måske Martin Henriksen som har søgt om nyt partinavn )