Lavtlønnede frygter prisstigninger

7 ud af 10 FOA-medlemmer mærker i høj grad, at priserne er steget: ”Uligheden har vokset længe nok i Danmark,” siger Mona Striib, forbundsformand i FOA
Foto: Siine Fiig
Blandt social- og sundhedshjælpere, dagplejere, ambulancereddere og mange andre almindelige lønmodtagere er der lige nu dyb bekymring for de stigende priser.

Det viser en rundspørge blandt 2.138 medlemmer af fagforbundet FOA.

Her svarer 55 procent, at de i meget høj grad eller høj grad er bekymrede for deres økonomiske situation på grund af de stigende priser. Samtidig svarer 70 procent, at de i høj grad eller meget høj grad mærker de stigende priser på for eksempel mælk, æg, smør og el.

Den er riv-rav-ruskende gal

”Det her er dybt alvorligt. Den er riv-rav-ruskende gal, når økonomien ramler for et hårdtarbejdende FOA-medlem, fordi priserne stiger, og elregningen vælter ind ad døren, mens andre knapt mærker det.” 

Det siger forbundsformand for FOA, Mona Striib. Hun frygter at prisstigningerne for indflydelse på folks valg af arbejde:

”Forestil dig en fremtid, hvor folk oplever, at de ikke har råd til at tage arbejde inden for velfærds- omsorgs- og sundhedsfagene. Det er skræmmende.”

“Mere lighed løfter os alle”

De stigende priser rammer lavtlønnede hårdere end højtlønnede, påpeger hun. For det siger sig selv, at folk med beskedne indkomster har sværere ved pludselig at finde 1.500 kroner i budgettet, end folk med højere lønninger.

Toppen er stukket af fra os andre, og det skal vi gøre noget ved, fordi lighed løfter os alle

”Vi skal sikre en mere retfærdig løn. Men FOAs projekt handler om mere end det. Det handler om en større kamp mod den stigende ulighed i vores samfund. Toppen er stukket af fra os andre, og det skal vi gøre noget ved, fordi lighed løfter os alle," siger Mona Striib, der her henviser til, at FOA nu tager hul på en kampagne-indsats mod den stigende ulighed i samfundet, som blandt andet ses på lønsedlen.

FOA-kampagnen kører under sloganet “Mere lighed løfter os alle”.

Mona Striib påpeger, at uligheden også ses i for eksempel vores pensionsformuer, vores forbrugsmuligheder, i den lønmæssige anerkendelse af traditionelle kvindefag og i lige adgang til sundhed. Hun peger ligeledes på, at det er blevet sværere for børn at undslippe den negative sociale arv fra deres forældre.

”Samfundet er ved at knække over. Det skal vi ændre på, hvis vi vil bevare det lige Danmark, som vi er mange, der er stolte af. Uligheden har vokset længe nok i Danmark. Det skal vi gøre noget ved,” siger Mona Striib.

Se FOAs kampagne her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De lavtlønnede har langt langt mere at "glæde" sig til, når de skal betale for forsvarets oprustning på 15 milliarder kroner årligt gennem nedskæringer af velfærdsstaten, som det blå svindlerhold foreslå det. Væk med SU, Arne-pension, efterløn, flere pædagoger i børnehaver og andet.

Og som om det så ikke er nok har det blå svindlerhold lagt op til at de laveste indkomster kommer til forholdsvis at betale største delen af samfundets omstilling til klimavenlig bæredygtighed.

Så ved du hvad der venter dig, hvis du føler dig fristet at stemme på det blå svindlerhold som lavtlønnet - En løn som det blå svindlerhold i øvrigt mener er for høj og som går ind for ødelæggelser af fagforeninger, som sikre dig en bare rimelig løn- og arbejdsforhold.

Det blå svindlerhold fortsætter sine løgne og manipulation af det dansk folk med et mål om at ødelægge den danske model og velfærdsstat. Hvor længe vil du finde dig i det?

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
Det blå svindlerhold

og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark

Hvor længe vil du finde dig i det?
.

Fuldstændig enig.....

Den gamle dyrtids regulering kommer vel på banen igen - lidt overraskende det skulle gå så hurtugt men så måske ikke.

Folkepensionen burde som minimum dyrtidsreguleres for fødevarerne er steget med ca 10%, hvorfor ? Det må guderne vide.

De her sanktioner mod Putins Rusland kommer til at give prisstigninger og øgede omkostninger for almindelige danske familier. De øgede gaspriser før Jul 2021 har skabt politisk opbagning til at staten kompenserer dem med de laveste indkomster. Så der bør nu tages politiske skridt til ligeledes at kompensere de laveste indkomster, ikke mindst overførelsesindkomster, som har aller mindst økonomisk. Alle skal fortsat kunne få hverdagen til at hænge sammen.

Danmark er tonet mange grader op i BLÅ FARVER. Og kun det. Alt andet er "camouflage".
Imens vokser ULIGHEDEN.

Annonce