“Træk Jeres støtte til krigen, ellers er det ud af internationalt samarbejde"

Fagbevægelsens Hovedorganisation bag ultimatum til den russiske fagbevægelse FNPR
“Enten trækker I Jeres udtalelser tilbage og tager afstand fra invasionen, eller også suspenderes I fra de internationale faglige organisationer, som I er medlem af.”

Sådan lyder et ultimatum fra Fagbevægelsens Hovedorganisation til den russiske fagbevægelse FNPR.

Fredag sendte formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard på vegne af FH et brev til den russiske landsorganisation med opfordring til, at den lægger pres på Putin for at få stoppet krigen mod Ukraine.

Det oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation i en pressemeddelelse.

Men svaret var nedslående

Men svaret var nedslående. Den russiske fagbevægelse bakker fuldtonet op om Ruslands krig mod Ukraine.

FNPR udsendte således en erklæring, hvor den bakker op om invasionen og ”afnazificeringen” af Ukraine.

“Hitler og Zelensky kommer og går”

Udtalelsen fra den russiske landsorgansation slutter med ordene:

Hitler og Zelensky kommer og går, men international solidaritet mellem arbejderne består

”Hitler og Zelensky kommer og går, men international solidaritet mellem arbejderne består. Fred til landene! Til kamp mod nationalfascisterne!”.

På den baggrund arbejder Fagbevægelsens Hovedorganisation nu for, at den russiske fagbevægelse skal smides ud af det internationale, faglige arbejde:

”Udtalelserne er fuldstændig uforenelige med at være medlem af lønmodtagernes internationale fællesskab, ITUC (International Trade Union Confederation),” fastslår Lizette Risgaard. Og af samme grund arbejder FH nu for, at at de internationale faglige organisationer smider Rusland ud af det internationale samarbejde.

“Det forventer jeg, at resten af ITUC er enige med os i,” siger Lizette Risgaard ifølge pressemeddelelsen.

Udtalelserne er fuldstændig uforenelige med at være medlem af lønmodtagernes internationale fællesskab

"Den russiske invasion i Ukraine er det rene galimatias og den russiske regering forbryder sig mod alt, hvad internationalt samarbejde bygger på. Invasionen har voldsomme konsekvenser for den ukrainske befolkning, der står ansigt til ansigt med en reel katastrofe”, fastslår Lizette Risgaard.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De klogeste og nemmeste penge jeg nogensinde har sparet, var da jeg meldte mig ud af Dansk El-Forbund og den dertilhørende a-kasse. Sådan en svindelforening!

Med den udtalelse og det synlige bevis på at du støtter Rusland, tror jeg man er glade for din udmelding af dansk El forbund.

Med den udtalelse og det synlige bevis på at du støtter Rusland, tror jeg man er glade for din udmelding af dansk El forbund.

Jeeez... - nu har fagbevægelsen sgu også tabt hovedet. Er der virkelig slet ingen voksne mennesker tilbage i Danmark?

Forklar dig og hvad har du forstand på?

Niels er vist bare en af dem her:

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=tankie

Ja de findes stadig, selvom Sovjetunionen er død og Rusland ikke kommunistisk længere.

Over de senest år er 15.000 mennesker blevet dræbt i borgerkrigen i Donbas, mens russerne, tyskerne og franskmændene har forsøgt at mægle. Senest begyndte Zelensky så at tale om igen at bevæbne Ukraine med atomvåben, og der knak filmen så for Putin, som besluttede sig for at slå to fluer med et smæk: Eliminere det ukrainske militær for at stoppe myrderierne i Donbas, og samtidig markere over for NATO, hvor den røde linje går.

At den russiske fagbevægelse støtter den russiske aktion efter otte års udsigtsløse forhandlinger, kan jeg da godt forstå. Krig er noget lort, men hvad er alternativet? At forhandle i endnu otte år og se til fra sidelinjen, mens endnu 15.000 mennesker bliver slået ihjel?

Niels Duus Nielsen, Borgerkrigen i Donbas kunne havde været afsluttet for mange år siden, hvis ikke den russiske diktator, Vladimir Putin, havde leveret soldater og våben til oprørerne i Donetsk og Luhansk. Det medførte bl.a. at oprørerne nedskød et malaysisk fly den 17. juli 2014 med russiske misiler, noget de efterfølgende benægtede, men som Hollandske undersøgelser har bevis for er sket.
At den russiske fagforening, der 100% bakker op om diktatoren Putin, må selvfølgelig betyde at de bliver smidt ud af den internationale sammenslutning af fagforeninger, hvor FH er medlem, hvad ellers?

Nej det er der åbenbart ikke, og med din udtalelse, svarer du reelt selv på dit spørgsmål. Og er vist tydeligvis kommunist.

”afnazificeringen af Ukraine" er jo et fuldstændig vanvittigt udsagn set i lyset af, at Ukraine er det ene af vistnok kun 2 lande i verden, hvor man har valgt en jøde til præsident, og det eneste, hvor han er valgt af folket og ikke af parlamentet som i Israel.

Annonce