Stor demonstration mod Ruslands krig i Ukraine

Statsminister Mette Frederiksen (S) er hovedtaler - også Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er blandt talerne
Ungdomsorganisationerne indkalder nu til en stor tværpolitisk demonstration mod Ruslands krig i Ukraine. Statsminister Mette Frederiksen (S) er hovedtaler.

"Rusland har invaderet Ukraine, og der er nu krig på europæisk jord. Det kræver folkeligt modsvar. Derfor inviterer de politiske ungdomsorganisationer til tværpolitisk demonstration mod Ruslands krig i Ukraine," hedder det i demonstrationsindkaldelsen.

Demonstrationen finder sted ved Ruslands ambassade i København på Kristianiagade 5 på Østerbro søndag den 27. februar kl. 17.00.

"Tilbage i 2014 annekterede Rusland den ukrainske halvø Krim. Nu otte år efter har Rusland invaderet hele Ukraine, og skabt krig på europæisk grund. Ruslands aggressivitet kræver folkeligt modsvar, og derfor inviterer Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, til tværpolitisk demonstration mod Ruslands krig i Ukraine," lyder det fra DSU.

Deres forsøg på at smadre fred og frihed i Europa skal besvares med folkelig modstand

”Rusland har invaderet Ukraine med aggressivitet og uden tøven. Deres forsøg på at smadre fred og frihed i Europa skal besvares med folkelig modstand. Derfor går vi på gaden for at demonstrere mod Ruslands krig i Ukraine, og for at vise vores entydige støtte til ukrainerne," siger DSU’s forbundsformand Frederik Vad.

Toppolitikere på stribe

Hovedtaler er statsminister Mette Frederiksen (S). Blandt talerne er også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Andre talere er tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), DF's formand, Morten Messerschmidt, De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen, SF's formand Pia Olsen Dyhr, Enhedslistens leder, Mai Villadsen og formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh. De konservative stiller med partiets finansordfører, Rasmus Jarlov. Også Nye Borgerliges Mette Thiesen er på talerlisten.

Læs nærmere og få seneste nye om talere på Facebook.

Bag demonstrationen står foreløbigt - ud over Danmarks Socialdemokratiske Ungdom - også Venstres Ungdom, Konservativ Ungdom, SF Ungdom, Liberal Alliances Ungdom, Alternativets Unge, Radikal Ungdom, Rød-Grøn Ungdom, Europæisk Ungdom, Dansk Folkepartis Ungdom og Nye Borgerlige Ungdom.

Opdateret 27.02. kl. 13.30

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Snakkede med min teenager datter her i dag om situationen i Ukraine. Hun sagde at al den ballade, der findes i mellem østen og Palæstina tænkte hun ikke længere så meget over. Den situation har hun været vant til i årevis og den er stabil og hun kender ligesom udfaldet.

Men konflikten i Ukraine med Rusland er noget nyt og noget andet, som vi ikke kender udfaldet af. Så det er noget hun til tider tænker over i disse dage. Men hvem gør ikke det? Vi skal helt bestemt snakke meget mere om den situation de kommende dage - Men altså ikke i aften. For nu er der weekend og teenager fest og sammenkomst som altid. Og hvem gider lige tænke på Putin sådan en hygge aften med vennerne.

En god aften derude.

Hej Jeppe -- klar snak og forsråelse for en teenagser
Det er os andre der er bange for en mand som Putin

wallah jeg knepper dansker racistpiger hver dag koran eow wallah jeg knepper israel koran jeg gør jeg sværger min mor og fars grav koran palæstina er mit hjerte wallah wallah racist racist racist

FLOLS - Skynd dig at rejse til "sharia-land"!

Hitler-medister er tilbage i Europa

Mens oligarkkapitalismen rager til sig opruster verden til ødelæggende krig. Den nuværende geopolitiske krise der har udløst krig i Ukraine er oligarkernes kamp om økonomisk indflydelse og politisk kontrol sløret under new speak om demokrati og frihed. Folket bliver endnu engang ofret for oligarkernes interesser. Situationen er katastrofal, vi kan nu se frem til at enorme økonomiske og menneskelige ressourcer vil blive kastet ind i den militære kappestrid i en situation hvor menneskeheden i forvejen står overfor en perlerække af dybt alvorlige kriser som truer vores grundlæggende eksistens. Det eneste håb for fremtiden er at alle vi almindelige borgere på tværs af grænserne tager hinanden i hånden og demonstrerer for solidaritet, fred og samarbejde og smider alle vores respektive oligarker og deres politiske lakajer på porten. Jeg ved at det lyder håbløst naivt. Men tænk lige over hvor naivt det er at tro på at den yderligere oprustning og opbakning til vores egne oligarker og deres militære undertrykkelsesapparat overhovedet er vejen til en løsning der sikrer vores fremtidige eksistens på denne smukke planet.

Godt at Mette Frederiksen har sat sin lid til USA og CIA.

Putin har allerede vist at han ene og alene er terrorist.

De to seneste verdensterrorister blev fundet, opsøgt og elimineret fra jordoverfladen af den amerikanske hær, det er Rusland overlegent på alle parametre.

Nu mangler vi blot at Biden og Trump gør amerikanerne enige om at enighed gør stærkt.

Så er Putins sidste time kommet. Han kan aldrig mere vise sig på den offentlige scene uden at en militærdrone truer fra hvert et hjørne.

Putin troede at verden frygtede en Hitler 2,0.

I USA og Canada har sociale medier vist, at amerikanerne skal være usædvanligt heldige for at få Putins hoved på et sølvfad før interne russiske agenter gør det slut på den hjerneblødning eller tumor, som har ramt Putin.

Trist for Putin. Tyskland og Rusland 1940 er ikke verden 2022. Russerne der henretter Putin bliver verdensberømte.

Mere verdensberømte end Hitler, Lenin og Stalin.

På begge sider af den nye Putin-mur.

Muren der blot vil skabe mangel på mad, energi og opvarmede hjem på begge sider Putin-muren.

Almindelige mennesker på begge sider Putin-muren vil rejse sig imod alle de rige der styrer militæret på begge sider Putin-muren.

Falder Putin for en almindelig russers pistol, kniv eller drone vil almindelige mennesker have vundet den kamp som terroristerne under anden verdenskrig fik til at vare i fem forbandede år.

I Tyskland, i Rusland, i Polen, overalt i verden.

Held og lykke til alle der har modet, chancen og muligheden.

Overlever du/I er verdensberømmelsen sikret for evigt!

Hvad beviser st Putin er syg og gal?

Hvorfor erobrede han først og fremmest Tjernobyl og lod tanksene stå med kanonløbet imod sarkofaget med stråling der kan smadre hele Europa i 200.000 år.

Lakmusprøven på idioti og en kæmpe kræfttumor i hjernen bestod Putin ikke!

Få manden væk fra jordens overflade jo før jo bedre.

Rusland vil få stjernestatus helt til Capitol og Ottawa.

Verden trænger til at få en Putin-modvaccine.

Den redder flere menneskeliv end alle covid 19 vacciner i hele verden.

9.11 blev til 24.02.

Bin Laden blev til Putin.

16. -21. etage af bolighus i Kiev blev hensynsløst og målrettet ramt af den nye bin Laden.

Putins tumor vil blive jaget resten af hans tid.

Kun verdens jubelscener venter.

Med mindre hans personlige læge sender ham i behandling.

Det skulle således være første gang i verdenshistorien!

Lægen kan vente en fin stilling med eget hospital i GB eller USA.

Verden venter på heldet, amerikanernes sammenhold og måske en enkelt genial russer, der ved et måltid sender Putin langsomt i døden.

Bogen om begivenheden vil alene kunne forsørge en stor familie i USA i århundreder.

Kommer der blåt og gult lys på ambassaden, nu I alligevel skal køre generator og audio ud?

Kommer der blåt og gult lys på ambassaden, nu I alligevel skal køre generator og audio ud?

Det her er resultatet af 30 års forfejlet blå politik, hvor kun Vestens ideologi, som en ren selvfølge, har fået plads. Helt uden hensyn til resten af verden. Det er den sædvanlige blå forråelse, som vi har set Vesten har forsøgt at styre og kontrollere verden med siden anden verdenskrig. Og før den tid gennem kolonialisering, slaveri og udnyttelse af store dele af verden.

Og som det ikke er nok, så har den blå forfejlet politik sendt hele Jordens klima ud over afgrunden - Selv om vi har vist det i mange årtier, har grådighed og hensynsløs vækst fået fortrin- Koste hvad det vil.

Og ja. Jeg ved det godt. Nu får jeg at vide jeg er en USA hader og Rusland elsker. Andet argument kan det blå svindlerhold ikke finde ud af. Men det er jeg ikke. Jeg ønsker mig, som de fleste mennesker på hele Jorden, en fredelig verden i sameksistens og med en natur som der vises den nødvendige hensyn og respekt for at der overhovedet er en verden at kunne være i.

Alle de her blå alfa hanner og hunner kan få en stor ø ude i Stillehavet, hvor de så kan smadre hinanden. Det behøver altså ikke gå ud over os almindelige hårdarbejdende mennesker og vores børn. Hverken i Europa, Rusland, USA eller noget andet sted på Jorden.

Jeg ved godt, situationen nu er som den er efter d. 24. februar 2022. Det er en helt anden verden vi nu befinder os i. Men det er en verden, som skyldes 30 års fejlslagen blå politik.

Men ak. Vi lærer det aldrig. Og vi ligger som vi har redt.

Helt enig. Konkurrence staten har været målet or den blå politikken og nedskæringerne er blevet gennemført under dække af nødvendighedens politik. Maersk fik i 2021 et overskud på over 100 mia og betalte ca 1,2 mia i skat i dk. Bankerne er i samme stand. Nødvendighedens politik ligner umiskendeligt meget den politik som alle borgerlige altid har ført med rigeligt til dem som har mest og hundeslagsmål blandt resten om de sidste kødben.

det blå svindlerhold

Hvad er det der er gået galt i dit liv siden du er så besat af 'det blå svindlerhold'?

Ikke engang i denne alvorlige situation kan du lade være. Tankevækkende.

Situationens alvor taget i betragtning undlader jeg min sædvanlige kommentar.
.

Hvor har "DE RØDE" været henne de sidste 30 år?....Hvilken gang vrøvl du ofrer tid på at fremføre her i dette forum.

En helt forventet reaktion Holger. Ikke så sært vi er havet her, hvor vi nu er.

Spot on, Holger. Spot on.

Merkel har været en katastrofe for Europa.
'Wir schaffen das' og nu Putin.

Forhåbentligt er forræderen sat uden for indflydelse.
Hun burde retsforfølges.
.

De røde har haft travlt med at trykke lønningerne for deres egne medlemmer og knægte lærer og sygeplejersker.

Klokken 14:30

Putin: Rusland øger atomberedskabet

Rusland sætter styrker med adgang til atomvåben på højt beredskab.

Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, i en tv-tale søndag eftermiddag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Konkret taler Putin om russiske "afskrækkelsesstyrker". Det inkluderer ifølge Reuters enheder med atomvåben.

Han forklarer, at det russiske tiltag skyldes aggressive meddelelser fra Nato og økonomiske sanktioner mod Moskva, som er blevet meddelt i forbindelse med Ruslands angreb i Ukraine.

-

Nu bliver det spændende om USA som NATO garant følger trop.

Regeringens klimapolitik er uendelig fodslæbende, fugle på taget og højtflyvende teknologiske drømme, der er mere eller mindre realistiske. Statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringen er kort sagt dumpet med brag.

Så klar er dommen fra Klimabevægelsens sekretariatsleder, Frederik Roland Sandby, efter at det uafhængige kontrolorgan Klimarådet kom med sin årlig statusrapport fredag ved middagstid. Over 204 sider tager rådet temperaturen på regeringens klimapolitik og vurderer, hvorvidt regeringen ser ud til at nå målet om at skære 70 procent af vores udledning af drivhusgasser i 2030.

Klimabevægelsen må imidlertid erkende at vesteuropæiske landes kamp om at “være forrest i kampen om at skære 70 procent”, har givet Putin en førerstilling i det energipolitiske regnskab og dermed magten i verden. Energi og atomvåben skal behandles på de samme følsomme vægtskåle.

Et wake-up-call, som først gik op for de grønne og røde partier, da Putin stod med kanonerne i Ukraine.

Parisaftalen er intet værd før magtbalancen genetableres i verden.

Om 20 år bliver Putins herostratisk berømmelse sikkert den afgørende faktor for en hurtig grøn omstilling i Vesteuropa.

Hvis idioten og månemanden Putin ellers lader verden overleve.

Alle lande med atomvåben bør igennem FN underskrive en fælles aftale, hvor et hold af læger årligt skal undersøge statslederes mentale tilstand.

Erklæres de uegnede skal lederen gå af!

Det ville være det bedste klimamæssige tiltag nogen organisation kunne gå ind for i den syge tilstand som verden befinder sig i.

Få Putin til en psykiater hurtigst muligt!

Alle oligarker ved deres fulde fem, må samle penge sammen til verdens bedste psykiater.

Russernes velvære står på spil. Ukraines velvære står på spil. Verdens velvære står på spil.

En Putin på tvungen sygeorlov resten af sit liv, ville være at føre en aktiv klimapolitik.

Alt andet kan vente!

Parisaftalen viste sig naiv, unuanceret og geopolitisk total uholdbar.

Nedskæringer af atomvåben aftales gensidigt!

Omlægning af energiformer aftales gensidigt!

Hvad hjælper det at den ene nabo pralende tjener flere penge end naboen, når naboen om natten går over og stjæler overskuddet og lidt til!

Greta Thunberg og alle de naive unge, måtte på den hårde måde lære hvordan verden styres!

Det skete også i 1973 under oliekrisen!

Den gode nabo, bliver altid narret af den onde nabo!

Psykiatere ville kunne få en del fra gaden.

750 milliarder ofrer Tyskland nu ekstra på alle idioterne om året.

Tænk hvis pengene for længst var blevet sat i fossile energikilder, grønne energikilder, osv.

Men tyskerne vil fortsat have fri hastighed på motorvejene!

Putin trænger til hastighedsbegrænsninger på alle parametre.

Lad ham forblive indespærret resten af sit liv! Månemanden. Kig i øjnene på ham!

Ethvert barn kan stille diagnosen!

Alle omkring ham lider af frygt og angst!

Tænk hvis blot en enkelt russer havde lige så meget mod som børn, kvinder og mænd i Ukraine!

I 1980erne gjorde Danmark sig selvforsynende med olie. Det gav stor frihed og demokratiske foreninger og frie politiske partier i mange årtier!

I dag er 400.000 gaskunder afhængige af Putin.
I dag er 2.720.000 bilejere afhængige af olie og benzin fra Rusland (17%).

At nedlægge egen fossil produktion før alternativerne er 100% i gang er at give Putin blod på hænderne.

Hvem forærer en pistol til sin gale nabo!

Gid jeg kunne sige, "han prøver jo bare at gøre os bange"
" Han truer jo bare"
" Han kunne aldrig finde på at bruge A-bomben"

Men nej, Han er Hitler-medister no 2,
og Hitler-medister no 1 ville haft brugt bomben
hvis han hade haften den i 44-45.

Så der er alle muglige grunde til at være
meget bekymret så længe Hitler-medister no 2 lever

Verden står i en krise der er være end Cuba-krisen

Jeg hørte P1 Debat i dag, onsdag. Jeg er desværre ret sikker på, at Marie Krarup var den, der sagde det fornuftige. Det troede jeg aldrig, jeg skulle mene. Men hun ved ganske simpelt mere end langt de fleste andre. Men hendes synspunkter anses for skingre og pro-Putin (selv om hun understreger noget andet), så jeg regner ikke med, at fornuften har en chance - og dermed risikerer vi alle det værste -ikke kun ganske almindelige mennesker i Ukraine og Rusland.

Annonce