Løkke tager næste skridt: Vil godkendes

Den tidligere statsminister vil nu have sit partis vælgererklæringer godkendt.
Det er snart et halvt år siden, at partiet Moderaterne fik indsamlet de nødvendige underskrifter til at stille op til næste folketingsvalg.

Siden har underskrifterne - som er indsamlet digitalt - ligget klar på en server i Indenrigsministeriet og ventet på, at partiet selv har ønsket dem godkendt.

Det bliver de nu:

"Moderaterne har nu indsamlet 25.968 vælgererklæringer (kravet er 20.182), så jeg bedt Indenrigsministeriet om at lukke indsamlingen og godkende Moderaterne som opstillingsberettiget til næste folketingsvalg under partibogstavet M," skriver partistifter Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

placeholder

Lars Løkke Rasmussen skriver videre, at partiet formelt vil blive stiftet på grundlovsdag, den 5. juni.

Her vil partiet bl.a. vedtage et principprogram.

På partiets hjemmeside er der allerede ni forslag til forskellige reformer, blandt andet en forvaltningsreform af den offentlige sektor og en sundhedsreform, hvor regionerne nedlægges.

Lars Løkke Rasmussen har også foreslået, at værnepligt erstattes af en civil borgerpligt, hvor unge mennesker "bruger et halvt år på at arbejde for fællesskabet".

Vil bryde med "fastlåst blokpolitik"

Moderaterne skal, ifølge partiets hjemmeside, have et "humanistisk værdigrundlag" og med en ambition om at "bidrage til en politisk kultur, hvor der er fokus på indhold, substans og evidens fremfor proces, symboler og løse antagelser".

Partiet vil ikke placere sig selv på en højre-venstre-skala, men vil skabe politik på en ny måde og "bryde med den fastlåste blokpolitik".

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke afgjort hvem - hvis nogen - partiet peger på som statsministerkandidat.

14 partier på stemmesedlen

Indenrigsministeriet har tidligere oplyst, at en godkendelse er en formsag og kan klares på få uger, når der er søgt.

Det betyder, at der foreløbig vil være 14 partier for vælgerne at vælge imellem ved næste folketingsvalg. Mange, men dog stadig to færre end ved folketingsvalget i 1987.

Konkret vil godkendelsen også betyde, at partiet vil indgå i de ugentlige meningsmålinger fra Voxmeter, hvor partiet indtil nu har gemt sig i kategorien øvrige.

Om partibogstaver

Hvis Moderaterne får partibogstavet "M", så er det fjerde gang at et parti stiller op under netop det bogstav.

Det første parti var Fredspolitisk Folkeparti, der stillede op til folketingsvalget i 1964 og fik 0,3 procent af stemmerne. Centrum-Demokraterne stillede op - og blev valgt ind - under bogstavet fra 1973 til 1988 og senest Minoritetspartiet, der stillede op ved valget i 2005.

Partibogstaverne blev første gang brugt i forbindelse med valget til Landstinget i 1901. Til Folketinget først i 1943.

Rækkefølgen af bogstaverne i det landsdækkende system var baseret på partiernes størrelse i Københavns Borgerrepræsentation. Det er således forklaringen på Socialdemokratiet er "Liste A".





 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men Liste A er heldigvis ikke listet af endnu.
Liste M gør vi bedst i at glem'.

Gunnar Johansen. Nej Liste A er ikke listet af endnu, det gør de heller ikke. Men 14 partier til et valg Liste M er og bliver overflødig. Ole Kloster Simonsen

Jeg synes bestemt ikke, der er noget galt i at have mange partier, tværtimod, hvis blot de har noget forskelligt at byde på eller bare kombinationer af mærkesager, som ikke ellers er repræsenteret.

I dette tilfælde synes formået dog primært at være at sikre Lars Løkke en fremtid som politiker, hvor han ellers kunne have gjort meget bedre gavn, hvis han bare havde taget et almindeligt job.

Thor, i hvilket 'almindeligt job' forestiller du dig at LLR kan gøre gavn? Jeg kan ikke komme i tanke om et eneste.

Han vil nok kunne gøre gavn som cirkusklovn eller hofnar,

Jeg er ikke tilhænger af alle de partier, som hele tiden dukker op. De fleste opstår, når nuværende partier bliver "sprængt", på grund af personers uoverensstemmelser. Deres politik afviger ikke meget fra de allerede bestående partier. Det kan ændres hvis man hæver spærregrænsen til 3% eller måske 4%.
At Lars Løkke Rasmussen genopstiller med et nyt parti, skyldes nok at ingen har tilbudt ham et job med samme løn og pensionsforhold, hvem vil også ansætte en "billagsfusker".

Lars Løkke Rasmussen har også foreslået, at værnepligt erstattes af en civil borgerpligt, hvor unge mennesker "bruger et halvt år på at arbejde for fællesskabet“.

Lars Løkke Rasmussen havde en personlig nedtur og tog på skatteydernes regning på “et halvt år på at arbejde for sig selv”.

Tænk hvis Lars Løkke Rasmussen i vores nuværende situation havde bestilt fem hvide busser finansieret af sine venner i erhvervslivet og havde taget til grænsen til Polen for at hente 150 ukrainske flygtninge.

Lars Løkke Rasmussen har også foreslået, at værnepligt erstattes af en civil borgerpligt, hvor unge mennesker "bruger et halvt år på at arbejde for fællesskabet“.

Tænk hvis Lars Løkke kunne gå foran som ganske almindelige borgere i Jylland og på Fyn har gjort for at hjælpe ukrainere.

Tænk hvis blot et folketingsmedlem havde fået den ide. Og ført den ud i livet!

Nu blev det ganske almindelige danskere som gik foran.

18 løsgængere.

Tænk hvis løsgængere i folketinget skulle overføres til civil borgerpligt, hvor løsgængere "bruger et halvt år på at arbejde for fællesskabet. Tænk!

Løsgængeri er noget rod!

Alene de fem største partier i folketinget har egne partibusser. Her kunne løsgængeren Lars Løkkes Ukraine-mission starte.

At overtale Socialdemokratiet, Venstre, konservative, DF og SF til at lade rød-hvide busser hente ukrainske læger, tandlæger og sygeplejersker til Danmark.

Benzinen kan vel betales af Løkke-fonden eller et eller andet tilskud fra EU.

Hvorfor tage til Marakesh når mareridtet foregår ved den polsk-ukrainske grænse.

Hvad venter du på Lars! Gå nu foran med et godt eksempel!

Lars Løkke Rasmussen har også foreslået, at værnepligt erstattes af en civil borgerpligt, hvor unge mennesker "bruger et halvt år på at arbejde for fællesskabet.”

Ukrainerne venter!

Aksel Jensen, jeg vil foreslå at du får livsvarig værnepligt, så vi slipper for dine alenlange, vrøvlede kommentarer her i Pio.

Jamen ! Så mangler vi bare at få kendskab til det politiske indhold fra Moderaterne - hidtil har det været noget med at søge bredest mulig indflydelse henover midten i dansk politik - Men helt ærlig - har man ikke hørt den sang før - Den plejer at forstumme når det skal udmøntes i realpolitik -

Moderaterne er opstået af Lars Løkkes forum mødestedet, hvor man har taget essensen af dansk politik fra begge sider af fløjene. Man er træt af blok-politik, hvilket de fleste danskere nok er. Derudover ønsker de ikke samarbejde med hverken DF og NB fra den yderste højrefløj eller den yderste vensrreflød EL.

Det er for alle mennesker i dette land, at gå inde på moderaternes hjemmeside og følge med i deres politik og ønsker for et bedre Danmark.

https://moderaterne.dk/

Dengang vi ikke havde nogen spærreregel havde vi ikke så mange partier, for de forskellige partiledelser var nødt til at bevare demokratiet i hvert enkelt parti, for det var meget nemt for et hvert medlem af folketinget at lave et nyt parti. Demokratiet i hvert enkelt parti var også med til at gøre lovgivningen bedre, da de interne kritikere ikke bare kunne undertrykkes. Partierne var heller ikke så grundigt statsstøttede, at de menige medlemmers indflydelse var sat ud af kraft. Når man giver partier statsstøtte efter antal stemmer fremmes populisme, partierne burde i stedet støttes i forhold til antal medlemmer, det ville medvirke til at demokratiet kom tilbage til befolkningen.

Annonce