3F og arbejdsgivere: Forlæng praktikantophold til ukrainere

3F Den Grønne gruppe og arbejdsgiverforeningen GLS-A opfordrer til, at ukrainske flygtninge hurtigst muligt kommer i arbejde på overenskomstmæssige vilkår
3F Den Grønne Gruppe og arbejdsgiverorganisationen GLS-A har drøftet den aktuelle situation i Ukraine og konsekvenserne heraf for ukrainske statsborgere, som er ansat i landbrug og gartneri i Danmark.

Parterne udtrykker, ifølge en pressemeddelelse, stor forståelse for den situation ukrainerne står i og opfordrer til, at virksomheder og ukrainske medarbejdere finder de bedst mulige løsninger.

  • Ukrainske statsborgere i ansættelsesforhold som fodermestre/driftsledere eller praktikanter som ønsker at rejse hjem til Ukraine, opfordres til, så tidligt som muligt, at gå i dialog med deres arbejdsgiver med henblik på at finde en løsning, der er god for begge parter. Det kan bl.a. omfatte fleksibilitet i forhold til overholdelse af opsigelsesvarsel.

  • 3F Den Grønne Gruppe og GLS-A opfordrer til, at praktikanter, hvis praktikophold udløber og som ikke har mulighed for at rejse hjem til Ukraine, kan opnå en midlertidig forlængelse af deres praktikophold.

  • 3F Den Grønne Gruppe og GLS-A vil arbejde positivt for, at ukrainske flygtninge, som måtte komme til Danmark, hurtigst muligt kan komme i beskæftigelse på overenskomstmæssige vilkår, bl.a. i landbrug og gartneri.

  • Parterne er i øvrigt enige om løbende at følge udviklingen på konflikten i Ukraine med henblik på at drøfte og aftale nødvendige initiativer.

Omkring 5.000 ukrainere arbejder pt. i dansk landbrug

5.000 ukrainere

Omkring 5.000 ukrainere arbejder pt. i dansk landbrug.

Det anslår formanden for 3F Den Grønne Gruppe, Peter Kaae Holm, over for Netavisen Pio.

Af de 5.000 er de cirka 3.000 ansattefodermestre, og de cirka 2.000 er landbrugspraktikanter.

Situationen kalder på solidaritet og på fleksibilitet fra vores side

"Vi har indgået den her aftale med arbejdsgiverne på grund af den ulykkelige situation i Ukraine. Situationen kalder på solidaritet og på fleksibilitet fra vores side," siger Peter Kaae Holm.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kan vi ikke lige få lidt mere at vide om de vilkår de Ukrainere arbejder under. Der har været beløb fremme på 5.000 kr om måneden. Det ksn da ikke være rigtigt vore fagforeninger går med til sådan en overenskomst. Med sådanne overenskomster behøver vi jo ikke nogen fagforeninger for de er jo elendige til at få ordentlige vilkår hjem til deres medlemmer.

Annonce