Enhedslisten aflyser sin deltagelse i planlagt demo lørdag foran USA’s ambassade

Enhedslisten fuldstændig splittet: Ekspresaflysning fra partiets Hovedbestyrelse, men Enhedslistens Internationale Udvalg og partiafdeling i Albertslund støtter demo'en
Enhedslistens Hovedbestyrelse har netop droppet at deltage i en demonstration sammen med den yderste venstrefløj, som finder sted lørdag kl. 11.

Demonstrationen skal efter planen starte foran Ruslands ambassade, og derefter fortsætte foran USA’s ambassade - for endelig at slutte foran Christiansborg.

“Hovedbestyrelsen har besluttet at Enhedslisten på nuværende tidspunkt ikke deltager i en demonstration foran den amerikanske ambassade,” oplyser partiets forsvarsordfører, Eva Flyvholm, pr. sms over for Netavisen Pio.

Demonstrationen har været planlagt siden 25. februar, men først fredag formiddag aflyser Enhedslisten officielt sin deltagelse.

Netavisen Pio spurgte fredag formiddag forud for Enhedslistens officielle aflysning Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm om, hvorfor Enhedslisten også demonstrerer foran USA’s ambassade i anledning af Ruslands invasion af Ukraine? Og hvad USA har gjort galt, ifølge Enhedslisten.

Svaret fra Eva Flyvholm er, at Enhedslistens Hovedbestyrelse har aflyst partiets deltagelse i demonstrationen.

hvor fokus entydigt er på at tage afstand fra Putins brutale og ulovlige invasion

“Vi deltager kun i demonstrationer, hvor fokus entydigt er på at tage afstand fra Putins brutale og ulovlige invasion,” lyder det uddybende fra Eva Flyvholm.

Enhedslistens framelding er så ny, at den i skrivende stund endnu ikke fremgår af demonstrationens eventopslag på Facebook (Event Facebook-opslaget er opdateret kl. 11.45, sådan at det herefter ikke længere fremgår, at Enhedslisten deltager i venstrefløjs-demonstrationen, red.).

Enhedslistens presseafdeling oplyser, at Enhedslistens Hovedbestyrelse torsdag aften meddelte den øvrige demo-kreds, at Enhedslisten ikke kunne bakke op om demonstrationen, hvis den gik forbi den amerikanske ambassade.

Enhedslisten splittet: Internationalt Udvalg støtter fortsat op om demo'en

Fredag ud på eftermiddagen står det klart, at dele af Enhedslisten fortsat støtter op om demonstrationen - inklusive demonstrationen foran USA's ambassade. Således står partiets Internationalt Udvalg fortsat bag demonstrationen. Også partiafdelingen i Albertslund bakker op. Og det er baggrunden for, at dele af Enhedslisten ud på fredag eftermiddag igen står anført som medarrangør af lørdagens demonstration på event-begivenheden på Facebook.

Enhedslistens presseafdeling bekræfter i en sms, over for Netavisen Pio, at det forholder sig således:

Internationalt Udvalg kan godt vælge at støtte demo'en, men de gør det på egne vegne som udvalg

"Internationalt Udvalg kan godt vælge at støtte demo'en, men de gør det på egne vegne som udvalg og ikke på vegne af Enhedslisten."

Dermed står det i forvejen hårdt pressede Enhedslisten fuldstændig splittet i holdningen til deltagelse i lørdagens demonstration.  

Demonstrationen foregår under parolerne:

"Nej til Ruslands invasion i Ukraine – Stop for alle krigshandlinger nu – For fred og nedrustning."

Bag demonstrationen står nu:

Demos, Enhedslistens Internationale Udvalg, Enhedslisten Albertslund, Global Aktion, Frie Grønne, Internationalt Forum, Kommunistisk Parti, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Socialistisk Ungdomsfront (SUF), Fredsministerium, Forbyd Atomvåben – ICAN i Danmark, Aldrig Mere Krig, Netværk for velfærd og demokrati, Internationale Socialister, Foreningen Socialisten.

Støtter økonomiske sanktioner

Eva Flyvholm skriver videre i sin sms til Netavisen Pio, at Enhedslisten støtter op om benhårde økonomiske sanktioner mod Rusland:

Enhedslisten støtter benhårde økonomiske sanktioner mod Putin og Rusland

"Enhedslisten støtter benhårde økonomiske sanktioner mod Putin og Rusland. Vi mener også der er brug for at gå videre og få lukket for import af russisk gas til EU og Danmark."

Enhedslisten i Aalborg deltager lørdag i en demonstration mod krigen i Ukraine i netop Aalborg.

I parlolegrundlaget for denne demonstration hedder det blandt andet, at man protesterer mod "økonomisk krigsførelse".

Opdateret 12.30, yderligere opdateret kl. 17 med oplysningen om, at Enhedslisten står splittet i forhold til deltagelse i lørdagens demonstration - eller ej

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er simpelthen topundeholdning at se enhedslistens kønne yngre damer kæmpe denne håbløse kamp op ad bakke, i modvind og med solen i øjnene for at holde facaden bare nogenlunde pæn og forsøge at holde alle de ikke helt så præsentable fra baglandet gemt væk i den fjerneste baggrund langt væk fra rampelyset, så den brede offentlighed ikke får forstyrret det billede af et ansvarligt parti, de har brugt så lang tid og så mange kræfter på at bygge op. Det er selvfølgelig dømt til at mislykkes, og det er lige før, man får ondt af dem. Men også kun lige før.

At sende våben til Ukraine, som skal bruges til at bevæbne civilbefolkningen, er topmålet af uansvarlighed. Når civile er bevæbnede er de ikke længere civile, men derimod kombattanter, som russerne frit kan skyde og dræbe. Kan folk slet ikke tænke mere?

Hvis vi havde haft en ansvarlig regering, havde den inden krigen brød ud udstedt en skriftlig garanti for, at Danmark ville stemme imod Ukraines optagelse i NATO. Med en sådan garanti ville man have fjernet Putins begrundelse for at gå i krig, for hvis blot ét land stemmer imod, vil Ukraines medlemsskab af NATO være forhindret. Måske russerne var gået i krig alligevel, men det ville da have været et forsøg værd, det ville kun koste et stykke papir og lidt blæk. Nu koster det jeg ved ikke hvor mange russiske og ukrainske liv.

Danske regeringer har rygrad som en regnorm, når det handler om udenrigspolitik. I stedet for at søge et kompromis og forhindre en krig i at bryde ud, bøjer vi nakken og gør som vi får besked på af USA. Hvis så bare regeringen gjorde det under tvang, så var det til at forstå. Men det lyder faktisk som om regeringen selv tror på, hvad den siger. Stockholm-syndrom?

Vi kunne have gjort en forskel, men valgte at lade være. Der er ingen - som i INGEN - ansvarlige partier i Folketinget, kun krigsgale hystader uden historisk indsigt.

Læs Englands svar på Ekstrabladet og bliv klogere:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10569141/Putin-NOT-crazy-Russia...

Men regeringen er

Det vil sige at du mener at Danmark havde rygrad, hvis vi havde bøjet nakken for Putin og anerkendt at Ukraine var en del af Rusland og skulle underordne sig efter diktatoren, Putins politik.

Mener du virkelig at det er bedre at ofre nogle tusind ukrainske og russiske liv på at finde en diplomatisk løsning, som også russerne kunne leve med?

* rettelse: ...bedre at... end at... (ikke "på")

Niels Duus Nielsen, en diplomatisk løsning har jo være forsøgt, men at lave aftaler med en løgnagtig diktator som Putin, viste sig ikke at være muligt. Både præsident Putin og hans udenrigsminister, Sergej Lavrov, påstod at opmarchering af 100.000 soldater i Rusland langs grænsen til Ukraine samt de 30.000 i Balerus udelukkende var en militærøvelse og at de ville blive trukket tilbage, når øvelsen var afsluttet, men det var løgn, Putin havde for længst besluttet sig for at angribe Ukraine med en undskyldning om at Ukraine havde begået folkemord på dele af den prorussiske befolkning i Donetsk og Luhansk samt at Ukraine var styret af en Nazistisk præsident (han er af jødisk oprindelse). Forinden Putin startede krigen, havde både den Franske præsident og den Tyske Kansler været på besøg hos ham i Kreml hvor de sad ved et langbord med 6-8 meters afstand til Putin. Desuden havde både den Amerikanske og Tyrkiske præsident samt den Engelske premierminister haft telefonmøde med Putin, uden resultat. Den eneste som måske kan standse det Russiske militærs angreb på Ukraine er måske Kinas præsident og diktator Xi Jinping, men han pønser jo selv på at angribe Taiwan, så der er nok ikke meget hjælp at hente fra den kant. Det er sørgeligt at en diktator som Putin, ikke regner menneskeliv for andet end de bare kan dø hvis de ikke overgiver sig til hans diktatoriske styre. Vi må håbe at Vladimir Putin, hans regering og hærkommandoen bliver stillet for en Krigsdomstol i Haag og dømt for deres krigsforbrydelser når krigen mod Ukraine er slut.

Putin drømmer om et nyt Storrusland i stedet for det hedengangne USSR. Han ville uden tvivl hjertens gerne have taget de 3 baltiske lande også, men de er i mellemtiden blevet NATO-medlemmer, så det sker ikke.
Men Ukraine er ikke medlem af NATO, og netop DERFOR blev det dem nu. Havde de fulgt Estland, Letland og Litauen ind i NATO den gang, ville vi ikke have haft denne situation, og Krim havde såmænd også stadig været ukrainsk.
Ukraine kæmper forbilledligt for deres frihed, men vi næppe kunne forhindre russerne i at indtage hele landet. De kan dog gøre livet surt for besættelsestropperne, og det er naturligvis også derfor, de har bevæbnet de civile efter Schweizisk forbillede.

Putins officielle forklaring på invasionen var, at der var et folkedrab i gang på det russiske mindretal. Lur mig om ikke der også straks starter et folkedrab på det russiske mindretal i Moldova, når han er færdig med Ukraine. Moldova er jo heller ikke med i NATO.

Indtil videre ser det ikke ud som om bevæbningen af civile ukrainere har sinket den russiske fremrykning. Derimod er der rapporter om væbnede røvere i Kharkov, hvor bevæbnede gerningsmænd plyndrer butikkerne, og i Kiev har de forskellige kriminelle bander tilsyneladende påbegyndt en gangsterkrig.

At bevæbne en civilbefolkning, som ikke har fået forudgående militær træning, er at medvirke til drab på civile. Sammenligningen med Schweiz holder ikke, for de schweizere, som har et våben hjemme i skabet, har alle fået to års militærtræning, og bliver indkaldt med jævne mellemrum, så de ikke bare skyder sig selv i foden.

De danske politikere, og som jeg kan se på dit indlæg, mange ganske almindelige danskere har taget hovedet under armen i et anfald af moralistisk vrede og selvretfærdighed. I har alle sammen blod på hænderne, I vil bare ikke indrømme det.

Niels Duus Nielsen, hvor har du dine oplysning fra om plyndring af butikker i Kharkov begået af "væbnede røvere"?
Mistanken om hvem som plyndre butikkerne, er iflg. de medier jeg følger, at det er de pro russiske styrker og de sultne russiske soldater som på grund af mangelfulde forsyninger tyr til at stjæle forsyninger i butikkerne.

Denne oplysning har jeg fra russiskvenlige ukrainere bosat i USA, som videregiver, hvad de hører fra deres familjer i Kharkov og Kiev. Som jeg gør opmærksom på, er der tale om "forlydender, og ikke noget, som er verificeret. Det samme gælder dine kilder, som heller ikke uden videre er troværdige.

Dog bør du spørge dig selv, om et militær, som har mange års kamperfaring fra Syrien, vil foretage sig noget så dumt som at sende deres tropper i krig uden at sikre, at de får de nødvendige forsyninger? Hvis du virkelig tror på, at de russiske soldater er sultne, ved du meget lidt om, hvordan et moderne militær fungerer.

Du kan med fordel se reportagerne fra den russiske side af frontlinjen, som viser, hvorledes de russiske tropper ikke alene ikke sulter, men oven i købet har mad i overskud til at brødføde den ikrainske befolkning.

Igen, denne kilde er også russiskvenlig, og derfor som sådan ikke umiddelbart troværdig, men det er i disse situationer man skal bruge sin sunde fornuft og spørge sig selv:

Hvad lyder mest sandsynligt - at det russiske militær er en professionel styrke, som er i stand til at forsyne sig selv, samtidig med at den bringer nødhjælp til civilbefolkningen i de befriede områder - eller at det russiske militær lige pludselig har glemt alt om at føre krig og derfor dummer sig fyrsteligt, på trods af at de har praktiseret denne slags operationer i Syrien i mere end fem år?

Niels Duus Nielsen.
Jeg er nu ikke så sikker på, at "specialoperationen" i Ukraine er gået så let, som Putin havde forventet.

Med hensyn til forsyninger til militæret, skal du huske på at Rusland har lange forsyningslinier, hvorfor de gør hvad de kan for at erobre diverse lufthavne, men da der endnu er en eller anden form for luftværn på ukrainsk side, er det ikke "bare noget man gør".

Sammenligningen med Syrien er ikke umiddelbart gangbar, alene fordi Assad sidder på lufthavnene, og der ikke er noget luftværn imod russerne.

Sidst jeg tjekkede var ukrainerne nede på at have håndholdte raketstyr. De lufthavne, som russerne ikke har erobret, har de bombarderet. Hvis du ser på et kort over frontlinjerne, er halvdelen af den ukrainske hær allerede omringet i en kedel vest for udbryderrepublikkerne, og den anden halvdel har mistet command and control, fordi de fleste hovedkvarterer på den ukrainske side også er sat ud af spillet.

Det har måske taget længere tid end Putin havde regnet, det skal jeg ikke kunne sige, men det ved du heller ikke noget om. Jeg foretrækker at undlade gætværk og i stedet se på, hvad der rent faktisk sker. Og der sker rent faktisk det, at russerne støt og stabilt rykker frem mod noget, der ligner en dobbelt omringning af de ukrainske styrker. Det vil et par tusind civile med håndvåben ikke kunne ændre på.

Regeringen har - med Enhedslistens opbakning - fuldstændig tabt hovedet og bidrager nu til at få ukrainske civile slået ihjel. Jeg gentager: Når civile tager våben i hånd, bliver de kombattanter, som det er tilladt for russerne at skyde på, fordi kombattanter netop ikke er civile. Mette Frederiksen og Mai Villadsen har disse menneskers blod på deres hænder.

PS: Moderne armeer forsynes ikke fra luften, men derimod fra lastvogne, selv en flåde af de største russiske fragtfly - og de er store - har slet ikke kapacitet til at transportere ammunition, diesel, fødevarer, reservedele og medicin i de mængder, som det kræver at holde en invasionsstyrke kørende. Så dit argument med de syriske lufthavne holder ikke, tropperne i Syrien blev også forsynet med lastbil. Grunden til at det er eftertragtelsesværdigt at have kontrol med lufthavnene er fordi man så kan flyve let infanteri ind i kampzonen. Det har intet, eller meget, meget lidt med logistikken at gøre.

Det er lidt morsomt, at vi det ene øjeblik får at vide, at russerne er meget, meget farlige, og det næste får vi så at vide, at de er fuldstændig talentløse. Det minder mig om alle anklagerne om russernes brug af Novichok: Det ene øjeblik er den russiske efterretningstjeneste meget, meget farlig, så farlig, at den med et par reklamer på Fakebook kan afgøre det amerikanske præsidentvalg. Det næste øjeblik får vi så at vide, at dette meget farlige efterretningsvæsen er så talentløst, at det ikke engang kan finde ud af at slå en tidligere russisk spion ihjel med en af de stærkeste nervegifte, verden nogen sinde har set.

Hvilken af dem er det - er russerne meget, meget dygtige, så dygtige, at de er meget, meget farlige, eller er de meget, meget uduelige - det kan jo ikke rigtigt være begge dele, vel?

Niels Duus Nielsen, tak fordi du melder klart ud at du er tilhænger af diktatoren Vladimir Putin og at du er pro-russisk. Det er jo forventeligt fra en "gammel" Maoist som bare har skiftet til en nulevende diktator.
At du får dine oplysninger om krigen i Ukraine fra en Pro-russisk Ukrainer, bosat i USA, giver jo en forklaring til de holdninger du giver udtryk for i dine kommentarer.
Min sympati over for pro-russiske danskere ligger helt på linje med den sympati den Danske modstandsbevægelse havde over for de pro-tyske danskere (de danske nazister) under 2. verdenskrig.
Den betagelse mange unge danskere havde over for diktatoren Mao Zedong, har jeg aldrig forstået, han indførte kulturrevolutionen, rødgardisterne og "den lille røde" i 1966 som medførte døden, p.g.a. sult og sygdomme, for ca. 30 millioner kinesere i tiden ind til sin død i 1976.

Aaarh - lige nu ser det som om det er din ven Putler der har blod på hænderne
Hvad er det lige at Ukraine har gjort som beretiger til dette overfald ??
Og vær venlig ikke at give mig den løgnehistorie om overfald og folkedrab i Donbas

'Der er kun et folk, der kan ordne dette, og det er russerne.'

Den republikanske amerikanske senator Lindsey Graham meddeler på sin Twitter, at den eneste måde at ende konflikten med Rusland på, er at snigmyrde Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Det skete som reaktion på, at russiske tropper har beskudt atomkraftværket Zaporizizja.

Det var også den eneste løsning mod Hitler under 2. verdenskrig.

Og i mellemtiden tror en hel vestlig verden at NATO er løsningen.

Politikere taler! Mennesker handler!

Hvilke danske politikere har hentet ukrainske flygtninge ved den polsk-ukrainske grænse. Ingen.
Hvor mange danskere har allerede henter ukrainske flygtninge! Mindst ti.

En verden til forskel!

Badehotellet viser mandag aften hvordan en Putin med lidt held kan rammes…

Og gøre verden til et bedre sted, hvor store beslutninger om klima og lebensraum kan løses ad internationale og demokratiske kanaler!

USA og Amerikanerne er vort gamle forbillede! Man ønsker ikke igen at smide atombomber, men…

'Der er kun et folk, der kan ordne dette, og det er russerne.'

Den republikanske amerikanske senator Lindsey Graham meddeler på sin Twitter, at den eneste måde at ende konflikten med Rusland på, er at snigmyrde Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Det skete som reaktion på, at russiske tropper har beskudt atomkraftværket Zaporizizja.

Måske en gammel-kommunist med en højtuddannet datter lokker Putin i et baghold til fordel for alle russeres børnebørn!

Badehotellet på mandag udløser spændingen!

Men BBC er allerede lukket ned af Putin. Måske glemmer han et dansk TV2.

Tænk hvis Badehotellet overhaler Borgen indenom storpolitisk!

5. Maj 1945. I gult og blåt i hele verden!

Vi har endnu slet ikke fattet, hvad der blev sat i gang d. 24. februar 2022.

Cesium fri mad!

Dagens plakat!

48 timer etter i Norge
Russiske styrker har siden i natt tatt kontroll over Europas største kjernekraftverk. Anlegget som russerne angrep ligger utenfor den ukrainske byen Zaporizjzja, og det russiske angrepet blir fordømt både nasjonalt og internasjonalt.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at angrepet som førte til brannen, er på linje med galskap.

– Hvis det skulle skje en ulykke, vil det ta omtrent 48 timer før det kommer til Norge, sier Støre til NRK.

Det bekymrer sauebonden i Nord-Østerdalen. Men Ståle Støen innser at han får gjort lite med situasjonen.

– Jeg er urolig og engstelig. Vi får håpe det beste.

– Det var veldig stor usikkerhet og veldig bekymring for hvor lang tid det ville ta før det normaliserte seg. Og helsemessige konsekvenser, som det var for lite kunnskap om, sier Støen.

Radioaktive stoffer forblir i bakken i lang tid. Når sau eller vilt beiter i områder med radioaktivitet, tar de opp cesium, og dette er fortsatt et problem for sauenæringen.

– Cesium 137 har en halveringstid på 30 år, da skjønner vi litt av omfanget av dette, sier Støen.

Natt til 26. april 1986 eksploderte en reaktor ved kjernekraftverket og forårsaket historiens største kjernekraftulykke.

Enorme mengder radioaktivitet ble sluppet ut i forbindelse med ulykken i Tsjernobyl. Den drev med vinden over Norge, og falt ned på bakken sammen med regnet.

Østerdalen var et av områdene som ble hardt rammet. Bøndene der fikk langvarige problemer med høye konsentrasjoner av radioaktivt cesium i sauene sine.

Cesium fri mad.

Ikke alle ukrainere er helte, og man skal passe på med at give Putin og Rusland hele skylden.

Det er nogle af de nuancer, som folkevalgte for Enhedslisten i kommunerne påpeger i debatten om den russiske invasion af Ukraine, der i de seneste dage har præget venstrefløjspartiet. Ingen af dem støtter invasionen.

Søren Freiesleben er gruppeformand for Enhedslisten i Odense Byråd og mener, at man skal være varsom med at placere et ansvar for krigen.

Hvornår placerer Enhedslisten et ansvar for krigens handlinger? Måske cesium stråling i Vesteuropa? 50.000 døde? Smadrede storbyer! 5 millioner flygtninge!

En ting er at konen er møgirriterende og egoistisk og bruger flere penge end indtægterne kan bære!

Noget helt andet er hustruvold med grædende børn der samles op på et traumecenter måske i nabokommunen, fordi manden (Putin) har fået nok af ævl og kævl og krav!

Samtykke har været Enhedsliste-mantraet i denne regeringssamlimg! Metoo og voldtægter og ligestilling har stået forrest i enhver debat!

Hvor var ukrainernes samtykke? Hvor var Putins klamme hånd? Hvor er de ukrainske kvinders ret til en stemme, en ægtefælle, et hjem, en samlet familie, en ret til at tage sig af egne børn og gamle forældre!

Ukrainske kvinder er endt på et kæmpe krisecenter!

Den voldelige ægtefælle hedder Putin!

Ikke nok med at han slår! Han bruger dødelige våben. Og brænder det fælles hjem ned!

Selvforsvar af sit broderfolk! En by i Rusland!

At Mai Villadsen er født og opvokset i Jylland efter Sovjet-tiden, har givet hende en ballast af sund fornuft!

Gammelkommunisterne svælger fortsat i fortidens fejltagelser!

Og finder enhver god lejlighed til at forsvare sig! Endnu engang!

Danmark er kommet videre! Samtykke-loven er et godt eksempel!

Krigeriske mænd inddæmmes bedst ved hjælp af kloge og fornuftige kvinder!

Selv Finland og Sverige og snart Enhedslisten går ind for NATO.

Sanna, Magdalena og Mai!

Rå fagforeningsmagt er en saga blot!

Trepartsforhandlinger bliver snart den danske model!

Her mangler vi blot Mettes stemme!

Sygeplejersker er Mais næste kvindegruppe der skal give deres samtykke!

Nu mangler vi blot gammel-kommunisterne i Enhedslisten!

Europæiske kvinder står sammen imod Putin’s hustruvold.

Straks Merkel var borte slog han til!

Straks cesium rammer uden for Ukraine og når et NATO-land klapper fælden. Paragraf 5 om en for alle, alle for en klapper Putin.

Gammel-kommunisterne klapper blot hesten!

Putin er en russisk kvindebedårer! Men den går ikke i Vesten. Fjendebilledet af Hitler fik tyskerne til at bevilge 550 milliarder.

Hitler spillede også uskyldig i fem år før vi fik de fem forbandede år. Selv de danske fagforeninger lod sig narre!

Cesium fri mad!

“Vi deltager kun i demonstrationer, hvor fokus entydigt er på at tage afstand fra Putins brutale og ulovlige invasion,” lyder det uddybende fra Eva Flyvholm.

er reagiere "nur auf Gewalt" und handele nach der leninistischen Maxime
han reagerer "kun på vold" og handler efter leninistiske maksimer

Wenn Du auf Stahl stößt, zieh Dich zurück, wenn Du auf Brei stößt, mach weiter
Når du møder stål, træk dig tilbage, når du møder grød, fortsæt.

Deshalb habe der russische Präsident alles darangesetzt, die Risse in der amerikanisch-europäischen Allianz zu vertiefen.
Derfor gjorde den russiske præsident alt, hvad han kunne, for at uddybe sprækkerne i den amerikansk-europæiske alliance.

Putins overlevelse står og falder således i den splittelse han formår at skabe i Enhedslisten i Danmark, hos de røde i Norge, hos SV i Sverige.
Und so weiter!

Es sei deshalb unabdingbar, dass "der Westen mit einer Stimme" spreche, um ihn aufzuhalten: "Putin wird nur abgeschreckt von seinem Vormarsch, wenn er auf eine starke und stählerne Antwort von einem geeinten Westen trifft."

Det er derfor essentielt, at "Vesten taler med én stemme" for at stoppe ham: "Putin vil kun blive afskrækket fra sin fremmarch, hvis han møder et stærkt og stålsat svar fra et forenet Vesten."

At fagforeningsmændene i Enhedslistens forsvars- og udenrigspolitik kommer til at spille rollen som “gul fagforening” er trist.
Kysten er klar når kvinderne i Enhedslisten peger på det blå flag.

Ukraines flag blev taget i brug i 1918 og består af to lige store horisontale bånd, hvor det øverste er blåt, og det nederste er gult. Flaget tolkes som den blå himmel, der symboliserer fred, over de gule kornmarker, der symboliserer velstand.

Med Putin ved magten i Rusland står og falder velstanden i Danmark og Europa med god gammeldags rødt og hvidt dansk sammenhold.

“Vi deltager kun i demonstrationer, hvor fokus entydigt er på at tage afstand fra Putins brutale og ulovlige invasion,” lyder det uddybende fra Eva Flyvholm.

Danske og ukrainske flag i et st(r)ålende solskin. Fred, sammenhold og velfærd.

Jeg kan anbefale alle, ikke mindst vores politikere, at se TV filmen "The Day After" fra 1983. Kan desværre ikke finde den på youtube eller andet sted - Den burde ellers være frit tilgængeligt på youtube, så alle kan se den i tider som disse.

Den gjorde et stort indtryk på Ronald Reagan i sin tid, som fik den præsenteret 1 måned før den officielle frigivelse og fik ham til at genoverveje sin udenrigspolitik. Den kunne pasende vises på Christiansborg, Der Bundestag og EU parlamentet i Brüssel - Måske den kan give stof til eftertanke. Det mangler der lidt i den her hastige og overilede debat.

Det er nærmest som om ALLE hæmninger er smidt og vi nu skal bevæge os længere ud end den klode krig nogensinde har gjort det. Og det på ingen tid i en ophidset situation - Og man skal ALDRIG træffe vigtige beslutninger i en ophidset situation.

Værsågod Jeppe Lindholm:

https://www.youtube.com/watch?v=Iyy9n8r16hs

Den vil jeg sætte mig og se i eftermiddag.

Tak Ole.

Og redaktøren af denne spalte trot i sin jagt på Kommunister at Aldrig Mere Krig er yderste vensterfløj

NATO ER EN FORSVAR-ALLIANGCE
NATO er en garenti for vores frihed
lige som vi er med til at garentere
alle NATO landes frihed,hvis
der er et land der angriber et NATO land.

Hvad nu hvis EU vedtager at deres EU-hær ( som ikke kun er en FORSVARS-HÆR )
skal angribe et land feks Rusland
en EU-hær som Danmark måske er med i, og vi så får problemer med feks Rusland

Er NATO så forpligtiget til at komme til hjælp (en for alle, alle for en )???

Men lige gyldigt hvad
siger jeg; længe leve NATO,
og nej tak til en EU-hær
nej tak til ophævelse af Dansk Forsvars forbehold

Annonce