Annonce

MF'er: Udnytter kynisk krigen til en falsk fortælling om dansk racisme

Politiken og Enhedslisten tager fejl, når de beskylder danskerne, der står klar til at hjælpe ukrainerne, for at være racister, mener retsordfører Bjørn Brandenborg (S).
Med ordene ”I er velkomne” tilbød statsminister Mette Frederiksen (S) beskyttelse til ukrainere, som flygter fra Vladimir Putin og det russiske militærs rædsler.

Men det tilbud er racistisk, mener Politikens chefredaktør Christian Jensen.

Han skriver, at det er ”rendyrket racisme”, når Danmark byder flygtninge fra Ukraine velkommen på en anden måde end vi gør med flygtninge fra Afghanistan.

På samme måde skriver Enhedslistens folketingsmedlem Rosa Lund, at ”hykleriet driver ned ad væggene”, fordi danske politikere ifølge hende ønsker at hjælpe ukrainere fremfor afghanere.

placeholder

At påstå, at partierne bag den danske udlændingepolitik er racistiske er en absurd påstand.

En hidtil uset udvanding af racismebegrebet

De såkaldte ”racister” har de seneste tyve år givet beskyttelse til mere end 100.000 flygtninge gennem asyl- eller familiesammenføringer.

Af dem er mere end 35.000 syrere og 10.000 afghanere, ligesom mange krigsflygtninge har fået beskyttelse i Danmark.

At bruge betegnelsen ”racisme” om danskernes hjælp til mere end 100.000 flygtninge er en hidtil uset udvanding af racismebegrebet.

Hvis ovenstående påstande fra Rosa Lund og Christian Jensen ikke var nok i sig selv, så går Christian Jensen linen ud og påstår, at den eneste forskel på flygtninge fra Afghanistan og Ukraine er ”deres race”.

Ukrainernes hudfarve beskytter ikke mod missiler

Midt i en historisk krise kan det kun ses som et afstumpet forsøg på at starte en polariserende debat om, hvorvidt ukrainske flygtninge har mere ret til beskyttelse i Danmark end afghanske.

Ingen taler om hudfarve eller race, når flygtninge fra Ukraine diskuteres. For ukrainernes hudfarve beskytter dem ikke mod Putins missiler.

I sin ivrighed efter at skabe en debat om hudfarve ignorerer Christian Jensen den åbenlyse årsag til, at ukrainere søger mod Danmark og andre europæiske nabolande. Årsagen er, at ukrainerne er europæere.

Der er kortere fra København til Kyiv end fra København til Rom. Så tæt er krigen på Danmark.

Danmark udgør sammen med resten af Europa deres nærområde. Derfor er det vores ansvar at hjælpe dem.

Det gør den danske regering sammen med de tusindvis af danskere, der samler tøj, penge og mad ind og som åbner deres hjem for mennesker i nød. Det betyder ikke, at vi så ikke samtidig skal hjælpe flygtninge fra andre lande.

Fortsat ambition om asylbehandlingen i et tredjeland

Danmark har i årtier støttet massivt i nærområderne, givet beskyttelse og senere permanent ophold til mange flygtninge i Danmark. Det skal vi også i fremtiden.

Men i fremtiden er vores ambition, at asylbehandlingen skal ske via et modtagecenter i et tredjeland. Det skal stoppe den spontane asylbehandling i Danmark, hvor alt for mange mennesker uden asylgrundlag bliver udnyttet af kyniske menneskesmuglere og bliver sendt ud på livsfarlige ruter mod Europa.

Et modtagecenter vil i fremtiden give os muligheden for at tage imod reelle flygtninge, der har brug for beskyttelse via. FN's kvotesystem.

Det er påfaldende, at dem som påstår, at der fokuseres for meget på hudfarve i den offentlige debat ofte er de eneste, som taler om hudfarve.

Tidligere beskyldte mange den yderste højrefløj for at tage udlændingepolitikken som gidsel. Den position har Enhedslisten og Politiken for længst erobret.

I mine øjne kan det siges klart: Mens danskerne og regeringen hjælper ukrainere i nød, så prøver Christian Jensen og Rosa Lund at udnytte krigen i Ukraine til at skabe en falsk fortælling om, at danskerne skulle være racister.

Den kynisme siger mere om Politiken og Enhedslisten, end det siger om alle de danskere, som støtter de ukrainske flygtninge.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt brølt Bjørn
Man kan snart ikke foretage sig noget uden at blive kaldt racist eller andet

Helt enig. Tag det som en udmærkelse hvis du bliver kaldt racist.

Det er en fuldstændig vanvittig påstand fra EL's side, kunne det være et slet forsøg fra EL's side for at bortforklare deres efterhånden højrøde interesser.

Det værste er sådan set ikke danske halalhippier, jeg synes muslimer der simpelt hen ikke kan få muslimer nok ind i landet, er noget af det mest afskyelige man kan opleve og jeg kom faktisk til at skrive til en af dem der påstod at vi diskriminerede, at jeg egentlig ønskedes at vi diskriminerede og fuldstændigt sorterede muslimer fra, men at det gjorde vi desværre ikke. Dernæst blokerede jeg ham, for han gjorde mig vred.

Bjørn Brandenborg har selvfølgelig ret, og der er ikke så meget andet at sige til det, udover måske at i denne (og mange andre) sager behøver man såmænd slet ikke tage Chr. Jensen, Rosa Lund, Politiken og Enhedslisten så alvorligt som at bruge tid på deres maniske vrøvl.

Kære Bjørn Brandenborg,
Hvad er forskellen på en afghaner og en ukrainer, der flygter fra en krigs rædsler og gru. Jeg tænker, ingen. Hvorfor ønskes den ene velkommen af landets statsminister men ikke den anden, er det medmenneskelighed, næppe.
Godt valg
Den tænksomme.

Hvis man har plads til en roomie så vælger man en ud af nogle stykker. Hvis nogen skal til Danmark bliver man kaldt racist Hvis ikke man lukker alle ind. Hvis man lukker alle ind i sin lejlighed bliver der hurtigt meget trangt og opstår meget strid. Det samme sker Hvis vi uhæmmet lukker folk ind og jo mere forskellige de nye er jo mere strid. Vi vil ikke have strid. Lad dem blive hjemme og slås i deres eget land.