Annonce

Borgmester færdig efter sager på stribe

Den københavnske beskæftigelses- og integrationsborgmester trækker sig fra sin post. "Negative pressehistorier" skygger for muligheden for at føre politik.
Efter flere måneder med hård kritik trækker Cecilia Lonning-Skovgaard (V) sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Det skriver hun på Facebook.

"Det gør jeg, da de mange negative pressehistorier i de seneste måneder skygger for partiet og for muligheden for at føre borgerlig-liberal politik i København. Det ønsker jeg ikke," lyder det fra Venstre-politikeren.

"Jeg skal heller ikke lægge skjul på, at de seneste måneders intense pressedækning har været hårde for mig og for familien. Derfor giver jeg nu stafetten videre - og ønsker Venstre i København alt det bedste."

placeholder

Cecilie Lonning-Skovgaard erstattes på borgmesterposten af partiets gruppeformand Jens-Kristian Lütken.

Stribevis af sager

Cecilia Lonning-Skovgaard har været det sidste halve år været igennem flere sager, først om håndteringen af en pressesag om kommunens jobcenter, hvor borgmesteren fyrede en chef.

En anden sag, handlede om at Lonning-Skovgaard underløb embedsfolkene i sin egen forvaltning og fået eksterne advokater til at undersøge embedsfolkenes håndtering af sager om aktindsigter, efter at hun havde været lodret uenig i flere af afgørelserne.

Efterfølgende har Lonning-Skovgaards også fået kritik af medarbejderne i hendes forvaltning for krænkende adfærd. Det sidste fik bægeret til at flyde over, og støtten fra hendes eget bagland forsvandt.

46-årige Cecilie Lonning-Skovgaard har stået i spidsen for Venstre i København ved to kommunalvalg. Ved det seneste fik hun blot 2.954 personlige stemmer og partiet fik blot 7,7 procent af stemmerne.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja man fulgte hende igennem tv diskussioner hvor hende og Laura Lindahl afslørede at de var fløjtende ligeglade med syge og svage mennesker.
Et par lede strigler de to kvinder og nu faldt den ene da heldigvis da sådannne mennesker i alle tilfælde ikke bør være ledere!!!