Kommunister i Enhedslisten har forståelse for Putins krig i Ukraine

Rusland ville komme et ukrainsk angreb "i forkøbet”, siger centralt medlem af dansk kommunistparti.
Der er “en vis forståelse for Ruslands handlemåde” hos de danske kommunister.

Det siger fremtrædende medlem af Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, Anker Schjerning i et interview med Netavisen Pio.

Jeg har en vis forståelse for Ruslands handlemåde

“Jeg har en vis forståelse for Ruslands handlemåde. Det hænger sammen med, at jeg har læst hele Putins tale i forbindelse med, at han 21. februar anerkendte de to folkerepublikker Donetsk og Luhansk,” siger Schjerning til Netavisen Pio.

“Putin redegør for at der er sket en militær opbygning i Ukraine i 2021 - både med leverancer af droner fra Erdogan og USA. Rusland var simpelthen bange for, at der kunne blive massiv krig mod de to folkerepublikker. Og så ville Rusland komme til at stå i en defensiv situation, og så har man altså valgt at komme de andre i forkøbet,” mener Schjerning.

“Det er en ulykkelig situation,” understreger han.

Schjerning er medlem af DKP’s forretningsudvalg, og formand for DKP på Sjælland og Fyn. Og i øvrigt DKP-veteran og manden bag stiftelsen af Samarbejdskomiteen for Fred og Sikkerhed tilbage i 1970’erne.

Enig med Marie Krarup

Det hører med i Schjernings argumentation, at Ukraine, ifølge ham, massivt har undertrykt  de russisktalende i Østukraine:

De måtte ikke engang udgive en russisksproget avis

“De måtte ikke engang udgive en russisksproget avis. Tænk engang, hvis man herhjemme forbød Flensborg Avis eller Der Nordslesviger. Ukraine er en multietnisk stat, og her er jeg meget enig med Marie Krarup (Tidl. Dansk Folkeparti, nu løsgænger, red.): Man kan ikke køre en ekstremt nationalistisk politik i en multietnisk stat.”

Schjerning oplyser, at ikke alle i DKP er enige med ham. Nogle af hans partifæller mener, at Putins krig i Ukraine er “utilgivelig”.

“Vi diskuterer internt, også om de her spørgsmål. Akkurat som man gør i Enhedslisten,” lyder det fra Schjerning.

Stærkt imod dansk våbenleverance

Han og DKP er utilfredse med, at Enhedslisten i Folketinget stemte for den danske leverance af våben til Ukraine i form af 2.700 panserværnsvåben.

Det er vi stærkt imod, selvfølgelig

“Det er vi stærkt imod, selvfølgelig,” understreger Schjerning.

Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) var - sammen med Venstresocialisterne (VS) og Socialistisk Arbejderparti (SAP) - medgrundlægger af Enhedslisten tilbage i 1989.

En del af DKP’s medlemmer i dag er både medlemmer af Enhedslisten og DKP, heriblandt Anker Schjerning.

“DKP’s parlamentariske strategi er, at vi bakker op om Enhedslisten, men DKP er en selvstændig organisation. Og på nogle punkter er der ligheder mellem DKP og Enhedslisten, på andre områder er der store forskelle,” forklarer Schjerning.

DKP’s parlamentariske strategi er at vi bakker op om Enhedslisten,

DKP repræsenteret i byråd via Enhedslisten

Ingen af Enhedslistens aktuelle medlemmer af folketingsgruppen er også medlemmer af DKP, men DKP er - via Enhedslisten - blandt andet repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk og Køge og i Region Sjælland.

DKP har i dag 135 medlemmer. Ifølge Schjerning oplever partiet “en del medlemsfremgang i øjeblikket”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvornår fatter disse gammelkommunister, at kommunismen i Rusland forsvandt med Sovjetunionens kollaps.
Rusland er i dag en hardcore kapitalistisk stat der oveni er blevet et diktatur.

Det har intet med Sovjetunionen, men alt med drabene på den etnisk russiske minoritet i Østukraine at gøre. Ukrainerne forbød anvendelsen af russisk sprog, og har i øvrigt bombarderet civilbefolkningen i udbryderrepublikkerne i nu otte år, med 14.000 dræbte til følge.

Og for en god ordens skyld, jeg har aldrig været DKP-kommunist, og har som gammel maoist altid været kritisk indstillet over for Sovjetunionen. Dog har min kritik af de russiske kommunister aldrig fået mig til at tage hovedet under armen i rent og skært russerhad, således som trotskisterne i EL for tiden gør. De har aldrig tilgivet russerne, at Stalin likviderede Trotsky, hvorfor de hellere vil støtte USAs lydstater med våben, end de vil tage afstand fra mord på civile i Donbas.

Hele ideen med at sende våben til Ukraine er groft uansvarlig, de mange våben, som er udleveret til den ukrainske Volkssturm, bliver i disse dage brugt til at plyndre butikkerne i Karkhov og til at likvidere medlemmer af rivaliserende rovkerbander. De kriminelle i Ukraine har kronede dage, efter at regeringen gav dem våben.

Niels Duus Nielsen har helt ret, men det ser ud til at man hellere vil vise "handlekraft" hos EL på et noget besynderligt grundlag end på realiteterne med at verden ikke er sort-hvid. Hellere henvise til "Det er ikke ELs politik" fremfor at tage en fornuftig debat om tingene for at se om der kunne være noget om det. Men nu har man jo meldt kvvajet ud i et ynkeligt forsøg på at diffamere dem derikke er 100 procent enige med EL i alt, så nu er der ingen vej tilbage - man skal virkelig passe på i EL.
Det ser nemlig ud til at visse koryfæer af EL har det svært ved debatter der ikke går i lige linje fra hvordan verden ser ud, men i stedet hylder en meget ensidig fortælling om denne verden.

Jeg forsøgte engang at diskutere med Johannes Schmidt-Nielsen før hun kom i Folketinget. Det gik på det principielle om at det er helt OK at være religiøst anfægtet, men det skal dog ikke betyde at man accepterer hvilken som helst attitude i sin religiøse vildfarelse, jf. det med at muslimske kvinder ikke vil give hånden til fremmede mænd. Her var mit synspunkt at dt i hvert fald ikke var i overensstemmelse med det socialistiske synspunkt at religion er opium for folket. Det gjorde at Johanne blot svarede: "Du er jo præst" - i den betydning at hun opfattede det som prædiken i stedet for at gå ind i substansen med dette emne der var aktuelt da en kvinde blev kendt for netop at det religiøse havde forrang for det politiske i EL.
Sådan er der så meget :-)

Jeg er ikke enig med ret meget af Enhedslistens politik, men når det gælder religion og præster, har jeg svært ved at se hvordan man kan forene det med at være socialist og præst på samme tid. Kristendommen kom til Danmark under Harald Blåtand i slutningen af år 900-tallet. De første mange år, til år 1536 var det den katolske kirke som ved overgangen til den Lutherske kirke (protestanterne) var Danmarks største jordbesidder. Præster og Biskopper "mængede" sig ikke med folket, men med herremænd og det bedre stillede borgerskab. Kirkerne var også for det meste opført i tillæg med et gods, slot eller en herregård, det gjaldt også i min barndom.

Jeg forsøgte for år tilbage at advokere for det standpunkt om socialismens forhold til religionen over for Johanne Schmidt-Nielsen,før hun kom i Folketinget. Hendes svar til mig var blot: "Du lyder som en præst". Det vidner en smule om hvordan visse personer - veluddannede eller ej - af og til kan have det vanskeligt med at forholde sig til en sag på en mere overordnet måde. altså med en vis portion af abstraktionsniveau. Havde jeg været i tvivl om at jeg skulle være medlem af Enhedslisten, bortjog Mai Villadsens og Pernille Skippers samt andre partikoryfæer den tvivl fuldstændig: et parti der ikke kan tåle at møde argumentatorisk modstand, netop noget som er kendetegnende ved blandt andet den dialektiske materialismes ideologiske basis, så er det ikke et parti for mig.

Det betyder ikke at jeg ikke også kan se fornuftige ting i det parti, men jeg har ikke lyst tli at bejae et parti der i den grad forsøger at undertrykke medlemmerne, for heller ikke jeg ville kunne holde min kæft når jeg mødte en kompliceret sag som forholdet mellem Rusland og Ukraine eller som ville forlange at jeg skulle gå på kompromis i en sag som jeg ikke finder er et kompromsi værdigt-

Niels Duus Nielsen, som gammel Maoist må du så også havde bakket op om kulturrevolutionen og rødgardisterne, som blev indført af Mao i 1966 og som varede til 1976, da firebanden blev afsat. Det medførte døden for ca. 30 millioner kinesere, mange af sult. Han indførte også at alle sangfugle skulle slås ihjel, fordi de spiste kornet. Det blev dog afskaffet igen da det medførte store insektangreb på afgrøderne, Mao havde overset at fugle også spiste insekter, biller og larver.
Så Mao har aldrig været mit forbillede dertil ligner han for meget de andre diktatorer som Stalin og Hitler, men hver sin smag når det gælder "idoler".

Til 1976 da Mao døde og "4-banden" blev afsat.

Imponerende at Niels ved hvad der foregår i Ukraine i dag. Hvem der plyndrer og hvem der slår hvem ihjel.
Ærlig talt lyder det mere som om at Niels lufter sine fantasifulde og forudfattede meninger, blottet for realitetssans.

Hans Jensen, du har fuldstændig ret, men hvad kan man forvente andet fra en "Maoist".

Har du dokumentation for dine påstande?

Åh ja - og når Tyskland i nordtyskland "undertrykker" det danske mindretal og ditto når "Dannevang" i USA ikke bliver taget med åxråd, SÅ har Danmark ubetinget ret til at smide al mulig skrammel i hovedet på værtslandene for... DE SKAL RETTE SIG EFTER HVAD DANMARK ØNSKER. Hvor svært kan dét være?

Putins Rusland har ikke noget med socialisme at gøre, og mange ukrainere taler russisk i det daglige, men føler sig som ukrainere.

Weekendavisen har i denne uge en artikel om hvorledes russifiseringen foregår i Østukraine. Måske du bør læse den

Lad os lege videre med din påstand om, at krige begrundes i Ukrainernes ‘bombardementer sf civilbefolkningen i Østukraine gennem otte år at gøre.
Hvis Danmark ‘bombarderede Sønderjylland i håb om at ramme civile fra det tyske mindretal, ville det jo ikke give Tyskland carte blanche til at invadere Danmark, eller hvad mener du?
I øvrigt har ukrainerne ikke bombarderet civile i udbryderregionen. De har været i kamp med russisk-støttede militser.
Og i forbindelse med. den øverste kommentar i tråden om Sovjet osv. har jeg også en undren: kommunisme, socialisme, maoisme, stalinisme, leninisme - og jeg kunne blive ved - har været forsøgt i alle variationer mange steder i verden. Ikke et eneste sted på kloden er det lykkedes at skabe et velfungerende samfund med udgangspunk i disse tanker - hverken som politisk eller økonomisk system. Det er derfor man kalder det utopi. Jeg ønsker også, at socialister osv én gang for alle ville strække våben og sige: ‘Okay, vi tog fejl.’

Aldrig. Den totalitære lennistiske marxistiske ideologi er en hjernespisende virus der ikke kan kurreres.

Det er godt at det bliver offentligt kendt at 1) DKP eksisterer, 2) DKP medlemmer kan være medlemmer af Ø, 3) Ø lader DKP få stemme i partiet, 4) Ø lever på DKPs stemmer. Det bedste vil være at relationen imellem de to partier bliver kvantificeret, således at Ø ikke bliver beskyldt for at være kimære for “russisk imperialisme”, eller være inficeret med kommunistisk ideologi. Her forsøger jeg - sikkert helt overflødigt - at advare om pressens og oppositionens aggressive normal.

Enig med Bruno i at det er godt at det bliver kendt at DKP stadig eksisterer og alt det andet han skriver. Jeg ved ikke om EL lever på DKPs stemmer,men det virker i hvert fald som om at Mai og Pernille henter deres skyts fra SAP-og VS-segmentet.Begge partier var jo særdeles skeptiske over for Sovjetunionen, ligesom SAP'erne stadig ikke synes at have glemt Stalns mord på Trotskij. Bitterheden er udtalt, selvom det er mange år siden at Stalin levede. Der er stadig nogen der ser Rusland af i dag som værende et land der ikke har udviklet sig siden zartiden.

Naturligvis har SAPerne ikke glemt diktatoren Stalins mord på Trotskij, og heller ikke mordene på de tusindvis andre i Sovjetunionen, som ikke så lyset i den stalinistiske tågeslør, som Stalin og hans slæng spredte, og som kastede en ødelæggende skygge hen over den socialistiske ideologi i årtier derefter. Jeg håber da ikke, at du selv bare er i stand til at glemme de massedrab, som Stalin foranstaltede på Trotskij og alle de andre ofre for hans syge tankegang.

Stalin døde i 1954 - og han var ikke den eneste leder der tegnede Sovjetunionen eller sidenhen Rusland. At man hele tiden hente Stalin-hesten op i en debat om Ruslands ageren i verden af i dag, er mildest talt tåbeligt. Ja, Stalin var et fjols på mange måder, men både han og Trotsky er døde, så det at hæge om en fortid der aldrig kommer igen og bære nag fra en tid hvor de færreste her i landet var andet end et blink i fars øjne, er tåbeligt og blokerer for enhver tankegang om et bedre samfund.
Når man tænker på USAs historie hvor der blev myrdet flere mennesker i borgerkringen 1861-65 end i mere end to verdenskrige, hvor man kan udtale sig om UKs hegemoni og myrderier i store dele af verden gennem historien, om USAs angreb på Vietnam med tusinder af dødsfald i slipstrømmen af handlingerne,herunder krigsforbrydelser med brug af napalm og andre ækle metoder, når man tænker på hvordan man smed en a-bombe over to byer for at dræbe så mange civile som muligt og hvordan store stater som de nævnte netop har været med til at henrette uskyldige mennesker i deres ønsker om verdensherredømme, så kan jeg ikke få øje på andet end at der findes syge tankegange hos ledere i andre dele af verden der langt overgår Stalins Sovjetunionen. At blive ved med at hive den omtalte "stalin-hest" op fra mølposen for så i dyb forargelse at argumentere for hvor slem socialismens ledere har været gennem tiden, virker temmelig søgt. Vestens forbrydelser er langt værre.

Lad mig i stedet foreslå at du - og andre - dropper jeres forargelse og forholder jeg til hvordan verden ser ud af i dag. Og naturligvis også i erkendelsen af at historien naturligvis spiller en vis rolle hvis man skal forstå det nuværende lands handlemåder, men at det dog ikke bør overskygge alt her i nutiden.

SAP er tilsyneladende ikke kommet sig over Trotskij-perioden, men det betyder jo ikke at man ikke skal komme videre og forsøge at vurdere et land, en nation på mere nutidige præmisser end at hæge over noget som hverken du eller jeg overhovedet har oplevet i vor levetid. Se at komme videre.

"Samarbejdskomiteen for Fred og Sikkerhed"

Jeg elsker deres sarkasme og kulsorte humor. Sig hvad du vil, men kommunister kan da i det mindste grine af sig selv også.

Jeg ved at Anker S har ret i at russerne i Donesk blev kulturelt undertrykt af ukrainerne. Det kan der ikke være to meninger om. Det er en almindelig men ikke klog hævnpolitik. Noget lignende skete også i Letland hvor de rigtigt mange russisk talende ikke kunne se nyheder på et sprog de forstod. Og russisk blev forbudt i skolerne. Rigtig dumt når halvdelen af arbejdspladserne i Riga var ejet af russisk talende.
Den nødvendige forsoning er nu endnu vanskeligere. Men den er stadig nødvendig på langt sigt.
I øvrigt ved vi, at AS også har ret i det med de tyrkiske droner.
Sandheden er kriges første offer.

Hvad med de nationale mindretal i Rusland?

Hvad med de nationale mindretal i Rusland?

Hvorfor er Putin bange for jvf. ovenstående, at komme i en defensiv situation, når han skulle forsvare de to "folkerepublikker"? NATO er i en defensiv situation, men derfor startes ikke en krig.
Putin følte sig åbenbart jvf. Anker Schjerning presset af den potentielle defensive situation, så han startede krig inden situationen opstod. Hermed overgår han selveste Hitler, der besatte Danmark på baggrund aF vished for britisk invasion i nord-Norge.

NATO var ikke bleg for at deltage i angrebet på Libyen for at fjerne Gadaffi. Det er helt tænkeligt at man mener at han skulle væk, men det centrale her er om NATO så passer ind i dets narrativ om at det er en forsvarsalliance. Den kan sagtens være en angrebsalliance når omstændighederne taler for det. Når man ikke går i krig med Rusland på samme måde og med samme argumentation at ville fjerne Putin, skyldes det at man ikke tør fordi Rusland også har kernevåben og også er et land hvor der kan være større modstand og risiko for en 3. verdenskrig end NATO-landene tør løbe en risiko for at skabe. Gadaffi var i den sammenhæng "a piece of cake".

Sammenligningen mellem Putin og Hitler er lige så useriøs som hvis man sammenlignede Biden med Hitler. Det er en falsk sammenligning for situationen i Ukraine er en helt anden end under Nazi-tysklands tilstedeværelse. At der i begge tilfælde indledes en krig, er ikke anderledes i sin substans end at der i alle tilfælde er tale om nogle magter der kæmper mod hinanden, men så hører sammenligningen også op.

Putin gik i krig blandt andet for at hjælpe befolkningen i Østurkraine der var ved at blive massakreret af de ukrainske militærenheder. Hitler gjorde det mhp. at opnå verdensherredømmet pg udrydde jøderne og andre "ikke-arier".
Vesten spillede i øvrigt en lidet flatterende rolle der, fordi man undlod at komme USSR til hjælp på trods af gentagne ganges forsøg på at påkalde sig Vestens opmærksomhed fra Russisk side, fordi de netop vidste hvad Hitler var ude på. Man håbede på at nazisterne ville gå ind i Sovjetunionen for at ødelægge det land, så vestmagterne kunne overtage resterne. Men denne politik var fejlfortolket.
Og da Finland sluttede sig til Hitlertyskland, var det i samme håb at det kunne få det tabte land tilbage som deh havde mistet under første del af vinterkrigen som de måtte afstå til Russerne som sejrherre. Og selv da Finland måtte opgive i 1944, tog Rusland ikke mere af den berettigede krigsskadeerstatning som de havde stillet finnerne i udsigt, selvom de kunne have taget mere- ja, hele Finland.

Men naturligvis er det en bekvem fortælling: Hitler gik i krig, Rusland gik i krig, ergo må de to situationer være det samme. Det er simpelthen forvrøvlet, akkurat på samme måde som når man forsøger at sammenligne Islamisk Stat med muslimer i det hele taget fordi de jo begge har en religiøs bog der hedder koranen. Det vil svare til at man skærer alle kristne over en kam fordi de alle har bibelen som forlæg.

Kernen er dog her at det burde være en selvfølge i et socialistisk parti at man er åben over for andre holdninger, og analyser end dem der er blevet EL til del, styret af SAP-og VS-apologeter, men det er åbenbart ikke tilfældet her. Så hvis Mai Villadsen ikke besinder sig, risikerer man blot at EL bliver splittet i stedet for at man havde sagt at der var plads til også at have andre holdninger til sagen.
At EL har accepteret yderligere optrapning af krigen ved at være med til at sende våben til Ukraine uden sikkerhed for hvem de kommer til og hvad de bliver brugt til -især netop af hvem - er amatøragtigt og naivt og hvis der er nogen der er i strid med ELs politik om fredelig sameksistens, så er det IKKE AS, CJ m.fl., men en amatøragtig ledelse der mener at det er OK at forsøge at lukke munden på kritikerne i stedet for at acceptere at tingene ikke er sort-hvide.

Sætningen med at "Det er ikke Enhedslistens politik" uden nogen som helst anden henvisning til dette end blot disse ord, virker ikke overbevisende,men er et velkendt forsvar hentet fra blå bloks partier hvor der også nævnes den slags uden argumentation. Så er det dog mere reelt at Venstre har som mantra at der i det parti er højt til loftet og langt til døren, for dermed at signalere at der også er plads i det parti til at have andre holdninger end de netop gældende.

Lad gå med at EL parlamentarisk har nogle synspunkter der er anderledes end nogle af medlemmernes, men det betyder ikke at de sidste altid skal vige fra de første eller at de skal bankes på plads af en "ledelse" der ikke formår at diskutere åbent om de forskellige synspunkter uden den sædvanlige med "Det er ikke ELs politik", for naturligvis ved de nævnte medlemmer godt hvad der er partiets politik, men de har åbenbart troet at der også var plads til uenighed. Det er der så IKKE i det parti. Trist.

Sikken en masse vrøvl man skal være vidne til her i kommentarerne .Man forsvarer Putin og ruslands handlemåde(føj for den )med henvisnig til Donbas området og undertrykkelse af ytringsfriheden.Hold da helt k... Hvor er ytringsfriheden , demonstrations friheden og retten til at være i opposition,retten til at udgive frie og uafhængige aviser og tv stationer, hvor er det henne i Rusland, det er der ikke ,for de er blevet arresteret , smidt i fængsel , skudt foran hoveddøren, blevet forgiftet og meget mere. Hvordan kan man forsvare sådan en leder og et land. Man får kun de nyheder som det passer Putin. Hvis man syntes det er ok alt sammen så flyt dog til Rusland, og så prøv det på egen krop. Syntes i det var iorden det der skete i DDR. er det også iorden at russiske soldater siger, vi ved ikke hvorfor vi er her.Putin vil befri Ukraine , men han smadrer det lige først. Jeg er født i en familie hvor min mor og far var kommunister, og de vender sig i deres grav over det der sker her og nu i Ukraine. Godt de ikke skulle opleve det. Salonkommunister Vågn Op, og se realiteterne i øjnene eller flyt?

Kurt Nielsen, jeg kan kun være helt enig med dig i det du skriver, der er meget "historieforfalskning" fra nogen af dem som skriver kommentarer her i Pio, gamle Stalinister, Maoister eller hvad de nu er.

At dine forældre var kommunister, betyder det ikke at deres søn så har set lyset eller at han har valgt at følge i deres fodspor. Måske er det sådan at du netop IKKE har haft lyst til det, men har valgt at tage det modsatte standpunkt - akkurat som det ikke sjældent sker når afkommet kommer i opposition til forældrene. I dag har man som barn kun to muligheder: enten at blive konservative som forældrene eller at indtage den modsatte holdning.
Den med "flyt til Rusland" fordi man ikke er enig, er en velkendt gadedrengsargumentation. Hvorfor skulle jeg dog flytte til Rusland når jeg har mine venner og min familie her i landet og i øvrigt arbejder i samme, blot fordi jeg ikke mener det samme som dig?

Hvis du er så forhippet på dette flytteri,så gør det da selv. Du kunne jo passende flytte over til BIden,USAs præsident. Her kan du jo sidde og råbe op om hvor forfærdelig Rusland er og hvor gode ledere Vesten og USA er i bersiddelse af. Men du kunne jo også til en afveksling sætte dig lidt ind i historien om Ukraine,så du i det mindste vidste hvad du taler om. For der er en hel del der tyder på at du ikke selv har styr på den del af sagen. Og hvad angår salonkommunisme, så kan man jo blot sige at når dine argumenter slipper op, så prøv med skældsord - men noget videre begavet modsvar er der her ikke tale om.
Der findes et ordsprog der siger: O lord - help me to keep my big mouth shut until I know what I am talking about.

Så er vi halvvejs igennem debatten.

Alle facts er på bordet fra folk der kender Putin ud og ind.

Resultaterne der forventes er allerede belyst.

Putin er nutidens Hitler.

Kun en ting stopper 3. Verdenskrig
.

Biden sender allerede i nat en enkelt atombombe midt i Moskva.

Det stopper 3. Verdenskrig før den begynder.

Moskva bliver det nye Hiroshima.

Hvis bomben får både Putin og Medevev med i faldet er verden fri en gang for alle.

Bin Laden, Saddam Hussein og Putin borte.

“En krig vi ikke aner hvor længe vil vare”, siger programlederen.

Biden: “ Putin is accountable”.

Hvorfor skal farvede amerikanere om 4-5 år afgøre krigen til fordel for USA og Vesten. “ Black lives matter”.

Vesteuropa kender Putin. Han tænker fuldstændig som Hitler.

Biden slå til allerede i nat! Moskva støtter Putin! Befolkningen i Moskva sat op imod 5 millioner døde europæere.

Valget er enkelt. Putin trækker sig kun ved selvmord præcist som Hitler.

Med mindre en atombombe vælter byen og Putin allerede i nat!

Biden er allerede igang med planlægningen!

Europæiske medier underspiller russernes vilje, styrke og formåen.

Putin vil atomkrigen! Hvis han taber bruger han atomvåbnene alligevel.

NATO’s paragraf 5 bliver NATO’s fald!

Biden bliver verdens redning!

Smadr Moskva allerede i nat.

Det er den eneste løsning! Løbet er kørt!

Alle europæiske lande vil nu betale 2% af BNP.

Selv tyskerne er forsvarsparate!

Alle tyskere kender fra barnsben Hitler!

Alle ser Hitler genopstået.

Nu har tyskerne chancen for at gøre historien om.

Alle tv-stationer diskuterer Putin.

Kun Biden kan trykke på knappen.

Han redder verden som den amerikanske præsident under anden verdenskrig.

Putin stopper ikke før det ultimative våben er brugt!

Sådan er Putin!

Det ved ethvert barn i verden!

Kig i Putins øjne!

Rovdyret imod alle politiske kommentatorer!

De får deres fede løn hver dag, hver måned, hvert år!

Kun almindelige mennesker redder folk ud af Ukraine!

Kun præsident Biden kan redde verden!

Udryd Moskva! Og Putin! Det vil spare regnestykket 3. Verdenskrig for 5- 50 millioner mennesker.

Pandemien var slem!

Putin er 10.000 gange værre! Han bruger blot Ukraine som en billig undskyldning. Hitler brugte Sudetertyskland.

Her boede tyskere overalt! I Ukraine bor russere overalt!

Putin læser “Mein Kampf “ som godnatlæsning hver aften!

Lad Biden slukke lyset for ham for evigt!

3. Verdenskrigs regneark er enkelt:

Nu: 5.000.000 eller om fire år 50.000.000. Svaret er enkelt!

NATO’s samarbejdspolitik 50.000.000 døde. Biden lynkrig 5.000.000.

Overskud 45.000.000 mennesker lig med befolkningen i Spanien eller England eller Tyskland.

Til gengæld bliver alle politiske iagttagere arbejdsløse de næste 10 år!

Inklusive Clement Kjærsgård der lullede selvtænkende vælgere i søvn.

Putin er en morder, der er fucking ligeglad med børn og kvinder og kæmpende soldater!

Det ved ethvert barn der blot ser manden.

Alle russiske psykiatere burde for længst have fået manden bag læs og slå!

For modentlig hæver de den samme gode løn som alle vesteuropæiske politiske kommentatorer.

Alle taler og taler! Årsgagen går hjem!

Putin gør hvad der passer ham! Som en anden Hitler! Historien gentager sig!

Og snu Putin kalder alle sine modstandere nazister!

De er for længst borte! Og ingen kan derfor genkende sig selv! Og det ved Putin!

Ingen tør nævne ordet nazist i Vesteuropa!

Kun Putin får lov at bruge ordet uimodsagt!

Vesteuropæiske kommunister støtter manden!

Kun Biden kan stoppe 3. Verdenskrig. I nat!

Om atomstrålingen kommer fra Tjernobyl om et år eller fra Moskva i morgen, gør ikke den store forskel.

Putin er en morder. Jo før han stoppes desto bedre for menneskehedens børn.

Under 2. Verdenskrig vidste børn og unge ikke hvad der foregik!

Sociale medier og 24-7 tv-dækning gør en hel generation af børn så mismodige og deprimerede, at Biden har ikke noget valg!

Som de unge og Greta Thunberg sagde under klimakrisen: - Hvorfor gjorde de voksne ingenting! Hvorfor gør de voksne ingenting!

Hvor er Greta Thunberg henne? Hvor er hendes røst?

Hvorfor er der ingen der stopper Putin?

Klimakrisen ført ud i livet ville måske koste 20 millioner mennesker livet de næste 50 år!

Putins krig kan nemt koste 50 millioner mennesker livet de næste 4 år!

Alle melder sig ind i NATO!

Alle meldte sig ind i Parisaftalen!

NATO’s samarbejdspolitik med Putin gør at atomvåbnene kommer i brug uanset hvad!

Putin er en moderne Hitler!

Han bruger atomvåbnene når alle vestens restriktioner har virket!

Han begær ikke Hitlers fejl! Han har allerede det ultimative våben.

Og lige før sit selvmord fyrer han atomraketterne af!

Putin har kun den massive selvdestruktion at leve for!

Når Vestens politiske og økonomiske kommentatorer har vundet!

Manden er en gemen morder! Det ser hvert et barn! Ukrainere, danskere, englændere, amerikanere.

På deres mobiltelefon!

Morfar hvorfor gør ingen noget!

Det gør Biden også! Han kender Trump!

Trump, Putin og Hitler. En alen af samme meter!

Moskva i morgen Biden! Read my lips!

Mette udryddede minken! Putin er 100.000 gange værre!

Hej Axel. Du er ikke uden humor i denne svære tid. Overdrivelse fremmer forståelsen og tak for det
Hav en god nat Mette Koch

Jeg håber det bare er ment for sjovt at kaste en a-bombe over moskva da sådan en handling vil udløse at alle der har atomvåben vil trykke på knappen og ca 20.000 abomber vil regne ned over alt på jorden
Jeg skriver dette bare så alle ved hvad der vil ske hvis en trykker på knappen

Løbet er desværre kørt.

Nå Aksel Jensen, det er godt nok nogle lange doktor afhandlinger du remser af dig, men der er fejl i
noget af det du har skrevet.
Tyskland: Befolkning: 83,24 millioner (2020)
Spanien: Befolkning: 47,35 millioner (2020)
England: Befolkning: 55,98 millioner (2018
Der er mere end 45 mill. mennesker i Tyskland, bare lige til orientering.

Deadline:

Det viser sig nu at Enhedslisten redder verden.

De har set forkert på kompasset. Hvad der før var vest! Er pludselig blevet til øst!

Hvad er det for en verden vi står ii nu?

Putins imperialistiske ekspansion!

Russisk imperialisme er en trussel.

Enhedslisten redder verden.

Thi hvad Enhedslisten kan erkende i lille Danmark er for længst erkendt i store Rusland.

Det Enhedslisten nu kan se, kan alle se.

Inklusiv russere i Moskva, Sibirien eller Vladivostok.

Internettet reddede verden!

Putin er en gemen morder! Hele verden så det!

En ulv er en ulv! Ikke en snu rød ræv! Alle så en ulv!

Selv Rødhætte overlevede, selv om ulven angreb i selvforsvar!

Tillykke til Enhedslisten! Internettet er heldigvis lige så udbredt i Rusland som i Danmark!

Sandheden om ulven kan ikke skjules!

Kun på Bornholm findes ingen ulve! Kun røde ræve!

I Enhedslisten mangler de nu kun diskussionen om NATO er en ulv i fåreklæder!

FN skal fremover redde verden!

I sikkerhedsrådet nedlægger Rusland veto imod enhver russisk ulv endsige bjørn!

Alt imens flyver …….”i forkøbet”…..

Kamikaze-piloternes tid er slut. Internettet stiller alle ledere til ansvar. Selv i Enhedslisten kan folk tænke selv og lægge to og to sammen.

Især hvis man ikke er bundet af gudens historiske ideologiske fangarme. Kvinder er nye i politik! Tænker rationelt og stringent! Styrepinden er ikke mere overladt til mandlige kamikaze-piloter.

Experten: Putin har missbedömt två saker
Rysslands president Vladimir Putin gjorde två missbedömningar innan han inledde den storskaliga invasionen av Ukraina, bedömer Martin Kragh, chef för Rysslands- och Eurasienprogrammet vid Utrikespolitiska institutet.
För det första har han missbedömt Ukraina, och vad det är för land.
- På grund av hans världsbild, och att han inte bedömer att Ukraina finns och så vidare, så trodde han nog att miljoner ukrainare skulle komma ut och välkomna de ryska soldaterna, eller i alla fall att det skulle gå mycket lättare än det gjort.
För det andra missbedömde han omvärldens enighet i att försöka stoppa de ryska styrkorna - med hjälp av omfattande sanktioner och stöd för Ukraina.
Trots det finns det mycket som tyder på att Putin är beredd att gå mycket långt, säger han.
- Tittar man på hur Ryssland krigat under andra förhållanden, i Syrien och Tjetjenien, för 20 år sedan, så har man bedrivit den här typen av krigföring, med intensiv beskjutning och förstöring av civil och militär infrastruktur. Men man tvekar inte heller att skjuta rakt in i bostadsområden med mera.
Hur stödet för kriget ser ut bland den ryska befolkningen är oklart, enligt Kragh. För även om undersökningar som genomförts i veckan visar på att en majoritet säger sig stödja kriget så är protester förenade med stor personlig risk.
- Du kan hamna i fängelse, du kan förlora jobbet med mera. Så vi vet inte exakt hur opinionen verkligen ser ut, men än så länge kan Putin göra det han vill.
- Vi befinner oss i krigets dimma och vi har inte sett början på slutet överhuvudtaget

“At kalde en spade for en spade og en skovl for en skovl” plejede at være et letforståeligt jysk udtryk!

Undertrykte og oversete folk har deres egne udtryk der går under radaren.

Enhver russer ved at Putin er en skovl!

Et geografisk fattigt land kommer sjældent spadestikket dybere!

Gode aftaler med vesten forsvinder nu op i den tynde kolde russiske tundranat!

At Putin skulle få skovlen under hele vesten på en gang, gør at selv svenskerne vil med på vægtskålen!

Spændende kommentarfelt. Det minder om en væltet klovnebus! Den ene crazy personage afløses af en endnu mere outreret. Super underholdning til morgenkaffen en fredag inden arbejdstid.

Til Kurt Nielsen
Jeg er helt Enig med det du skriver

Det er da en såre fornuftig holdning, Anker Schjerning indtager i dette spørgsmål. Der er jo altid mindst to parter i en sag. Det ved enhver advokat, også Djævelens. Der er ingen tvivl om, at lige siden statskuppet i Ukraine, hvor militante højrekræfter væltede den folkevalgte præsident og sendte ham på flugt, har disse gamle højrekræfter i Ukraine, hvoraf nogle grupperinger har været aktive helt fra Oktoberrevolutionens tid og kollaborerede med nazisterne under besættelsen, set lys for enden af tunnelen. Man har arbejdet for, sikkert i tæt samarbejde med de amerikanske efterretningstjenester – lige som FE med NSA – og ligesindede europæiske, at fremtvinge en russisk invasion og dermed en krig, som ville skille vandene internationalt til stor skade ikke bare for Ukraine selv, men også for Rusland. Den slags grupperinger og organisationer kan demokratiske lande selvfølgelig ikke samarbejde med. Der er ikke andet for end at gøre som under verdenskrigen, nemlig at indlede et samarbejde med Rusland om at få stabiliseret og få orden på, gerne en nyorden, det europæiske hus, sådan som det blev aftalt allerede i slutfirserne.

Det er rigtigt at de to løsrevne områder hvor man taler russisk har spillet en rolle. Men en anden vigtig ting for den russiske beslutning om at invadere Ukraine, det er Nordstream2. Da denne gasledning var færdigbygget blev det klart hvor stor modstand der i Vesten var mod dette fredelige projekt om økonomisk samarbejde. Og modstanden kom især fra USA og den blev forstærket af Ukrainsk lobbyvirksomhed.
Således fik den russiske elite den overbevisning, at Vesten aldrig ville behandle Rusland ordentligt, og at stærke kræfter i både Ukraine og USA ønskede at kvæle landet økonomisk.

Thjaaa. På den yderste højrefløj, såvel i Danmark som i det store udland, har man uvist stor sympati og respekt for Vladimir Putin de seneste år. Så...

Politik er ikke, som så ofte fremhævet, en linje med venstrefløjen i den ene ende og højrefløjen i den anden. Det er derimod en cirkel, hvor yderfløjene ramler sammen og ender op i samme resultat.

Annonce