Ny meningsmåling med fem partier under spærregrænsen

Sjældent har så mange partier været opstillet, men vælgerne virker uinteresserede.
Ved næste folketingsvalg vil der være mindst 14 partier på stemmesedlen. Det højeste antal i tre årtier.

Men står det til vælgerne, så vil det blot være ni af dem, som også kommer i Folketinget. Fem partier ligger lige nu under spærregrænsen, mens et sjette - Liberal Alliance - kun akkurat lige klarer den.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.,

De fem partier under spærregrænsen er Moderaterne, Kristendemokraterne, Alternativet, Frie Grønne og Veganerpartiet.

Tættest på at kommer over spærregrænsen er Moderaterne, der blev målt til 2,2 procent i sidste uge, men som i denne uge går tilbage til 1,8 procent.

Røde partier står til fremgang

Ser man i til gengæld på de partier, som lige nu står til at komme ind, så er det en god måling for SF, som med 9,5 procent af stemmerne, får den bedste måling i et halvt år.

Enhedslisten, der i sidste uge tog et pænt dyk i Voxmeters måling, vinder i denne måling lidt af det tabte tilbage og ligger på 8,5 procent af stemmerne.

Regeringspartiet Socialdemokratiet går et halvt procentproint tilbage til 26,5, men partiet er stadigvæk over valgresultatet - ligesom SF og Enhedslisten.

V og DF er udfordret

Venstre har været udfordret i meningsmålingerne i mere end et år, men partiet kan i denne uge notere sig en pæn fremgang på 1,1 procentpoint til 15,1 procent af stemmerne. Der er dog stadigvæk udsigt til en vælgerlussing af historisk omfang til Venstre, hvis der var valg i dag.

Venstre står nemlig til at tabe 8,3 procentpoint og hele 15 mandater.

Udfordringer har også Dansk Folkeparti, der igen går tilbage. Partiet står i denne måling til blot 4,4 procent af stemmerne, mod 5,3 procent i sidste uge.  

Dermed står det kriseramte parti til en halvering i forhold til valgresultatet.

Hvis der var valg i dag, ville Morten Messerschmidt blot få syv partifæller med sig ind i folketingsgruppen.

Hos Nye Bórgerlige er situationen heller ikke meget bedre end hos de umiddelbart nærmeste konkurrenter i Dansk Folkeparti. Pernille Vermund og hendes partifæller går, i forhold til sidste uges måling, tilbage til 5,1 procent af stemmerne. En tilbagegang på 0,6 procent.

Styrkeforholdet mellem rød og blå blok er uændret i forhold til valget. Partierne i rød blok står til 96 mandater, mens de blå partier står til 79.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Må meningsmålingen blive til virkelighed!

Så slipper vi for Sikandar Siddique og Lars Løkke Rasmussen.
Hvilken befrielse.

.

Ja, deres partier kan sagtens undværes, hvor meget mon de får pr. stemme i kroner og øre ?

I tider som disse, er der ikke plads til politiske eksperimenter. Hverken rød eller blå.

Men på sigt kan kun rød politik med mere lighed og retfærdighed sikre verden en fremtid. Ellers sender vi os selv med 100% sikkerhed i graven. Først og fremmest pga. af de klimaforandringer som er sat i gang.

Heldigvis er det ikke alle etniske danskere der er landsforrædere , det lader vi socialdemokratiet og deres nikkedukker om.

SIKKEN GANG MODBYDELIG ÆVL!!

SIKKEN GANG MODBYDELIG ÆVL!!

På SIGT, godt med det sidste ord - for som det er i dag efter 3 år med rødt, så går det jo den forkerte vej, blot vil man ikke indrømme det.

Jeg ville da nødigt have haft andre end mette til, at have fået os igennem coronaen.

J de fem partier har ikke noget som absolut mangler i dansk politik. Og det er fint at både DF og Nye borgerlige ikke vinder terræn. De regeringsbærende partier som tager ansvar, når det gælder, vil nok altid være vælgernes foretrukne i krisetider og lige n synes der at være nok at forholde sig til. Mette F gør det faktisk ganske godt fortsat og har fået sat et godt hold. Det ser jeg gerne fortsætte.

Når Messerschnitzel har kørt Dansk Folkeparti endeligt i sænk, kan jeg nemt forestille mig stemmerne går ubeskåret tilbage til Socialdemokratiet - Hvor de retmæssigt høre hjemme :-)

I mange år fik Socialdemokratiet og de socialdemokratiske værdier opbagning på op mod 40% af de afgivende stemmer. Det er på det leje de naturligt hører hjemme. Et sted med plads til alle. Selv topledere fra det danske erhvervsliv var meget tilfredse med Socialdemokratiet grundet den fred og store stabilitet i Danmark deres politik medførte.

Det var før Anders Fogh Rasmussens og Venstres "hulemandsmentalitet" startede med at ødelægge Danmark i starten af 00'erne. Resultatet af det kan du bl.a. se i vores sundhedsvæsen, ældreplejen, uddannelsessystemer og andet i den danske velfærdsstat, som er blevet nedbrudt af evige krav om besparelser samtidig med den almindelige prisudvikling fortsatte. Et økonomisk angreb fra to fronter. Nu er Anders Fogh Rasmussens hulemandsmentalitet ikke bare fejet ind under gulvtæppet. Nej den er sent på forbrænding til total destruktion efter konsekvenserne er gået op for den brede danske befolkning. Det er ikke mindst Dansk Folkeparties nedbrud et klart og synligt tegn på. Uden Dansk Folkeparti, ingen Anders Fogh Rasmussen og Venstre og dennes hulemansmentalitets værdier.

Venstre hulemanden er i øvrigt lige nu under anklage i Letland, hvor han i kraft af en næstformandspost i en lettisk bank, PNB, har kørt banken i ruin grundet ansvarsløs fejldisposition. Der var også noget med en fyreseddel som skatteminister i 1992 grundet svindel med ministeriets midler under den pænere betegnelse "Kreativ bogføring". Ja, hvis ikke folket vil have en "Minimalstat" må man jo skabe den selv under bordet. Inger Støjberg er dømt skyldig i lovbrud i en rigsretssag og Claus Hjort Frederikesen er sigtet for landsforræderi - Ikke så sært Den-Lille-Svindler er smuttet og har stiftet sit Moderaterne presset ned med et skohorn mellem De Radikale Venstre og Venstre. Det må føles lidt trangt. Men det gælder om at komme væk i tide.

Jo, Venstre er et ansvarlig parti, som du ved, hvor du har.

Personlig vil jeg ikke savne nogen af de fem. Men fint at de kan stille op og blive fravalgt. Det er netop demokrati i en nøddeskal.

Der er mange der skriver " I disse tider" hvad menes der egentlig med det, i de 65 år jeg har levet er det da gået op og ned, men de sidste 30 år er det da gået fra slemt til værre, Da Tony Blair klonen (Poul Nyrup)tog over efter Sclutter skulle der ikke være så meget offentlig, fx offentlig tilsyn med banker-private elværker-affaldshåndtering er ikke en kommunal opgave mere og så videre, fagforeninger må næsten ikke være her og deres kampmidler er skåret ned til???

Begrundelsen det blå svindlerhold altid fremturer med for privatisering er effektivisering og billigere priser. Men den sande begrundelse er at give de ressourcestærke muligheder for at hente masser af penge ud af samfundet og fylde egne lommer på bekostning af almindelige mennesker. De offentlige skatte finasierede løsninger skaber ganske enkelt ingen millionærer med deres effektive og økonomiske drift udført af dygtige offentlige ansatte uden profitinteresser.

Det er en af grundene til jeg bruger udtrykket det blå svindlerhold. For svindel mod befolkningen, det er lige præcis det det er.

Vi har igennem en menneskealder haft offentligt drevne service- og forsyningsfunktioner, som har fungeret helt og aldeles fremragende til et absolut minimum af omkostninger og med høj kvalitet. De private udbydere kan slet ikke følge med, da den eneste interesse de har er profitoptimering. Og det kommer der ingen god service ud af. Det har vi de seneste mange år set utallige eksempler på. Senest med Forsvaret som blev røvrent af ISS. Nu står Forsvaret tilbage med en to eller tre cifret regning og skal til at rekrutterer nye medarbejdere til de funktioner de for få år siden udliciterede efter politisk pres fra det blå svindlerhold.

to eller tre cifret MILLION KR. regning :-)

blå svindlerhold
blå svindlerhold
blå svindlerhold

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Stemme-føringen af Sikkandar Siddique om at danskere tager imod flygtninge fra Ukraine er næppe helt nået ud til meningsmålings-deltagerne:” En SKANDALE! Danskere er racister!” Lød det så højlydt fra manden så selv Dannebrogsflaget bag Folketingets talerstol gik i selvsving..

Taknemmelighed er en god dansk dyd!

Derfor har vi 2 procent reglen i Danmark!

Demokrati! Javel!

Men ikke for enhver pris!

Politikerleden har bredt sig. Er det så sært.

Annonce