Corona-indgreb: Hjælpepakker til ansatte og virksomheder

Statsminister Mette Frederiksen bebuder flere politiske intiativer efter samråd med Folketingets partier
Statsminister Mette Frederiksen (S) bebuder på et pressemøde, at der indføres hjælpepakker, der skal hjælpe de brancher, der rammes særligt hårdt på grund af corona-krisen. Hjælpepakkerne vil også i et vist omfang omfatte ramte lønmodtagere.

Hjælpepakkerne indføres efter samråd med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter.

Derudover stopper al flytrafik fra rød-zoneområder til Danmark "senere i dag", blandt andet områder i Kina, Iran, Italien og Sydkorea:

"Fra senere i dag vil al flytrafik fra røde områder blive indstillet," siger statsminister Mette Frederiksen.

Undgå kollektive trafik i myldretiden

Der udsendes nye anbefalinger for borgernes anvendelse af kollektiv trafik.

Regeringen opfordrer til, at rejsende så vidt muligt undgår kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme coronasmitten.

Regeringen opfordrer de rejsende til at overveje, om der er mulighed for at rejse uden for myldretiden ved eksempelvis at møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.

"For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker. I den aktuelle situation med coronavirussen opfordrer vi derfor de rejsende til at være hensynsfulde over for hinanden og særligt over for de ældre medrejsende," skriver transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Repræsentanter fra Rigspolitiet og Udenrigsministeriet opfordrer på pressemødet til, at alle borgere i Danmark tænker sig rigtig godt om i forhold til rejser ud af Danmark af enhver art.

Myndighederne minder i den forbindelse om, at lande ude i verden også er begyndt at indføre restriktioner over for danske borgere. Blandt andet kræver Israel nu, at danskere, der ankommer til Israel skal gå i 14 dages karantæne.

Hospitaler kommer til at skulle prioritere benhårdt

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, advarer på pressemødet alle borgere om, at ingen må undervurdere risikoen for at blive smittet med coronavirus. Han bebuder, at Danmark hen ad vejen meget tænkeligt vil indføre yderligere restriktioner.

Sundhedsminister Magnus Heunicke advarer på pressemødet om, at det danske sundhedsvæsen "vil" opleve meget store belastninger:

Hvis vi ikke gør alt, hvad vi kan, nu for at mindske smitten, så kan vores sundhedsvæsen ikke håndtere situationen

"Hvis vi ikke gør alt, hvad vi kan, nu for at mindske smitten, så kan vores sundhedsvæsen ikke håndtere situationen."

Statsministeren advarer om, at der er grund til at se på situationen med stor alvor:

"Hvis der er mange danskere, der går hen og bliver smittet, vil kapaciteten på de danske intensiv–afdelinger ikke kunne følge med," understreger statsminister Mette Frederiksen på pressemødeet i Statsministeren.

Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen vurderer, at der sandsynligvis bliver tale om, at personalet på hospitalerne kommer til at foretage "en benhård prioritering af", hvem der skal ligge i hospitalernes senge.

Sundhedsminister Magnus Heunicke understreger, at der kan blive brug for ekstra hænder på hospitalerne. Ministeren nævner både studerende og pensionerede inden for sundhedssektoren som konkrete bud på ekstra hænder.

Danske rejsende risikerer at strande

Direktør Udenrigsministeriets Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen, advarer på pressemødet om, at hvis borgere alligevel vælger at rejse ud af Danmark, så risikerer de pågældende at strande i udlandet:

Der er en risiko for, at man strander

"Der er en risiko for, at man strander. Det skal man lægge ind i sine beregninger, når man overvejer det. Vi forventer, at flere danskere vil strande, efterhånden som lande lukker ned."

Magnus Heunicke oplyser, at der særligt inden for ældreplejen skal iagttages særlige hensyn. Både ansatte i ældreplejen og folk, der besøger plejehjem må udvise særlig agtpågivenhed.

Forlænger betalingsfrist

På et særskilt pressemøde tirsdag eftermiddag fremlagde regeringens økonomiske ministre - finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov og erhvervsminister Simon Kollerup - indholdet af regeringens corona-hjælpepakker.

Regeringen vil således forlænge virksomheders betalingsfrist for at afregne moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag . Det vil tilføre erhvervslivet i alt 125 milliarder kroner i øget likviditet.

Regeringen indfører yderligere en kompensationsordning til de arrangører, der har måttet aflyse bl.a. sports- og kulturarrangementer siden 6. marts, hvor regeringen opfordrede til, at man aflyste begivenheder med mere end  1.000 deltagere.

Endelig ser regeringen nærmere på, hvordan man kan hjælpe sektorer, der er særlig hårdt ramt, f.eks. transportsektoren.

Regeringen klar med corona-enhed

Regeringen nedsætter en corona-enhed, der allerede mødes tirsdag aften. Den skal se på, hvordan man hjælper helt små virksomheder, hvis ansatte rammes af corona-karantæne. Corona-enheden skal yderligere identificere hvilke erhvervssektorer, der er særlig hårdt ramt af corona-krisen.

Det er helt almindelige danskere, der mister deres arbejde, hvis virksomhedernes kasse er tom

"Det er helt almindelige danskere, der mister deres arbejde, hvis virksomhedernes kasse er tom," forklarer finansminister Nicolai Wammen om baggrunden for hjælpepakkerne.

Finansministeren understreger, at regeringen følger corona-krisen time for time. Han vil derfor ikke udelukke, at der senere vil komme indgreb i form af finanspolitiske lempelser:

"Vi er yderligere parate til finanspolitiske lempelser, hvis der skulle blive brug for det," siger finansminister Nicolai Wammen.

Han understreger, at der foregår drøftelser mellem beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og arbejdsmarkedets parter om mulige tiltag, der kan hjælpe ansatte, der kommer i klemme på grund af corona-krisen:

"Vi vil gerne hjælpe virksomhederne, men også de ansatte. Det er to sider af samme mønt," forklarer Wammen.

Vi vil gerne hjælpe virksomhederne, men også de ansatte. Det er to sider af samme mønt

"Det her er første bølge, der vil komme mere," understreger finansminister Nicolai Wammen.

Opdateret kl. 15.50 med regeringens økonomiske corona-hjælpepakker.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Akkurat som vi har set tidligere og i dag, på pressemødet på Christiansborg, METTE FREDERIKSEN som den kompetente statsminister hun er.Sammen med et panel af øvrige kompetente, fik de enkeltvis fortalt alle danskere at landet har en særdeles ALVORLIG situation, i forhold til COVID 19.Og at man BØR/SKAL lytte til det myndighederne påpeger i forbindelse med samme sygdom. STOR STOR TAK til Mette Frederiksen og panelet. Det er på tide at hver eneste borger i landet snart erkender at landet står overfor en uhyggelig situation,der kan koste menneskeliv. Alle må gøre ALT for at være med til at begrænse smittespredning.

Thomas, indtil nu har du været et "sjovt" indslag herinde.
Dine kommentarer har i bedste fald været grinagtige.
Nu overskrider du dog ALLE grænser for tilbørlig optræden.
Kryb tilbage i dit sorte hul - og bliv der!!

Vi har endnu tilgode at se andet end uintelligente kommentarer fra din side.
Selvfølgelig er du ikke forpligtiget udover dit begrænsede intellekt, men du behøver ikke at optræde som et så ynkeligt væsen, som du gjorde i starten af denne tråd.
Dertil er Covid-19 for alvorlig en sag.

Komiske Thomas Fup, dine perfide og dumsmarte bemærkningen bliver ikke mindre dumme af at blive gentaget. Du kunne måske ikke finde delitetasten?
Tvivler på du har kendskab til arbejdsmarkedet, der findes vist ikke en arbejdsplads hvor du kan begå dig sammen med andre medarbejdere, de vil løbe skrigende bort, så hold du fast i din kontanthjælp. Til forskel fra dig har jeg kunnet begå mig på alle de arbejdspladser jeg har været på siden 1958 og jeg har stadig lidt arbejde selv om jeg er pensionist.

Annonce