Annonce

Udflytningsaftale deler vandene og boligrenten stiger

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Tirsdag er aftalen om udflytning af uddannelsespladser faldet på plads, men den politiske aftale deler vandene blandt regeringens støttepartier.

En ny undersøgelse viser, at op mod 70 procent af voksne har været smittet med coronavirus og vender vi blikket mod boligmarkedet, er boligrentet seksdobbelt på bare ét år. Samtidig viser nye tal, at flere familier vælger folkeskolen fra, til fordel for privat- og friskoler.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.
 

Støtteparti kritiserer udflytningsaftale

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at gennemføre den politiske aftale fra sidste år, der vil flytte studiepladser til provinsbyerne.

Og selvom aftalen er indgået med et bredt flertal, er det kun regeringens ene støtteparti, SF, der byder aftalen varmt velkommen.

Det skriver Ritzau.

Oprindeligt blev der lagt op til at rykke 10 procent af uddannelsespladserne ud af landets fire største byer. Men nu er tallet landet på 6,4 procent - og det er SF godt tilfredse med: 

“Det har været vigtigt for os, at de uddannelser, der oprettes, er ordentligt finansieret og det er de,” siger uddannelsesordfører hos SF, Astrid Carøe.

Radikale Venstre - der står uden for aftalen - er dog ikke enige i aftalen:  

“Vi er ikke med i aftalen, fordi man lukker tusindvis af uddannelsespladser, udelukkende fordi man ikke kan lide, at de ligger i en af de fire største byer,” siger uddannelsesordfører Katrine Robsøe (RV) til Ritzau.

Læs hele historien her:
 

7 ud af 10 har været smittet med corona

Siden november sidste år kan op mod 70 procent af voksne mellem 17 og 72 år have været smittet med coronavirus.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Resultaterne baserer sig på en ny undersøgelse af blod fra landets bloddonorer.

SSI undersøger hver anden uge antistoffer i blod, der er taget fra landets bloddonorer.

I blodet kan man undersøge antistoffer mod coronavirus og dermed estimere, hvor mange danskere, der har været smittet med virussen.

“Tallene bekræfter det, vi også ser fra vores PCR baserede overvågning: At rigtig mange har været smittet med corona de sidste måneder,” siger Henrik Ullum, der er direktør i SSI.

Læs hele pressemeddelelsen her:
 

Boligrente stiger voldsomt

Står du og overvejer at købe en bolig, kan det være du skal justere dine forventninger en smule.  

Boligrenten er nemlig seksdoblet på ét år og det kan få betydning for dem, der overvejer at købe sig en bolig.

Det skriver TV 2.

Spørger du cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, kan visse boligsøgende være nødsaget til at justere deres boligdrømme som konsekvens af de øgede renter: 

“Rentestigningerne betyder, at visse boligsøgende kan stå i en situation, hvor de må justere på deres boligdrømme, når boligen skal findes,” siger Jeppe Juul Borre til TV 2.

Læs hele historien her: 
 

Flere forældre vælger folkeskolen fra 

I løbet af de seneste ti år er andelen af elever, der går på folkeskole, faldet med 5,3 procentpoint på tværs af klassetrinene.

Det skriver Politiken ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd AE.

Dermed er det kun fire ud af fem børn, der går på en folkeskole.

“Der er en tro på, at det bliver bedre, fordi man selv betaler for det. Det er en historisk ting, der er svær at stoppe, fordi jeg mener slet ikke, at det er korrekt, men det hjælper ikke ret meget,” siger Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, til Politiken.

Læs hele historien her:

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ærgerligt for danskerne, at danske politikere ikke vil lovgive om rentesatsernes størrelse!!!

Nu lyder det jo voldsomt med en seksdobling af renten på boliglån, men det er fra 0,5% til nu 3%, så det burde boligkøberne nok kunne betale. I 1981 var tilsvarende rente 20-21%, så tag en "tudekiks".

Annonce