Kampagnechef om Olsen Dyhr: “Skide oligarker”

SF skatteordfører kaldte dansk milliardær oligark. Nu svarer Liberal Alliance igen og kalder Pia Olsen Dyhr for en.
Foto: William Vest-Lillesøe
Pia Olsen Dyhr, formand for SF
Onsdag endte SF’s skatteordfører, Carl Valentin, i lidt af et stormvejr på sociale medier, da han kaldte Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen for oligark.

Torsdag bliver SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, og hendes million-store boliggevinst inddraget i den ophedede debat.

En debat, hvor temperaturen lige steg endnu et par grader, da Carl Valentin betegnede ejeren af den internationale tøjkæde, Bestseller, og det omdiskuterede online-supermarked, Nemlig.com, Anders Holch Povlsen, der er god for 92,6 milliarder kroner, for “oligark”.

Benævnelsen oligark faldt ikke i god jord blandt en stribe borgerlige politikere.

Blå til Valentin: Du burde hylde, ikke udskamme

Sophie Løhde (V), Mette Abildgaard (K), Mai Mercado (K), Alex Vanopslagh (LA) og Henrik Dahl (LA) stod i kø for at give Valentin debat-klø. Mette Abildgaard mente eksempelvis, at Valentin burde hylde Anders Holch Povlsen - i stedet for at udskamme ham:

Det er derimod et problem at Carl Valentin udskammer ham

“Det er ikke et problem at Anders Holch Povlsen er Danmarks rigeste mand. Det er derimod et problem at Carl Valentin udskammer ham, frem for at hylde ham.”

Valentin holdt på sin side fast i, at ingen enkeltperson har fortjent en så stor personlig formue som eksempelvis Anders Holch Povlsen:

“Det er sygt og uretfærdigt og udtryk for et økonomisk system, der tillader overklassen at blive ekstremt rige på de manges hårde arbejde,” skrev Valentin på Facebook og argumenterede for en hårdere beskatning af multimilliardærer.

Formands-ægteparrets million-scoring

Torsdag bliver Valentins partiformands personlige formue indblandet i kampen.

Mads Korsholm, der er kampagnechef hos Liberal Alliance, forsøger således med et glimt i øjet at sætte Valentin skakmat med et tweet, hvor han betegner SF-formand, Pia Olsen Dyhr, og ægtemanden, direktør for Akademikernes A-kasse, Villy Dyhr, for “Skide oligarker”.

Der sker med henvisning til, at ægteparret har fået en milliongevinst ved at sælge en bolig i København.

I tweetet linker Korsholm til en artikel, hvoraf det fremgår, at SF-ægteparret har tjent 2,1 millioner kroner på salg af deres villa i københavner-bydelen Brønshøj.

Penge som ægteparret Dyhr har brugt på at købe en lejlighed på Teglholmen i Sydhavnen i København til næsten otte millioner kroner.

placeholder

 

I skrivende stund har Valentin ikke kommenteret tweetet.

Opdateres  

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Der er den hage ved en debat der tager udgangspunkt i spektakulære eksempler - og de fakta der ligger bag - at de ikke kan løfte en politisk debat. Man kan ikke udlede noget generelt af et eksempel. Eksemplet bliver smagsbedømt -så at sige. Men i det her tilfælde må man også formode at de ved navn nævnte personer i denne sag - qua deres opgaver - er informeret om fx Pikettys analyse, som er omtalt i samme dags avis.

Som en ægte socialist donerer Pia Olsen Dyhr naturligvis gevinsten ved hushandlen til fx hjælp til Ukraine
.

Fru Dyhr er altid velklædt og altid i nyt!

Bestsellers bedste kunde!

Tøjproduktion og tøjforbrug er én af de største belastninger på miljø og klima. En rapport fra EU's Miljøagentur viser, at tøj og sko gennem deres livscyklus er estimeret til at stå for otte procent af hele verdens CO2-udledning. Siden 1975 er den globale produktion af tekstil tredoblet.
På verdensplan producerer og forbruger vi altså langt mere, end klimaet tillader. Og det danske forbrug af tøj og sko ligger 35 procent højere end gennemsnittet i resten af verden. Forbrugerne vil gerne være mere bæredygtige, men hvordan?

Folketingets kvindelige ledere er formodentligt nogle af de værste syndere i klimakampen!

SFs tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg var letgenkendelig og klimavenligt i sit tøjvalg!

Fru Dyhr er kæmpeforbruger af tøj! Og Bestseller milliardæren jubler over sin politiske millionær forbruger!

Betegnelsen oligark mener jeg bør forbeholdes personer, der på baggrund af deres kapitalmagt eller venskab med magthavere tilraner sig midler fra fællesskabet, der ikke er begrundet i de almindelige lovregler eller deres normale forretningsmæssige aktivitet. Jeg kan ikke gennemskue, om Holck i den definition er oligark, selv om f.eks de manglende ordnede forhold blandt f.eks de ansatte hos Nemlig.com tyder i den retning, Derimod ligner AP Møllers skattesærregler, der betyder, at den pålignede skat formentlig i år ligger under 1% af overskuddet (mod den generelle virksomhedsskat på 22%) en magtudøvelse, der direkte har ført til en lovbundet skattelettelse for en specifik virksomhed. Det samme så vi, da staten under bankpakke2 udlånte 24 milliarder kroner til Danske Bank, da den faktuelt var insolvent, uden at få aktier for pengene. AP Møller var dengang 24% aktionær i banken, og statens beredvillighed øgede dermed over night værdien af deres aktier med 6 milliarder kr. Da APM borede efter olie fik selskabet et fradrag på 250% af investeringssummen. Med den daværende skatte% på 40, betød dette, at det reelt præcis var skatteyderne, der betalte investeringen, og da olien strømmede blev prisaftalen mellem APM og staten klart ringere end det sås i Norge.
Således har APM gennem tiden på basis af rå kapitalmagt løbende drænet staten for seriøse milliardbeløb, beløb der løber op i mange operahuse.
I det store billede foregår malkningen af den store stats-ko løbende af mange aktører gennem udnyttelse af Kristian Jensens afskaffelse af en seriøs skatteligning i 00-erne og en nærmest
skandaløs laden stå til med hullerne i lovgivningen, der gennem skattely tillader store virksomheder og deres
ejere helt selv at bestemme, hvad de gider betale i skat. Dette uvæsen er på et useriøst grundlag stærkt forvridende for konkurrenceevnen i markedet til fordel for sørøvere og skatteundragere, og alligevel hyldes dette af den samme liberalteologiske bærme, som ovenfor forsøger at udskamme Dyhr for en indflydelse, hun i ingen måde besidder. Det her er værre end flødetyk dobbeltmoral.
Når en person kan drive virksomhed og beskyttet af loven og samfundet kan opbygge også voldsomme formuer ved at overtage værdien af det, som alle medarbejderne opbygger gennem deres arbejde, bygger det på en samfundskontrakt som overholdes af alle parter. Ingen bliver noget der ligner milliardær på en øde ø
isoleret fra verden. Derfor skal alle betale skat og behandles ens af samfundet. Det er i den forståelse at liberalteologerne helt er kørt af sporet i deres interesse varetagelse for en snæver overklasse, medens de sælger fælt ud af deres egne liberale idealer.

Annonce