Annonce

Ny måling: Små, blå partier henter vælgere

Blå blok trækker vælgere over midten.
Der er stadig rødt flertal, men partierne i blå blok henter vælgere over midten.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Det er især Socialdemokratiet som denne gang afleverer vælgere. Partiet står i denne måling til 26,0 procent, hvilket er næsten det samme som partiet fik ved valget for snart tre år siden.

Men det er et tab på hele 1,6 procentpoint i forhold til sidste uges måling.

Også Enhedslisten går tilbage. Partiet står til 7,6 procent af stemmerne, hvilket er et tab på 1,2 procent i forhold til sidste uges måling.

Det eneste parti i rød blok, som kan notere sig fremgang er SF, som går 0,8 procentpoint frem til 9,4 procent.

Fremgang til fire blå

Fremgang er der til gengæld over næsten hele linjen i blå blok. Både Venstre (+1,1 procentpoint), Dansk Folkeparti (+0,5 procentpoint), Nye Borgerlige (+0,9 procentpoint) og Liberal Alliance (+0,7 procentpoint) går frem.

Det mere end opvejer, at De Konservative, der står til 14,5 procent, taber 0,7 procentpoint af vælgerne i forhold til seneste uges måling.

Målingen betyder, at Venstre igen overhaler De Konservative i kapløbet om at være det største parti i blå blok, men det er fortsat meget tæt mellem de to. Målt i mandater står Venstre til 28, mens de konservative står til 27.

Det er for begge partiers vedkommende en forskel på 15 mandater i forhold til valgresultatet i 2019 - dog i hver sin retning.

Moderaterne stod i sidste uges måling til 3,2 procent, men partiet, der først officielt bliver lanceret med kandidater og politik på grundlovsdag, står i denne måling til 2,3 procent af stemmerne.

Samlet set er der 91 mandater til rød blok, 80 mandater til blå og fire til Moderaterne, der ikke officielt har meldt ud hvem de vil pege på som statsminister.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 28. marts 2022 til den 3. april 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7% point.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Glædeligt af Frie Grønne / Sikandar Siddique IKKE kommer i folketinget.

Skræmmende at Moderaterne / Lars LR kommer i folketinget med 4 mandater.
Gad vide om LLR overhovedet har tænkt sig at møde op i folketinget?
.

Ja det var tosset at regeringen hoppe i de borgerlige partiers fælde, om en folkeafstemning om forsvarsforbeholdet, hovmod står altid for fald i Danmark og at lokke modstanderen til at gøre noget han vil tabe på er en nationalsport som vi alle har dyrket siden vi gik i folkeskole.

Et Danmark hvor 30% frygter atomkrigen.
Et Danmark hvor en partiformand kalder danskere statsracister, fordi de velkommer ukrainere.
Et Danmark hvor Liberal Alliance er gået i CO2 afgift alliancen selvom Aalborg Portland af samme grund går nedenom og hjem.
Et Danmark hvor Tulle påny flirter med Inger Støjberg på bagsædet.
Et Danmark hvor Jacob Ellemann viser sig mere dreven på udebane blandt ligestillede militærfolk end Pape.
Et Danmark hvor folketinget samlet lyttede på den ukrainske præsident, der ønskede sig mere hjælp fra regering og folketing.
Et Danmark der måtte erkende at Merkels “moderate politik” over for Putin i den sidste ende gav bagslag.
Et Danmark hvor Enhedslisten udfordrer egen enhed

Stem på det samme - og du får logisk nok mere af det samme?

Konturerne af den nye verdensorden siger noget andet!

Den tidligere amerikanske præsident Donald J. Trump udtalte d. 22/2-22 i Newsmax - at Taiwan bliver den næste (Kina er Ruslands strategiske partner). Og Ukraine er jo blot det første land i V. Putins mål om et STORRUSLAND. Og kina følger nøje NAT0´s/EU´s/USA´s
håndtering af situationen i Ukraine, der selv sigter mod at overtage taktstokken som den førende økonomiske, politiske og militære verdensmagt.

"Vil du leve i fred - skal du være forberedt på krig".
Det er den historiske lære.
Det danske forsvarsbudget er 27,2 milliarder i 2022. Skulle Danmark leve op til NATO aftalen skulle beløbet have været omkring små 50 milliarder.

NATO mankoen er tidligere til dels blevet udfyldt af USA, men landets økonomiske ubalance giver ikke længere den mulighed.

Foruden USA, Storbritanien og Frankrig er det kun Estland, Grækenland, Kroatien Letland, Litauen, Polen og Rumænien, der lever op til aftalen om min. 2% bidrag til forsvaret af BNP.
(Tyskland har for kort tid siden besluttet at hæve sit forsvarsbudget, så det kommer til at leve op til aftalen).

De politiske partier A, B, C, F og V har “besluttet”, at det danske forsvarsbudget skal nå de 2% i 2033. Ja, 2033.
Ved valget i 2019 opnåede disse fem partier tilsammen 71,7% af vælgerne.

Er Donald J. Trump tilbage som præsident (eller en person med tilsvarende synspunkter på lande, der ikke lever op til aftalen) i 2025
har Danmarks medlemskab af NATO i 2033 været fortid i adskillige år.

Det var næppe tilfældigt, at Donald J. Trump tilbød at købe Grønland og genåbnede det amerikanske konsulat i juni 2020. Det havde været lukket siden 1953). Efterfølgende er der fulgt op med en større økonomisk hjælpepakke og USA ser da også gerne, at engelsk bliver første fremmedsprog i Grønland på bekostning af dansk.
Ja, hvorfor mon?

Det er så men ikke første gang USA har villet købe Grønland. Det samme skete i 50'erne under den kolde krig. De ente med at låne et lille hjørne i nordvest. Thulebasen, som ligger bekvemt lige i "raket" linjen mellem daværende Sovjetunionen og USA.

Godt vi har de små blå partier. Et hjem for de politisk frustrerede hjemløse.

Er der i øvrigt lige en, som kan forklare mig hvad det er med den her frihed de blå mennesker snakker om? Bortset fra de få, som ejer alle andre kan jeg ikke se den nogen steder. Hvad er forskellen på at leve i et penge diktatur og andre former for diktaturer? Jeg kan ikke få øje på en forskel. Det er ikke andet end en illusion.

Annonce