Annonce

3F kommer pressede arbejdsgivere i møde: Åbner op for tvungen ferie

Ansatte i hotel- og restaurationsbranchen kan sendes hjem for at holde ferie. Det kræver dog en aftale på den enkelte arbejdsplads, understreger 3F.
For at undgå konkurser og fyringer på hoteller og restaurationer, kommer fagforbundet 3F nu branchens virksomheder i møde.

Fagforbundet har aftalt med brancheorganisationen Horesta, at at virksomhederne kan afvige fra de gældende overenskomster og sende medarbejder på ferie under corona-krisen. Det skriver TV 2.

Vi står i en meget usædvanlig situation

Der bliver også åbnet op for, at ansatte kan varetage andre funktioner, end dem som de er ansat til.

“Vi står i en meget usædvanlig situation, og vi er nødt til at gribe tingene anderledes an for at kunne bevare så mange jobs i vores erhverv som muligt,” siger Katia K. Østergaard, der administrerende direktør i brancheorganisationen Horesta, til TV 2.

Hun roser samtidig 3F for at have udvist stor imødekommenhed og forståelse for erhvervets situation.
 

3F: Aftaler skal laves lokalt

Hvis arbejdsgivere på hoteller og restauranter ønsker at sende ansatte hjem for at holde ferie de næste 14 dage, kræver det dog stadig, at der indgås aftaler på den enkelte virksomhed.

Der er ikke nogen, der kan sendes hjem uden løn

Det understreger John Frederiksen, der er forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

“Der er ikke nogen, der kan sendes hjem uden løn. Alle de regler skal selvfølgelig overholdes. Men det er klart, at man kan godt aftale lokalt, at ansatte sendes på ferie, hvis man har restferie eller afspadsering i baghånden,” siger han til DR.

John Frederiksen opfordrer samtidig 3F’s tillidsfolk til at bruge deres kreativitet og inddrage medlemmerne ude på arbejdspladserne, hvis man laver lokale aftaler om at trække på feriekontoen for at hjælpe arbejdsgiverne. Læs hele opfordringen her.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er til gengæld ikke mærkeligt, at den liberalistiske troll Thomas bruger en alvorlig krisesituation til smålig og tåbelig politiseren. Det med at udvise samfundssind kender han absolut intet til.

Jensen, du overvurderer Thomas. Han har ikke åndsevner til at vide, hvad liberalisme er for noget. Han har sikkert heller ikke åndsevner til at vide, hvad trolling er for noget. Han er bare en lille marginal person, samfundet har glemt, og det er nok det, han er sur over. Egentligt kunne det være interessant at vide, om han har beskæftigelse. En arbejdsgiver måtte da have betænkeligheder ved at beskæftige en så indskrænket person.