Annonce

Debat: Venstres velfærdsløftebrud er skuffende

Vil partiet overhovedet finansiere velfærdsudgifterne eller foretrækker man at skære ned på de offentlige tilbud, spørger Socialdemokratiets Rasmus Stoklund.
I de kommende år bliver der flere børn og flere ældre. Hvis danskerne ikke skal opleve forringet velfærd, skal pengene til sygehuse, børnehaver og plejehjem følge befolkningsudviklingen.

Ikke kun i denne regeringsperiode, men også i dem der følger efter. Udfordringerne er tydelige: Eksempelvis skal Frederikssund Kommune finde 151 millioner kroner frem mod 2030, hvis det nuværende serviceniveau i kommunen skal opretholdes.

Helsingør Kommune skal finde 221 millioner, Holbæk 253 millioner og Næstved 294 millioner kroner. Alle landets kommuner kommer under pres de kommende år.

Derfor gik vi socialdemokrater til valg på at gennemføre en velfærdslov, så pengene følger med, når der bliver flere børn og ældre; en lov der forpligter partierne i fremtiden.

Venstre sprang fra

Man skulle tro, at Venstre ville det samme, for op til folketingsvalget 2019 kom de netop med velfærdsløfter om, at pengene skulle følge med det stigende antal børn og ældre.

Alligevel vil partiet nu ikke stemme for velfærdsloven, og derfor har vi desværre ikke flertal.

Det er bekymrende, og når Venstre ikke vil bakke op trænger et spørgsmål sig på: Vil partiet overhovedet finansiere velfærdsudgifterne eller foretrækker man at skære ned på de offentlige tilbud?

I Socialdemokratiet holder vi, hvad vi lover. Med vores finanslove og i alle vores økonomiaftaler med kommuner og regioner har vi indfriet vores løfte om at lade økonomien følge den demografiske udvikling.

Og så længe vi sidder i regeringskontorerne følger pengene til velfærden med, når der – heldigvis – kommer flere børn og ældre.

Men med Venstres melding må det også stå klart, at det bestemt ikke er givet, at det er tilfældet, hvis flertallet bliver blåt efter næste valg.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sådan er det jo. Venstre og de andre blå svindlerpartier forsøger altid at give skylden til andre for deres fejl og mangler efter de har manipuleret med den danske befolkning i snart 20 år med Dansk Folkeparti og udlændige politikken som brækjern til at ødelægge vores Danmark.

Godt 20% af de kommende skolebørn er jo den uintegrerede slags som sikkert trives langt bedre i en koranskole under sydlige himmelstrøg. Uddannelsen dernede koster kun en brøkdel af hvad den koster i Danmark, så den skulle der nok blive råd til. Regeringen skal bare sørge for ikke at udstede returbilletter.

Venstre har naturligvis tænkt sig at lade private alternativer træde ind der, hvor kommunen ikke længere har pengene til at levere varen. Så kan de bedst stillede af borgerne stadig få en anstændig service, og det er jo trods alt dem, det drejer sig om. Altså for Venstre.

I over 20 år er nedskæringer gået ud over den danske lønmodtager og givet i massive skattelettelse til de velhavende. Der er skåret ned på ALT. Og det blå svindler hold fortsætter med angrebet mod den almindelige dansker. Dagpenge skal skæres ned, SU'en fjernes, kontanthjælp reduceres til en nødhjælp, fagforeninger skæres væk. Det blå svindlerhold stopper ikke før de sidder totalt på magten over de almindelige danskere som så bare skal stå hjælpeløse tilbage og knokle for de ressource stærkes luksus underhold. Et lønmodtager slaveri er målet for det blå svindlerhold. Et lønmodtager slaveri som det ses for de lavets lønnede i lande som Tyskland og USA.

Sådan ser dine børns fremtid ud, hvis du ikke hjælper til med at sætte en stopper for det blå svindlerhold gennem strejker og ved at stemme på et af de partier som stå til venstre for midten.

Husk på at også partierne til venstre for midten har konkurrence udsat lønmodtagerne. Det er ikke nok at stemme man skal også kigge dem man har stemt på efter I kortene.

Husk på at også partierne til venstre for midten har konkurrence udsat lønmodtagerne. Det er ikke nok at stemme man skal også kigge dem man har stemt på efter I kortene.

At man siger noget fjollet en gang går lige. Men to gange!!!

Altså Jesper...

Jeg tror at valgkampen er igang. Her melder de blå så helt ærligt og åbent ud at: Her ønsker vi at tilgodese de rige, færdig!

Alle midler for dette er i spil, senest kører mange medier kampagner, muligvis efter opfordring , der viser hvor ringe det offentlige sundhedsvæsen fungerer. Det er for så vidt rigtigt, men årsagen er de massive nedskæringer som de blå har lavet i deres regeringsperioder. Antallet af senge pladser er næsten halveret og en stor del af de ansatte er afskediget.

Så er det at man , i samarbejde med bla. DR og andre starter hyleriet om hvorfor den siddende regering ikke har sørget for et velfungerende sundhedsvæsen ( som det var før de blå's nedskæringer).

Det er ikke sagligt at lave benspænd for en løber og derefter anklage samme for ikke at vinde!, men det er blåt, mere til de som har, og midlerne til at opnå dette er tilsyneladende ikke altid lige etiske. Er løgn og fordrejning etisk?

Vælgerne er iflg. flere undersøgelser udstyret med en relativ kort politisk hukommelse, hvem husker Lykkes "lån" af luksus sommerhus fra en Kvotekonge, vrøvl med bilag etc.

Det må nu, for de der føler derfor, være opgaven at på enhver måde at fortælle om at sundhedsvæsnets genvordigheder er et klart resultat af en langvarig, veltilrettelagt udsultning fra blå blok. Dette kunne være med det formål at fremme væksten af privat hospitaler, så de der har kan få optimal pleje og behandling og så pyt med resten.

Må vores regering blive genvalgt.