Kofod lover ny afstemning, hvis der kommer en EU-hær

En overstatslig EU-hær er ifølge udenrigsministeren ”utænkelig”.
Foto: Folketinget TV
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lover, at et eventuelt fremtidigt forslag om en overstatslig EU-hær vil blive sendt til folkeafstemning.

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske.

”Det er fuldstændigt utænkeligt, at der kommer et forslag om en traktat med en overstatslig hær. Det vil Europas lande aldrig gå med til. Men selv, hvis det skulle ske, så garanterer jeg, at regeringen vil insistere på en folkeafstemning. Og regeringen vil anbefale, at man stemmer nej,” lyder det fra Jeppe Kofod.

så garanterer jeg, at regeringen vil insistere på en folkeafstemning.

Ministeren garanterer således, at Socialdemokratiet vil være imod at gøre EUs forsvarssamarbejde overstatsligt, og at han har til gode at se andre partier i Folketinget, som ikke vil være imod.

JP: Ingen garanti fra S

Hans udtalelse kommer på baggrund af en artikel i Jyllands-Posten, hvor Udenrigsministeren ifølge avisen angiveligt ikke vil garantere danskerne en ny folkeafstemning, hvis EU efter en dansk afskaffelse af forsvarsforbeholdet vil ændre EU-Traktaten og flytte det forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde fra mellemstatsligt til overstatsligt niveau:

“Mens Socialdemokratiet tidligere har udstukket garantier til vælgerne om nye folkeafstemninger, hvis Danmark tilslutter sig mere EU-samarbejde, vil S-regeringen ikke give samme løfte forud for folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet,” konkluderer Jyllands-Posten i sin artikel.





 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så virkeligheden viste sig at være det modsatte af, hvad JP kunne fortælle os? Hvem havde dog set den komme?

Thor. det her kan du læse på JP lige nu:

"Flere beskylder nu USA’s tidligere præsident Donald Trump for indirekte at være skyld i krigen i Ukraine, fordi han havde et for tæt forhold til Ruslands præsident, Vladimir Putin."

Fantasien kender ingen grænser i de her "moderne" onlinetider. Og da slet ikke på JP.

En ting er i hvert fald stensikker. Vi vil åbenbart mere krig. Eller rettere sagt. Vi forventer mere krig med den fremtid verden bevæger sig ind i.

Tiden siden anden verdenskrig med demokrati og fred i Europa er historisk set ikke en normal tilstand. Det er nærmere en undtagelsestilstand. Og særligt nu, hvor vi bevæger os ind i en fremtid, hvor efterkrigstidens generationer af krigsprægede politikere er ved at være væk og de "moderne" generationer, som kun har oplevet at få alt de peger på, kommer til magten.

Men hvad. De nye "moderne" politikere og deres generationer skal jo selv slås med konsekvenserne af deres beslutninger.

Jeg er glad for jeg har levet mit liv (i en tid med høje skatter, nøjsomhed og en høj velfærd) inden den her tåbelige online algoritme fremtid for alvor går løs. Det var en tid, hvor vi stadig var mennesker.

Jeg er ikke meget for at stole på politiske løfter.
Husker stadig løftet " Unionen er stendød "
Politikkere har det med at finde på alle mulige krumspring for at komme uden om et løfte.
Så det bliver stadig et nej herfra.

Hmmm. Nogen gange virke EU som en underlig størrelse. På den ene side vil man gerne have den, for der er jo penge i det. Andre gange vil man ikke rigtig være med, for der følger ansvar og pligter med. Det kommer der grundlæggende aldrig noget godt og velfungerende ud af. Måske der skal skabes et EU, hvor der er fælles udenrigs- og sikkerheds politík og fri handel. Men de kulturelle og sociale forskelligheder skal respekteres og holdes uden for EU fællesskabet. Et praktisk ægteskab så at sige. Vi skal ikke have tysk social politik i Danmark og vi skal ikke have Luxemburgsk skatte politik i Danmark. Men en fælles stemme mod udefra kommende trusler er både relevant og effektiv. Jeg vil ikke have et EU uden et autentisk Italien, Frankring, Spanien Portugal, Danmark osv.. Det er kulturel verdens arv hvis forskellighed skal bevares.

Så et EU med fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik. JA tak. Et EU med fælles kultur- og socialpolitik (herunder skat). NEJ tak.

Da Danmark i 1972 stemte sig ind i EF var det udelukkende pga. af de store økonomiske fordele det blå svindlerhold satte den danske befolkning i udsigt. I særdeleshed landbruget.

Hvis ikke der havde været penge i det, ville Danmark aldrig være blevet medlem af det daværende EF. Hvis Norge ikke havde haft deres enorme oliefond kan du være helt sikker på de også havde stemt sig ind i EF.

Et uheldigt grundlag at opbygge et fællesskab på, som eneste indhold af interesse.

Undtagen for det blå svindlerhold, hvis eneste værdi i livet er penge og intet andet. Sørgeligt, trist og ikke mindst primitivt livsindhold.

NATO er vores garanti for fred og sikkerhed
Og hvis putin vil krig med Vest-Europa
så er det ivertfald ikke EU han er bange for

Så jatak til NATO
OG nej til EU hær

Det er på tide Europa frigør sig fra USA. Vi har så mange værdifulde kulturer og menneskelige værdier i Europa som vi skal værne om. Europa er divinationens vugge med en historie som går 1.000 vis af år tilbage. Det skal ikke byttes med en amerikansk kapitalistisk overfladisk kultur. Europa er autentisk. Og freden i Europa skal afhænge af os europære. Ikke et USA. Nok er der udfordringer med Rusland lige nu. Men på sigt har Europa og EU ikke råd til at være uvenner og i konflikt med Rusland. Det vil medføre står skade for vores fremtid - Det må ikke ske.

Europa og EU skal fortsat have et venskabeligt forhold til USA, ligesom andre dele af verden. Men vores sikkerhedspolitik må og skal vi selv styre. Og kun gennem fred og sameksistens kan der være en fremtid. En fremtid som i forvejen kommer til at rumme rigeligt med udfordringer.

Krigen i Ukraine er forfærdelig, ligesom alle andre krige er det. Men den var ikke nødvendig. Den kunne være undgået. Det samme gælder mulige fremtidige krige. De kan undgås. Og skal krig for fremtiden undgås i Europa, må Europa selv tage ansvar for sig selv uden at skulle spørge andre om lov. Vi er altså 500 millioner mennesker alene i EU. Vi kan altså godt tage vare på os selv.

Og nej. Merkel har ikke taget fejl. Det har derimod de politiske omstændigheder styret af kræfter udenom EU og Europa de seneste 30 år, som har taget fejl.

Verden er på vej ind i en forandring, hvor det såkaldte "Vesten" er på vej ned fra troen som styrende magtfaktor. Andre spillere i verden vil for fremtiden også kræve at blive hørt og at træffe beslutninger fremfor bare at følge efter. Dette er uundgåelig den nye virkelighed vi bevæger os ind i.

Og i den nye verden skal EU og Europa selv tegne sin fremtid. Og det efter Europæiske værdier om fred og sameksistens. Og ikke krig og konflikt.

Vi skal væk fra konkurrence samfundet og tilbage til det samfund og de værdier der var før 00'erne, hvor det blå svindlerhold ført an af Ander Fogh Rasmussen satte sig for systematisk at ødelægge Danmark og de danske værdier for at erstatte dem med amerikanske menneske fjendske værdier, hvor kun penge bestemmer og hvor mennesker uden skrupler kan efterlades i rendestenen.

Syg krigsliderlig verden.

Ja. Og vi bliver, eller rettere vores politikere bliver, aldrig klogere. Det eneste svar de kan finde på er mere oprustning. Helt plottet for refleksion over de seneste 30 års fejlslagen politik.

Jeg har af selvsamme grund besluttet mig for at stemme NEJ til at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Fremtiden byder på omtanke med de alvorlige udfordringer menneskeligheden står over for. Udfordringer, som kræver uforbeholden samarbejde. Jeg tænker her særligt på de forstående alvorlige følger af de menneskeskabte klimaforandring, som vil ramme livet på Jorden. Uden uforbeholden samarbejde er et Game-Over. Så simpel er det.

Intet kan være vigtigere end det. Der er ganske enkelt ikke plads til krig og oprustning.

Det er nu vi for alvor skal tænke os rigtig godt om frem for den sædvanlige kortsigtethed, som er en konsekvens af den demokratiske styreform. En styreform, som er komplet blottet for langfristet omtanke af natur, da politikerne kun tænker på genvalg og egen ambitioner frem for befolkningens velbefindende.

NEJ til afskaffelse af forsvarsforbeholdet er et NEJ til mere krig.

NEJ til afskaffelse af forsvarsforbeholdet er et JA til at gøre et forsøg på at redde Jordens klima for fremtidige generationer. Det er vi forpligtede til. Koste hvad det vil.

Udenrigsministeren lover.
Ja ja.

I det øjeblik, der bliver behov for at ændre en mellemstatslig ordning til en overstatslig ordning, er den udenrigsminister, der udstedte løftet om fornyet folkeafstemning, ikke længere udenrigsminister.

Eller også bliver han skyndsomst forfremmet til vice-statsminister eller noget andet, der så - efter god politiker-skik - fritager ham for ansvar for alle hans hidtil afgivne løfter.

Samtidig med USA og Vesten fordømme Ruslands brud på folkeretten i krigen i Ukraine, så fortsætter USA og Vesten egen ”venner” med dagligt at gøre det samme. Israel overtræder folkeretten dag ind og dag ud, Saudi Arabien bomber civile i Yemen og Tyrkiet bomber Kurdere i Syrien. Det er der ingen som interesserer sig for. Det undskylder på ingen måder Ruslands fremfærd i Ukraine, men det for USA og Vestens fordømmelse til at lyde noget hult - I må ikke. Vi må godt.

Det lyder ligeledes noget hult, når Joe Biden kalder Vladimir Putin for en krigsforbryder og opfordre Den Internationale Straffedomstol i Haag at anklage Putin for folkemord, når USA selv ikke er medlem af domstolen i Haag på linje med Kina, Rusland og Israel.

I 2007 holdt Putin en tale, som forbløffede verden på sikkerhedskonferencen i München, hvor han angreb NATO’s udvidelse mod øst med ordene ”Hvem er denne udvidelse rettet imod?”. Vesten politikere så måbende ud og kunne ikke finde et svar. I 2008 fik han en form for svar, da præsident George W. Bush lovede Ukraine og Georgien optagelse i NATO til de europæiske ledere store bestyrtelse. Angela Merkel kaldte det en unødvendig provokation mod Rusland.

- Og nej. Merkel tog ikke fejl og har ikke taget fejl. Det ved vi nu.

Med den opførelse USA og Vesten har udvist, ikke mindst, de seneste 15 år, så kan det da virkelig ikke undre verden ser ud som den gør. Hvis vi ikke selv begynder, at indse vores fejl vil omverdenen for fremtiden dømme os hårdt og vi vil komme til at stå noget alene i verden.

I stedet for omtanke har vi øjeblikkeligt svaret verden med vild og voldsom oprustning. Nok skal vi i EU kunne forsvare os. Men det kan ikke stå alene, hvis vi vil mere end bare endnu mere krig, men vil en fremtidig verden i fred og sameksistens i en forenet verden.

Kommer det til en opdeling af verden, og det er den vej vi bevæger os hen lige nu helt uden tøven, så kan vi godt vinke farvel til chancen for at redde klimaet og dermed livet på Jorden som vi kender det.

Så kære politikere. Det er tid til omtanke og ikke vild og voldsom oprustningen uden refleksion over, hvad det er for en fremtid vi er på vej til at skabe for vores børn.

.
NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
Det kan godt være Jeppe Kofod m.fl. på Borgen styres af de magtfulde fra USA eller fra EU. Men... EU-magten har også misbrugt deres magt og overskredet danskernes grænse, for længe længe siden, og utallige af gange. Danskerne stoler ikke en bønne på EU, og kan ikke se/mærke at EU gavner noget som helst, kun ødelægger. EU respekterer overhovedet ikke den danske befolkning. EU tromler og dominere bare i deres egen egoistisk magtsyge, der vil magt-bestemme over andre lande. Det er deres mål.

EU-magten (og blå grådighed) vil smadre Danmarks velfærdssamfund, smadre vores arbejdsvilkår, smadre vores dagpenge, smadre vores SU system, osv osv, og udskifte den danske befolkning med billigere arbejdskraft. I det hele taget vil EU-tilbedere gerne smadre de stolte nordiske samfundsmodeller, og gøre de nordiske landes befolkninger fattigere i livsvilkår. Større ulighed. Working poor. Naturligvis derfor, kan dansk erhvervsliv og eliten godt lide EU, og også de EU-erhvervs støttepuljer/projekter hvor de erhvervsdrivende kan skaffe penge i eu-afhængighed, også selvom der er snørklede bureaukratier og indviklede EU-regler. Danmark sender enorme mængder penge til EU, som Danmark så kan forsøge at få nogle af dem tilbage igen via støttepuljer. Polen, der gerne snyder med EU-midler de selv korrupt vil kontrollere, og østeuropa er logisk nok glade for EU da det hjælper dem op i levestandard, især landbrug, når de får fingre i støtte-midler m.m. Hvilket er forståeligt, at de lande der var "bagud" gerne vil hæve deres levevilkår, som EU har hjulpet dem med. Ud over, at nogle østeuropæere forsøger at få mindre korruption og indføre mere demokrati, mere samhandel og væk fra kold-krigs-tiden (som desværre truer igen, pga udemokratiske magtssindsyge Putin, sørgeligt nok). Modsat bliver andre lande tromlet ned i levestandard, såsom nordiske lande, fordi EU vil ensrette lande til EU-stater under EU's magtstyring.

EU-magten (og Radikale) uden nationale følelser, vil smadre Danmark, der skal omdannes til en ubetydelig lilleputstat under EU-stormagt i storhedsvanvid, der vil diktere og magtbestemme over danskernes liv, regler og land. Danmark skal tilpasses og hives ned til middel/østlande-niveau, så danskerne får lavere levestandard, så alle lande under EU-magt kan komme på ligeligt niveau. Det danske samfund, dansk velfærd og dansk kultur er dødsdømt, når og hvis det sker. Det er allerede ved at ske, hvis det ikke stoppes.

UDEMOKRATISK EU
Luskede EU-magten sniger fandeme eu-regler ind ad bagdøren hele tiden. Og befolkningen kan bare lukke røven. Skal bare rette ind. EU-magtens griske slipsedyr og elite-smarte damer vil bestemmer i deres magtsyge. Nej tak. Fandeme grotesk metode EU bruger, at snige små ændringer ind hele tiden, for at tilpasse lande liiiige så langsomt, men jævnligt, for at ensrette lande til deres magt-drømme om lande skal være stater under EU, som ikke er det som befolkninger i hvert land ønsker, men KUN som EU-tilbedere ønsker om EU stormagt, styret fra Bruxelles med fransk/tysk dominans. Det er MEGET udemokratisk!!! Det er magtsygdom.
Kan lige se det for mig. Danmark som bliver til EU-stat med vores kystlinje og hav omkring, som udenlandske rigmænd netop straks gerne vil opkøbe/overtage, bid for bid. Mon dog ikke også, at tyskerne der elsker vores land, står ivrigt i kø for at opkøbe sommerhuse, ejendomme, jord, øer, kyster m.m. De rige tyskere der omdanner Rømø til tysk udgave af Sild, kun for de rigeste. Og mon ikke de selvtilfredse franskmænd gerne vil have fransk som magtsprog i stort EU-land.

Nej nej nej nej. Nej tak.

Vi danskere har ikke valgt dem der sidder i EU, der diktere og magtstyre. De er ikke en del af Danmark. Vi vil ikke at udenlandske EU-tilbedere i Bruxelles skal bestemme over vores land. Vi, danskere vil gerne bestemme selv over eget land og egne regler, i det samfund vi danskere har opbygget. Det vil EU ødelægge. Nej tak EU. EU skal stoppe med at blande sig i socialområde, arbejdsvilkår, velfærd mv. Det er DANSKERNES eget område, ikke EU's område. Det klarer vi selv. Det har vi gjort i mange mange år. Hold så snitterne væk EU. Fat det dog. Naivt at tro, at lille Danmark får mere indflydelse af at få mere EU. Vi ser nemlig absolut kun det modsatte ske.

Magtsyge macho-mænd i EU i storhedsvanvid, der ønsker at styre verden (Europa) og have magt over andre lande og andre landes befolkningers hverdag og arbejdsliv. Nej tak. Ikke mere EU. Ingen tillid til EU. Der er nok diktatur i verden. EU har brudt tilliden. EU burde være forblevet mere som EF vedr. samhandel, eksport/import, regler om varer, kontrol af varer, at virksomheder overholder love, osv.

Hatten af for Storbrittannien at de selv ville bestemme igen, og ikke længere ville finde sig i EU-jerngrebet, som de dårligt kunne slippe ud af igen, uden straf.

EU SKAL IKKE BESTEMME
EU-magten SKAL IKKE bestemme, om vi i Danmark skal have ulve. EU skal ikke bestemme over vores natur/dyr. EU skal ikke bestemme over vores love. EU skal ikke bestemme hvor mange flygtninge/migranter vi skal have eller udvise. EU skal ikke bestemme over vores regler vedr. asyl og indvandrere. EU skal ikke bestemme over fagforeninger, a-kasse og vores dagpenge. EU skal ikke bestemme over danskernes velfærdskasse. EU skal ikke bestemme over vores danske SU (som udlandske borgere udnytter i stor stil og ikke betaler gæld tilbage). EU burde ikke bestemme barselsregler. EU skal ikke bestemme vores ferieregler (som de allerede har smadret til arbejdsgiveres fordel). EU skal ikke bestemme vores lønninger/arbejdsvilkår. EU skal ikke bestemme kvindekvoter. EU har overtrådt grænsen igen og igen i deres magtliderlighed. Vi DANSKERE har opbygget Danmark og et velfærdssamfundsmodel, som EU ikke skal smadre og ødelægge.

EU ER EN LYSESLUKKER
EU skal sgu heller IKKE stjæle vores lyse sommeraftener, som de vist også pønser på, fordi de SELV pludselig vil ændre uret til vintertid hele året rundt, når os nordpå nok hellere vil bevare vores lyse hyggelige sommeraftener/aftener/eftermiddage længst muligt. Hvis noget overhovedet skal ændres, så hellere sommertid-uret hele året for at bevare dagslyset så længe som muligt om eftermiddagen, så vi der påvirkes af det, ikke bliver alt for mørke-deprimerede, som vi oplever hver vintertid når lystet forsvinder hurtigere om eftermiddagen, og arbejdsdagen i mørket om eftermiddagen bliver søvnig, sløj og føles meget lang.
USA har vist indført sommertid hele året rundt, nok af hensyn til dem i de nordlige egne.

EU er som tyve i natten, på rov der stjæler, og udskifter landes regler med deres eu-regler.

EU-Bruxelles-magten skal ikke blive et nyt diktatur, som de tydeligvis også gerne vil være, med alt det de efterhånden vil bestemme, hvor EU-tilbedere sikkert også har storhedsvanvid.

Så husk lige det politikere! Også selvom der lige nu er enighed imod forbandede Rusland.

Man bør godt kunne samarbejde uden af være gift i ægteskab med hinanden. Nej tak til ægteskab med EU. Vi vil skilles. Ja tak til samarbejde med ALLE lande i Europa. Om handel og fælles forsvarssikkerhed imod de udemokratiske lande, der kun kan hitte ud af at "kommunikere" med terror og krigsvåben. Sørgeligt nok.

Lige nu står europæiske lande i fællesskab imod Putins onde groteske krig i Ukraine, hvor han aggressivt med bomber pludselig synes han ville eje hele Ukraines land i hans magtssindsyge.

USIKKERHED, UANSET
Hvordan skydegale "mennesker" og krigeriske lande skal takles, kan/vil jeg ikke kloge mig på. Jeg er dybt bekymrede, UANSET, hvad der gøres eller ikke gøres. For lidt eller for meget. Hvem puster til hvem. Utrygt. Jeg bryder mig hverken om macho-magt ideologier/religioner, bryder mig ikke om våben. Hader grådighed.
Ville bare ønske den krig aldrig var startet, og at ondskabsfulde macho-magt-mennesker blev sendt til en anden planet – langt væk fra jordens overflade.

Er træt at macho-stormagtvanvid om råstoffer, olie, gas, penge. Er træt af udemokratiske lande der kun kan hitte ud af at bruge våben som "kommunikation". Er træt af religiøse mennesker med deres indspiste macho-diktatur-religioner, deres vanvidskrige om religiøs magt og deres forbandede gude-hjernevask. Er træt af islam i vores samfund.

SIKKERHEDEN?
Et samarbejde om sikkerheden bør være alle europæiske lande, og ikke kun EU-"medlemslande". Og ikke under EU-magten som den gængse befolkning ikke har så meget tillid til. Fordi, hvis man rækker en lillefinger til EU, så tager de nemlig hele armen i jerngreb. Og det gider vi fleste ikke finde os i. Men det forstår EU forblændede politikere åbenbart ikke. Og at EU overtræder grænsen, igen og igen, og misbruger deres magt.

Stoler vi alle så på USA, næh heller ikke altid, men vi håber. Danmark har danset efter deres pipe ad flere omgange, når USA gik efter egne interesser i olie-golfkrige, to-tårne hævn, mv. Danmark deltager, fordi politikere forventer at USA hjælper os til gengæld, hvis/når Danmark trues, fordi vi er et lille land, som ikke har en jordisk chance i at kunne forsvare os selv imod de store landes ubehagelige macho-militærmagter, f.eks. indspiste Rusland.
Men når nu at NATO allerede er opbygget, så kunne en europæisk gren af NATO måske være løsningen på tættere europæisk samarbejde omkring sikkerheden (?) hvor der ikke kræves EU-magtens ægteskab, men blot alle europæiske landes interesse i at samarbejde. Også med Storbritannien, Norge, Finland, mv. Lige nu er der jo allerede samarbejde på tværs, imod Putin udenom EU-ægteskabet. Jeg ved det ikke, måske helt tredje løsning. Politikere glemmer bare at rigtig mange danskere logisk nok ikke har tillid til EU, fordi EU er blevet alt for selvfed og magtsyg.

GRÆNSER ER VIGTIGE
Apropos "sikkerhed". EU-magten har heller ikke ligefrem beskyttet eu-lande imod islam-invasionen af muslimer, der opbygger religiøse islam-samfund på dansk jord med deres egne religiøse love og regler, der kun skaber flere og flere konflikter, ballade, kriminaltet, skyderier, religiøse klaner, narkobander, osv. Islam er religions-magt-diktatur der styres fra koranens ord som eneste sandhed og leveform, hvor macho-kultur dyrkes og hædres, hvilket skader mennesker og samfund. Islam-ideologiens hjernevask-tilhængere af løgnere, som bedrager, lyver, snyder, manipulere gerne for at opnå religiøs magt, som andre skal underkaste sig, og vold/terror/våben tyr de gerne til i Allahs navn. Ingen må fornærme islam-ideologien. Både rigmandsghettoen og islam-ghettoen i deres dominans macho-kulturer udnytter/lyver/bedrager gerne andre mennesker, som de selv ser som "andenrangsborgere/vantro" (som ifølge koranen skal bekæmpes/udryddes) og "undersåtter" (de griske riges nedladende menneskesyn, som i gamle dage hvor grever og baroner udnyttede bønder som slaver til udbytte) for at opnå deres egne mål om overmagt og penge. Religiøs magt og pengemagt i deres egen egoisme. Islam-macho-ideologien og Nye Borgeliges macho-ideologi har en del tilfælles med deres løgne, manipulation, bedrag, grådighed og udnyttelse/nedgørelse af andre mennesker.

Islam religionens egoistiske ideologi og vanvid smadrer derfor vores samfund. Muslimer ønsker ikke dansk demokrati ("danskhed") men religiøs magtstyring. Allah bestemmer og koranen diktere/styrer muslimers liv i hjernevask. Islam er uforenelig med vestlige/danske værdier, men det fatter EU og nogle politikere stadigvæk ikke. EU-regler beskytter nemlig islam, frem for at at beskytte landes demokratier og sikkerhed. Islam er en stor sikkerhedsrisiko og alarmklokkerne har blinket i årevis. EU vil holde grænser åben for alle. Radikale, EU og Rosa Lund tror stadigvæk naivt at multikulturelle samfund kan leve sammen i et stor harmonisk hippie-kollektivt i en stor pædagogisk rundkreds, hvor alle krammer og elsker hinanden. Historien igennem tiden fortæller tydeligt noget andet, at INGEN lande bryder sig om invasion udefra af fremmed kulturer der vil ind at magt-bestemme, tromle og have/kræve egne krav og særregler, og det er uanset om det er USA i mellemøsten, tyskere i Sønderjylland, islam-invasionen via immigranter/flygtninge eller Putin i Ukraine, m.v.

Der var en gang en dejligt frederligere og roligere land med godt velfærdssamfundsmodel med frisind – det hed Danmark.

Men så kom islam... og grådighed... og perfektionismen... og nu truende Putin.

Annonce