Ny måling: K taber pusten, mens Ellemann kæmper sig tilbage

Rød blok holder fast i sin føring.
Foto: Flickr Venstre: Henrik Bjerregrav
En ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau viser, at rød blok med 91 mandater holder fast i sin komfortable føring i kapløbet med de blå partier.

Hos de blå er Venstre med 16,2 procent af stemmerne - mod 15,4 procent for en uge siden - igen det største borgerlige parti med 29 mandater. De Konservative er med 13,5 procent og 25 mandater nu igen lillebror i forhold til Venstre.

De Konservative ser dermed ud til at have tabt pusten. Bare for en måned siden lå partiet til at blive det største parti i blå blok

Rød blok med 91 mandater holder fast i sin komfortable føring

Pernille Vermunds Nye Borgerlige går også frem - fra 5,5 til 6,1 procent, hvilket vil udløse 11 mandater i et nyt folketing.

Samlet står blå blok til 80 mandater. Mod de nævnte 91 mandater til rød blok.

Radikale går frem

Socialdemokraterne står i forhold til for en uge siden uændret på 26,0 procent af stemmerne. Det udløser 47 mandater – et mindre end ved 2019-valget. De radikale går frem til 7,5 procent fra sidste uges 6,7 procent, men må stadig afgive to mandater i forhold til valget.

Tilslutningen til SF og Enhedslisten er næsten uændret.

Rød bloks mindre partiprojekter som Alternativet, Frie Grønne og Veganerne ligger alle under to procents spærregrænsen.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, står til at få 2,2 procent af stemmerne og fire mandater og klarer altså lige akkurat spærregrænsen på to procent.

placeholder

Apropos spærregrænse, er der ikke udsigt til, at Kristendemokraterne med 1,3 procent bliver en del af et nyt folketing.

Alternativet, Frie Grønne og Veganerne ligger alle under to procents spærregrænsen

Denne uges meningsmåling fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 4. til 9. april 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på plus-minus 2,7 procentpoint.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Flertal for Socialdemokratiet er flertal for Danmark.

De blå partier kan jo ikke samarbejde fordi de to partier yderst til højre er så rabiate. At K går tilbage og V frem skyldes meget pressen som p.t. højner Ellemann og hakker på Pape. Bare læs Politiken.
Ja 94/81 med nord er fortsat pænt flertal til regeringen.

Da partilederne i tirsdags tørnede sammen i folketingssalen, gik Pernille Vermund til angreb mod især V-formand Jakob Ellemann-Jensen. Set med Nye Borgerliges øjne har Ellemann svigtet de øvrige blå partier til fordel for et nyt samarbejde med statsminister, Mette Frederiksen.

”Hvordan skal jeg pege på Venstres formand som statsministerkandidat, når I vælger at ignorere de blå mandater?” lød det indigneret fra Pernille Vermund. Hun mener, at Ellemann – sammen med den konservative leder, Søren Pape Poulsen – er gået for langt ved at skibe sig ind i det nationale kompromis sammen med S-regeringen, SF og Radikale.

Modsvar fra Ellemann
Vermunds angreb udløste et resolut modsvar fra Ellemann.

Han forklarede, at for ham handler det om, hvad Venstre aftaler – og ikke om, hvem man aftaler det med. Han forsvarede det nationale kompromis, som blandt andet lægger op til et historisk løft af forsvarsudgifterne, løsner budgetloven for at kunne håndtere de store ekstra udgifter og baner vejen for folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni.

Set fra Ellemanns stol handler det nationale kompromis om at sikre friheden i en tid, hvor Vladimir Putins aggressive angrebskrig mod Ukraine har vist, at der fortsat findes totalitære stater, der er parate til at knægte friheden og stjæle land fra andre nationer.

”Jeg kommer ikke til at sige, at jeg er ligeglad med den frihed bare for at sidde på den plads,” sagde Jakob Ellemann-Jensen, mens han pegede mod statsministerens stol i folketingssalen.

Jacob Ellemann-Jensen er trådt i karakter!

Han er nu i stand til klart og tydeligt at formulere hvorfor han gik ind i politik!

Danmarks nye Zelensky!

Rusland og Vladimir Putin havde regnet med, at Kiev ville falde inden for krigens første par dage ifølge den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

Nu har ukrainske tropper sendt russerne på tilbagetog, og en del af det skyldes sandsynligvis den ukrainske præsident, Volodomir Zelenskij, der har valgt at blive i landet, på trods af at amerikanerne tilbød Zelenskij at blive evakueret.

- Når alle fortæller dig, at du skal flygte, så skal du tænke dig om. Jeg er muligvis ikke den stærkeste kriger, men jeg er ikke villig til at forråde nogen, siger den ukrainske præsident i et interview med CBS News.

I Ukraine står de sammen!

Det gør vi tilsyneladende også i Danmark!

Ifølge meningsmålingerne:

- Når alle fortæller dig, at du skal flygte, så skal du tænke dig om. Jeg er muligvis ikke den stærkeste kriger, men jeg er ikke villig til at forråde nogen,

Ja, hvem sagde det? Ellemann eller vælgerne?

Når det gælder så står Venstre og Socialdemokratiet sammen!

Det har Lars Løkke Rasmussen skrevet en hel bog om. Og den husker 2,2 % af vælgerne fortsat!

Der burde være et rødt flertal uden de Radikale, for jeg tror de vil være meget opsatte på at komme i regering efter næste valg og det vil komme til at gå helt galt. På den anden side vil de Radikale kun kunne skifte side, hvis de øvrige borgerlige partier vil gå med i en Hilmer Baunsgaard løsning og det er næppe særligt sandsynligt ?

Dejligt at de Radikale kommer med i regering igen. Der er behov for lidt mere tyngde end de nuværende Jeppe Koefoed, Mette Vermelin m.fl. RV vil sikkert acceptere, at Mette bliver som statsminister og at SF også går med i regeringen. Sådan er det jo.

Dejligt at de Radikale kommer med i regering igen. Der er behov for lidt mere tyngde end de nuværende Jeppe Koefoed, Mette Vermelin m.fl. RV vil sikkert acceptere, at Mette bliver som statsminister og at SF også går med i regeringen. Sådan er det jo.

Alex Vanopslagh, I ved, ham fra Liberal Aliance, mener nu det er på tide at gøre noget aktivt for at undgå en klimakatastrofe. For bare få år siden nægtede partiet ellers at der overhovedet eksisterede menneskeskabte klimaforandringer. Sikkert fordi der er stemmer i det - Det skal kunne betale sig for et blåt svindlerparti.

Det er i den forbindelse værd at huske på, at det er det blå svindlerpartier og deres tilhængere, som har det fulde ansvar for at der ikke er grebet ind i tide. Venstrefløjen har råbt op i årtier om den kommende katastrofe. Det har været almen tilgængelig io over 50 år at uoprettelige skader er på vej. Men det blå svindlerhold har latterlig gjort det i bedste fald. Og i værste fald har det blå svindlerhold kaldt miljø- og klimaforkæmpere for samfundsskadelige og ligefrem terrorister.

Det blå svindlerholds uendelige grådighed har kastet hele menneskeligheden ud i en alvorlig eksistens krise, hvor der kun venter krige og et ødelagt miljø og klima forude.

Om senest 100 år. Så er det Game-Over for civilisationen og den verden du kender.

Vil du have en verden for dine børn at leve i, så stop med at stemme på det blå svindlerhold.

Efter Vanopslagh's opfattelse skal Danmark "købe" sig til CO2 nedsættelse ved at skubbe udfordringen videre til udlandet. Her mener Vanopslagh, at Danmark kan deponere 30% af vores CO2 udslip. Altså vi fortsætter med at svine herhjemme mod at andre, mod betaling, nedsætter deres på Danmarks vegne.

Hvor er det dog en typisk blå svindler holdning. Jo mere det blå svindlerhold kan udnytte andre mennesker jo bedre. Bare det giver overskud, så skide være med mennesker.

Er det den moral Danmark skal være kendt for ude i verden. Den blå svindler moral. Vi har eller problemer nok med vores image efter den ulovlige krig i Irak, Muhamed tegninger som med ytringsfrihedens navn fornærmede mere end 2.000.000.000 mennesker - Før den tid gik Danmark for at være et anstændigt humant land. Som dansker blev man modtaget med åbne arme, når man rejste. Men det var så den gang. Før 00'erne. Før det blå bedrageri i Danmark blev søsat.

Ja problemet med minkene er jo nu løst,det har virkeligt gavnet danmark.

Annonce