SF-top: Vi er ikke gået til højre i udlændingepolitikken

Partiledelse afviser unge SFeres voldsomme kritik af integrationsordfører.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Halime Oguz, tidligere medlem af Folketinget for SF.
Integration af indvandrere kræver, at man gør op med negativ, social kontrol, kriminalitet og genopdragelsesrejser uden at forfalde til symbolpolitik, lyder det fra SFs top, efter at SF Ungdom (SFU) har kritiseret moderpartiets integrationspolitik for at ligge for langt til højre.

De unge SF’ere kritiserede sidste uge SF’s udlændingepolitik i en kronik i dagbladet Information.

gør op med negativ, social kontrol, kriminalitet og genopdragelsesrejser

Hele 39 ledende SFUere skrev, at moderpartiet har et alt for ”negativt fokus, der kommer til udtryk ved et meget ensidigt fokus på integrationsproblemer og et bidrag til en negativ framing af borgere med muslimsk baggrund”.

Kritikken blev især rettet mod SFs integrationsordfører, Halime Oguz, som i netmediet Altinget har skrevet, at mange muslimske medborgere har “fundamentalt anderledes værdier”.

I kronikken kalder SFUerne det synspunkt ”faktuelt forkert” og peger i stedet på, at det går godt med at få muslimer i job eller uddannelse, plus at kriminaliteten aldrig har været lavere.

Anerkender reelle problemer

Nu svarer SFs to næstformænd, Serdal Benli og Lise Müller, så på kritikken: 

“SF har netop lagt sig der, hvor vi på den ene side har anerkendt reelle problemer i forbindelse med integration, kultursammenstød og negativ social kontrol og på den anden side har sagt klart fra over for virkningsløs symbolpolitik,” hedder det blandt andet i et svar fra de to næstformænd.

SF’s udlændingepolitik er ikke højredrejet

De afviser samtidig kritikken af, at SF skulle ligge for tæt på S-regeringen og højrefløjens politik på integrationsområdet og efterlyser vilje at se på helheden.

SF’s næstformænd peger desuden på, at SF har stået forrest i arbejdet med at bekæmpe diskrimination – eksempelvis i arbejdet med at få gennemført en handlingsplan mod racisme.

Siger nej til Støjbergs kage

I et opslag på Facebook uddyber Serdal Benli:

”SF’s udlændingepolitik er ikke højredrejet, men vi har lagt os der, hvor vi netop anerkender reelle problemer med integration, kultursammenstød, negativ social kontrol og samtidig siger klart fra overfor eksempelvis den usmagelige Inger Støjbergske kage,” skriver den ene af SF’s to næstformænd.

placeholder

 

 

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sådan kan man åbenbart opleve det, når man intet kompas har. Godt jeg ikke skal sejle med dem som navigatør.

Projekt Mellemøsten i Danimakistan bliver aldrig nogensinde en succes. Man skal virkelig nyde freden i Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrig i dag, hvor muslimer kun udgør omkring 10-15 procent af befolkningerne. Bare vent til de når 25-30 procent inden for den kommende generation.

Jo mere forarget svaret er, jo sandsynligere er det, at der er noget om kritikken.
Nu er det (desværre) kun udlændingepolitikken SFU’erne refererer til, og her har SF lagt sig bekvemt tilrette i det socialdemokratiske midterfelt, hvor man har pillet et lille mindretal ud som prügelknabe in casu kvinder, der ikke kan eller vil anerkende ret og pligt- dogmet, som dannende for deres liv.
Lige præcis her sætter SF ind med pincetfaste krav, så den minoritet i minoriteten kan fremstilles som ensidige nassere på hårdtarbejdende middelklasse-medlemmer.
Her ligger SFs højredrejning fast placeret, som en del af den generelle højredrejning SF har gennemført siden Holger K afløste Gert Petersen for 30 år siden.
En historisk analyse er ikke indviklet at udarbejde for at pege på, at SF ikke længere er de svages beskyttere.
Det synes til gengæld at være en trend, at socialistiske partier bliver dovne med alderen. Socialdemokratiet efter 50 år, SF efter 50 år, når man ser på partihistorierne. Herefter opstår der et stærkt behov for at blive magtpartier, og selvom Benli og Müller gør sig stor umage med at tilbagevise SFU’erne, klinger det hult, og ikke bare på udlændingepolitikken, skal jeg hilse at sige.

Ja fx medvirken til det såkaldte nationale kompromis om at øge udgifterne til militæret med implicitte konsekvenser for yderligere forfald på velfærdsområdet

Er man kun optaget af den enkeltes forhold og er stærk humanistiske så hører man hjemme hos de liberale. Mener man at hele samfundets forhold også skal medtages i styringen af landet så hører man hjemme hos socialisterne. 350.000 muslimer der holder sig adskilt er farlig.

Åh jo. Halime er et ekko af Pia Kjærsgaard. Så hvis SF ikke er rykket til højre, er Halime ude af trit med partiet.
Måske Pia Olsen Dyhr skulle tale de gode resultater OP og gå HØJT og TYDELIGT i rette med det, der foregår på de såkaldte udrejsecentre. Og - ikke mindst - den kontinuerlige jagt på unge syrere og afghanere på 18 - 20 år. De skal med djævlens vold og magt sendes hjem, selv de er fuldt integrerede, i gang med uddannelse, deltager aktivt i foreningsliv osv. osv. og i øvrigt har levet deres halve liv i Danmark. Nå ja, de skal i øvrigt også adskilles fra forældre og søskende.
Hvorfor hører vi ikke fra jer SF og Pia Olsen Dyhr?
Når i tilsyneladende går ind for koncentrationslejre og fængsler i lande, der ikke har tilsluttet sig diverse konventioner, så tør jeg godt sige, I er i frit fald ned i grøften på den højre side af vejen.
Det er faktisk let at gennemskue.

Det er vel den største del af den danske befolkning, der nu viser deres sande jeg. (dyb indædt racisme)

Til jan eller er det sakanda sadik ???
Du tager fejl
Det er altid gæsterne der skal opføre sig ordenligt,
hvis de vil spise med ved bordet, det er det man kalder bordskik

Fremtidens Sandhed kan du allerede se i Sverig,
og det kaldes utaknæmelig skaren,og en ørefigne er ikke nok til dem

Hvis man som SFU og flere andre insisterer på at sætte lighedstegn mellem venstreorienteret og verdensfjern + naiv, arbejder man jo i realiteten bare for at give højrefløjen sejren uden kamp.

Jep. Det er naturligvis bedre at overhale højrefløjen højre om, som socialdemokraterne har gjort det.
Inden længe kan vi høre Stoklund proklamere. at det er helt legitimt, at flygtninge, der protesterer over at sulte, bliver skudt, så længe det sker i Rwanda. De har jo ikke tiltrådt de besværlige konventioner. I øvrigt er det positivt, at vi så kan få ryddet op på de milde, danske udrejse(tortur)centre.

Fremtiden tilhører dem, som tør se virkeligheden i øjnene åbent og ærligt og handle på det, de ser. Også når virkeligheden ikke er nær så rar, som man havde ønsket sig.

Dine sære fantasier om tortur osv. kunne jeg dog godt have undværet. Der findes sikkert S&M-klubber, der kan hjælpe dig.

“fundamentalt anderledes værdier”.

Land følg eller land fly!

Bare et faneblad af den muslimske bibel bliver antændt farer de i flæsket på den gris som tog imod dem og forsvarede dem imod alverdens diktatorer og despoter!

Sådan er det i Sverige der fører neutralitetspolitik på alle hylder!

I Danmark kaldes en skovl for en skovl og en spade for en spade! Land følg eller land fly!

Danskerne har spillet åbenhjertigt ud!

Er du utilfreds og utaknemmelig så flyt til Sverige!

Her tør de knap nok beskytte sig imod deres egne og Putin gør blot hvad der passer ham!

I Danmark kender flygtningene betingelserne!

Vi spiller med åbne kort og lider ikke af Stokholmsyndromet!

Enten vil du os og mener din asylansøgning, eller du flytter hinsidan!

Selv SF og Enhedslisten er klare i spyttet! #metoo har flyttet hegnspæle!

Og muslimske mænd er konger sammenlignet med danske novicer, som har måttet forlade Socialdemokratiet og de radikale.

Målestokken står klokkeklar! #metoo gjorde forskellen
.

I Sverige smadrer neutralitetspolitikken gader og stræder, blot en dum dansker provokerer!

Hvor er taknemmeligheden fra svenske muslimer overfor deres venlige og høflige gæstgivere! Det svenske folk!

Stokholm syndromet i moderne udgave!

SF er blevet et voksent parti, der er kommet af med alle teenagenykkerne!

Til glæde for alle indvandrere!

Land følg eller land fly!

Demokrati, ligestilling, ytringsfrihed, glæde ved at betale skat, selvforsørgende, solidaritet, ældreforsorg, uddannelse, sundhed, velfærd fra fødsel til grav!

Sikke et tilbud det danske samfund og SF stiller til rådighed!

Og danske indvandrere værdsætter det!

I modsætning til deres svenske brødre og søstre. Der kun kender neutralitetspolitikken!

SF er klare og tydelige i mælet!

Putin er fjenden!

Jeg kan huske en gang for mange år siden, da var der også mænd på venstrefløjens partitop. Hvor er de mon løbet hen?

Før blev venstrefløjen kaldt for socialisme. Det er nu blevet til det "moderne" feminisme. Men hva. En isme er vel en isme.

M/K for en sikkerheds skyld.

Annonce