SF-profil siger stop

Genopstiller ikke ved næste valg.
Foto: William Vest-Lillesøe/Wikimedia Commons
Folketingsmedlem Trine Torp genopstiller ikke ved næste valg.
SF's medlem af Folketingets præsidium, Trine Torp, genopstiller ikke ved næste valg.

Det skriver hun på Facebook.

Trine Torp skriver, at hun har overvejet beslutningen gennem længere tid og da partiet skal til at vælge folketingskandidater, så kommer den nu.

Tiden er til noget andet for mig

Hun vil gerne bruge tid på andet end at være folketingsmedlem.

"Jeg kan mærke, at tiden er til noget andet for mig. Jeg har lyst til forsøge at bruge min faglige baggrund og mine politiske erfaringer på en anden måde end som folketingsmedlem."

"Jeg er bestemt ikke færdig med det politiske arbejde bl.a for bedre vilkår og hjælp til børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer."

52-årige Trine Torp fortsætter i Folketinget frem til næste valg:

"Der er stadig vigtige forhandlinger forude, vigtige samtaler med organisationer og netværk, som altid gør mig klogere, mærkesager at kæmpe for osv. Derfor er der forhåbentlig et års tid endnu, inden statsministeren udskriver valg. Og arbejdet kan også fortsætte udenfor Christiansborg," skriver hun.

Trine Torp har i sine foreløbige syv år i Folketinget været kirkeordfører, socialordfører, handicapordfører, miljø- og fødevareordfører, ligestillingsordfører og psykiatriordfører.

Den psykolog-uddannede Trine Torp blev valgt til folketinget i 2015 og før det var hun i seks år medlem af byrådet i Halsnæs Kommune.

Hendes afgang efterlader SF'erne i Nordsjælland uden en spidskandidat, men Trine Torp peger på partifællen Peter Westermann, der var næstformand for partiet under Anette Vilhelmsen og i dag medlem af regionsrådet i Hovedstaden, som sin afløser.

Formand: Send en sms

Trine Torps meddelelse om at hun stopper får denne kommentar fra SF's formand Pia Olsen Dyhr:

"Du har gjort det fantastisk for SF i Folketinget, og jeg vil savne dig rigtig meget. Jeg blev helt trist da vi talte sammen tidligere idag, men jeg forstår dig godt."

"Jeg under dig virkelig at bruge dine gode stærke kræfter udenfor Folketinget også! Husk at ringe, smse, og meget mere - for at skubbe på og gøre os klogere hele tiden," skriver hun på Facebook.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvem er hun? Endnu et godt eksempel på, at Folketinget skal barberes ned til 100 medlemmer. Overskuddet kan de en gang om året uddele til tilfældige muslimer på gaden. Det er nøjagtig det samme Folketinget gør i dag, det foregår bare elektronisk via. banker.

Og hvad er du så endnu et eksempel på? Det skræppende og ignorante segment, der kun har racisme tilbage at holde sig oppe ved? At du ikke kender medlemmerne af Folketingets præsidium, siger ko alt om din foragt for demokratiet - og vel sagtens tristhed over, at det var de forkerte værdier, der vandt i 1945.

Enig...

Så længe der er tale om en socialist, så kan folketinget gerne baberes ned til ét medlem. Nå nej for hulen. Der skal være to socialister. Ellers er der jo tale om et diktatur. Ved nærmere eftertænke så skal der være tre socialister. For ellers bliver der bare aldrig truffet nogen flertalsbeslutninger.

Så tre socialister er det ideelle antal medlemmer af folketinget. Så kan Danmark spare en masse penge. Og konge huset kan endelig nedlægges. Det samme kan folkekirken.

Og de sparede penge kan så deles ud til folket som skattelettelser. Tænk en gang skattelettelser med en socialistisk flertalsregering.

Hvad venter vi på? Kun socialisme kan redde verden fra den sikre undergang.

Annonce