Debat: Fagbevægelsen må sikre arbejdsglæden

Mere fokus på arbejdsliv og arbejdsglæde skal igen gøre fagbevægelsen relevant for unge, mener industritekniker.
Hvis fagbevægelsen skal vende medlemsudviklingen og være relevant for unge, bør den fokusere på at sikre arbejdsglæde og et godt arbejdsmiljø.

Mange medlemmer har i det seneste miste tiltroen til den klassiske fagbevægelse. Medlemstallene i FH-familien fortsætter med at rasle ned.

Mange mennesker ser ikke længere fagbevægelsen, som et redskab til at skabe et nyt og bedre samfund. De oplever mindre og mindre fagbevægelsen som et fællesskab, der slås for deres livsdrømme. Særligt mange unge er ligeglade, passive og kan ikke se hvorfor de skal være medlem af en overenskomstbærende fagforening.

Og da der i dagens Danmark er frit fagforeningsvalg vælges oftere en af de gule fagforeninger, der ikke varetager overenskomster, fordi de er billigere.

Den tid er forbi, hvor arbejderne kun målte arbejdsglæden på lønningsposens størrelse. I dag ønsker vi lønmodtagere os samtidig et spændende og meningsfuldt arbejde.

Moderne lønmodtagere ønsker en fagbevægelse, der slås for arbejdsglæde og en hverdag fyldt med liv, udfordringer og fællesskab med andre.

Fokus på arbejdsglæde

Jeg er næstformand i Metal Ungdom, Odense og brænder for at gøre fagforeningen mere synlig, da jeg er af den overbevisning at, vi fra ung til ung, kan hverve medlemmer, ved at fortælle om hvad nytte en fagforening gør i dagens Danmark.

Det handler om at tage udgangspunkt i den hverdag de unges oplever ude på arbejdspladsen. Mange unge oplever dalende arbejdsglæde, som følge af stress og udbrændthed.

Arbejdsglæde er for mig, at gå på arbejde hver dag og være glad for det jeg laver og være stolt af det fag, jeg repræsenterer.

Fagbevægelsen kan være med til at sikre arbejdsmiljøet, og være mere synlig på området og gennem dette arbejde, skabe en relation til de unge på deres niveau, så de forstår vigtigheden af at være medlem af en fagforening.

Helle Marie Pfeffer er lærling på en maskinfabrik og næstformand for Metal Ungdom Odense.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Arbejdsglæde"......er det nu vi skal grine ?

For at have en mening om hvad arbejdsglæde er, skal man havde haft et arbejde.

Et er arbejdsglæde, noget helt andet er arbejdsmoral.
Arbejdsmoralen og begrebet, er komplet slettet blandt den yngre generation. De aner simpelthen ikke, hvad det er og indebærer!

Det vigtige er også, at få fortalt historien i folkeskolen - det er der poderne til vores fremtidige samfund er...

Og så generelt - hvis de unge tror, at de kan undvære fagforeningerne - ja så er de mere naive end jeg troede...
De vil blive dukket af arbejdsgiverne i sådan en grad, at de til sidst vil strømme til fagforeningerne...

Annonce