Marie Krarup: Rusland er ikke ekspansionistisk

Trods den russiske invasion i Ukraine, mener løsgængeren Marie Krarup ikke, at nutidens Rusland har en ”ekspansiv ideologi”.
Den tidligere forsvarsordfører og nu forhenværende medlem af Dansk Folkepartis folketingsgruppe, Marie Krarup, brugte torsdag en del af sin taletid i Folketinget på at forklare forskellen på ideologien i Putins Rusland og det tidligere Sovjetunionen.

Ifølge Marie Krarup er der forskel på en kommunistisk supermagt som det tidligere Sovjet og det Rusland, som udover den aktuelle invasion af nabolandet Ukraine tidligere blandt andet har annekteret Krim-halvøen.

”I dag har vi et Rusland, som ikke har en universel ideologi - som ikke har en ekspansionistisk ideologi,” lød det fra Marie Krarup.

Sovjetunionen ønskede at sprede denne ideologi

Hendes udtalelse faldt som svar på et spørgsmål fra Venstres Martin Geertsen, hvor han sammenlignede Marie Krarups holdninger med ”den mest ekstreme del af fredsbevægelsen i 70erne og 80erne”.

Sovjet var lige så stærk om NATO

I sit svar sagde Marie Krarup blandt andet, at forskellen på Rusland og Sovjetunionen er, at Sovjet var et kommunistisk diktatur.

”Sovjetunionen ønskede at sprede denne ideologi til resten af verden. Sovjetunionen var ekspansionistisk. Og Sovjetunionen var omtrent lige så stærk som NATO. I dag har vi et Rusland, som ikke har en universel ideologi - som ikke har en ekspansionistisk ideologi,” lød det fra Marie Krarup, som uden at sætte navn på hævdede, at flere ministre i øvrigt stadig kalder Rusland for Sovjetunionen.

Marie Krarups udtalelser fik flere af hendes folketingskolleger til tasterne.

SFs forsvarsordfører, Anne Valentina Berthelsen, kaldte det på Twitter "ubegribeligt, at man kan være vidne til et komplet uberettiget russisk overgreb på Ukraine og stadig påstå det".

placeholder

 

Også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard reagerede.

Han sammenlignede Marie Krarups udtalelser med Enhedslisten, hvor flere medlemmer siden den russiske invasion har placeret en del af ansvaret for krigen i Ukraine hos NATO.

Hummelgaard kalder det et "absurd argument".

placeholder

 

Du kan se debatten på Folketingets tv-station ved tidskoden 10:38:50.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Marie Krarup er et afgående folketingsmedlem og løsgænger, hvilket vil sige, at det kommende år vil være det sidste i meget lang tid, hvor vi har et folketingsmedlem i vores parlament, der selv må tænke og selv må bestemme, hvad hun vil sige. Automatisk dumhed er farligt. Tænk at mange folk i dag slet ikke længere forstår, at man ikke nødvendigvis er smaskforelsket i Putin, bare fordi man ikke vil dræbe ham. Det var nøjagtig det samme vi så i Syrien, hvor man var Assads stik-i-rend dreng, hvis ikke man støttede al-Qaeda. Den dag jeg får en evaluering af de danske demokratiprojekter i Libyen og Kabul, hvor konklusionen er, at der nu er dansk demokrati og frihed der, først da vil jeg overveje, om vi danskere også skal forsøge at indføre noget lignende i Kiev og Moskva. Det betyder selvfølgelig, at jeg aldrig nogensinde kommer til at overveje noget så tosset.

Når Marie Krarup forlader Folketinget, er der håb om at den gennemsnitlige IQ for medlemmerne stiger en smule.
Rusland har vist klare ekspansionistiske træk de senere år. Ukraine, Tjetjenien, Moldova, Georgien bare for at nævne de største eksempler. Så at påstå det modsatte er noget sludder.

Ja, og hvis også nogle S'ere forlader folketinget så stiger IQ'en en hel del.
.

Det er da meget muligt, at Ruslands borgere ikke i dag er forblændet af en ekspansionistisk ideologi, men lige så klart må det være, at dets leder er en undertrykkende despot, der befinder sig i autokraternes sene regeringsperiode, hvor man bliver grebet af allergi imod kvalificerede indvendinger og fatalt storhedsvanvid. Det er for mig ubegribeligt, at Ruslands leder med et nationalprodukt i ryggen på størrelse med Italiens i bare et splitsekund kan arbejde på at generhverve sig skyggen af fordums status som stormagt- Manden lever i en fortidsdrøm, der er helt løsrevet fra realiteternes verden, og med mindre manden helt har tabt fornuften, må meningen med hans folkemord i Ukraine, hans totaldiktatoriske undertrykkelse af den menige russer og fængslingen af al opposition tolkes som et forsøg på at bevare magten i en situation, hvor han er tæt på at vælte helt ud i intetheden for ham selv og hans kleptokratiske logebrødre.
-Ser man på den helt barokke fortolkning som de autoriserede Putin-medier diverterer os med, må man forstå, at krigen er et masochist orgie, hvor ukrainerne smadrer egne byer, dræber og mishandler egne landsmænd for derefter at beskylde russerne for ugerningerne, og når slagskibet Moskva er sænket skyldes det at russerne selv er kommet til at futte det. En kappestrid om at gøre mest mulig skade på sig selv?!! Selv komiske Ali kan ikke måle sig med dette vanskabte vrøvl, der ikke i længden kan holdes ude af den menige russers opmærksomhed. Putin har bevæget sig ud i en blindgyde hvor et tilbagetog til en mindelig ordning synes at være en højkompleks opgave. Jeg har ondt af russerne med så dårlig en ledelse og mener at meget ville være løst ved at Putin træder tilbage fra sin tsar piedestal.

Marie Krarup har jo helt ret!

Ville USA finde sig i russisk indflydelse i Mexico uden at agere???

Hvorfor skulle Rusland være en så stor trussel for Nato, at det er nødvendigt at indkøbe for xxx mia. amerikansk militær-isenkram, når de har så svært ved at vinde i et lille land som Ukraine.???

Svaret er vel nærmest pga USA`s propaganda overfor dybt naive danskere!!!

(nu bliver jeg sikkert udleveret til FET og PET, og dermed USA) 🤣🤣🤣🤣🤢🤢🤢

Nu var Marie Krarup jo den eneste i folketinget som bakker op om Putin og hans krigsførelse mod Ukraine, som han kalder selvforsvar mod Nato. Ikke engang de "gamle" kommunister i Enhedslisten bakkede hende op i hendes synspunkter vedrørende Ruslands krig mod Ukraine. Så i er foreløbig to med 100% opbakning til diktatoren Putin.

Jan, er det så også Nato´s skyld at Rusland smadrede Tjetjenien og invaderede Georgien, samt oprettede en republik i Moldova.

"Ifølge Marie Krarup er der forskel på en kommunistisk supermagt som det tidligere Sovjet og det Rusland, som udover den aktuelle invasion af nabolandet Ukraine tidligere blandt andet har annekteret Krim-halvøen."

Ja, havde det været i Sovjetunionen, ville der have været et politbureau med magten til at stoppe Putin og sætte ham på plads. I disse tiders Rusland er der ingen, som kan stoppe Putin. Jo, en attentatmand måske, men ikke ellers.

Her mødes yderste højre (Krarup) og yderste venstre (EL) hånd i hånd i begejstring for diktaturer. De ser vel gerne en russisk verdensorden, og er helt rolige overfor en rablende diktator med atomvåben og trusler som disse: ”Defacto er vi ved at starte en krig mod NATO-landene. Vi vil ødelægge NATOs krigsmaskine og landenes borgere. Når denne her operation er forbi, vil NATO blive nødt til at spørge sig selv: ’Har vi nok våben til at forsvare os selv? Har vi nogen tilbage at forsvare?’ Og vi vil vise dem ingen nåde. Absolut ingen nåde.” Sagt af Putins håndlanger Vladimir Soloviev på russisk tv. Mon det er sagt for sjov?

Hils hr. Soloviev og informér ham om, at når "denne her operation er forbi" er der ingen, der spørger sig selv om noget.

Putin prøver blot på putinsk vis at leve op til Paris-aftalens bestemmelser.

Enten kan man tæske løs på sine egne og lade al produktion gå til udlandet.

Eller man kan indtage nye landområder så produktionen sikres, når CO2 reduktionens virkning på vareudbuddet reduceres!

Putin udviser således rettidigt omhu og sikrer sin befolkning imod sult, kulde og varemangel!

Som eksperten i debatten sagde: det eneste der hjælper er et CO2-klippekort for den enkelte!

Putin og Ukraine kunne i fællesskab langt bedre klare Parisaftalen krav!

Genopbygningen af Ukraine sætter nu Putin CO2-skakmat!

Men han er jo allerede ude af spillet!

Verden er blevet fattigere!

Og danskerne mærker det allerede på pengepungen!

Ti årsproduktioner af cement fra Ålborg Portland bliver nødvendig til genopbygningen af Ukraine!

Firedoblingen af vindmøller i Danmark kræver to årsproduktioner af cement fra Ålborg Portland.

Paris-aftalerne har Putin eftertrykkeligt smadret!

Og det var egentlig blot det han ville!

Rusland har ikke en chance for at leve op til Paris-aftalerne!

Det er den russiske befolkning alt for fattig til!

Som eksperten i debatten sagde: det eneste der hjælper er et CO2-klippekort for den enkelte!

Det har Putin for længst indset!

Og taget konsekvensen af!

Lebensraum! Et gammelt Hitler-trick da verden sidst gik i varemangel fordi vi var blevet for mange i forhold til verdens ressourcer!

Gammel vin på Putin flasker!

Putin vil med næb og klør forsvare størrelsen på sine rationeringskort!

Og snart starter kampen i hele EU!

Skal Ålborg Portland blive i Nordjylland?

Eller ender produktionen i Syditalien?

EU har et forhandlingsrum!

Putin har kun sine våben! Og han udvikler endnu flere!

Putin vil blot forsvare det russerne havde før Paris-aftalen!

Med de nye CO2-afgifter kan danskerne allerede se hvor meget vi allerede har mistet!

Reduktionerne kan kun komme hos forbrugeren.

Altså den enkelte dansker!

På tilsvarende vis ville Putin forsvare den enkelte russer!

Det slog blot fejl!

Og ødelæggelserne i Ukraine bevidner om hvor meget verden allerede er blevet fattigere!

Enhver ødelæggelse kræver et CO2- aftryk der kommer til at mangle et andet sted i verden.

CO2-kvoten kan jo kun bruges en gang!

I modsætning til penge! Der går i ring! Og skaber omsætning!

CO2 hober sig blot op! Og skaber de såkaldte menneskeskabte klimaforandringer!

Tørke, regnskyl, storme, oversvømmelser….

Hertil kommer nu Putins ødelæggelser.

Putins barnlige forståelse af Paris-aftalens nødvendighed falder i tråd med Pia Kjærsgårds “klimatosseR” retorik og således ender diskussionen om Putins ideologi midt i Dansk Folkepartis opløsning.

Putin og Paris-aftalen hænger uløseligt sammen!

Den grønne omstilling i Danmark og Europa har fået et gevaldigt skub på grund af Putins ageren.

Alvoren gik op for menigmand. Verdens mangelvare-situation gik op for alle! Ikke bare Putin!

Putins krig koster for os alle! Siger Mette Frederiksen!

Nej, Paris-aftalen koster for os alle!

Det er den “ekspansive ideologi”!

Mette Frederiksen er nu grøn før hun er rød!

Det betyder at Paris-aftalen kommer til at koste for du og jeg!

CO2 afgifterne sendes videre til forbrugerne! Forureneren betaler!

Putin klarede hvad grønne bevægelser, Danmarks naturfredningsforening, grønne partier og Greta Thunberg ikke formåede.

Den grønne ekspansive ideologi er over os! Takket være Putin!

Om Putin får nedlagt dansk landbrug bliver interessant at følge!

Kristian Thulesen Dahl kan hurtigt få en renaissance i dansk politik!

En ting er at Putin nedlægger det meste af Ukraine!

Skal han også være mand for at nedlægge dansk landbrug!

Så kommer russerne for alvor til at sulte!

Putin tissede i bukserne! Varmen blev kortvarig!

Men han havde ingen at snakke med!

Det spændende bliver hvor længe EU kan holde sammen, når det går op for europæerne hvad konsekvenserne af Paris-aftalen bliver i de enkelte lande!

At snyde på vægten som en anden Putin, var det der oprindeligt som modreaktion skabte de seks, EF og EU.

Mette Frederiksen vil kæmpe for Ålborg Portland!

Kristian Thulesen Dahl vil kæmpe for dansk landbrug!

Putin ville kæmpe for fødevareforsyningen til russerne!

Skakspillet om klimaet startede med den dårligst tænkelige åbning af Putin!

Alle bønder står vagt om dronningen Ursula von der Leyen!

Problemet er blot Putins næste ekspansive træk…

Russerne er langt fattigere end Marie Krarup forestiller sig.

Klimakrisen har allerede længe kradset i russisk økonomi og vareproduktion!

Men det sagde Putin blot ingenting om. Med den russiske gas kunne der jo købes fødevarer fra hele verden!

Russerne mangler ikke ideologi! Russerne mangler mad på bordet!

Som i alle andre verdensdele!

Hvis Frankrig mistede Normandiet og Bretagne ville ingen fransk præsident kunne blive genvalgt!

I russisk perspektiv spiller Ukraine en tilsvarende mytologisk rolle! Et Sovjetunionen uden spisekammer!

Paris-aftalen spøger meget mere end nogen europæisk politiker vil indrømme!

Jamen Krarup dog og du har ret! Putin og hans alderhjem vil bare have Zarens rige tilbage - og det med selvfølgeligt med fREDELIGE våben!

Rusland er er enormt stort land, som EU må forholde sig til. Rusland var der i går, Rusland er her i dag og Rusland vil være her i morgen. Det forsvinder ikke og vil altid være vores nabo. Og et godt forhold til sin nabo kan være alt afgørende.

En verden i evig konflikt vil være en katastrofe uden sidestykke. Og det vil være en konflikt ingen kan vinde.

Annonce