Besøger den ukrainske præsident i Kiev

“Jeg beundrer præsident Zelenskyy og det ukrainske folk for deres mod," siger statsminister Mette Frederiksen (S) på vej til møde med Volodymyr Zelenskyy
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S) taler ved demonstration foran den russiske ambassade 27. februar
Statsminister Mette Frederiksen (S) er torsdag i Ukraines hovedstad, Kiev, for at besøge præsident Volodymyr Zelenskyy sammen med Spaniens premierminister, Pedro Sánchez.

Her vil de mødes for at diskutere den nuværende situation i Ukraine, yderligere støtte til ukrainerne og retsforfølgelsen af krigsforbrydelser og menneskerettighedskrænkelser i forbindelse med den russiske invasion.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

Jeg ser frem til mødet med Zelenskyy

”Jeg beundrer præsident Zelenskyy og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land i den uprovokerede og ulovlige krig af Putin. Jeg ser frem til mødet med Zelenskyy, hvor mit budskab vil være, at Danmark fortsætter med at hjælpe Ukraine. Vesten står sammen om at støtte det ukrainske folk.”

"Just arrived to Kyiv"

For en time siden lagde den spanske premierminister Pedro Sánchez et tweet op, hvor han skriver, at han netop er ankommet til Kiev. Han vedlægger en video, hvor Mette Frederiksen og han bliver modtaget ved ankomsten til Ukraines hovedstad. Iført sorte, skudsikre veste. På videoen ser man Mette Frederiksen og Pedro Sánchez stige ind i en helikopter.

placeholder

 

Under besøget skal Mette Frederiksen blandt andet besøge Borodjanka, en forstad til Kiev, som har været besat af russiske tropper. Nu fremstår byen fuldstændig ødelagt. De ukrainske myndigheder meddelte forleden, at man har fundet snesevis af døde, civile borgere i murbrokkerne.

Zelenskyy vil senere torsdag afholde en pressekonference sammen med Mette Frederiksen og Pedro Sánchez.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

”Jeg beundrer præsident Zelenskyy og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land ..."

Det kunne danske, og for den sags skyld europæiske, politikere lære noget af (hvis det ikke allerede er for sent).
Jeg tænker naturligvis på indvandringen af ikke integrerbare personer fra især MENAP landene.
Det er den største fejltagelse i europa efter 2. verdenskrig.
.

Ingen danskere nyder MENAPT-invasionen, men vi accepterer den modvilligt, muligvis fordi vi ikke er egnede til at være frie mennesker fremover. Vores børn risikerer at stå i en situation om bare 50 år, hvor det viser sig, at vi danskere var for dumme til at have vores eget land. I Sverige er situationen så desperat, at svensk politi smider deres udstyr og flygter, når de bliver konfronteret af den nye tilvandrede befolkning. Svensk politi vil nu forsøge at forfølge Rasmus Paludan, fordi det er meget nemmere at forbyde islamkritik end islam (læs; kapitulation). Personligt er jeg heldigvis stadig så ung, at jeg ikke har købt ejendom i Danmark endnu. Jeg bor billigt til leje, sparer op og kigger på ejendom i Krakow, Prag, Bratislava og Budapest, hvor man endnu ikke har accepteret sit eget folkemord, og hvor der muligvis er en europæisk fremtid, også for mine børn og deres børn.

Sikke dog en dejlig nyhed, så slipper vi for dine racistiskes kommentarer her i Netavisen Pio.
God rejse når den tid kommer.

Bent , du er håbløst bagud.
De har internet i Krakow, Prag, Bratislava og Budapest, hvorfra Peter fortsat kan kommentere i Pio.
.

Det ved jeg godt, men mon han ikke får travlt med at lære sproget i det land han flytter til som Migrant.

Fra hele verden er mænd og kvinder rejst ind i Ukraine for at kæmpe som ukrainske soldater mod russerne. NATO kan klart nok ikke sende soldater ind i Ukraine uden at udløse en stor krig. Men man kan jo fritstille sine elite tropper, som så kan rejse ind i Ukraine som civilister og her tilslutte sig det Ukrainske forsvar som tusinde andre har gjort det.

Navy Seals, SAS, Jægerkops og alle de andre kan fritstilles og tage afsted. Med i kufferten kan de så have krudt og kugler - Så kan de russiske værnepligtige få høvl, som de ikke troede muligt af frivillige civile elite "soldater".

De første de så kan opstøve er lejesoldater som Wagner gruppen som ingen grænser kender for brutal og grufuld adfærd. Det er sikkert dem eller lignende, som har været på spil, hvor der er sket regulær tortur og henrettelse af uskyldige civile.

Alle de der udenlandske 'special forces' kender ikke terrænet som de lokale - så deres specielle 'evner' kan være af begrænset værdi, når de ikke har deres 'fulde bagland' med (lidt som en finskytte uden sin back-up). Og hvis de bare er strubesnittere, er de af samme kampværdi som de russisk Wagnersoldater - 'bedre' som skræmmemidler end kamptropper.

Bent Hansen, hvad tror du lige f.eks. danske Jægersoldater og andre elite soldater har som absolut top speciale frem for dagligdags soldater? Det er så men at kunne begå sig i fjendeland i såvel ukendt terræn som samtidig at kunne mestre uforudsigelige situationer under ekstrem vanskelige forhold med en overmenneskelig udholdenhed.

Rusland har for få dage siden affyret et balistisk missil på størrelse med tre busser og med en vægt på 200 tons. En ordentlig basse, som kan bære 10 store atombomber, samt 16 mindre. Samlet kan den levere en atomar sprængkraft, som kan udslette et areal som hele Frankrig. Temmelig vanvittig. Men virkelig. Efterfølgende har Vladimir Putin sagt, at nu må Ruslands fjender tænke sig om to gange før de handler - En reel trussel fra Ruslands side om total udslettelse af NATO lande.

Som reaktion på det må NATO som det første forklare Rusland, at det vil blive gengældt uden tøven. For det andet må NATO gøre det klart over for Kina, som har sluttet strategisk partnerskab uden berøringsangst og grænser, med Rusland i en traktart underskrevet d. 04. februar - Kort før Rusland invasion af Ukraine, at såfremt Kina ikke tage afstand fra Rusland helt entydigt og Rusland anvender atomvåben mod et NATO land, så vil Kina ligeledes være mål for et atomar modangreb som Ruslands strategiske alierede. For uden rygdækning fra Kina ville Rusland højst sandsynlig ikke være gået ind i Ukraine. På den måde er Kina medskyldig og kan drages til ansvar i selv den værste situation.

Dette må NATO ført an af USA gøre Rusland og Kina helt klar, så Rusland ikke kommer på for "sjove" tanker. De skal kende konsekvenserne. Og Kina kan IKKE vedblive med ikke at melde klart ud til offentligheden.

Glemte lige at nævne, at sådan en russer raket flyver i en højde af flere hundrede kilometer med mach 22 og nærmest uendelig rækkevide da den lader sig falde rundt om jorden med tyngdekraften som drivmiddel og kan således nå et hvilken som helst sted på Jorden på under en time. Den er udstyret med adskillige midler til at afvige evt. nedskydningsforsøg og kan sprede sin last med flere hundrede kilometers nedslagsafstand. Det er derfor en raket med en atomar last kan udslette et areal på størrelse med Frankrig.

Måske der kan udvikles et hack, som kan få den til at vende om og sprede sine bomber over værtslandet ;-) Noget djævelskab.

Sådanne missiler er kun 'noget værd' med atomvåben om bord. Selvfølelig er de destruktive lige dér hvor sprænghovederne lander. Men med 'almindeligt' TNT er de kun egnede som terrorvåben. Og lige på dét felt er ukrainerne efterhånden formodentlig så hærdede, at de reagerer som Londons befolkning i 1944 på V2erne. De begraver de døde, og sætter kridtstreger på tavlen over hvor mange der skal gøres op med.
Det er lidt som jeg så i begyndelsen af krigen - kamphelikoptere, der affyrede missiler som var det 'gode gammeldags' Katjusja'er. Spild af præcisionsvåben, anvendt uden sigte til fladebombardementer.

Hvad med alle de mennesker som kommer til at dø af sult på grund af restriktioner. Og min a-kasse er ligeglad hvis der kommer en økonomisk nedsmeltning. under Cov 19 var der mange lempelser. Hvad med alle prisstigningerne skal vi have udhulet vores realløn fuldstændig . Krigen kan få store konsekvenser herhjemme og hvem betaler de gamle og nedslidte

Fødevaremanglen er stort set et resultat af Ruslands invasion og krig, og ikke af restriktionerne.

Ruslands invasion og krig er et resultat af NATOs udvidelser mod øst. Ergo er fødevaremangelen et resultat af NATOs udvidelsestrang.

Niels Duus Nielsen, sikke dog en gang vrøvl at det er Ukraine og Nato der er skyld i at Rusland går i krig og invadere Ukraine. Det du skriver svare til at når der begås hjemmerøveri er det husejernes egen skyld for han har jo fyldt sin ejendom med "værdier" og derfor har hjemmerøverne selvfølgelig ret til at stjæle det.
Nu er det jo Rusland der har invaderet og angrebet Ukraine uden anden grund end at Putin ønsker at genetablere et Storrusland som det var under Sovjettiden, da han som ærkekommunist var ansat som spion i KGB og udsendt til Østberlin hvor han samarbejdede med Stasi, det ses også tydeligt, det er jo Stasimetoder han bruger mod alle Russere som er i opposition mod ham, enten bliver de sat i fængsel (hvis de er heldige) eller han får dem snigmyrdet, jo han kender alle de usympatiske metoder der kendetegner en diktator.

Det var da en "god dag mand, økseskaft" kommentar.
Spørgsmålet var: Er det restriktioner eller krigen der er skyld i fødevaremanglen.

Jeg er helt enig med Niels Duus Nielsen. Den egentlige årsag til konflikten er NATO-udvidelsen, der er vendt mod Rusland - og denne udvidelse er drevet af USA.s .militærindustrielle og politiske kompleks. Der er så at sige en snæver egeninteresse i udvidelsen. Men nu handler det om, at skabe mulighed for fred i Ukraine, og her mener jeg, at statsministeren spiller et meget højt og farligt spil med vores sikkerhed. Vil disse våben, som hun vil sende, øge muligheden for fred i Ukraine - eller vil de forlænge krigen og skabe risiko for eskalation? Vi skal virkelig passe på ikke at puste til yderligere krigsudvikling - men denne forsigtighed indgår tilsyneladende ikke i ministrenes overvejelser. Det synes mere at være en konkurrence om international opmærksomhed - og mærkeligt nok - præcist samtidig med USA.s beslutning om yderligere storstilet militærforsyning. Ej heller lytter man til selv Forsvarets Efterretningsvæsen, der advarer mod risiko for eskalation. Det er virkelig betænkeligt, hvor statsministeren foretager sig. Politikerne bør i stedet for denne ureflekterede tilgang (send våben) - tænke over, hvordan der på en rimelig måde kan skabes en fredsaftale. Og her nytter det ikke kun at bakke op om Ukraine og "beundre deres mod". Det er også nødvendigt at se på, hvad det er, der motiverer Rusland (for de har nok deres grunde). (Og jeg ved godt, at det vil skabe stor forargelse)PS: Marie Krarup er stort set den ENESTE modige politiker i folketinget. De andre er medløbere og dårligt informerede.

Man kunne jo også få den tanke, at det var dig og Niels der var dårligt informerede. At indtage og sønderbombe Tjetjenien, og at indtage en del af Georgien og Moldova har vel INTET med Nato at gøre.
I jeres optik, så må Rusland åbenbart opføre sig som de vil, bare de siger det er pga. nervøsitet over Nato.
Men nu er Nato altså nervøse over Rusland, må Nato så invadere Kaliningrad ?

Det ukrainske folk har så afgjort vist et mod og en beslutsomhed, som kalder på den højeste respekt. Det er svært at forestille sig noget vesteuropæisk folk reagere på samme måde under samme betingelser, det er til gengæld ikke svært at forestille sig det meget forudsigelige hylekor med deres jammer og klage, der ville blive lydsporet i den forbindelse.

"Uprovokerede krig", siger statsministeren. De 14.000 døde borgere i Donbas, som er blevet slået ihjel siden 2014 er nok uenige.

Danmark burde arbejde for fred, og ikke opfordre til krig. De ukrainske politikere ligger som de har redt, og de fortjener ingen støtte overhovedet.

Mette Frederiksen og regeringen har sammen med resten af EU placeret sig entydigt på den forkerte side af historien.

Niels Duus Nielsen, hvis der er nogen der har placeret sig på den forkerte side i historien er der vist ikke nogen der overgår dig. Du er tilsyneladende klar til at hjælpe Putin med at genetablere Warszawa-pagten som modspil mod Nato, synd for dig at alle de tidligere østlande ikke er med på den ide, de skyndte sig at blive medlem af EU og Nato hurtigst muligt efter Sovjetunionens opløsning i 1990 efter at havde været underlagt Stalins og kommunisternes terrorregimente fra 1945. De ønskede frihed som selvstændig stat som de øvrige lande i Europa. Sært nok er der heller ikke nogen af de tidliger østlande der igen ønsker at blive underlagt styret i Kreml, ikke engang Ungarn, de nøjes med at være "venner" så længe Viktor Orban er ved magten, de har ikke glemt Ruslands overfald på dem i 1956 og på Tjekkoslovakiet i 1968.

Niels har altid et synspunkt der tangerer det mærkelige. Tror det er fordi han gerne vil lyde meget intelligent. Hans påstande og tal er altid tilpasset han egne synspunkter, så dem behøver vi ikke tage alvorligt.

Niels Duus Nielsen, nu var det jo det Russisktalende mindretal i Donbas-regionen der er en del af Ukraine og som med Russisk hjælp startede et oprør i Ukraine mod en lovligt valgt Ukrainsk regering, så de mange døde er noget selvforskyldt og skyldes alene at de nægtede at indordne sig under Ukraine, som de er en del af.

Nej, det var befolkningen i Vestukraine, som omstødte demokratiet og væltede den folkevalgte regering. Østukrainerne ønskede ikke at anerkende kupregeringen, og så havde vi balladen. Russerne blandede sig først, da kupregeringen satte militæret ind mod oprørerne i Østukraine.

Det er i øvrigt lige meget, hvad du og Mette Frederiksen mener, EU og USA har endegyldigt spillet sig initiativet af hænde, og verden vil fremover tilhøre Kina og Rusland, uanset, hvad vi måtte mene om det.

Vi kan lige så godt vænne os til, at vi i Vesten for fremtiden skal spille andenviolin - resten af verden uden for Europa og USA hepper på russerne. Men det er jo et frit land, og det står enhver frit for at holde på den forkerte hest.

Niels Duus Nielsen, at den tidligere præsident, Viktor Janukovitj, blev væltet, skyldtes at han i 2013 ikke ville indgå i en aftalt assoceringsaftale med EU, men i stedet for, mod størstedelen af befolkningens ønsk, ønskede at indgå en aftale med Rusland. Det skabte en opstand som medførte at han flygtede til Rusland og blev ansat af Putin som konsulent til hans regering, det "lugter" lidt af at han er medvirkende til krigen mod Ukraine.
Janukovitj er tidligere fængslet for røveri og legemsbeskadigelse. Op til præsidentvalget i 2010 fik han hjælp til sin kampagne af Paul Manafort, som senere blev kampagneleder for Donald Trump ved det amerikanske præsidentvalg i 2016. Da han blev præsident indførte han begrænset pressefrihed og fængslede nogle af sine politiske modstandere, ligheden med Putin er slående.
Viktor Janukovitj blev afsløret som dybt korrupt, bl.a. havde han opført et palads til sig selv (som blev vist i TV efter han var flygtet). Paul Manafort fik 7 millioner "sort" som bestikkelse via. den svenske Swedbank.
Han er in absentia idømt 13 år fængsel i Ukraine for landsforræderi.
At verden frem over vil tilhøre Kina og Rusland er vist kun noget der eksistere i din "drømmeverden" om et kommunistisk verdens herredømme, hver sin smag, jeg foretrækker trods alt det amerikanske "diktatur" frem for det Russiske og kinesiske "demokrati". Jeg må jo erkende at der stadig er personer i Danmark der ønsker at indlemme Danmark under styret i Kreml under ledelse af diktatoren Putin.

“Jeg beundrer præsident Zelenskyy og det ukrainske folk for deres mod,"

En ting er at beundre mod! Noget andet at udvise mod!

Mette Frederiksen havde modet til at nedlægge det danske minkerhverv, da det gjaldt danskernes sikkerhed.

Men har hun også modet til at besøge Putin for at tale menneskehedens sikkerhed.

Danmark sender flere psykiatere, psykologer og hjernelæger til Rusland.

Så mangler vi endelig at statsministeren flankeret af den svenske statsminister og den finske statsminister besøger Moskva og Putin.

Og fortæller et og andet om de fælles udfordringer verden står overfor! Om menneskelighed år 2022. Om krig som politisk værktøj!

Og endelig om politikeres mentale tilstand!

Norden tilbyder at sende de bedste psykiatere, psykologer og hjernelæger for at hjælpe Putin ud af sine vildfarelser!

Hjælpen skal være helt gratis men løber i virkeligheden op i flere milliarder!

Vestens indsigt i politiske vildfarelser ligger i alle de politikere der ligger i glemselens ulidelige møgbunke!

Folk overlever det!

Og Putin skal have en trøstens ord fra præster fra forskellige religiøse retninger! Det skal også tilbydes!

Der findes et liv efter krigsforbrydelser!

Tilgivelse er enhver diktators håb! Og det håb må dygtige præster fra Norden kunne yde!

Det eneste håb der lever i Norden!

Side om side med et NATO-medlemsskab!

Mette Frederiksen ønskes stort held og lykke på rejsen!

Vi er klimaførende! Vi er medicinførende! Vi er økonomisk førende! Vi er beskæftigelsesførende! Vi er fredsførende! Med få undtagelser!

Så vi kan se imellem fingrene med Putins kæmpe fejltagelse!

Hvis krigen slutter i morgen!

Giv Putin noget at tænke over!

Send straks psykiatere, psykologer, hjernelæger og præster over! Når krigen slutter i morgen klokken 11!

Danmark sender flere psykiatere, psykologer, hjernelæger og præster til Putin og Moskva!

For en gangs skyld ville en dansk statsleder bliver berømt for noget verdensdækkende positivt! Freden!

“Vi er verdensførende!” Elsker Mette Frederiksen at sige. Og hun bliver helt salig i blikket!

Det gælder så mange områder! Og mange af hendes ministre følger trop i retorikken!

Hver gang tænker danskerne: ja, ja, det er godt med dig!

Med mindre de selvfølgelig er beton-socialdemokrater!

Men Mette! Nu har du chancen!

Verdensførende! Storslået! Fredsskaber! Med dine nordiske statsministre-søstre!

Putin trænger til hjælp!

Af den slags vi i Norden er verdensmestre i!

At overleve demokratiske nederlag! Og komme videre!

I Norden alene har vi 20 nulevende eks-statsministre!

Og de lever i bedste velgående!

To af dem har endda været NATO-generalsekretærer!

Nordisk rådgivning på højeste niveau er det Putin behøver!

Rejs med det vi er bedst til, Mette!

Verdensførende! Ja, Mette! Vis du selv tror på det! Vis dit mod!

Eller er det bare varm luft, som Ekstrabladet plejer at kalde det!

Ekstrabladet tør, hvor andre tier.

Verdensførende i varm luft! Selv da Putin tog gas på hele Vesteuropa!

En kammeratlig samtale med tre kvindelige nordiske statsministre, er hvad Putin behøver!

Med hele porteføljen af videnskabsfolk!

Annonce