S-veteran siger stop: "Kunne være spændende at lave noget anderledes"

Genopstiller ikke efter næsten 15 år på Borgen.
Foto: Steen Brogaard, Folketinget
Folketingsmedlem Julie Skovsby (S).

Socialdemokratiets kirke- og psykiatriordfører Julie Skovsby har siddet i Folketinget siden 2007.

Men når der har været folketingsvalg, senest grundlovsdag næste år, er det slut:

"Jeg vælger at udtræde af Folketinget efter næste folketingsvalg af både private og professionelle årsager. På den ene side er arbejdsopgaverne mange, hvilket påvirker min tid med familien. Og på den anden side har jeg nu siddet i Folketinget i små 15 år, så derfor synes jeg også, at det kunne være spændende at lave noget anderledes end at være politiker," skriver hun på Facebook.

Hvad det konkret skal være, ved den 43-årige statskundskabsuddannede Julie Skovsby endnu ikke, men hun vil gerne prøve kræfter med noget indenfor det felt.

 

Lokal kandidat melder sig klar

Udmeldingen fra det fynske folketingsmedlem kommer forud for Socialdemokratiet i Assenskredsens repræsentantskabsmøde 25. april, og ifølge hende, fordi hun gerne vil give kredsen mulighed for at finde en ny kandidat inden næste valg.

Og allerede nu har en kandidat meldt sig på banen.

Byrådsmedlem Sara Emil Baaring fra Assens skriver på Facebook, at hun stiller op:

"Jeg vil forfølge min drøm, gøre en forskel og kæmpe videre for vores velfærdssamfund."

"Julie Skovsby, der er folketingskandidat i vores valgkreds, har valgt at søge nye udfordringer, og jeg meddeler hermed medlemmerne i Socialdemokratiet Assens, at jeg stiller op som folketingskandidat."

Sara Emil Baaring, 36, er uddannet folkeskolelærer og har siddet i byrådet i den vestfynske kommune siden 2009. Hun er bl.a. formand for kommunens børne- og ungeudvalg.

Ved det seneste kommunalvalg i 2021 fik hun 627 personlige stemmer.

placeholder

Med Julie Skovsbys afgang har to af de fem fynske socialdemokrater, som blev valgt ved sidste valg, bebudet et farvel til Christiansborg.

Beredskabsordfører Jan Johansen meddelte sidste forår, at han ikke genopstiller.

Genopstiller på Fyn gør til gengæld klimaminister Dan Jørgensen, transportminister Trine Bramsen og retsordfører Bjørn Brandenborg.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er jo ingen grund til at være folketingsmedlem længere end til man har opnået sin livslange folketingspension på 60.000 kr. pr. måned fra man fylder 60 år og kan nyde den tidlige alderdom under palmerne med en Campari og fod massage. Alt i mens den mindre og mindre privilegerede og mere og mere prækere befolkningsandel må knokle indtil de måske når 74 år eller falder døde om før tid - Ingen palmer og Campari her.

For en gangs skyld er jeg 100% enig med dig.

Cand.scient.pol. Julie Skovsby er et ghostmember og en overakademiseret karrierepolitker. Et rigtig godt eksempel på at antallet af Folketingsmedlemmer bør reduceres til 100.

Gunnar, når du en gang når til Nirvana vil du ende med at være enig med mig om mange andre ting.

Det kan man såmænd sagtens være enig i, Jeppe, men nu stopper hun jo længe før, hun fylder 60, så det er nok ikke så relevant lige her.

Egentlig har jeg ikke noget problem med folketingets lønninger og pensioner. Men jeg har et meget stort problem med den måde mange almindelige hårdtarbejdende lønmodtagere bliver behandlet efter hånden. Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at man ikke skal have noget liv tilbage når man for fremtiden først kan gå på folkepension som 74 årig. Og den løn det hårde og opslidende arbejde rummer ikke mulighed for at spare op til en tidlig selvpension, som det let er muligt med en høj akademiker løn. Selv med et kort og bekvemt arbejdsliv med mange møder og kaffe. For ikke at tale om boligspekulanter, som opkøber ejendomme for siden at leje dem ud til lønmodtagere med lave indkomster for derigennem at udplyndre dem for at skaffe sig selv en tidlig pension som 50 årig uden at rører en finger. Vi bevæger os derhen, hvor de rigeste 25% lever af det arbejde de fattigste 25% udfører, mens de 50% arbejder med at holde de 25% fattige i ørerne og beskytter de 25% rigeste mod de 25% fattige.

Ikke engang sin egen såkaldte arbejdsmarkedspension kan du selv råde over. De nye kan tidligst udbetales 3 år før du når folkepensionsalderen. Ingen lette smutveje for den lavtlønnede lønmodtager. De skal gøres til trælle til det sidste. Tidligere kunne man hæve sin arbejdsmarkedspension som 60 årig og evt. supplerer den op med lidt arbejde ved siden af, hvis det var det man ville. De fremtidige lavtlønnede i Danmark for det ikke sjovt. De kan se frem til løn- og arbejdsforhold, som konstant vil blive forsøgt udhulet af smarte mennesker, de vil aldrig få økonomi til en ejer bolig og derigennem opnå en vis økonomisk frihed, de skal arbejde indtil sjæl og krop ikke kan mere. Uden mulighed for at undvige. Et liv i helvede. Og hvad er livet så værd? Og hvad skal meningen med livet være, hvis ikke vi gør noget godt og medmenneskeligt for hinanden? Og hvad er det for et samfund vi styrer hen imod, hvor mennesker ikke længere har værdi, men kun penge tæller. Vi ender som omvandrende online zombier, hvis eneste formål med livet er at være efter hinanden i en evig konkurrence om ingen ting.

Det er essensen af det blå svindlerholds forståelse af et "moderne" Danmark. De ressource svage skal holdes som slaver af de ressource stærke. Helt uden magt for eget liv, helt uden indflydelse, helt uden muligheder. Det er mig en gode folk vil finde sig i det. Ja, mage af de mennesker modarbejder ligefrem sig slev ved at fravælge de ægte overenskomst lønmodtager fagforeninger til fordel for arbejdsgivernes gule fagforeninger, hvor man fraskriver sig strejkeretten. Og værst af alt og det som har ødelagt det for danske lønmodtagere. Dansk Folkeparti.

At f.eks. være ufaglært og melde sig ind i en gul fagforening og så stemme på Dansk Folkeparti, så skal man virkelig være mere end sædvanlig tumpet.

Penge er roden til alt ondt. Jo rigere vi er blevet i Danmark jo mere egoistiske er vi blevet. Før i tiden var Danmark ikke så rig. Men der var mere end nok råd til alt det politikerne nu siger vi ikke har råd til. Ja selv forsvarsudgifterne var over 2% af BNP før i tiden. Og alligevel var der mere end nok råd til alle kunne have et godt og sorgløst liv.

Men nu i det "moderne" blå svindler Danmark, hvor pengene bare fosser ind, har vi pludselig ikke råd til selv det mest basale velfærd længere.

det "moderne" blå svindler Danmark

Jeppe, i øjeblikket må det være det "moderne" RØDE svindler Danmark med en S-ledet regering, ikke ???
.

det blå svindlerholds

der RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Millionaflønning af Poul Nyrup Rasmussen : Scorer fire skatteyderbetalte pensioner – på én gang
https://journalista.dk/millionafloenning-af-poul-nyrup-rasmussen-scorer-...

Socialdemokrat har scoret millioner i ministerpension – oven i sin faste chefløn
https://journalista.dk/socialdemokrat-har-scoret-millioner-i-ministerpen...

Hvad gør de RØDE Ved det Jeppe???
.

Til Pios redaktion, nu synes jeg, det er på sin plads, at redaktion udnytter sin ret og pligt til at tynde ud i den skraldespand, der efterhånden kommer frem i Pios kommentarfelt og fremmer en saglig og konstruktiv debat.

Til Pios redaktion, nu synes jeg, det er på sin plads, at redaktion udnytter sin ret og pligt til at tynde ud i den skraldespand, der efterhånden kommer frem i Pios kommentarfelt og fremmer en saglig og konstruktiv debat.

Annonce