Mette F. efter besøget i Ukraine:”Så ufatteligt meningsløst”

Statsministeren beundrer præsident Zelinskyy: Han slås for sin befolkning og sit land “men også for os andre”
Foto: Det spanske regeringskontor
Mette Frederiksen og den spanske premierminister Pedro Sanchez møder april 2022 den ukrainske præsident Zelenskyj
Statsminister Mette Frederiksen (S) er dybt berørt efter hendes besøg i Ukraine torsdag.

På vej hjem i flyet skriver hun således i et opslag på Facebook, at den russiske krig mod Ukraine forekommer hende ufattelig meningsløs:

“Mest af alt er det hele så ufatteligt meningsløst. For to måneder siden levede millioner af ukrainske familier et helt almindeligt liv. Som du og jeg. Nu er manden i uniform, og mange kvinder og børn er sendt på flugt,” skriver Mette Frederiksen.

Hun fortæller, at hun har lyttet til “fortællingerne om drab, krigsforbrydelser og tortur”.

Om Ruslands præsident, Vladimir Putin skriver hun:

“Putin efterlader sig et spor af ødelæggelse og død.” 

placeholder

 

"Zelinskyy er en imponerende mand"

Fredag morgen skriver Mette Frederiksen på Facebook, at hun beundrer den ukrainske præsident Zelinskyy:

“Zelenskyy er en imponerende mand. Rolig, velovervejet og meget determineret. Han har tænkt sig at slås og blive ved med det. For hans befolkning og den nation, han tror på. Men også for os andre.”

Statsministeren føjer til, at “når Putin angriber et land, så angriber han reelt den verdensorden, vi alle er afhængige af.”

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er ved at være meget længe siden vi har hørt om ellers lovende fredsforhandlinger. Fredsforhandlinger som såvel ukrainske som russiske forhandlere har udtrykt sig lovende om.

Er de opgivet?

Der kommer ikke nogen fredsforhandlinger. Freden kommer, når Rusland er ude af Ukraine, om det så er incl. eller excl. Krim.

Zelensky var parat til at forhandle for 14 dage siden, men det blev ham frarådet af Boris Johnson og Joe Biden. Det fik Putin til at indse - igen igen - at Zelensky bare er en marionetdukke for NATO-magterne, der ikke har magt til selvstændigt at forhandle en fred. Og da russerne hele tiden har erklæret, med rette, at Vesten ikke er til at stole på, er der ikke flere forhandlinger. Hvorfor forhandle med amerikanerne, når de alligevel løber fra alle aftaler, ligeså snart de kan se deres snit til det?

Jeg så lige, at russerne har sanktioneret USAs vicepræsident. Så hun kommer i hvert fald ikke til at stå for nogen forhandlinger.

Niels, egentlig er det utroligt at du kan tro på dine egne fantasifulde forestillinger, der afspejler et enormt had til alt vestligt.
Jeg kan forstå på din holdning, at du får dine informationer fra de statslige medier i Rusland.
Langt de fleste alm. begavede mennesker kan se at Rusland ikke har den store interesse i fredsforhandlinger, med mindre at Ukraine opgiver alle krav.
Forhandlinger og en evt. våbenhvile vil være en kærkommen lejlighed til at russerne kan omorganisere deres tropper og få fornyede kræfter. Derfor er russernes ikke seriøse forhandlingspartnere.
Jeg er dog helt på det rene med, at du opfatter ovenstående som vestlig propaganda.

Niels får tydeligvis sine oplysninger fra RT, og det er i hvert fald ikke propaganda, kan vi vel alle blive enige om.

Jeg læser Tass, når jeg vil vide, hvad russerne mener, og jeg har et abonnement på New York Times, så jeg kan følge med i, hvad amerikanerne mener. Derudover ser jeg nyheder fra Indien, Thailand, Singapore, Iran, Tyrkiet, Israel og en del andre lande. Så jeg har en ganske god forståelse af, hvordan verden ser på denne krig. I modsætning til alle russofoberne her i kommentarfelterne.

Jeg er måske i mindretal med mine holdninger her i Danmark, men mine synspunkter flugter meget godt med holdningerne i Det globale Syd - dvs. med 80% af verdens befolkning. Vi her i Vesten er i færd med at isolere os fra resten af verden.

Nu er det jo ikke hvor meget man læser der er interessant, men nok mere hvor meget man forstår af det man læser.

At Niels deler holdning med det globale syd, må da glæde ham. Informationsniveauet i de afrikanske og syd-asiatiske lande svarer sikkert godt til hvad Niels kan overskue.

Det handler såmænd nok mere om, hvad han vil overskue og forstå, end hvad han kan.

Men de, som ikke rigtig helhjertet er på Danmarks side, kan da altid glæde sig over, at det er noget nemmere at være dissident her end så mange andre steder. De falder f.eks. ikke så nemt ud af vinduet, og kommer heller ikke så nemt til at hælde gift i teen i stedet for mælk.

Niels Duus Nielsen, det er imponerende at du kan få dig selv til at skrive så meget vrøvl og Russisk propaganda.
At USA`s vicepræsident, Kamala Harris, ikke kan deltage i evt. fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine er ligeledes noget vrøvl, hun har fået indrejseforbud mod at rejse ind i Rusland og fredsforhandlingerne, hvis det kommer dertil, vil sandsynligvis blive afholdt i et neutralt land.
Din vedblivende opbakning til diktatoren Vladimir Putin, giver mig kvalme. Du ligger helt på linje med dem som bakkede op om Hitler og Mussolini under 2. verdenskrig.

Hvad skulle NATO dog i Ukraine? Og hvad skulle statsministeren i Ukraine? Det er fuldstændig meningsløst, at Danmark som nation tager parti for en falleret stat, der i otte år har ført krig mod sin egen befolkning.

Hvor var medlidenheden, da det var civilbefolkningen i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien og Yemen, det gik ud over? Fuldstændig meningsløse krige, som statsministeren ikke havde nogen problemer med, tværtimod stemte hun og hendes parti for Danmarks deltagelse i myrderierne.

Giv de ukrainske flygtninge asyl, men lad dog være med at hælde mere benzin på bålet ved at forære de ukrainske oligarker flere penge til våben - Ukraine er det mest korrupte land i Europa, så pengene ender jo nok i Zelenskys og co. lommer, et eller andet sted i skattely.

Med de holdninger du lægger for dagen, må man da håbe at lønchecken fra Kreml hver måned er stor.
At lukke så meget sludder og vrøvl ud kræver enten en god betaling eller utrolig dumhed.

Jeg læser Tass, når jeg vil vide, hvad russerne mener, og jeg har et abonnement på New York Times, så jeg kan følge med i, hvad amerikanerne mener. Derudover ser jeg nyheder fra Indien, Thailand, Singapore, Iran, Tyrkiet, Israel og en del andre lande. Så jeg har en ganske god forståelse af, hvordan verden ser på denne krig. I modsætning til alle russofoberne her i kommentarfelterne.

Jeg er måske i mindretal med mine holdninger her i Danmark, men mine synspunkter flugter meget godt med holdningerne i Det globale Syd - dvs. med 80% af verdens befolkning. Vi her i Vesten er i færd med at isolere os fra resten af verden.

Det mindretal er jeg ligeledes en del af. Mens Vesten drømmer om fordomstider fortsætter resten af verden uden for DR TVA's virkelighedsopfattelse. Vesten vil ikke offentligt erkende at Vesten er en del af problemet, frem for løsningen. Men jo længere Vesten fornægter virkeligheden, jo mere ondt kommer det til at gøre.

Hvis man tænker på, hvordan det såkaldte Vesten har opført sig de seneste 30 år (tiden efter 1989), 75 år (tiden efter 1945) og 500 år (tiden med kolonialisering og forslavning af resten af verden), så kan det ikke undre nogen i resten af verden er en smule sure og utilfreds.

Det er en slem erkendelse for Vesten og USA, at Putins Rusland med over 7.000 atomare sprænghoveder til rådighed kan gøre lige hvad de vil uden hverken NATO eller USA's kæmpe dyre militær apparat kan gøre noget som helst ved det. Om så EU opruster med 99% af BNP vil det være værdigløs, hvis ikke EU kan matche Ruslands atombombe arsenal og andre fremtidige kommen atombombe kæmper i verden. Hvis eller det er muligt. For hvad sker der, når EU lande beslutter sig for en atomar oprustning og Rusland det vil være en alvorlig trussel mod den russiske stat så de ser sig nødsaget til et forebyggende atomar angreb på EU lande, som forsøger at realisere en atomar oprustning?

Men uanset hvad, så har vi sat kurs mod en fremtid i evig konflikt og krig. Og så er verden slet ikke for alvor kommet under pres endnu. Det kommer først, når vigtige ressourcer begynder at slippe op og blive svært tilgængelige og klima udfordringen for alvor bekynder at vise sig fra sin ekstreme side - Indtil nu har det bare været lidt mere regn og blæsevejr, men sådan bliver det ikke ved med at være. Oven i det hele kommer så 100 vis af millioner af mennesker på flugt i en fremtidig verden med måske 11.000.000.000 mennesker.

Demokratiet har en meget alvorlig begrænsning. Sin evne til at planlægge langsigtet. En nødvendig evne for at kunne skabe en verden vi kan leve i. Og med denne her "moderne" verden holder intet længere end få måneder eller år, så skal det hele reformeres igen - Sådan var det ikke før. Da kunne du stole på de beslutninger der blev taget.

Og så at kalde det demokrati, hvor magt og indflydelse er afhængig af din betalingsevne frem for sin stemmeret er at tage pis på borgerne. Det er grådig kapitalistisk blå svindel, løgn, bedrageri og manipulation af befolkningen uden grænser - Det har ødelagt verden.

Jeppe, det er dog en meget simpel militær opfattelse du har. At tro at Vesten ikke kan matche russernes atom-arsenal er direkte forkert. De to arsenaler er stort set lige store, men Vesten truer ikke med at bruge dem i tide og utide. Det lader man den desperate Putin om.
Selv om Rusland så har atomvåben der kan smadre Vesten 10 gange, og Vesten kun har atomvåben der kan smadre Rusland 8 gange, så mener du åbenbart at det er Rusland der vinder. Vinder hvad ???
I øvrigt passer dit sidste afsnit præcis på Rusland, hvor zar Putin og hans mænd har udsuget den russiske økonomi i kriminel grad.

Ja det er utroligt at der er personer i den vestlig verden,
der mener at det er Rusland der bliver behandlet u-retfærdigt.
'
Hallo Hallo, Jorden kalder,

Rusland har Invarderet Ukraine,Rusland har startet en krig
hvor ingen ved hvor den ender
Og den startede helt konkret med at, først var det USAs President
der sagde at putin planlægger en invasion af Ukraine
nej sagde putin, det er bare en millitær-øvelse
og siden var der ander presidenter og statsminister
der snakkede med putin, for at forhinder en krig som ingen ved hvor ender.
Og hver gang var svaret fra Putin der er ingen planer om at invardere Ukraine
det er kun en millitær-øvelse
Og vi ved godt hvad han har startet
EN KRIG hvor ingen ved hvor ender
og han løj lige op i ansigtet på alverdens statsledere

Så kom ikke og sige,at Putin bliver behandlet U-retfærdigt

Nej, Putin er fuld af løjne og er overhoved ikke til at stole på,
og jeg mener at Putin er Hitler nr 2,og denne krig stopper ikke før
han ikke længere har magten i Rusland.
Men sker det??? eller hvornår stopper krigen så ???

Og tænk, han har truet med alverdens bomber og ødelæggelser

Den vestlige verden og NATO ønsker fred,
men forsætter putin ind i et NATO-land

Så bliver det RAGNAROK

Og husk en ting, Putin har lavet en lov der giver ham
retten til at være President indtil år 2036 altså 14 år mere

Ja, man fatter ikke at det er så svært at forstå. Putin vil ikke have Nato tæt på, for så bliver han bange.
Men så skulle Nato vel også blive bange når Rusland er tæt på, som det er tilfældet med Polen og de baltiske lande. Og igen Nato har jo ingen skyld i Ruslands overfald på Tjetjenien og Georgien eller Ruslands annektering af en del af Moldova.

DER ER MEGET DER ER "MENINGSLØST",og som der knap kan findes ord for. OGSÅ HERHJEMME.

Annonce