Biskopper betegner S-plan som ukristelig - nu svarer ordfører igen

Socialdemokratiets udlændingeordfører skammer sig ikke over plan om at flytte asylbehandlingen ud af Danmark
Foto: Rwandas ministerium for udenrigsanliggender og internationalt samarbejde
Daværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) underskrev to samarbejdsaftaler med Rwanda i 2021
Forleden angreb flere biskopper S-regeringens planer om at flytte asylbehandlingen ud af Danmark.

Konkret forhandler regeringen med det østafrikanske land, Rwanda. Det bekræfter både den danske og den rwandiske regering, men der er endnu ikke en endelig aftale på plads.

Planen er ifølge flere biskopper ukristelig.

“Det gør ondt i hjertet. Hele debatten bygger på en ukristelig præmis,” siger Marianne Gaarden, biskop over Lolland-Falster Stift til Jyllands-Posten.

Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift, er helt på linje:

Det bør vi ikke gøre i et samfund bygget op på kristne værdier

“Det bør vi ikke gøre i et samfund bygget op på kristne værdier,” siger han til avisen.

Ønsker kontrol over indvandringen

Nu svarer Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, på kritikken.

“Biskopperne mener ikke, at vi er næstekærlige. Men hvorfor er det næstekærligt, at de hellere vil hjælpe et lille antal resursestærke (ofte mænd), som kan finansiere en rejse til Danmark, mens de fattigste kvinder og børn bor i flygtningelejre uden drikkevand, mad og medicin,” spørger Rasmus Stoklund i et opslag på Facebook.

Her understreger Stoklund også, at han ikke skammer sig over planen:

“Jeg skammer mig ikke over, at vi:

- Gerne vil have kontrol med indvandringen til Danmark.

- Vil hjælpe et stort antal mennesker i nød i nærområderne til krige og konflikter.

- Ønsker at underminere de kriminelle netværk, som hvert år lader tusindvis af mennesker drukne på Middelhavet.”

placeholder

 

Storbritannien indgår aftale med Rwanda

Storbritannien offentliggjorde op til påske, at den britiske regering netop har indgået aftale med Rwanda om, at 28.000 asylansøgere, der har krydset den engelske kanal flyves til Rwanda, hvor de så- mod behørig betaling fra Storbritannien til det østafrikanske land - vil få behandlet deres asylsag.

Opnår de pågældende asyl bliver deres asylophold i Rwanda - og ikke i Storbritannien. De første asylansøgere, der typisk har afrikansk baggrund, flyves efter planen fra Storbritannien til Rwanda allerede i slutningen af maj.

Lederen af den anglikanske kirke, ærkebiskop af Canterbury, Justin Welby, sagde, ifølge Jyllands-Posten, i sin påskeprædiken, at den britiske asyl-aftale med Rwanda ikke kan bestå Guds dom.

Welby mener ikke, at Rwanda-aftalen sømmer sig for et land formet af kristne værdier.

den britiske regering drøftede et muligt samarbejde med Danmark

Juli sidste år skrev britiske medier, at den britiske regering drøftede et muligt samarbejde med Danmark om at oprette modtagecentre for asylansøgere i Rwanda.

November sidste år kom det frem, at Storbritannien forhandler med Albanien om at lade kanal-immigranters asyl-sag behandle i netop Albanien. Om Albanien fortsat er i spil trods aftalen mellem Rwanda og Storbritannien vides pt. ikke.

Danmark og Rwanda indgik i april sidste år en aftale om et forstærket samarbejde på asyl- og integrationsområdet. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) rejste i den anledning til Rwanda for at underskrive aftalen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Biskopperne burde holde sig til at udbrede Guds ord, ikke deres egne små meninger.

Biskopper er venstreradikale aktivister forklædt i et offentligt embede. Jeg er udmeldt af Folkekirken og gør en stor omhu ud af selv de mest ubetydelige fradrag, for at støtte min egen undergang mindst muligt.

Ja - biskopperne holder sig netop til at udbrede Gud ord. Og påpeger højrøstet, at dansk flygtningepolitik er rimelig ukristelig - præcis, som de får løn for. Hvis det gør ondt at høre på, skal I måske se jer lidt i spejlet i stedet for. Eller bare resignere med, at ikke alle folk har det let ved at vise næstekærlighed eller tage sig af andre end sig selv.

Er det ikke Rwandas leder, der har siddet i 25 år og som påstod at få 98 % af stemmerne ved sidste valg? Smukt diktator-samarbejde at indgå i. Det ser virkelig godt ud på regeringens CV. Not.

Endnu en af de mange gode grunde til aldrig nogensinde at indføre præstestyre her i landet (eller nogen andre steder for den sags skyld).

Og også en god grund til snart at få privatiseret folkekirken, så de slipper for styring fra stat, regering og folketing, men til gengæld selv skal betale præsters og biskoppers lønninger.

Vi har for første gang i mange år fået en fornuftig asylpolitik og jeg forstår at kirken så gerne vil være der for flygtningene/migranter, skulle man så ikke lige spørge Vatikanet om de har tænkt sig at stille op med deres velmenendehed med hensyn til villighed til at yde et arbejde for disse grupper i Mellemøsten og i Afrika, både økonomisk, menneskeligt og lægeligt m.m. verden mangler Vertikanets store kompetencer på disse områder istedet for at banke resten af kloden oven i hovedet.

Øh - hvad har Vatikanet dog med Folketingets beslutninger eller endda Folkekirken at gøre?

Hvad skal muslimerne i Danmark med imamer, når de har kristne præster til at varetage deres interesser.
Tyder på at vi har en flok bundløst naive præster, der mangler lidt at lave.

Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift, “Det bør vi ikke gøre i et samfund bygget op på kristne værdier,”

Nu svarer Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, på kritikken.

“Biskopperne mener ikke, at vi er næstekærlige. Men hvorfor er det næstekærligt, at de hellere vil hjælpe et lille antal resursestærke (ofte mænd), som kan finansiere en rejse til Danmark, mens de fattigste kvinder og børn bor i flygtningelejre uden drikkevand, mad og medicin,” spørger Rasmus Stoklund

Gå en tur i Viborg domkirke. Ni ud af ti mennesker på de flotte kalkmalerier fra bibelshistorien er mænd. Mænd, mænd, og atter mænd.

Ordet har åbenbart stadig svært ved at trænge igennem debatten. Billedsproget fra fortiden styrer fortsat teologien.

Kvinder og børn har det i det hele taget svært ved at få deres plads i historiebøgerne!

Alt imens mændene fører ordet og går i krig eller søger nye jagtmarker, så efterlades kvinder og børn alene på perronen!

Århundredernes historie gentager sig!

Med en undtagelse! Ukrainerne havde trojanske heste overalt i Jylland! Da krigen kom stod danskerne med åbne arme!

Næstekærlighed har en høj grad af snusfornuft!

Næstekærlighed gælder dem der er i din familie, nabolag og nærområde!

Levemåde, sprog og kultur afgør om vi magter opgaven!

At smadre to i egen familie for at redde to uintegrerbare giver et regnskab der går ikke bare i nul. Minusset vil smadre næstekærligheden i generationer!

Og præsterne kommer til at tale for døve øren!

Næstekærlighed er en skrøbelig plante, der skal passes med omhu!

Bliver den vandet for meget udvikler den sig til en kødædende plante!

Fænomenet kendes fra Sverige!

At lade kvinder og børn gå for “lud og koldt vand” er ukristeligt.

Udtrykket synes i øvrigt at være opstået omkring 1700 og har været i brug siden. I 1800-tallet, hvor der blandt andet i ly af den såkaldte guldalder fandtes et forfærdeligt fattigsamfund, har det været almindeligt, og således bruges det af digtere som Oehlenschläger, Sophus Schandorff og H.C. Andersen, der et sted om et barn skriver: "Det havde sultet og skraalet, drevet for Lud og koldt Vand". Andersen kendte til fattigdommen og kunne skildre den, så den stadig står så lysende, smertelig klar.

Der er i øvrigt et parallelt udtryk, som opstår på samme tid, nemlig at der skal skarp lud til skurvede hoveder, der betyder, at der skal skrappe midler til over for vanskelige personer. Det er en vending, som eksempelvis H.C. Andersen også brugte, mens Ludvig Holberg i en skæmtevise i 1720?erne skrev: "Der Pennens Ragekniv mod Verdens Strube sætte/ Med Blækkets Lud der Skab af Hoved tvætte."
Jo, Holberg håbede at kunne skrabe den værste dumhed af folk med sin skarpe pen. Det lykkes ikke altid, ved vi. Der skal undertiden meget lud til de skurvede hoveder.

Rasmus Stoklund skrev i et opslag på Facebook. Om hans ord var lud nok til de skurvede biskopper, eller der skal skarpere midler til, ses i næste udgave af Pio.

Biskopperne vil tydeligvis ikke udvande næstekærligheden med en ukristelig dansk regering!

Om Putins næstekærlighed og kristenhed beretter biskopperne dog intet!

De nøjes med at tage sig af nærområderne!

Alt imens flygter kvinder og børn i titusindvis fra Ukraine!

De danske biskopper kunne have organiseret “hvide busser for ukrainske kvinder og børn og syge og gamle”!

Og gået foran med deres højt besungne kristelighed! Og udvise næstekærlighed!

Dertil rækker gagen dog næppe!

SÅDAN ! Enig.

Men hvorfor er det næstekærligt, at de hellere vil hjælpe et lille antal resursestærke (ofte mænd), som kan finansiere en rejse til Danmark, mens de fattigste kvinder og børn bor i flygtningelejre uden drikkevand, mad og medicin,” spørger Rasmus Stoklund

-

Vil det så sige Rasmus Stoklund vil flyve alle verdens ressourcesvage kvinder og børn i nød uden drikkevand, mad og medicin til Rwanda? Og tror Rasmus Stoklund de her ressource stærke mænd kommer her og så bare efterlader deres kone og børn i nød for at slippe for bøvlet? Og mener Rasmus Stoklund der ikke findes ressource stærke kvinder? Og hvad med alle de ressourcesvage mennesker, mænd som kvinder og børn, i Danmark som efterlades på perronen i dag stemplet som dovne af systemet? Skal de også en tur til Rwanda Rasmus Stoklund?

Søgeligt med et Socialdemokrati, som har fået en højre radikal udlændinge politik. Og så sådan et FAKE-NEWS argument som ellers kun det blå svindlerhold bruger.

Men det er en typisk robot argumentationsform for de yngre generationer, som i skolen lærer at fremligge hvad som helst uden substanse. Flotte, men fattige ord i overflod synes at være det nye "moderne".

Vesten er ved at udgrænse sig fra resten af verden, hvor 80% af verdens borgere bor og hvis geografiske område indeholder 90% af alle verdens naturlige ressourcer. Ressourcer, som Vesten hidtil har købt sig til for en skål ris fordi vi kunne.

Der venter en helt helt anden virkelighed forude for den Vestlige, for ikke at sige hvide, verden.

Resten af verden, de 80%, er ved at vågne op med en #MeToo bevægelse mod Vesten århundrede lange hensynsløse udbytning. Det overtag, som Vesten har haft i århundrede er ved at være historie for altid.

Vi har bare ikke fattet det endnu. Flere og flere lande har ydret sig om krav på erstatning for de skader Vesten har påført dem gennem årene af hensynsløs udbytning.

Og hvad er det så lige jeg vil sige med det?

Meget simpelt. Hvis resten af verden kan blive enige om det, så kan det ganske enkelt lukke ned for os ved at nægte os adgang til at købe deres ressourcer. Det eneste af virkelig værdi på Jorden. Game-Over.

Annonce