Meningsmåling: Folkeafstemning om forbehold ligner en gyser

Hver tredje dansker er i tvivl om hvor krydset skal sættes.
Den 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold.

Det besluttede et flertal i Folketinget for knap to uger siden. Og spørger man på Christiansborg, så er det også det store flertal af partierne, der anbefaler danskerne at stemme ja.

Spørger man danskerne, så er der også lige nu flere, der melder, at de vil af med forbeholdet, end der er danskere, der vil beholde det.

Men i modsætning til politikerne på Christiansborg, så er en betydelig større andel af befolkningen i tvivl. Mere end en tredjedel af vælgerbefolkningen har på nuværende tidspunkt ikke afgjort, hvor eller om de vil sætte deres kryds.

Det viser en ny undersøgelse for Altinget og DR, som er udført af meningsmålingsinstituttet Epinion.

Helt præcist er det 38 procent af vælgerne, som er tilhængere af at afskaffe det danske forsvarsforbehold, mens blot 23 procent af vælgerne er imod.

Den største gruppe er dog dem der enten er i tvivl om hvad de vil svare, eller som helt undlader.

De udgør sammenlagt 39 procent af vælgerne. 32 procent er i tvivl, mens 7 svarer at de enten ikke vil stemme eller ikke vil svare.

Man kan konstatere, at ja-siden lige nu er favoritter, men at det ikke på forhånd er givet hvordan afstemningen falder ud.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare den danske befolkning også kunne stemme om tiltaget til at poste endnu flere penge i den mest ineffektive del af staten, det danske "forsvar".

Bare at den danske befolkning kunne stemme om hvorvidt flere muslimske bosættere fra mellemøsten og Afrika skal have lov til at bosætte sig her. Antallet er i dag +1.000.000 på 40 år inkl. efterkommere. Vi mangler en afstemning om, hvorvidt Danmark skal være danskernes land.

Jeg forstår din frygt for mennesker med muslimsk baggrund.

Jeg forstå ikke din frygt for mennesker med muslimsk baggrund.

Det,jeg skrev med,at jeg forstår din frygt for mennesker med muslimsk baggrund er en trykfejl.Det,jeg mener ,er følge =jeg forstår ikke den frygt for mennesker med muslimsk baggrund.

Bare den danske befolkning også kunne stemme om tiltaget til at poste endnu flere penge i den mest ineffektive del af staten, det danske "forsvar".

Du taler uden indsigt.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så bliver det et solidt nej til afskaffelse af forsvarsforbeholdet. At sige ja til afskaffelse af forbeholdet vil jo svare til at
1) nedlægge det danske forsvar
2) nedlægge Danmark som nation
Er det ikke på tide at politikerne kommer i sync med hvad danskerne mener? De lever tilsyneladende i et elfenbenstårn.

Overhovedet ikke! Vi kan ikke meget alene, hvorfor vi også er medlem af NATO. EU skal være stærkt og mindre afhængig af USA, og tumler som Trump. Tænk fremtid, ikke fortid. EU er en magtfaktor, hvis vi vil.

Jeg hælder også til at stemme nej. Vi skal ikke lade os rive med af den øjeblikkelige krise.
Vi har Nato som er en forsvarspagt. En EU-hær bliver en angrebs-pagt, og DK skal overhovedet ikke angribe nogle.

Iflg. mit kaffegrums bliver det et knebent nej og med en meget lav stemmedeltagelse.

Mange er sikkert i tvivl. Men det her drejer sig om meget mere end en mulig trussel fra Rusland. Det drejer sig om, at være forberedt på en ny multipolær verdens orden, hvor USA og vesten ikke længere svinger takststokken alene. En ny verdensorden, som kan komme hurtigere end vi tror det muligt. Tænker d. 24. februar 2022 var statsskuddet.

Verden er meget forandret nu. Det er det, som er den egentlige udfordring. Uden et stærkt EU for fremtiden kan det nemt komme til at se meget sort ud for EU landene. Og katastrofal sort hvis vi vælger en vej hver for sig. Så er det Game-Over. Men sammen har vi en god chance for fremtiden.

Tænker også det er derfor den tyske forbundskansler Olaf Scholz trykkede så lynhurtigt og massivt på den tyske oprustningsknap efter maskinerne har stået stille i over 70 år. Det er altså ikke bare noget man gør.

Det bliver et klart nej og høj valgdeltagelse

Og NATO kommer i krig med Putin 90 %

Og desvære er der mange Russer der tror på denne Demagog ( Folkeforføre )

så det bliver 3 Verdenskrig ) 90 %

Så bed til at der er en Vestlig klog mand der kan se hvor
alvorligt russerne mener det
Russerne stopper ikke,de er stolte af alle deres krigshelte
og stolte af Ruslands Historik

Det er den Vestlig Demokradiske Verden
der skal give sig hvis vi skal undgå 3 Verdenskrig

OG bevis;;; de har vel 10 % af deres hær i Ukraine
så 10 gange det (mindst) plus lige så mange i reserven,
har de i baghånd så de stopper ikke

Det Fanme Uhyggeligt Du

OG DET ER SÅ ALVORLIGT AT DET ER DE FÆREST DET ER GÅET OP FOR

Men allerede nu er der mere end en klog mand/kvinde i vesten.
Og det er, at NATO ikke har blandet sig, i Ukraine
For det vil putin gerne have, så han kan sige
se hvad jeg sagde.
Og han vil helt legitimt,og retten på sin side,
vil han få alle russer på sin side og så,
vil han med orden: vi det russiske folk vil
gå i krig mod ondskaben og rusland vil vinde.

Sådan ca, tror jeg at han drømmer om ruslands fremtid
Og med ham i midtten som den, Store russiske frelser

USA og Vesten kan pålægge Rusland alle de sanktioner det vil. Det samme gælder Kina. Men det kommer ikke til at forhindre det, som nu er på vej. En multipolær verdensorden, hvor USA og Vesten ikke længere kan sætte dagsorden.

Det er uundgåelig. Og jo hurtigere vi i Vesten forstå det og tager vores forbehold og tilpasninger jo bedre. Lige nu sker det gennem vedtagelse af massive forsvarsbudgetter rundt i EU. Det er på mange måder også nødvendig. Men vi må ikke opgive den fredelige sameksistens med vores omverden. En omverden, som vi i EU har mere brug for for fremtiden, end de har for os.

Det må vi i EU ikke glemme.

Skal EU være en militær stormagt?. Hmmm, det er svært at sige om det er en fordel. Det vil kun betyde en verden, hvor handel udskiftes med risikoen for voldsomme krige - Og hvem kan have interesse i det, når der er en anden vej? Men vi i EU skal selvfølgelig kunne forsvare os med næb og kløer, hvis nogen vil os noget ondt.

Verden er ikke så simpel længere.

Og en tidligere talsmand for Donald Trump har netop anonymt meddelt, at hvis Trump var blevet genvalgt ville han have trukket USA ud af NATO. Donald Trump har meget gode chancer for at blive genvalgt i 2024.

Så vi i EU kan få travlt med at redefinere vores forsvar hurtigere end godt er. Wandel durch Handel er forsat en god grund filosofi som ikke må opgives. Men den skal suppleres med et slagkraftigt fælles EU forsvar som en forsikring der forhåbentlig aldrig for alvor bliver brug for.

Tænk hvis Trump have været USA's præsident nu? Han var super tæt på. Og tænk, hvis han så havde trukket USA ud af NATO nu? Og tænk, hvis han havde ringet til Putin og lykønsket ham med sin genialitet? Og bagefter til Xi i Kina og fortalt han trækker USA ud af NATO da det nu er America First og at EU i øvrigt bare er i vejen i den fremtidige verden?

Tænk hvis Trump virkelig bliver genvalgt i 2024. Uha uha uha. Det kan godt give sved på panden.

Der kan sige meget om Trump. Det meste er forkert. Han vandt valget og havde også fået stemmerne hvis ikke Demokraterne havde fusket med valget. Det kommer frem nu. I Wisconsin har de fx sat en tidligere højesteretsdommer i spidsen for en oprydning i de ulovligheder som valgkommissionen begik omkring valget: opsætning af "drop boxe" til stemmesedler, fravigelser af stemmeregler etc. For bare at nævne et enkelt eksempel så bad valgkommissionen personalet på statens plejehjem se bort fra valgreglerne og bare stemme på beboernes vegne. Det resulterede i stemmeprocenter tæt på 100 i adskillige plejehjem. Helt usete stemmeprocenter tidligere. Der er knap 7.000 plejehjem i staten. Biden fik omkring godt 20.000 stemmer flere end Trump i staten. Det svarer til tre stemmer pr. plejehjem.
Se i øvrigt traileren til den kommende dokumentar: 2000mules.com

Gunnar Johansen, at du gentager Donald Trumps løgne og konspirationsteorier om at han vand præsidentvalget i 2020 over Joe Biden, bliver de ikke mindre løgnagtige af.
Ved valget i 2016 vandt Trump udelukkende valget p.g.a. det amerikanske valgsystem med valgmænd i de enkelte stater. Havde det været efter hvem der fik flest stemmer havde Hillary Clinton vundet valget da hun fik ca. 2,9 millioner flere stemmer end Trump.
Ved præsidentvalget i 2016, hvor 55,7% af vælgerne stemte, fik Trump 45,9% af stemmerne, svarende til 62.985.106 stemmer, mens Hillary Clinton fik 48% af stemmerne, svarende til 65.853.625 stemmer. Det kaldte Donald Trump for en "jordskredssejr" til ham, hvem der ellers kan forstå den udregning af de faktiske resultater.
Ved præsidentvalget i 2020, hvor 66% af vælgerne stemte, fik Donald Trump 46,9% af stemmerne, svarende til 74.216.154 stemmer, mens Joe Biden fik 51,3% af stemmerne, svarende til 74.216.154 stemmer, det må vel siges at være en stor sejr i forhold til Trump.
Men fortsæt du bare dine konspirationsteorier baseret på Trumps løgne sammen med dine venner hos "Mænd i sort" det bliver de ikke mindre løgnagtige af, men hver sin smag når det gælder hvad der er sandt og hvad der er løgn.

Der er en fejl i antal stemmer til Joe Biden, han fik 51,3% af stemmerne svarende til 81.268.924 stemmer. Det anførte i ovennævnte er Trumps stemmeandel, beklager fejlen.

Et værn imod pandemier. Et værn imod Putinismen.

I panik afskaffede Mette Frederiksen minken.

I panik afskaffer hun forsvarsforbeholdet.

Værnet imod pandemier er et velfungerende sundhedssystem med læger og sygeplejersker.

Værnet imod Putin er et nordisk forsvarssamarbejde omkring Østersøen med egne betalte hangarskibe med veludstyrede angrebsfly, der konstant holdt sig tæt på Sct. Petersborg og Moskva.

Nærområdet er vores ansvar!

Amerikanerne og NATO ville elske det!

Og Norden kunne sove trygt for den russiske Bjørn, der er sulten som aldrig før.

Parisaftalen kræver lebensraum som aldrig før. Fødevareproduktionen styrtdykker. Jordarealer bliver afgørende som aldrig før.

Putin har sikret sig hvedearealerne i Midteuropa. Sultne russiske børn kan ånde lettede op de næste tyve år.

Presset fra Afrika må sydeuropæiske lande stå sammen om.

En udpræget børnebegrænsning igennem FN ville langt være at foretrække i stedet for de afrikanske diktatorers kamp om nyt lebensraum støttet af kinesere.

Når kampen om Grønland og Arktis for alvor sættes ind kan Danmark vælge amerikansk hjælp eller sende et nordisk hangarskib med fly til området.

Et nordisk militærsamarbejde er langt at foretrække frem for fjernelse af EU forsvarsforbehold.

Det ville samtidig fjerne Finland og Sveriges forbehold over for indmeldelse i NATO.

Indmeldelse i Østersøens Forsvars Alliance bestående af Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland ville skabe den sikkerhed for østersølandene som selv en russisk ledelse ville kunne acceptere.

Gensidig respekt!

Store Bjørn og lille Bjørn der i fællesskab bryder isen!

Længe har vi råbt ulven kommer!

Det viste sig at være en Bjørn!

Rødhætte må udstyres med nye formaninger!

ØFA og NATO redder en tur i skoven!

I stedet for at afskaffe skal man bygge op!

Opbygge sundhedsvæsen, skaffe sygeplejersker og læger!
Opbygge nye forsvarsalliancen ØFA hvor nordiske penge skaffer den trussel som russerne kan forstå.

NATO ville aldrig gå i krig mod Rusland!

Men med et ØFA ville russerne aldrig føle sig trygge i Moskva.

Norge har brug for at forsvare oliemilliarderne. Svenskerne har brug for at forsvare jernmalm og skove, Finland har en lang grænse. De baltiske lande har deres nyvundne identiteter. Polen har masser af kul og landbrug. Tyskland har industrien og deres position i Europa.

ØFA er det Norden og Rusland har brug for! Gensidig respekt!

Engang nåede vikingerne langt op i de russiske floder!

Et stærkt Norden med vires økonomier kan langt mere end en Mette Frederiksen der råber: “Åh Trump, kom og red mig?!?”

Nordisk sammenhold er det vi behøver!

Før amerikanerne når at reagere er vi for længst smadret af den russiske Bjørn.

Bjørnen skal vide at Nordens folk er både hurtigere i sporet og hurtigere i aftrækket når det gælder skiskydning!

Og det skyldes vores økonomiske formåen!

Forsvarsviljen er større end nogensinde!

Først var der tyskerne. Det klarede NATO
Så kom muslimerne. Det klarede DF, Venstre, Socialdemokraterne, SF og NB.
Og nu har vi russerne og især Putin. Det klarer ØFA!
Forsvarsviljen er større end nogensinde!

Intet skal afskaffes Mette Frederiksen.

Det nære forsvar skal bygges op!

Hangarskibe i Østersøen med angrebsfly parat dag og nat!

Putinismens udryddelse bliver målsætningen de næste ti år! Parisaftalen kræver masser af god landbrugsjord. Sørg for at østlandene inddrages før Danmark totalt braklægges. Russerne frygter sult af gode grunde!
Læs Parisaftalen nøje! Putin forsøger nu som en anden Hitler at tolke hungersnøds-30erne på egoistisk vis!

At sikre sig land og mad til en voksende befolkning!

Truslen fra klimaet er intet imod truslen fra Putin.

Putiner vil opstå oftere og oftere uden fælles små konkrete mål i nye og klogere Paris-klima-aftaler!

Østlandene har ikke en chance i Mette Frederiksens “vi er klima-førende”-retorik.

Putin har læst regningen!

Vi taber klimakampen!

Manden sikrer sig jordarealer i tide!

Der skal jo være noget at braklægge!

Nu mangler dansk landbrug og industrie så braklægningsafgrøderne fra Ukraine!

Resultaterne af den grønne politik er krig! Krig på jord og afgrøder!

Putinismen tog det første stik!

Norden venter blot på fremsynede politikere!

ØFA jo før jo bedre!

Parisaftalen genforhandlet. Præcise balancerede mål for øst og vest. Med mad på bordet for alle!

At stemme for klimaforbehold ville være langt mere konstruktivt!

Verdensborgere der sulter og fryser skaber diktatorer der går i krig.

Tyskerne bliver de næste der sulter og fryser!

ØFA jo før jo bedre!

Venner eller fjender!

I USA er de knap nok færdige med at slås omkring Capitol.

Sjælland er borte når amerikanerne reagerer!

ØFA! Danmarks redning! Nordens redning! Østersøregionen redning! Ruslands redning! (De hader amerikanere) NATOs redning! Verdens redning!

Godt nok siger de igen, at det jo "bare" er en mellemstatslig ordning, hvor hvert medlem har et "say".
Mellemstatslig = hver land skal vedtage ændringer i landets parlament.

Men de siger ikke, at sådan en mellemstatslig ordning hurtigt kan laves om til en overstatslig ordning.
Overstatslig = afgivelse af national suverænitet, fordi Eunionen kan diktere medlemslandene ændringer.
--
Og HUSK NU ENDELIG at folketinget ved afstemningen om retsforbeholdet forsøgte at luske en ændring igennem, der ville have betydet, at fremtidige afgivelser af dansk suverænitet i forbindelse med EU skulle flyttes fra folketinget til et udvalg i folketinget (ligesom Markedsudvalget). Forskellen er, at folketinget under bestemte forhold kan sende ændringer til folkeafstemninger, mens et udvalg ikke ville have den mulighed. Det bghold lykkedes heldigvis ikke.

Hvis man har sit eget liv og andres liv kært,også børn og børnebørns liv,skal man naturligvis stemme klart
NEJ den 1 JUNI. Et stort rungende NEJ. Alt andet vil være mere end tåbeligt. Lad Danmark være foregangsland for
FRED. NEJ er lig med vejen til FRED. EU og NATO kan ALDRIG hamle op med ATOMVÅBEN og kemiske våben.INGEN kan hamle op med disse våben. Så hvad er der at være i tvivl om ???

14.000.000.000.000 kroner bliver årligt spildt på militært udstyr verden over. Tænk, hvad de penge ellers kunne have gjort for Jorden og dens beboere. Det er fuldkommen vanvittig. Og tænk, hvor meget lidelse det anretter med døde børn, kvinder og mænd kloden rundt. År ud og år ind. Der er altid flere krige i gang. Og en dag bliver det vores tur, hvis ikke dette vanvid stoppes.

For 14.000.000.000.000 kroner årligt kunne ALLE Jorden mennesker få udbetalt 1.750 kr.. Ikke mange penge for dig. Men for nogen er det en årsløn. Fattigdom, sult, sygdom, mangel på uddannelse kunne udryddes. Ja verdens konflikter kunne udryddes. Og klimaet kunne reddes og verden omstilles til bæredygtighed og en fremtid for vores børn kunne skabes.

Men nej. Vi skal købe krudt og kugler nok til at udslette Jorden 100 gange. Det fordre en magtfuld og grådig våbenindustri. Og våben industrien forstår at sælge til ALLE, som vil købe for på den måde at holde gang i deres perverse indtjening i al evighed. Alt i mens Jorden ødelægges mere og mere.

Nogen skal stoppe det her - Så derfor stemmer jeg NEJ til afskaffelse af forsvarsforliget. Ligesom jeg ville stemme nej til 18.000.000.000 kr. ekstra til forsvaret hver evigt eneste år. Men det kommer desværre ikke til afstemning.

Medgiver dog forsvaret skal tildeles for at komme op-to-date med lagerbeholdning og udstyr. For vi skal have et forsvar til at forsvare vores grænser. Men så heller ikke mere.

Og skulle det hele en dag ende med en atomar tredje verdenskrig, hvad gør vi så? Så er der ikke mere tilbage. Og med den udvikling vi nu fører verden ind i med en voldsom oprustning og en verden i opbrud for mere retfærdighed til de 80% der bor uden for vestens sfære, klimakrise og ressource knaphed, så er det kan vej vi bevæger os nærmest helt automatisk.

Det er ikke tid til hovedkulds oprustning. Det er tid til alvorlig omtanke om, hvor vi bevæger os hen.

Norges venstreorienterede parti SV's næstformand, Torgeir Knag Fylkesnes, ønsker at trække Norge ud af forsvarsalliancen Nato. I stedet er han åben over for en nordisk forsvarsalliance. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Hvis Norden, inklusive Danmark, indgår en pagt, der minder om Nato–traktatens artikel fem, mener Fylkesnes, at Norge ikke længere behøver at være en del af Nato. Artikel fem går ud på, at hvis ét land bliver angrebet, er det et angreb på alle lande, skriver NTB.
Så er katten ude af sækken. Det alternativ til Putins skakmat af NATO er pludselig blevet legitimt at tale om.

En Østersø-angrebsalliance med Norge, Sverige, Finland, Estland,Letland,Litauen, Polen, Tyskland og Danmark. Rettet imod Rusland.
Nordeuropa ved du hvor du har!
Putin behøver et modsvar!

Hvis USA har lyst at støtte angrebs-alliancen økonomisk er dette naturligvis velkomment!

Forsvar af nærområdet er et nationalt anliggende for såvel Østersølandene som Putin!

At forsvare sig og sine konsekvent og her og nu er et kristent, næstekærligt formål.

Naboen bør vide at et angreb på vores familie altid modsvares prompte her og nu.

De 2 procent af BNP er en god start!

Stem ja til en Østersø-angrebsunion.

Putin skal vide præcist hvor han står!

Vanvidsbilister fjernes øjeblikkeligt!

Selv i Jylland!

En Østersø-angrebsalliance fjerner vanvidsbilister øjeblikkeligt!

Stem ja til Nordmændenes forslag!

Lad en meningsmåling vise vejen:

Stemmer du ja eller nej til at Norden i fællesskab forsvarer sig militært imod Putins militære angreb?

Annonce