“Det er noget utroligt vrøvl at stå at påstå”

Statsminister Mette Frederiksen (S) i hårdt opgør med Jakob Ellemann-Jensen i debat om fordeling af gymnasieelever
Foto: Pressefotos
Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen
Statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand, Jakob Elllemann-Jensen, tørnede tirsdag sammen i en debat om fordeling af gymnasieelever, som i juni sidste år blev aftalt mellem S-regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Alternativet og Kristendemokraterne.

Midt i debatten fik Ellemann, da han udtalte sig om "socialdemokratisk tankegang", følgende svada fra Mette Frederiksen:

"Det er noget utroligt vrøvl at stå at påstå."

Venstre og De Konservative er stærkt kritiske over for aftalen, der går ud på at undgå,  at der opstår gymnasier i de store byer med "social polarisering og etnisk opdeling".

“Det ærgrer mig voldsomt”

Ellemann mener, at der med aftalen følger en “tvangsfordeling af op mod 20.000 gymnasieelever, fordi deres forældre enten er for fattige eller for rige”:

regeringen vil frarøve en hel generation deres frihed til at vælge

“Vi mener jo i Venstre, at det personlige ansvar og frihed skal gå hånd i hånd. Derfor ærgrer det mig voldsomt, at regeringen vil frarøve en hel generation deres frihed til at vælge det gymnasium, de helst vil ind på. Jeg forstår det ikke. Jeg synes, det er et ansvar de unge skal tage på sig - sammen med deres forældre.”

Statsminister Mette Frederiksen forsvarede aftalen med, at det er nødvendigt at undgå et opdelt Danmark - også selv om det er kan se svært ud:

“Et stadigt mere opdelt Danmark, jeg tror ikke det er godt, jeg tror ikke det er klogt. Og jeg har svært ved at se, hvordan vi skal få integrationen til at lykkes, hvis skoler bliver helt etnisk opdelt fra hinanden. Så hvis ikke vi vil have et etnisk opdelt Danmark, så bliver vi nødt til - også selv om det er svært - og der vil blive kørt mange kampagner imod det - så bliver vi nødt til at tage ansvaret på os i det her hus: Hvordan sikrer vi, at skoler og uddannelser i Danmark afspejler det omkringliggende samfund?”

“En lille brik i det store billede”

Den forklaring købte Ellemann mildt sagt ikke. Han fastholdt, at aftalen om fordeling af gymnasieelever er forkert:

“Ja, den løsning er forkert. For i stedet for at løse problemet der hvor det er, på de gymnasier, hvor det er et problem, så smører man den her løsning ud over alle.”

Ellemann ser i aftalen noget grundlæggende socialdemokratisk, hvor det enkelte menneske blot bliver “en lille brik i det store billede”:

hvor din frihed, dine muligheder altid kommer til sidst

“Når det her bekymrer mig, er det fordi det hænger sammen med en grundlæggende tankegang hos Socialdemokratiet. Det her med det enkelte menneskes liv er en brik i det store billede, hvor din frihed, dine muligheder altid kommer til sidst. Er det sådan et samfund statsministeren skal ha’? Hvor det statsministeren og regeringen i øvrigt, som fordeler, hvor vi skal hen.”

Efterlyser løsning fra Venstre

Og lige præcis her blev det for meget for Mette Frederiksen:

“Nej, og det er noget utroligt vrøvl at stå at påstå. Det er også noget vrøvl at stå og sige, synes jeg. Jeg kan jo spørge tilbage: Hvordan skal vi så løse det," spurgte Mette Frederiksen Venstres formand.

Statsministeren bad herefter Venstre svare på, om partiet støtter muslimske friskoler:

"Og er man for eksempel for muslimske friskoler hos Venstre? Jeg er ikke. Jeg synes det er forkert, hvis vi får en stor gruppe af mennesker, der har rødder i andre lande end i Danmark, der af forskellige årsager ender med at have børn på samme skoler. Hvor det at have tørklæde på, er det mest normale. Og hvor det mest normale er at have andre sprog end det danske. For det er ikke godt for Danmark. Fordi det sprog, vi er nødt til at være fælles om i Danmark, er dansk.”

Og:

hvor piger ikke må gå til fester, ikke deltage i lejrskoler

“Jeg synes det er et problem, når vi hører om skoler, hvor der udøves social kontrol, hvor piger ikke må gå til fester, ikke deltage i lejrskoler. Jeg synes, det er et problem, når jeg hører om social kontrol, om at man ikke må have det for festligt, og for dansk. Og det er det, jeg forsøger at gøre noget ved,” sagde Mette Frederiksen, der efterlyste et forslag til løsning fra Venstre.

Men Ellemann stod fast på sit. Venstre er stærkt imod, at problemer på få gymnasier med alt for mange med ikke-vestlig baggrund, skal smøres ud på alle gymnasier:

“Jeg ønsker heller ikke at rive alle friskoler ned, fordi der er problemer med nogle af dem. Vi ønsker at løse problemerne. Jeg ønsker ikke den der tilgang med, at det skal smøres ud på alle. Og jeg synes, at de unge mennesker, der står og skal vælge gymnasium nu her og til næste år, at vi skal vise dem tillid.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ellemann er jo bare ude for at kaste med mudder her og intet andet.

For hans egene vælgere gælder det jo, at enten har de ikke problemet, eller også er de rige nok til at vælge et privat gymnasium. Og så har han vel også et antal "nyttige idioter" i vælgerkorpset, som alligevel ikke er kloge nok til at se sig om efter noget andet at stemme på.

Hvorfor skal vi alm. danskere lide så voldsomt under venstrefløjens import af uintegrerbare muslimer, som ødelægger alt, jer røde må selv deltage i jeres multikulturelle paradis og sende jeres børn ind i ghetto skolerne, vi andre der hader multikultur, skal vel ikke betale prisen for jeres selvmoderiske multikulturelle projekt?

Vrøvl, det er højrefløjen, der har importeret dem. De seneste 40 år har der i klart de fleste siddet en borgerlig regering, så nyd du bare dit multikulturelle paradis og lad være med at tørre dine bussemænd af på mig.

Men lidt dobbeltmoralsk racistisk.

Det er åbenbart helt ok at have f.eks. "Den internationale skole" i Ikast, hvor sproget et engelsk?

"Og hvor det mest normale er at have andre sprog end det danske. For det er ikke godt for Danmark. Fordi det sprog, vi er nødt til at være fælles om i Danmark, er dansk.”

Men lidt dobbeltmoralsk racistisk.

Det er åbenbart helt ok at have f.eks. "Den internationale skole" i Ikast, hvor sproget et engelsk?

"Og hvor det mest normale er at have andre sprog end det danske. For det er ikke godt for Danmark. Fordi det sprog, vi er nødt til at være fælles om i Danmark, er dansk.”

Mener Ellemann, at alt kører på skinner. Hvis han ser et problem med social kontrol mm og gerne vil løse det, hvordan vil han gøre det “uden at smøre det ud på alle” som det udtrykkes, tænk om vi fik det at vide.
Den tænksomme.

Ohhh nej. Mine meningsmålinger drøner ned ad bakke. Hva søren skal jeg da bare gøre. Nå ja Søren er jo på vej ned ieg. He he he. Men Mette den røde nar. Nå ja. Gymnasieeleverne, nu hvor jeg hverken fik et ord og skulle have sagt i verdens to største krise. Corona og Ukraine krig. Så gymnasieeleverne er min redning.

Jubii. Nu skal det igen være sjovt at være på det blå svindlerhold.

det blå svindlerhold

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Tænker lidt over argumentet: smøre ud over alle i stedet for at løse problemet hvor det er. Gælder argumentet så ikke også imod skattelettelser og for “varmechecks” på CO2 området. Jeg synes at gymnasieelever skal have det godt. Om de unge måler deres liv i grader af frihed, som er Vs og Cs kommende folketingsvalgs fremmeste værdi er jeg usikker på, men det kommer nok. Frihed kan være iden mest opløftende og altafgørende værdi. Især når man er ung. Problemet med frihed til at vælge ses senere. Når det indses at det eneste der er at vælge er varer til konkurrencedygtige priser. Frihed til at vælge kommer til at stresse individdet. Der overproduceres valg, der ikke er efterspørgsel på. Der giver “inflation” i frie valg. Om det vedtagne forslag er billetten til bedre integration må tiden vise. Herefter må alle de partier der har stemt for det stå til ansvar. Man må for en sikkerheds skyld se for sig at den danske generation af unge stemmer på venstre og konservative. Metoden, der kritiseres, det der med at smøre ud, svarer åtil ghettoløsningen: med at tvangsflytte ud over det hele og sælge eller nedrive bygningerne. Har V og C protesteret mod det? Skal V og C nu også have deres stemmer? Hvad med landvindmøller? Godt ord igen: Jeg indrømmer da at det er nogle uskønne løsninger som forhåbentlig løser nogle endnu større uskønne udfordringer. Hvem gør ikke det?

Jeg synes, det er et problem, når jeg hører om social kontrol, om at man ikke må have det for festligt, og for dansk. Og det er det, jeg forsøger at gøre noget ved,” sagde Mette Frederiksen,

Og det sagt af en statsminister der lod overborgmesteren i København falde på grund af social kontrol imod en lidt for festlig attitude!

Og det sagt af en statsminister der vil forbyde al rygning af de kommende generationer af unge!

Social kontrol udøves af alle i en fælles gruppe! De stærkeste gruppers kontrol vil overleve!

Der behøves blot en muslim i en klasse på 28 elever for at det bliver vedkommendes værdisæt der vinder i en klasse.

Det ved enhver pædagog og folkeskolelærer!

Det er problemet!

I Århus kommune fordeles de muslimske børn fra Gjellerup allerede overalt i kommunen.

Problemet smøres ud over hele byen!

Og hele byen ender lynhurtigt muslimsk i den sociale kontrol!

Det drengene må derhjemme kommer til at styre skolen!

De fleste skoleinspektører er gennemsnitlige radikale!

De elsker det multikulturelle! Og det bliver muslimernes betingelser der kommer til at styre skolerne!

Metoo i folkeskolen tør ingen folkeskolelærere sige højt!

Så ender de med en fyreseddel!

Gid at Mette Frederiksens argumenter var de sande!

Desværre er de så virkelighedsfjerne at de råber til himmelen!

I nye borgerlige har de 50% lærere som folketingspolitikere!

De eneste af Folketingets partier!

Sjovt nok!

Når det går op for danske forældre hvad Mette Frederiksen har gang i, ja, så overtager de blå igen styringen og den sociale kontrol!

Folkeskolen og gymnasierne som the melting pot, holder ikke i lille Danmark!

Muslimske forældres sociale kontrol vil altid vinde over de danske forældres!

Mette Frederiksen tror at flertallet bestemmer!

Sådan fungerer systemet ikke i den muslimske tro!

Det er alt eller intet!

Selv Mette Frederiksen har intet at skulle have sagt!

Og det ved danske forældre godt!

Forældre og bedsteforældre er Danmarks største vælgergrupper.

Pape og Ellemann har fundet en vindersag!

Pædagoger og folkeskolelærere ved nok hvad de skal stemme!

Det bliver dem der får den reelle og ulæselige opgave!

Præcist som læger og sygeplejersker reddede lille Danmark under coronaen!

Det har intet med Mette Frederiksens ledelse at gøre!

Jeg synes, det er et problem, når jeg hører om social kontrol, om at man ikke må have det for festligt, og for dansk. Og det er det, jeg forsøger at gøre noget ved,” sagde Mette Frederiksen,

Mette Frederiksen har åbenbart haft det lige så sjovt under coronaen som hendes engelske premier minister kollega!

At skjule sandheden er socialdemokrater verdensmestre i. Det hedder social kontrol af ministre, embedsværk, nyvalgte, osv.

Alle der fortæller sandheden om virkeligheden mødes med et “ Hvordan sikrer vi, at skoler og uddannelser i Danmark afspejler det omkringliggende samfund?””?

Ja, kære Mette, det er jo selve problemet! Det omkringliggende samfund er mere og mere muslimsk!

Og det vil du nu se afspejlet i gymnasiet og i folkeskolen!

Kære Mette! Du er med din strategi på vej til at gøre lille Danmark til et muslimsk samfund!

Og din regeringsførelse afspejler det allerede!

Mullahen taler igen og igen fra pressekonferencer til sit folk!

Og hvis nogen taler hende imod?

Ja,

"Det er noget utroligt vrøvl at stå og påstå."

Det er da social kontrol der vil noget!

Muslimer er umulige at argumentere imod!

De har deres socialdemokratiske grundlæresætninger!

Og i Sverige gør muslimske drenge præcist som det passer dem!

Thi Sverige er et ægte socialdemokratisk land! Fra top til bund!

Og snart er Sverige Nordens mest muslimske land!

Når de bliver mange nok får selv Putin det svært!

Pape og Ellemann har fundet en vindersag! De behøver ikke engang Inger Støjberg for at skaffe flertallet ved næste folketingsvalg!

Dansk folkeparti, Enhedslisten og Nye Grønne vil smadre Mette Frederiksen på Aalborg Portland-skandalen!

Men selv den tabersag har befolkningen gennemskuet! Danmark for danskerne! Made in Denmark!

Alt udenlandsk, inclusive udenlandsk social kontrol, er danskerne imod!

Putins sociale kontrol af EU og Vesteuropa er vi også imod!

Derfor støtter alle danske partier 2% af BNP til forsvaret!

Men forsvaret af Danmark starter i folkeskolen og i gymnasiet!

Det ved Pape og Ellemann! Og danske pædagoger og folkeskolelærere og gymnasielærere!

Og 1.000.000 forældre og bedsteforældre!

Verdens nemmeste folketingsvalg!

For og imod statsministeren?

Allerede forsvarsforbeholdet får et NEJ!

Splittelsen imellem Socialdemokratiet og Venstre og konservative skriger til himmelen!

Afskaffelse af social kontrol ved hjælp af våben?

Hvilket Danmark er det at I vil forsvare?

Det kan vi ikke engang få et fælles svar på!

"Det er noget utroligt vrøvl at stå og påstå."

Mette Frederiksens sociale kontrol af Ellemann og Pape hører ikke hjemmme i et demokrati!

Den muslimske børneopdragelse er allerede overtaget af Mette aFrederiksen og BB.

Hun afspejler om nogen det samfund som vi lever i! Et muslimsk!

Demokratiet er for længst borte! Derfor får Mette et STORT NEJ!

Hvem skal stoppe krigen i Ukraine når alle blot hælder flere og flere våben i bålet!

Hvem skal sige NEJ?

Vælgerne naturligvis!

I Sverige brænder gader og stræder!

Er det det vi vil i Danmark også?

NEJ!

Ellemann og Pape har fat i den lange ende!

Og må tage nederlaget sammen med Mette!

Skænderiet om nederlaget begynder 2. juni!

Og i folketingssalen kan vi allerede hære ekkoet fra Mette Frederiksen:

"Det er noget utroligt vrøvl at stå og påstå."

Aksel for hel.... jeg lukkede laptoppen efter femte linje!

Venstre og Pape havde da ingen problemer med at tvangs flytte arbejdspladser rundt i hele landet,så familierne blev splittet fra deres daglige omgangskreds og børnene skulle skifte skole og dagtilbud,men når det er unge mennesker som ikke har stiftet familie endnu så er helvede løs i saxogade,måske kan vi høste lidt stemmer i de unge gymnasie elever,for det er da synd for dem,men de arbejdsløse kunne godt bruge ca 3timer dagligt på at tage et arbejde jo moral er godt men dobbelt moral er bedre.Kors i r.hvis de to brushaner bliver statsminister for det har de ingen moral eller værdighed til.

Du har helt ret med din kommentar og vi kan kun være enige om at vi ikke ønsker nogen af dem som statsminister i Danmark.

Venstre og Pape havde da ingen problemer med at tvangs flytte arbejdspladser rundt i hele landet,så familierne blev splittet fra deres daglige omgangskreds og børnene skulle skifte skole og dagtilbud,men når det er unge mennesker som ikke har stiftet familie endnu så er helvede løs i saxogade,måske kan vi høste lidt stemmer i de unge gymnasie elever,for det er da synd for dem,men de arbejdsløse kunne godt bruge ca 3timer dagligt på at tage et arbejde jo moral er godt men dobbelt moral er bedre.Kors i r.hvis de to brushaner bliver statsminister for det har de ingen moral eller værdighed til.

Elleman siger han ikke vil være statsminister på bekostning af Danmarks sikkerhed og frihed.

Jeg vil ikke have Elleman eller Pape for den sags skyld som statsminister på nogen som helst bekostning over hovedet. Kun Socialisme kan redde verden og skabe en verden for mennesker. Kapitalismen ødelægger ALT. Hvis ikke det var for et aggressivt USA, som har i værksat krige i alle de lande, som har været på vej til Socialisme ville verden i dag have været et sted for mennesker. Men nu har vi så indtil videre fået en verden for død, penge, udnyttelse og ødelæggelse. En verden intet almindeligt menneske vil have, men er blevet påtvunget.

Uden USA's indblanding i verden og den demokratiske proces ville største delen af verden have været Socialistisk. For det er det folk vil have med hjertet. Et godt og fredeligt sted at leve og ikke krig død og ødelæggelse af Jorden, som er konsekvensen af kapitalisme.

Det blå svindlerhold har gjort os alle til ludomaner, som ikke kan få nok af alle mulige tåbelige ting og sager. Vi skiller os gerne af med vores små børn hver evig eneste dag når de er fyldt bare 1 år og har behov for moderlig omsorg bare for at være med i ludomaniet.

Wau. Vi løber alle rundt som en flok forstyrret narkomaner efter det næste penge og forbrugs fiks. Og er klar til at ofre ALT for det. Selv vores børn. Ægte nakomani.

ALT hvad der kommer fra højre fløjen er det rene vrøvl.

Annonce