Så meget tjener Pape Poulsen

De Konservatives formand offentliggør nu hvor meget han får i honorar som partiformand
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
Efter flere dages tilløb har De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, nu offentliggjort, hvad han får i honorar af sit parti for at være partiformand for De Konservative - ud over folketingslønnen på knap 60.000 kroner om måneden.

De Konservative giver således Søren Pape Poulsen 50.000 kroner om måneden i formands-honorar.

Det oplyser Pape Poulsen over for fagbladet Journalisten.

Oveni i formands-honoraret på 600.000 kroner årligt får Pape Poulsen vederlag som medlem af Folketinget. Det udgør pt. knap 60.000 kroner om måneden - svarende til 720.000 kroner årligt. Læg dertil et skattefrit omkostningstillæg som alle medlemmer af Folketinget får på årligt på 65.792 kroner.

Pape kan ikke holde Ekstra Bladets dobbeltmoral ud

Pape Poulsen har gennem flere dage tilbudt Ekstra Bladet, at han gerne vil oplyse størrelsen af sit formandshonorar, hvis blot Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Knud Brix vil oplyse sin chefredaktør-løn til offentligheden. Men da Knud Brix ikke har ønsket at oplyse sin løn til offentligheden, så har Søren Pape Poulsen hidtil heller ikke oplyst sit formandshonorar til offentligheden. Indtil nu altså.

Søren Pape Poulsen mener, at Ekstra Bladet som medie udviser dobbeltmoral:

Jeg synes, det var på tide, at de fik udstillet deres dobbeltmoral

”Jeg synes, at man skal leve op til det, man forventer af andre. Og det gør Ekstra Bladet ikke her, og den dobbeltmoral kan jeg simpelthen bare ikke holde ud. Der er ikke noget hemmeligt i min løn, men jeg syntes, det var på tide, at de fik udstillet deres dobbeltmoral, og jeg vil gerne fortælle Journalisten, hvad jeg tjener, fordi man også hos jer vil oplyse, hvad den øverste chef tjener,” siger Søren Pape Poulsen til Journalisten.

Ellemann får en smule mere

Elleman-Jensen får en lille smule mere end Søren Pape Poulsen i formandshonorar.

Elleman-Jensen får en lille smule mere end Søren Pape Poulsen

Ellemann får således godt 51.000 kroner om måneden af Venstre for at være partiformand. Eller lige omkring 614.000 kroner årligt. Svarende til, at Ellemann i vederlag som folketingsmedlem og formandshonorar samler tjener hvad lavestlønnede minister tjener, nemlig 1.334.000 kroner årligt.

Ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, fastholder over for Journalisten, at han fortsat ikke oplyser offentligheden om sin chefredaktør-løn.

Han henviser til, at det i JP/Politikens Hus er sædvane, at direktion og bestyrelsesmedlemmer offentliggør deres lønninger og honorarer, mens bladkoncernen ikke offentliggør chefredaktørs lønninger.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Efter 8 år i folketinget skal det være slut. Det er ikke demokratisk, at de er de samme mennesker som dirigere i et demokrati år ind og år ud. Det samme gælder EU parlamentet, regionerne og kommunerne. I Danmark har vi over 4.500.000 stemmeberettigede borgere og dermed mulige kandidater. Flere skal have en chance for at repræsenterer Danmark og ikke kun de samme år efter år. For eller får vi bare det samme uden fornyelse og uden det borgerne egentlig vil have.

Der er nogen, som forstår nærmest at lime sig til taburetten og bliver hængende uanset hvad. Og er chancen ved at være væk et sted, så hopper vi bare videre til det næste parti, hvor chancen for at blive valgt ind er støre. Politisk indhold er ikke nødvendigvis det vigtigste. Og vi risikere at hænge på de samme uduelige mennesker i årevis, hvis ikke der er en grænse.

Så højst 8 år, så skal der nye kræfter til. Ellers vil jeg ikke kalde det for demokrati.

Jamen det er der jo et parti der har en solid holdning til. Så er det bare at sætte sit kryds ved Enhedslisten.

Personligt ser jeg ingen grund til at gå så vidt. Jeg vægter erfaring over behovet for fornyelse, og lader gerne partimedlemmerne ude i lokalforeningerne vælge deres kandidater. Det er der også en stor bid demokrati i. Bliv medlem af et parti og få direkte indflydelse på hvem der er din repræsentant i Folketinget..

Jeg vil så ikke give alverden for Enhedslistens ‘princip’. Se fx mod Aalborg og Per Clausen, der i mange perioder har skiftet FT ud med byrådet i Aalborg.
Godt nok tager han kun otte år i FT ad gangen, men skifter reelt kun den ene taburet ud med den næste…

Ja god ide, du skal bare lade være med at stemme på nogen, der har siddet 8 år.

Jeppe mener vist først og fremmest, at DU skal lade være med at stemme på en, som har siddet i 8 år.

Det har intet med stemmer at gøre. Efter 8 år er det ud på arbejdsmarkedet igen og opleve det virkelige liv, som alle os andre. Efter 8 år er det en tornerosesøvn. Det kan hverken demokratiet eller landets borgere være tjent med. Desuden. Hvis man efter 8 år intet har opnået, så er det vist på tide med noget andet.

Men selvfølgelig. En løn på 60.000 kr. om måneden med fryns og status, samt tidlig pension som 60 årig, hvis man vil med fuld løn resten af livet, samt en arbejdsindsats som mening folketingsmedlem som ingen kender til eller hører om, stort set INGEN kender til ens eksistens og et tryk på JA eller NEJ knappen hver 14. dag (kan man mod ikke få en app til det besvær???) - Hvem vil lige frivilligt give slip på det?

Om ikke så mange år kan hele folketinget skiftes ud med en algoritme, som måler folkestemningen gennem big data. Se SÅ har vi ægte og direkte demokrati. Ha ha ha

Og vejen til folketinget nu om dage? Tre år på gymnasiet, 5 år på statskundskab, så er den prut slået og vejen er banet til 30 år på tinget. For de 90% vedkommende. Deres findes enkelte SOSU'er og postbude har jeg hørt. Men de er vist fra en svunden tid. Hov, svunden tid. Hvem husker ikke sømandsbossen Preben Møller Hansen og Fælles Kurs. Andre tider end de her tåbelige sprællemandstider. En tid med mennesker.

Folketingsmedlemmer får først pension, når de når folkepensionalderen. Den med de 60 år er en sejlivet myte.

Ifølge det som man kan Google, kan dem som blev medlem af folketinget inden 1/7-2007 få pension fra de fylder 60 år.
Dem som blev medlem inden 1/7-2012 kan få pension udbetalt når de når efterlønsalderen.
Det er først dem som blev medlem af folketinget efter 1/7-2017, der først får pension når de når pensionsalderen, som gælder for os andre, dog med det forbehold at der vist gælder en regel om at det er fra de bliver 67 år.
Der er også en regel om at pensionerne kan blive udbetalt fra 5 år før pensionsalderen, mod at pensionsbeløbet bliver nedsat.

Er det demokrati at afskære folk fra at stemme på mennesker, de har tillid til - måske oven i købet en tillid, der er opstået og/eller vokset i kraft af den valgtes indsats som folkevalgt gennem flere år?

Hvis politikerne kun skal sidde max. 8 år, skal mange på bistand da de mangler erfaring fra erhvervslivet.

Hvis politikerne kun skal sidde max. 8 år, skal mange på bistand da de mangler erfaring fra erhvervslivet.

Enig, levebrød politikere er ikke at foretrække, men læs parti programmerne, og se på deres tidligere virke, så var der nok en del der røg ud, hvis flere satte sig ind i det, i stedet for at stemme ud fra om personen er sympatisk og siger det rigtige.

Jo men flertallet stemmer, trods din modvilje, på de politikere vi har også dem med erfaring og noget mellem ørene.

Manden der ALTID råber topskatte lettelser - tjener ca. 115.500 om måneden.
En skolelærer tjener 45.700.- i gens.
En sygeplejerske tjener 41.200.-i gens.
En pædagog tjener 37.400.- i gens.
Jeg har INTET imod folk træner penge, på ingen måde -
De fleste af dem der tjener mange penge, har også et kæmpe ansvar og arbejder
langt mere end 37 timer om ugen.
Det der tisser mig af, er når mere vil have mere, og når man er så snæversynet, at man ikke kan se at andre
ikke har samme mulighedder.
Ingen tvivl om at at folk på borgen ikke kommer sovende til deres løn - de arbejder meget og gør en kæmpe indsats for landet-
Det er der også bare mange, mange, andre der gør - Husk det!

Han hører også til dem, som mener kontanthjælpen og SU'en er alt for høj og dagpengeperioden alt for lang, samt at pensionsalderen skal sættes op, arne-pensionen afskaffes igen, efterlønnen afskaffes helt. Og det uden at vide noget som helst om, hvor hårdt det almindelige liv er for mange almindelige danskere. Han lever i en verden helt uden for den brede befolknings virkelighed.

Han er en del af det blå svindlerhold. Og han vil ikke, lige som resten af det blå svindlerhold, almindelige mennesker noget som helst godt. Tværtimod. For sådanne nogen er det KUN velhavende mennesker som tæller med. Resten er aber, som kan udskiftes med andre aber.

Er det sådan en fremtid du ønsker dig for dine børn?

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en et benet pirat til Danmark

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en et benet pirat til Danmark

Er det sådan en fremtid du ønsker dig for dine børn?

Nej
Den omtalte får alt har mange penge til rådighed, når man tænker på hvor lidt erfaring, dygtighed mv. som han er i besiddelse af.
og han kan ikke tåle det.
Han evner end ikke at forstå eller kende til normallivet for en dansker.
I sin opvækst er han overforkælet.
Godt med selvtillid...altså når man har noget reelt at have denne i.
Jeg syes det er falliterklæring af Dk hvis en sådan person bliver statsminister.

Igen fuldstændig enig med Jeppe Lindholm. Og nej tak til Søren Pape Poulsen.

Lønningerne på de erhverv du nævner er inklusiv pension
Det er Pape Poulsens næppe

Hvis Pape helt fra starten har planlagt at løfte sløret for sin løn, men blot lige ville gøre EB til grin først, så er det sgu ret godt spillet af ham.

Pape får også stillet en fin bil til rådighed af partiet,så den udgift har han heller ikke,samt gratis bensin,hvad kan det ikke give på års basis,mon ikke også han får et vederlag for at have været borgmester i Viborg,nej han kan godt give et bidrag til Arne pension,i stedet for at være misundelig på den,hvor stort et ansvar har politikerne når det rigtig brænder på nul.

Der udbetales ikke pension for fx tidligere borgmestre, som bliver medlemmer af Folketinget.

Det er kun delvis rigtig, der sker en samordning af pensioner fra hhv. folketing, borgmester og medlemmer af EU-parlamentet, således at den samlede udbetaling ikke overstiger højeste pension for folketingsmedlemmer.

Sådan er det blå svindlerhold. Aldrig ærlige. Altid en bagtanke.

En anden meget vigtig ting ved at begrænse tiden i folketinget på maks. 8 år er, at det forhindre lidt for magtfulde mennesker i at sætte dagsorden. Dermed fjernes en betydelig del af de kortsigtede fejlbeslutninger, som efterhånden er dagsorden i den såkaldte "moderne" politik.

Før handlede politik ærligt om det bedste for Danmark og HELE den danske befolkning. I dag handler det udelukkende om, hvad der bedst kan betale sig for magt fulde politikere kan vinde lidt stemmer på efter "rådgivning" af smarte beregnende spindoktorer. Demokrati. Det var en gang. Nu omhandler de kun få personers magt interesser.

Når enkelte politikere i dag sidder længere end 8 år, skyldes det jo at vælgerne på demokratisk vis stemmer på dem.
At der var mere ærlighed i politik for år tilbage er jeg ikke enig med dig i. Jordloven i 1963, fremsat af socialdemokratiet blev forkastet af de borgelig (venstre/konservative) fordi den ville ramme boligspekulanterne. De førte en kampagne med den "sorte" hånd som viste at staten ville inddrage deres ejendom, hvis det var nødvendig for udbygning af byerne.
Hvad med VKR-regeringen fra 1967-1971, den var vist ikke til gavn for den dårligste del af befolkningen. Og hvad med Glistrup og Erhard Jacobsen, deres "ærlighed" var vist heller ikke til gavn for ret mange danskere.
Senere kom Poul Schlütter, Uffe Ellemand-Jensen og ikke at forglemme Anders Fogh Rasmussen som skatteminister som blev afløst af den "ærlige" Brixtofte da Fogh lavede "kreativ bogføring".

Nej. Det er partierne, som opstiller de kandidater vælgerne kan stemme på.

Det skattefrie tillæg på 65.800 skal jo omregnes til FØR-SKAT-kroner, som (visse) partier gjorde, da man kørte kampagner mod kontanthjælpsmodtagere og omregnede diverse ydelser til før-skat-kroner.

Så tillægget udgør altså 146.200 oveni folketingsløn, frikort til DSB, SAS, Storebæltsbro, fri lejlighed i Kbh, fri vandflyver Aarhus-Kbh osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv.
---
Osv.

Er det mere rimeligt at barbara bertelsen som tjener 2.8 million om året, nu har fået tildelt 10.000 kr
om måneden i bonus, og samtidigt har fået en alvorlig advarsel for pligtforsømmelse.

Annonce