Forbundsformand forstår utrygheden hos Berlingske Media-journalister

Koncernchef bestilte kortlægning af ansattes ageren på sociale medier: “Jeg forstår godt, at medarbejderne har oplevet det som ubehageligt”
Berlingske Media
Foto: Berlingske Media/Berlingske Media/Fotografik: Anders Bredsdorff
Anders Krab-Johansen, koncernchef hos Berlingske Media
Koncernchef hos Berlingske Media bestilte kortlægning af ansattes ageren på sociale medier - særligt i forbindelse med MeToo-debatten og tidligere B.T.-chefredaktør Michael Dyrbys rodede exit fra B.T.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, forstår godt, at medarbejdere på Berlingske, Weekendavisen og B.T., har følt ubehag ved, at topchefen hos Berlingske Media har bestilt en rapport om, hvordan ansatte chefer og journalister har ageret på sociale medier.

“Jeg forstår godt, at medarbejderne har oplevet det som ubehageligt at få at vide på bagkant, at deres ageren på sociale medier er blevet kortlagt,” skriver Tine Johansen i et svar til Netavisen Pio.

Fagforeningsformanden understreger, at dialog mellem medarbejdere og ledelse er altafgørende:

kan det ende i mistillid

“Det vigtige for mig er, at der er en dialog mellem medarbejdere og ledelse om det her forløb. Hvis man ikke fortæller åbent om sådan en kortlægning, kan det ende i mistillid,” lyder det fra Tine Johansen.

Hun noterer med tilfredshed, at koncernchef hos Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, tager kritikken fra medarbejderne til sig:

“Medarbejderne har reageret i samlet flok og har kritiseret forløbet, og jeg har kunnet konstatere, at Anders Krab-Johansen har taget kritikken til sig og lovet, at noget lignende ikke vil ske igen. Han har desuden givet en garanti for, at den redaktionelle frihed på koncernens udgivelser ikke er til diskussion.”

Koncernchef afviser, at kortlægning var overvågning               

Sagens forløb er, at Berlingske Media-koncernchef Anders Krab-Johansen har fået udarbejdet en rapport, der kortlægger og analyserer flere af Berlingske Medias ansattes adfærd på sociale medier i forlængelse af chefredaktør Michael Dyrbys exit fra B.T.

Kortlægningen omfatter både udvalgte menige medarbejdere, særligt kommentatorer, og chefredaktørerne på Berlingske, Weekendavisen og B.T.

Krab-Johansen har over for mediet Frihedsbrevet  forklaret, at formålet med rapporten var at blive klogere på og få indblik i MeToo-mediedækningen.

Rapporten beskæftiger sig også med Berlingske Medias medier, Berlingskes, Weekendavisens og B.T.’s dækning af forløbet.

Beklager "forløbet"

Medarbejderforeningerne på de tre aviser tog tidligere på ugen kraftigt afstand fra den undersøgelse, som Krab-Johansen iværksatte:

”Som repræsentanter for medarbejderforeningerne på Berlingske, B.T. og Weekendavisen vil vi hermed udtrykke vores kritik af den personorienterede overvågning af medarbejderes rolle i dækningen af metoo og Michael Dyrby-sagen,” lyder det i et protestbrev sendt til Krab-Johansen, som fagbladet Journalisten har set.

Kort efter modtagelsen af protest-brevet gik Krab-Johansen offentligt ud og beklagede undersøgelsen. Samtidig afviste han, at formålet var at overvåge medarbejderne:

”Jeg har beklaget forløbet overfor medarbejderforeningerne. Kritikken er berettiget, og det er mit ansvar. I et mediehus må der ikke være noget, som kan give anledning til at tro, at der foregår overvågning. Vi er her alle for at styrke det frie ord, og det er afgørende, at der ikke kan sættes spørgsmålstegn ved dette,” skriver Krab-Johansen til mediet MediaWatch.

Formålet var “overblik og indblik”

Netavisen Pio har bedt Krab-Johansen svare på - når nu formålet med undersøgelsen ikke var at overvåge medarbejdere - hvad formålet med kortlægningen så var.

Fokus var på den generelle debat i medier og på sociale medier

“Som Anders har udtalt til flere medier, var formålet med rapporten at få overblik og indblik i Metoo-mediedækningen. Fokus var på den generelle debat i medier og på sociale medier - ikke specifikt ansatte i Berlingske Media,” skriver executive assistant, Lucia Elisabeth Kyle, i et mail-svar på vegne af Anders Krab-Johansen.       

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt at følge op med spørgsmål om formålet med overvågningen. Det refereres, at “Krab-Johansen har over for mediet Frihedsbrevet forklaret, at formålet med rapporten var at blive klogere på og få indblik i MeToo-mediedækningen.” Dét er jo spændende for alle, og når en mediedirektør gør sig sådanne anstrengelser, vil det være spændende at få del i de indsigter og overvejelser. Hvor får vi lov at se med? Og hvornår?

Endnu en "rigtig" mand. Nogen kvinder tænder på sådan en andre ikke. Det er så dem som ikke tænder på sådan en vi hører fra hele tiden.

Så bare vent til I skal arbejde på nul timers kontrakter som personalet hos Føtex, Bilka og Netto. Eller hvad med freelance arbejde som ansatte hos Wolt og chauffører hos nemlig.com? Så skal I få utrygheden at føle, når Jeres selvfølgelig faste løn med pensionsindbetaling måned efter måned på 50- 80.000 kr. bliver udskiftet med måske en løn, måske ikke.

Og hvad tror i lige Jeres Bank, som finansierer Jeres milliondyre københavner lejlighed siger til det? Det er sådanne utrygge forhold flere og flere danske lønmodtagere udsættes for under betegnelsen frihed, du bestemmer selv og andet manipulerende blåt vrøvl.

blåt vrøvl

nå ja, og så var der lige den om de 'de blå svindler fagforeninger'. BLÅ?
Jeppe Lindholm - 29 april, 2022 - 16:38 - #22927

Du er ved at miste grebet, nej det har du mistet for længe siden.
Dine indlæg bliver længere og længere, og med 'Svar' til dine egne kommentarer.
.

Annonce