Udnytter ukrainske flygtninge og Rusland udviser danske diplomater

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vikarbureauer tilbyder ukrainske flygtninge job til 70 kroner i timen. En ny hurtigere uddannelse til pædagog for i forvejen uddannede, ikke mindst akademikere, begynder at brede sig rundt i landet. Og Rusland udviser danske diplomater.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Vikarbureauer tilbyder ukrainske krigsflygtninge job til 70 kroner i timen

Mens det officielle Danmark åbner grænserne og byder ukrainske krigsflygtninge velkommen, tilbyder flere vikarbureauer nu ukrainere job til en timeløn på helt ned til 70 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

De opslåede job, som i nogle tilfælde er skrevet på ukrainsk, kan ifølge Fagbladet 3F findes på både Facebook, på jobportalen Jobindex og de kommunale jobcentres fælles hjemmeside jobnet.dk.

Jobopslagene stammer ifølge Fagbladet 3F blandt andet fra vikarbureauet Arbejdsudleje, som oplyser, at de formidler rengøringsjob til en række campingpladser i Jylland og på Fyn.

Nogenlunde tilsvarende tilbud lyder fra firmaet WorkInDK, som søger arbejdskraft til landbrug i hele Danmark.

Læs hele historien her.

 

Hurtigere pædagoguddannelse breder sig

180 studerende i gang med at tage en særlig pædagoguddannelse for folk, der allerede har en uddannelse. Merituddannelsen foregår på Københavns professionshøjskole, og er et år hurtigere end den normale pædagoguddannelse.

Og nu spreder uddannelsen sig til Aarhus og Odense. I Aarhus håber man at kunne optage mindst 20 studerende på det første hold efter sommerferien.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) mener de nye, hurtigere uddannede pædagoger kan være til stor gavn for samfundet:

“Det vil være et par hundrede flere om året, der kan blive færddiguddannet via den her ordning. Det kan være folk, der har svært ved at finde arbejde eller ikke længere vil lave det, de er uddannet som. Her kan de komme ind og være til kæmpe gavn,” siger han til DR Nyheder.

 

Rusland udviser flere danske diplomater

Rusland udviser fire danske diplomater og tre andre, der arbejder på den danske ambassade i Moskva.

Det sker ifølge Ruslands udenrigsministerium som 'gengældelse', skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Danmark udviste i april 15 russiske diplomater med den begrundelse, at de bedrev spionage på dansk grund.

“Jeg kan bekræfte, at Rusland blandt andet har besluttet at udvise 4 danske diplomater fra vores ambassade i Moskva. Det er en helt uberettiget og dybt problematisk beslutning, som sætter to streger under, at Rusland ikke længere ønsker reel dialog og diplomati,” skriver udenrigsminister Jeppe Kofod i en mail til Ekstra Bladet.

Læs mere her.

 

 

Berlingske-ansatte kritiserer chefen igen

Berlingskes medarbejderforening har endnu en gang være i blækhuset og har skrevet et kritisk brev til den øverste chef i Berlingske Media-koncernen, Anders Krab-Johansen. Det skriver fagbladet Journalisten.

Denne gang opfordrer medarbejderne koncernchefen til at stille op til interview om. hvorfor Anders Krab-Johansen i forlængelse af sagen om BTs chefredaktør Michael Dyrbys farvel til avisen havde købt en undersøgelse af udvalgte medarbejdere og mellemlederes gøren og laden på sociale medier.

Ved ikke at stille op til interviews skader Anders Krab-Johansen ifølge medarbejderne Berlingske Media s troværdighed.

”Som øverste chef for et mediehus, hvis eksistensgrundlag hviler på, at folk taler med journalister – ikke mindst folk med indflydelse – oplever vi, at det skader både din, men også hele husets troværdighed, at du ikke stiller op,” hedder det i brevet.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Okay, der kom så forklaringen på, hvorfor de borgerlige, som ellers gerne vil lukke grænserne for udlændinge, alligevel gerne vil "hjælpe" de ukrainske flygtninge: De skal simpelthen bruges som løntrykkere.

De borgerlige ved vi, hvor vi har.

Jeg bliver noget så rasende, når jeg erfarer, at vikarbureauer og arbejdsgivere udnytter f.eks. Flygtninge, men hvordan kan jeg omsætte mit raseri til handling?

F.eks. ved ikke at gemme dig som anonym.

"Vikarbureauer tilbyder ukrainske flygtninge job til 70 kroner i timen"

Det er rent ud sagt noget forbandet svineri!
PUNKTUM!
.

Hvorfor står navnene på de pågældende bureauer ikke her, gerne med tlfnr., så vi alle sammen kan ringe til dem og give vores mening til kende
.

Annonce