Hækkerup skal være brygger

Nick Hækkerup (S) stopper overraskende i politik for at blive direktør i Bryggeriforeningen - Mattias Tesfaye (S) overtager den tunge post som ny justitsminister
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Nick Hækkerup (S), tidligere justitsminister
Nick Hækkerup (S) meddelte overraskende sent i aftes, at han stopper i politik for i stedet at blive administrerende direktør for Bryggeriforeningen 1. juni.

Hækkerups udtræden af regeringen udløser en regeringsrokade.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) udnævnes senere i dag til ny justitsminister. Mens indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) udnævnes til ny udlændinge- og integrationsminister - i stedet for Tesfaye.

Helt ny i regeringen bliver politisk ordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen

Helt ny i regeringen bliver politisk ordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, der udnævnes til indenrigs- og boligminister - i stedet for Kaare Dybvad Bek.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen kl. 10.00, oplyser Statsministeriet.

"Samarbejde på tværs af partier"

I et opslag på Facebook takker Nick Hækkerup både partiledere og partiernes retsordførere for et fortrinligt samarbejde "på tværs af partier":

Jeg har utroligt meget at takke mange for

"Jeg har utroligt meget at takke mange for - ikke mindst dygtige politiske kollegaer, samarbejdspartnere og alle de utroligt dygtige embedsmænd, som jeg har samarbejdet med gennem årene. Jeg vil gerne takke mine politiske kollegaer Jakob Ellemann-Jensen, Søren Pape Poulsen, Pia Olsen Dyhr, Sofie Carsten Nielsen, Pernille Vermund, Preben Bang Henriksen, Britt Bager, Karina Lorentzen, Rosa Lund, Samira Nawa, Peter Skaarup og mange, mange flere for et godt og konstruktivt med- og modspil i min tid som Justitsminister."   

Hækkerup nævner også, at det samarbejdende folkestyre - på tværs af politiske opfattelser - efter hans mening er "betragteligt undervurderet":  

 "Det fortrinlige politiske samarbejde på tværs af partier og den - på trods af forskellige politiske perspektiver - oprigtige fælles ambition om, at gøre Danmark til et bedre samfund at leve i, er efter min opfattelse betragteligt undervurderet."

"Mange flotte resultater"

Hækkerup understreger, at man går galt i byen, hvis man tolker hans afgang fra regeringen som utilfredshed:
Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed

"Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning. Det er ikke politik der skubber, det er arbejdet i Bryggeriforeningen, der trækker."

Hækkerup understreger, at han er stolt af de resultater S-regeringen har opnået:

"Jeg synes, at regeringen har opnået mange flotte resultater, som jeg er stolt af, og som gør Danmark til et stærkere og bedre land at leve i samtidig med, at vi har fået Danmark godt gennem coronakrisen. Og samarbejdet i regeringen har været fortrinligt."

Hækkerup takker statsminister Mette Frederiksen og ministerkollegaer:

"Derfor vil jeg også gerne sige en stor tak til Mette og alle mine ministerkollegaer for et godt og stærkt samarbejde. Jeg har dog gennem den seneste tid kunnet mærke en voksende trang til at blive udfordret på nye måder."

20 år med politik på fuld tid

Hækkerup nævner, at han har været med i politik på fuld tid i mere end tyve år - som borgmester, folketingsmedlem og minister:

I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister

"I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister, og tiden er kommet til at gøre min indflydelse gældende på nye måder og skabe nye resultater uden for politik."

Brygger Hækkerup glæder sig til nye udfordringer i Bryggeriforeningen:

"Jeg er derfor enormt glad for og stolt over, at jeg har fået muligheden for at gøre min indsats gældende til gavn for bryggeribranchen. Bryggeribranchen skaber arbejdspladser, indtjening og værdi til Danmark, og er dermed en del af det stærke danske erhvervsliv, som er hele udgangspunktet for, at vi kan opretholde et stærkt dansk samfund i en konkurrenceudsat og globaliseret verden."

placeholder

 

"Nu må vrøvlet om FE-sag holde op"

DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen, vurderer, at Hækkerups afgang fra politik ikke skyldes politiske sager. Hverken FE-sagen - hvor både den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er sigtet efter den alvorlige landsforræderiparagraf 109 - eller andre sager:

"Alt tyder på, at han er løbet sur i livet som toppolitiker og af personlige årsager vil noget andet med sit liv," siger hun til DR Nyheder.

Samme vurdering har Peter Lautrup-Larsen, mangeårig politisk analytiker hos TV 2 Nyhederne. Han mener, at 54-åriges Hækkerups skifte fra politik til erhvervsliv giver mening:

"Nu må vrøvlet om FE-sag holde op. Hækkerup når ikke en højere ministerpost end nu. Forude venter en trepartiregering efter valget eller forfremmelse af yngre kræfter. Folketingsformand gider han ikke, så tager han da imod et godt jobtilbud," skriver han på Twitter.

placeholder

 

Kristoffer Eriksen, chefredaktør på Mads Brüggers nye online medie, Frihedsbrevet, betegner derimod Hækkerups jobskifte for "langt ude":

Af langt ude jobskifter, må Nick Hækkerups alligevel være det skøreste

"Af langt ude jobskifter, må Nick Hækkerups alligevel være det skøreste. Han trækker sig som justitsminister fra en regering, der er meget bekymret for unge menneskers alkoholindtag, for at blive cheflobbyist for øldrikning. Og så skrider han endda midt i FE-skandalen. Wow, mand."

placeholder

 

Hyldes af blå og røde

Nick Hækkerup hyldes på de sociale medier af både blå og røde politikere:

"Stor tak til Nick Hækkerup for et fremragende stykke arbejde som justitsminister. Særdeles arbejdsom, ordentlig og god at samarbejde med," skriver De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen i et tweet.

placeholder

 

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, der er opstillet i Nordsjælland - akkurat som Nick Hækkerup - hæfter især to ord på Nick Hækkerup: "Saglig og ordentlig":

"Tak for mange gode debatter i Nordsjælland Nick Hækkerup! Du har altid været saglig og ordentlig, en god kollega. Alt godt fremover."

placeholder

 

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, er helt på linje. "Vi har haft et fantastisk samarbejde, ordentligt og tillidsfuldt," skriver hun på Twitter:

"Super ærgerligt at Nick Hækkerup trækker sig som justitsminister. Vi har haft et fantastisk samarbejde, ordentligt og tillidsfuldt. Han vil blive savnet i dansk politik, men jeg ønsker ham alt det bedste!"

placeholder

 

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, sender Nick Hækkerup på politisk pension med nogle tidsler, men hun takker også for et "altid ærligt og ofte sjovt samarbejde":

"Nick Hækkerup der var nedture som overvågning styrker friheden, guldkædepakker, fængsel i Kosovo. Men jeg vil altid huske dig for den armlægning vi havde om samtykkeloven og Enhedslistens 1. politiforlig. Tak for godt, altid ærligt og ofte sjovt samarbejde. Det vil jeg savne." 
placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Arbejdernes kampdag er slut!

Nu kæmper de hver for sig!

Liberal Alliance har flest unge vælgere og partimedlemmer af alle!

»Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning. Det er ikke politik der skubber, det er arbejdet i Bryggeriforeningen, der trækker«, skriver han blandt andet. Manden der kæmpede arbejdernes kamp.

»Du har været fantastisk at samarbejde med. Ordentlig, dygtig, flittig – og altid til at regne med«, skriver SF-leder Pia Olsen Dyhr blandt andet.

Offentligt ansatte sygeplejersker, sosu’er og rengøringspersonale har under coronaens to år fået det samme skudsmål

Nu flygter de i stor stil over i den private sektor for at kapitalisere på deres evner, pligtopfyldenhed og ordentlighed!

I det offentlige er lønningerne samfundsbestemte. Af den regeringsstyrede danske model!

I det private er den danske model et minimum! Resten bestemmes af evner, arbejdsmoral og ordentlighed!

Et fænomen som familien Hækkerup har forstået igennem generationer!

Enhedslistens Mai Villadsen påpegede i sin 1. maj tale velfærdsunderskuddet i modellerne!

1. Voldsom mangel på jordemødre i København og Sjælland.
2. 5.000 ubesatte sygeplejerske-stillinger for nuværende.
3. Mangel på 44.000 sosu’er i ældreplejen om få år.

Mai Villadsen ønskede derfor 5 milliarder om året til en ligestillingspulje, der kunne afhjælpe problemstillingen.

Om Danmark på samme vis kommer til at mangle dygtige, arbejdsomme og ordentlige politikere på samme vis, er et åbent spørgsmål.

Folketinget afgør jo selv egen løn og arbejdsvilkår og pensioner.

Alligevel vil nogen være for dygtige til denne betaling!

I Hækkerup familien placerer de af gode grunde ikke deres lys under en skæppe!

De ved om nogen hvad der skæpper i kassen.

Familietradition og velkendt viden!

Vil du i verden frem så bliv privatansat!

På det offentlige område bestemmer regering og folketing lønnen igennem den danske model!

Det private arbejdsmarked har fortsat frie forhandlinger!

Og at præmiere evner, dygtighed, engagement og ordentlighed, det værdsætter selv en solidarisk, samfundssindet, socialdemokratisk justitsminister!

Men når sygeplejersker forsvinder over i det private ser statsminister Mette Frederiksen måbende til!

Risengrød kan pludselig igen blive til en almindelig animalsk dansk kost!

Noget de har stor forståelse for i Enhedslisten!

Indtil de uforvarende har fået nedlagt dansk landbrug!

»Jeg er derfor enormt glad for og stolt over, at jeg har fået muligheden for at gøre min indsats gældende til gavn for bryggeribranchen.”

Korn er en nødvendig ingrediens i bryggeriproduktionen! Nick Hækkerup bliver måske manden der redder dansk kornproduktion!

Ukraine og Rusland er lukket land. Korn bliver en kæmpe mangelvare!

Dansk landbrug jubler igen!

Karen Hækkerup blev nærmest båret ind på Axelborg og i landbruget, da hun for fire år siden sagde ja og tak til jobbet som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Da nyheden breakede kort før klokken halv syv om morgenen 10. oktober 2014 var det en stor overraskelse for alle uden for landbrugets top.

På rekordtid var det lykkes Landbrug & Fødevarer at finde en erstatning for den tidligere forsvarsminister Søren Gade. Ingen ringere end landets justitsminister Karen Hækkerup.

Justitsminister Nick Hækkerup har ikke tid til at vente på løn-konstruktur-komiteens ligestillingsredegørelse!

Han brygger sin egen fremtid! Og landbruget har ingredienserne!

Herfra bekæmpes Enhedslistens kinesiske risengrød bedst!

Hækkerup vil fortsat have smør og pålæg på sit brød! Og lidt godt Thise-Vesterhavs-ost! Og dansk produceret rødvin til 400,00 kr flasken! Og en håndbajer!

Thi det får hr. Hækkerup nu endelig råd til! Samtidig med at Enhedslisten kan holdes i ørerne!

Biodiversiteten står på spil! De vilde han-elefanter søger mage! En af de søde han-elefanter har fundet nye jagtmarker! Der hvor kornet gror!

Skelsættende begivenhed for arbejderbevægelsen. Arbejder og bonde som under Kanslergadeforliget! Velfærd for millioner!

Og Nick Hækkerup får nu chancen for at kæmpe for at yngste skud på Hækkerup-stammen må drikke en øl sammen med tre ældre søskende og hele familien vi festlige familie-sammenkomster!

Krig koster! Siger Mette Frederiksen! Men innovative sjæle brygger deres egen fremtid! I det private! Staten kan ikke betale alt!

Nogen er hurtigere til at tage konsekvensen end andre!

Nick Hækkerup vil blive savnet, han er den sidste Hækkerupper i dansk politik. Tror dog de nye ministre vil klare sig fint, politisk ordfører bliver spændende at se.

Man kan godt løbe sur i politik efter 20 år og skal han noget nyt er det nu, sidste udkald. Hans gode relationer til andre politiske modstandere f. eks Søren Pind er yderst positivt.

Nu slipper Nick Hækkerup så for FE- og minksagen, hvilke uden tvivl har været ret belastende for N.H.

Til det vil jeg bare sige, at Nick Hækkerup har gjort det fremragende, og jeg vil ønske ham alt muligt held og lykke med det nye job.

...endnu en socialdemokratisk toppolitiker der lader sig friste af et topjob i det private erhversliv. Det er trist at bevidne endnu engang. Hans bemærkning om at det ville han enormt gerne er næsten tragikomisk... Fra at være en af de mest indflydelsesrige ministre - til direktør for Bryggeriforeningen. Det er nærmest komisk. Gad vist om han selv har søgt, eller er blevet head-huntet...

Spekulationer er der nok af, bare se Mads Kastrup, Opinionsredaktør som skriver en masse vrøvl i E.B.
Bl. a: "HÆKKERUP VAR alt i alt en formynderisk og magtarrogant justitsminister". Man kan så undre sig over hvor i alverden Mads Kastrup har fundet den slags åndssvage ævl, men det er vel bare hans livlige fantasi, han skriver i E.B. og det er ikke andet end fantasier der står på den ene side efter den anden.
Det er en person som har kommenteret i E.B. at det er underligt med de svinske kommentarer.
Der er det igen, det er ikke en minister fra (V) (K) (LA) (NB) eller (DF) nej det var en minister fra (A)
så er det bare med at rakke ned på, så igår at EB kaldte Tesfaye for "pølsetyv" svinske øgenavne og kommentarer igen og igen.

Der er åbenbart ikke så langt fra at være rød til at blive blå!
.

NÅ, Kurt Jensen, og.........

NÅ, PETERSEN, og.........

FARVEL Kurt!

På gensyn Franz!
.

Nej Kurt, farvel Kurt

Annonce