Mediecheferne skal til at tage deres egen medicin

Når cheferne gemmer sig for dårlige sager og kommunikerer med spin og bullshit, er de ikke et hak bedre end de mest utroværdige politikere.
Foto: Berlingske Media/Berlingske Media/Fotografik: Anders Bredsdorff
Anders Krab-Johansen, koncernchef hos Berlingske Media
Jeg siger igen, jeg vil ikke svare på dine spørgsmål!” og “Hvad er du for en næsvis karl?!”.

Således svarede næstformand for koncernbestyrelsen i JP/Politikens Hus og formand for Jyllands-Postens Fond, Jørgen Ejbøl for sig, da han tilbage i 2016 blev bedt om at svare på spørgsmål fra den daværende Radio24Syv-journalist, Kristoffer Eriksen.

Dengang bemærkede flere det paradoksale ved, at Ejbøl, hvis publicistiske virke afhang af, at andre magthavere stillede op til interview og kritik, åbenbart oplevede det som en personlig fornærmelse at blive udsat for akkurat samme behandling.

fem år senere ligner Ejbøl en first-mover

Her fem år senere ligner Ejbøl en first-mover, for øjensynligt er der gået sport i, at mediechefer gemmer sig for journalister eller på anden vis unddrager sig den medicin de udskriver til andre.

Knud Brix er den sjove

I den komiske ende er der Ekstra Bladets chefredaktør Knud Brix, der kræver åbenhed om politikernes lønninger, men er fuld af dårlige undskyldninger for, hvorfor hans egen løn skal være hemmelig.

Dårlige undskyldninger hans egne ellers så aggressive journalister resigneret tager for gode varer.

geråder sig ud i et småligt skænderi

Samme Knud Brix er så pikeret over at blive beskyldt for at lyve i et Deadline-indslag, at han vælger at klage til DR. Men hvad med hans egen avis? Ekstra Bladet mener som udgangspunkt, at alle politikere lyver inkl. forhenværende justitsminister Nick Hækkerup.

Helt bizart bliver det, når Knud Brix i et anfald af underskud, der nemt kan måle sig med den mest koleriske politiker, geråder sig ud i et småligt skænderi med Deadline-værten Lotte Folke:

placeholder

 

Og Anders Krab er den onde

I den mere alvorlige ende er Berlingske Media direktør Anders Krab-Johansen, der er gået i flyverskjul, efter at have igangsat en muligvis ulovlig overvågning af sine medarbejdere.

Det har forståeligt nok udløst protester fra de journalister, der hver dag skal i marken og afkræve andre magthavere svære svar på dårlige sager.

Lærer man at tale udenom i toppen af landets tabloidmedier

Krab følger samme strudsestrategi som BT’s Michael Dyrby, der dukkede sig for #MeToo kritik og Ekstra Bladets chefredaktører Poul Madsen og Henrik Qvortrup, der ikke ville ud med sandheden om deres afgang.

Det fik Weekendavisens Christian Bennike til at stille spørgsmålet: Lærer man at tale udenom i toppen af landets tabloidmedier, eller skal man kunne det i forvejen?

De urene må godt kaste med sten, men de skal huske at gå i bad en gang imellem

Hvis det i medieverdenen skulle være op til den rene at kaste sten, ville der ikke blive kastet med noget som helst. Men det er nu engang mediernes opgave at kritisere. Også selv om de ikke selv er perfekte.

Man kan ikke kaste røgslør ud

I en medievirkelighed, hvor hykleri udråbes til den største af alle synder, og hvor en politiker ikke må drømme om en mere retfærdig verden, før vedkommende har afsværget sig al jordisk gods, så er dobbeltstandarderne så markante, at de går ud over budskabet. Og afsenderen.

Jeg ved om nogen, at man ikke nødvendigvis fremstår særligt præsentabel efter en vridetur i mediemøllen, men det er nu engang vilkårene, når man vil begå sig i branchen.

Man kan ikke kaste røgslør ud i form af intetsigende eller direkte løgnagtige pressemeddelelser og så gemme sig, når medierne får færten af sandheden.

I hvert fald ikke hvis man vil stå i spidsen for en medievirksomhed.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Klar og korrekt tale.

.
Præcis. De kan nemlig ikke selv tåle "egen medicin". Har ofte selv tænkt tanken, at visse medier/ledelse/redaktører/journalister også burde tjekkes efter i sømmene, om de så lige selv fortæller sandheden. Andre gange er det tydeligt at de fordrejer og ligefrem lyver. Visse blå medier er ret så magtsyge selv, fordi de selv ønsker macho-magt (og egne interesser). Visse blå medier kører også massive aggressive hetz-kampagner, der er helt urimelige.

LØGNE OG BEDRAG STORTRIVES I MACHO-KULTUR
Apropos macho-magt over andre. I tidligere kommentar vedr. Herlufholm, så er macho-kultur ødelæggende, og bekymrende. Der er mennesker i disse macho-kulturer der meget gerne lyver, manipulere, bedrager, fordrejer, svindler, benægter og udnytter/undertrykker andre for at opnå magt/penge. Ligesom Alex V. Birk, Boje, Vermund, Pape, Islam-religionen, mfl., så er der visse blå liberalistiske aviser og mediechefer/chefredaktører/journalister, der også ser sig selv som "guds gave til menneskeheden", føler sig højere hævet over andre, og med eneste "sandhed". Cepos/Berlingske Media fordrejer og manipulere ret ofte, så deres artikler "passer ind" i den liberalistiske blå kynisme og selvfede velbehag hos velhaverne i "det fine bedre borgerskab". Berlingske Medias macho-ledelse ville vel overvåge/undertrykke "undersåtterne" af deres ansatte i kontrol og magt-dominans, så de ansatte ikke afslørede noget om ledelsen eller skrev noget, der ikke passede ind i det liberale riges magt-spin/spil, som Berlingske nok er betalt ekstra for at varetage. Ligesåvel som "Frihedsbrevet" har ejere i skattely, og sidder og antager på forhånd i egen løgn på tv.
Læs resten af tidl. kommentar om macho-kultur:
https://piopio.dk/minister-om-voldskultur-paa-herlufsholm-ekstremt-alvor...

MACHO-ALLIANCEN
Og Ekstrabladet tåler heller ikke selv kritik...
https://piopio.dk/ekstra-bladets-chefredaktoer-klager-over-kritisk-deadl...
...og har vel blot ansat endnu en macho-type, fornemmer man, muligvis. Henrik Q er blot udskiftet til endnu en af disse "typer". I forvejen har EB jo den selvfede usympatiske macho-Joachim B. Olsen, der ELSKER sig selv, ELSKER at tale nedladende til folk, og han sparker meget gerne på andre mennesker (jo mere, desto bedre har han det vist med sig selv. Kuglestøderen er "syg i bolden", og "kuglerne" må være meget små). Det gjorde han i stor stil i Liberal Alliance, hvor han elskede at sparke på danskere, der ikke er en del af velhaverne. Hans kyniske koldhjertet macho-attitude* stråler langt ud af ham, både verbalt og kropssprog (*han er pisse ligeglad med andre, andres meninger og andres livsvilkår). Og så har Ekstrabladet også lige ham den evigsure Brian W. med evige sure opstød, der gerne vil bide og lyde bidsk (som blot bliver ret komisk at høre på). Men de to fjolser er selvfølgelig blevet et makkerpar på EB, og så kan de to jo dyrke hinanden og deres macho-attitude sammen, som nogle fandenivoldske macho-mænd, der selv tror de er SÅ fantastiske (EB mangler lige at ansætte Pernille Vermunds bidske skødehund Boje). Hvis jeg var ansat på Ekstrabladet, så var jeg flygtet for længe siden, bare pga de to klaphatte. Ville vitterligt ikke kunne holde dem ud, og slet ikke med det nedladende menneskesyn kuglestøderen render rundt med. Komisk at se, hvor bitter Olsen pludselig er, at han ikke længere har sine 4 ugers ferie og goder, som han selv havde på Borgen. Der var han vist ikke utilfreds, ligesåvel som Alex V. nok heller ikke er utilfreds over at kunne tage sig nogle pauser på stress-orlov uden risiko for fyring, imens han sparker på de nedslidte udmattede danskere.

ANDRE MEDIER
Når det så er sagt, så er der heldigvis også andre medier/journalister, der formidler på mere ærlig/troværdig vis. Skriver artikler med nuancer og flere synsvinkler. Finder frem til den rette kritik. Eller finder frem til fuskere og bedragere, der snyder os andre hæderlige danskere eller vores fælleskasse (og det er fedt når svindlere bliver pågrebet). M.m.
Der skal naturligvis være plads til, at journalister også kan komme til at fejlfortolke, og rette op. Medarbejdere er trods alt ikke fejlfrie, selvom Cepos-sekten ønsker sig fejlfrie arbejds-robot-mennesker, der skal passe 100% perfekt ind i excel-arket, som veldrejede møtrikker i "maskineriet Danmark", så det kan køre optimalt, og yde max VÆKSTværdi til de rigeste, så billigt som muligt, så længe som muligt. Cepos-sektens små dele af deres hjerner har kun "penge på hjernen". Resten i deres hjerner er tomt tomt tomt tomt...

En svensk spørgeundersøgelse viser at jo flere mediekurser du som politiker har været udsat for, desto lavere troværdighed har du hos vælgerne!

Måske forholder det sig på samme måde med mediecheferne!

De socialdemokratiske toppolitikere gentager oftere og oftere de samme ord!

Og politikerleden a la Ritt Bjerregaard bliver mere og mere gennemtrængende!

Unge politikere der falder i mediehullet mister hurtigt fodfæstet!

En ambitiøs klimapolitik og verdens bedste til klimaomstilling!

Ja, det lyder hult hos socialdemokraterne tværs hen over landet, der må gå fra hus og hjem på grund af Putins gas!

Varm luft fra socialdemokratiske ministre!

Det varmer måske på Christiansborg lige så længe som politikersønnen tisser i bukserne!

Mette Frederiksen kan stadig i stunder være bedst.

Som når hun gen-spørger til Ekstrabladets stjerne-udspørger:

Måske (med navns nævnelse) også en dag får lyst til at prøve noget andet!

Mediecheferne skal til at tage deres egen medicin.

Eftertænksomhed lig lange tænkepauser giver til gengæld en plads som justitsminister!

Velgennemtænkt medicin!

“At gå efter manden” fik den tidligere justitsminister til “at gå efter sig selv”!

Mediecheferne skal til at tage deres egen medicin!

Præcist som den tidligere justitsminister gjorde!

Aldrig har så mange stjerne-reportere været så forvirrede!

Det kan man da ikke! Det er uhørt i medieverdenen!

Mediecheferne skal til at tage deres egen medicin!

Ambitiøs klimapolitik! Verdens bedste klimamål!

Verdens bedste!

Herfra min verden går!

Måske er sønnen både klogere og bedre!

Som i Borgen!

Kejserens nye klæder overalt i politiker og mediebranchen!

Den kan I så brygge videre på!

Hvis jobbet byder sig til!

Skål til mediecheferne og Hækkerup! Der nu med fred i sindet kan skåle med teenager-sønnen!

En troværdig far der tager en bajer med sin troværdige søn.

Efter en lang hård uge med spin og bullshit!

Mediekrigen kører 24/7.

Hvor de gamle faldt er der nye overalt!

Herlufsholm bliver prikken over i’et!

Nedskæringer i vuggestuer, børnehaver og folkeskoler har for længst indført præfekt-systemet i offentlige skoler!

Hvem overtager automatisk styringen når den voksne er borte!

Godt socialdemokraterne og medierne i fællesskab kastede sig over Herlufsholm!

Mediecheferne og politikerne skal til at tage deres egen medicin!

Høg over høg som i regeringen!

Hækkerup havde fået nok af Mette Frederiksen!

Den pæne dame! Og det mondæne Herlufsholm!

Og heldigvis har Mette Frederiksen aldrig været på mediekursus!

På Herlofsholm lærer mennesker som Anders Krab-Johansen, at man ikke skal have dårlig samvittighed over at krænke og ydmyge andre mennesker. Her lærer man, at det som overmenneske er ens ret. Kan ikke lade være med at få tænker tilbage til 1940'erne Tyskland og de værdier og det menneskesyn der herskede der.

Jeppe, hvor har du lært at slå de blå partier over en kam og kalde dem 'det blå s.......hold'??????
.

Annonce