Annonce

3F-formand raser over afsløring og klimademonstranter blokerer Christiansborg

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Afsløringen af vikarbureauer, der søger ukrainske Krigsflygtninge til en løn på 70 kroner i timen, får bloet til at koge hos 3Fs nyvalgte forbundsformand, Henning Overgaard.

Og så var fredagstravle københavnere vidner til en fysisk klima-blokade af Christiansborg.

Det er blandt de historier, du kan læse her i Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik.

 

3F-formand efter afsløring: Jeg er rasende

”Arbejdsgivere, der tilbyder ukrainske flygtninge børnelønninger på 70 kroner i timen. Det er simpelthen noget forbandet svineri. Det kan ikke nytte noget, at mennesker, der er flygtet fra krig og død og ødelæggelse, de skal her til Danmark, og så skal de udnyttes af sådan nogle banditter. Det synes jeg ikke er okay.” sådan lyder det fra 3Fs forbundsformand Henning Overgaard i et videoopslag på Facebook.

Anledningen til Overgaards raseri er Fagbladet 3Fs afsløring af, at vikarbureauer opslår ledige job til ukrainske krigsflygtninge til en løn, som er langt under danske standarder.

"Det kunne være undgået, hvis man i særloven havde lagt mere vægt på, at ukrainske flygtninge får et CPR-nummer, skattekort og en bankkonto inden de kommer ud på arbejdsmarkedet – og at man ikke havde tilladt ansættelser uden opholdstilladelse. Det har 3F anbefalet fra starten!” skriver Henning Overgaard på Facebook.

 

Klimademonstration blokerer broerne ved Christiansborg

"You are not alone!"

Sådan lyder det insisterende fra de viljefaste aktivister i klimabevægelsen, Extinction Rebellion, som fredag eftermiddag gør stædigt oprør midt på gaderne omkring Christiansborg.

Demonstrationen finder sted på broerne omkring Christiansborg. Her blokerer klimaaktivisterne for biler og travle cyklister. Politiet har store problemer med at rydde broerne. For hver gang de får fjernet én klimaaktivist, myldrer én, to, tre nye aktivister til for at sætte sig på gaden.

Politiet binder hver enkelt aktivist om håndleddene med clips, og to betjente bærer tålmodigt hver enkelt aktivist ind på fortovet. Slaget mellem politi og klimaaktivister bølger frem og tilbage i timevis, mens de kompromisløst og vedholdende synger "you are not alone!"

Extinction Rebellion demonstrerer i Stormgade ved Christiansborg Foto: Sofia Amallie Markhi

 

Nye kandidater til faglige poster

52-årige Per Chrone Jespersen, der i dag er sekretariatsleder i 3F, har ifølge A4Overenskomst som den første bebudet sit kandidatur til posten som forbundssekretær, som er ledig ved 3F's kongres til september.

A4Overenskomst kan også fortælle om et uventet kampvalg om formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening, hvor Signe Færch nu udfordrer den siddende formand Mads Bilstrup

 

Mette F. skal tale havvind med europæiske kolleger

Statsministeren er senere på måneden - den 18. maj - vært for europæisk topmøde om havvind i Nordsøen.

Topmødet skal ifølge en pressemeddelelse fra Statsministeriet styrke Danmarks ambition om at forsyne EU med grøn energi.

På gæstelisten står EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, Tysklands kansler, Olaf Scholz, Nederlandenes premierminister Mark Rutte og Belgiens premierminister Alexander De Croo.

"Europa skal hurtigst muligt være uafhængig af russisk gas. Danmark vil gå forrest og bane vejen for, at Nordsøen bliver et grønt kraftværk for hele Europa baseret på dansk teknologi og danske erfaringer," udtaler statsministeren i pressemeddelelsen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det blå svindlerhold kender INGEN grænser for udbytning af mennesker. Husk det til næste gang du skal afgive din stemme til det kommende folketingsvalg. Og hvis du vil undgå et samfund, hvor dine børn bliver økonomisk udbyttet af mennesker fra det blå svindlerhold, så skal du sætte dit kryds på Socialdemokratiet eller et af de andre røde partier. De Radikale regnes ikke med her.

Og en stemme på Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige er en stemme på det blå menneske udbyttende blå svindlerhold. At det forholder sig sådan er nu igen bevist.

Det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det blå menneske udbyttende blå svindlerhold <<< ny variant

tak til den blå smølf (Jeppe) for at holde os orienteret
.