Lobbyist vil have Hækkerups kreds

Socialdemokratisk folketingskandidat melder sig på banen til at afløse Nick Hækkerup i Hillerød.
Foto: Privat
Folketingskandidat Fie Hækkerup (S), 2019
Socialdemokraterne i Hillerød skal have ny folketingskandidat i stedet for Nick Hækkerup, der 1. maj meddelte, at han stopper i politik for at blive cheflobbyist for de danske bryggeri-virksomheder som direktør i Bryggeriforeningen.

Og nu har den første kandidat, Fie Hækkerup, meldt sig på banen, som Nick Hækkerups afløser.

Det skriver hun selv på Facebook.

"Jeg har over de sidste par dage fået rigtig mange henvendelser fra folk i min hjemby, Hillerød, og fra Gribskov, efter at Hillerødkredsen nu er blevet ledig.

"De spørger mig, om ikke jeg vil komme hjem og stille op som lokal kandidat til folketinget – og til det har jeg kun kunnet svare, at der ikke er noget, jeg hellere vil!" skriver hun.

Fie Hækkerup har i et år været folketingskandidat i Lyngbykredsen, men ved at flytte til Hillerød, hvor hun er født og opvokset, øger hun markant sine muligheder for at blive valgt.

Sikker kreds

Hillerødkredsen, der dækker Hillerød og Gribskov kommuner, har nemlig givet valg til en socialdemokrat ved samtlige folketingsvalg siden 1957.

Det samme kan ikke siges om Lyngbykredsen, der ikke har givet valg til en socialdemokrat siden valget i 1998, hvor Lise Hækkerup blev valgt.

28-årige Fie Hækkerup arbejder til dagligt som public affairs konsulent i den skandinaviske lobbyist-virksomheden Rud Pedersen.

Fie Hækkerup har en bachelorgrad i dansk og en kandidatgrad i kommunikation fra Københavns Universitet.

Hun er desuden tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum.

En del af klanen

Fie Hækkerup er i øvrigt datter af Nick Hækkerup og kommer fra en familie, der som bekendt har sat et stort præg på dansk politik, siden den første grundlov blev vedtaget i 1849.

Familien Hækkerup tæller således adskillige socialdemokratiske ministre, folketingsmedlemmer og borgmestre.

Førnævnte Lise Hækkerup var i øvrigt Fie Hækkerups farfar Klaus Hækkerups bror Hans Hækkerups kone. Eller hendes fars tante om man vil.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

25. maj 2021: "Jeg vil gerne være folketingskandidat og vælges, fordi jeg mener, at jeg har noget at byde ind med ...". https://piopio.dk/naeste-generation-af-haekkerup-vil-i-folketinget
Hvad har du af erfaring at byde ind med Fie, dette:

2017 - 2019: Student Assistant, The Danish Agency for Labourmarket and Recruitment, Directors Office
2014 - 2017: Assistant, Bro Communication
2018-2020: Master in Communication, University of Copenhagen
2015-2018: Bachelor in Danish, University of Copenhagen

Nå ja, efternavnet kompenserer nok for den manglende erfaring
.

Hej Kurt Jensen
Kender du Fie Hækkerup ? Jeg gør ikke - endnu.
Synes dog, du giver udtryk for en nedværdig holdning over for et ungt menneske, der gerne vil involvere sig i politik. Held og lykke til de unge mennesker, som vælger at gøre det, inkl. Fie Hækkerup.

Lone, jeg kender ikke Fie Hækkerup.
Men jeg savner information om hvad Fie H. har af kvalifikationer, eller mener du at det er nok at hedde Hækkerup?

Tilsvarende for Nikoline Linnemann Prehn.
Her skrev Sonja Harder - 19 marts, 2022 - 01:09 - #21423:
"Socialdemokratiet har gennem årene haft en del familier, der var dygtige politikere, så hvorfor dog underkende familien Prehns datters politiske begavelse???". Jeg savner dokumentation for den 'politiske begavelse'!
.

Vi er måske også nogle her i Netavisen Pio savner dokumentation for din begavelse, når vi læser den stribe af kommentarer du har til Jeppe Lindholm, hvor du i det uendelige gentager det han skriver:
Det blå svindlerhold,
efterfulgt af din egen version
Det røde svindlerhold har hentet den etbenede pirat til Danmark.
Og det var så din kommentar, men hvad bidrager det med i forhold til Jeppes kommentar og det som står i artiklen, men du kan vel forklare hvad din højere mening er med disse intetsigende kommentarer, vi venter i spænding.

Bent, inden jeg svarer, kan jeg så ikke få den efterlyste information / dokumentation???

Hun er en karriereakademiker, ligesom resten af den danske Kim-familie. Undskyld, jeg mente Hækkerup. Nick Hækkerup var dum at rulle vinduet ned til pressen og smilende sidde som den slange han er, og fortælle at han kun havde givet statsministeren få dages varsel. Med et trylleslag var S-politikken forkastet og ligegyldig. Værsgo, masser af alkohol til de unge, sagde den nye ølbrygger fra en af de sidste ture i ministerbilen. De er pisseligeglade, og i øvrigt var han en elendig justitsminister, som kun er blevet holdt i ørerne af Peter Skaarup og ikke af statsministeren.

De unge kandidater og folketingsmedlemmer behøver ikke at have erfaring eller vide noget om de voksnes verden. De skal bare mene og stemme som ledelsen giver ordre til.
Fx. er det mere end besynderligt at ALLE, både kandidater og folketingsmedlemmer stemmer ja til forsvarsforbeholdet.
Selv om rigtig rigtig mange socialdemokrater vil stemme nej.
Det giver stof til eftertanke, om ens fremtidige medlemskab.

For det første: Hvis man gerne vil have unge i politik, så er det nok begrænset hvor meget erfaring, man kan forlange at de har på CV’et.
I Hillerød vil vi gerne have en ung, en der er lokal og en der har gejsten til at kæmpe for de vigtigste socialdemokratiske mærkesager. Det har Fie. Vi kender hende i Hillerød, og hendes politiske begavelse har vi set udfolde sig da hun var formand for Frit Forum.
At hun hedder Hækkerup har ikke direkte noget med sagen at gøre, og så alligevel … Dr man vokset op med at derbliver diskuteret politik hen over middagsbordet på daglig basis, så kan det jo nok ikke undgås at der kommer en politisk forståelse og viden, som andre først skal til at lære når de bliver voksne.
At kvinden er begavet kan man høre når hun holder taler … og så kræver det jo trods alt også at man har en smule mellem ørerne at tage en master i kommunikation og en bachelor i dansk.

"I Hillerød vil vi gerne have en ung ..." og der er KUN Fie at vælge imellem?

"hendes politiske begavelse" utroligt, endnu et barn af en politiker der er politisk begavet.

Og sandelig, hun er også "... kvinden er begavet..." og "... har en smule mellem ørerne ...".

Men erfaring? "så er det nok begrænset hvor meget erfaring, man kan forlange at de har på CV’et". Netop, og derfor er det at skyde over målet at starte i folketinget. Hvorfor ikke starte i kommunalpolitik, hvor følgerne at forkerte beslutninger være begrænsede til kommunen.

Louise, din kommentar bekræfter til fulde at Fie's største aktiv er efternavnet
.

For det første: Hvis man gerne vil have unge i politik, så er det nok begrænset hvor meget erfaring, man kan forlange at de har på CV’et.
I Hillerød vil vi gerne have en ung, en der er lokal og en der har gejsten til at kæmpe for de vigtigste socialdemokratiske mærkesager. Det har Fie. Vi kender hende i Hillerød, og hendes politiske begavelse har vi set udfolde sig da hun var formand for Frit Forum.
At hun hedder Hækkerup har ikke direkte noget med sagen at gøre, og så alligevel … Dr man vokset op med at derbliver diskuteret politik hen over middagsbordet på daglig basis, så kan det jo nok ikke undgås at der kommer en politisk forståelse og viden, som andre først skal til at lære når de bliver voksne.
At kvinden er begavet kan man høre når hun holder taler … og så kræver det jo trods alt også at man har en smule mellem ørerne at tage en master i kommunikation og en bachelor i dansk.

Døtre og sønner er nu blevet til “influencere” og lobbyister!

Det er jo interessant!

Måske datter Fie har prikket farmand Nick på ryggen og sagt:

- Nu er jeg klar!

- og skal du holde til du bliver 70 skal du over i det private og have et lobby-job, der kan supplere pensionen!

- Ring til Mette og sig jeg er klar!

Digitaliser folketinget. Det kan i en nær fremtid gøres gennem algoritmer, som hele folket så kan have adgang til at påvirke med input. Algoritmen vil således blive tilrettet løbende til at repræsentere folket direkte i realtime. Alt hvad du skriver vil blive et led i beslutningsprocessen som styrer Danmark.

Hvad venter vi på? Folketingsalgoritme nu.

PS Det kan bruges over for ledige i landets jobcentre til at klarlægge deres rådighed over for arbejdsmarkedet, så kan det vel også styrer landet. Eller bliver ledige bare skubbet rundt i jobcentrene gennem tilfældigheder denne algoritme finder på? Digitaliseringsstyrelsen er gået i gang med at finde muligheder for at implementere (hedder det vist nok) algoritmer overalt i det offentlige til at styre borgerhenvendelser og sagsbehandling. Målet er at frigøre mindst 10.000 offentligt ansatte og gøre dem til en del af arbejdsudbuddet. Så folketinget tror på algoritmer til at løse alle udfordringer. Så next step folketinget. Ha ha ha

Jeppe, vil du så afskaffe folketingsvalg?

Er det virkeligt nødvendigt med 175+2+2 medlemmer i folketinget? ('Målet er at frigøre mindst 10.000 offentligt ansatte')
.

De politiske familieklaner fungerer som som Kongehuset. Her fødes man til poster, og magten går i arv.
Demokratisk - ?

Sikke dog en gang vrøvl. Kongehuset har arvefølge i,h,t, kongeloven/grundloven.
For politikere gælder at de bliver opstillet af medlemmerne i det parti de tilhøre, men i sidste ende er det vælgerne som bestemmer hvem der bliver valgt uanset "navnelighed". Det skal godt nok være en "storfamilie" hvis de alene skal bestemme om et af deres familiemedlemmer skal vælges.

Annonce