LA-profil kræver millionbøder fra klima-demonstranter

Bødestraffen ved fysiske blokader skal svare til den skade, det gør på os andre, mener den liberale politiker.
Ole Birk Olesen (LA) vil give millionbøder til demonstranter
Fredag i sidste uge var Christiansborg scene for en demonstration organiseret af bevægelsen ”Extinction Rebellion”, som i protest mod Folketingets klimapolitik i flere timer blokerede kørende trafik på tilkørselsbroer og gader omkring Folketinget.

Aktionen fik folketingsmedlem for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen til at lade sig forevige i en video optaget foran de demonstrerende aktivister.

Her lancerede den liberale politiker et forslag om, at politisk motiverede demonstranter, der blokerer gader og veje, skal straffes med bøder op til en million kroner afhængig af om en blokade rammer mere eller mindre kritiske trafikknudepunkter.

Afskrækkelse

”Bødestraffen skal stå mål med den skade, man gør på samfundet. Det kan måske afskrække sådan nogle mennesker fra at gøre sådan nogle ting og det er det, vi gerne vil,” lyder det fra Ole Birk Olesen i videoen, som efterfølgende er slået op på Facebook.

politisk motiverede demonstranter, der blokerer gader og veje, skal straffes med bøder

Her uddyber den liberale politiker, at forslaget især er rettet mod såkaldt ”rabiate venstreorienterede”:

”Så har rabiate venstreorienterede igen spærret trafikken i København. Det skal være slut. (…) Bødestraffen skal svare meget mere til den skade, de gør på os andre. LA foreslår op til én million kroner. Så kan de lære det,” skriver Ole Birk Olesen.

placeholder

Netavisen Pio har bedt Ole Birk Olesen uddybe sit forslag. Vi ville blandt andet spørge, om det er særligt liberalt, at begrænse ytringsfriheden og give politiet mulighed for at udskrive store bøder til blokerende demonstranter.

Hvad med tilfældige tilskuere?

Vi ville også gerne vide, hvordan LA-politikeren konkret vil sikre sig, at de massive bøder ikke rammer deltagere, som ikke er en del af en blokade, eller som blot er til stede som tilfældige tilskuere.
Det har ikke været muligt at få et interview med Ole Birk Olesen, men i et SMS-svar skriver han blandt andet:

”Folk spilder værdifuld tid til og på vej fra arbejde, vareleverancer forsinkes, forældre når ikke at afhente børn i institution før lukketid og meget, meget mere,” skriver Ole Birk Olesen.

Der skal arbejdes videre med en konkretisering

”Vi vurderer, at en bødestørrelse på op til en millioner kroner i hvert fald ikke er for lidt i forhold til de samlede omkostninger, som de mest indgribende vejspærringer påfører resten af samfundet,” siger Ole Birk Olesen, som dog anerkender, at der udestår et arbejde med at afgrænse præcis, hvem der skal rammes, og hvad der skal til for at udløse de voldsomme bødestraffe.

”Der skal arbejdes videre med konkretisering af, hvem der skal betale bøden. Der er umiddelbart to veje at gå: Enten at pålægge arrangørerne af vejspærringen at betale bøden. Eller at tildele den i forening til de mennesker, som ikke fjerner sig fra vejbanen, efter at Politiet har påbudt dem at gøre det,” skriver Ole Birk Olesen til Netavisen Pio.


 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er en lille ensom mand i en by i Rusland hvis magtudøvelse er skræmmende tæt på disse forslag.

XR kan næppe betegnes som venstreorienteret, det ligner at de er deres egen strømning, bare endnu et fejlskud fra fra den anti-anti-borgerlige boble.

Men dén dér med erstatning for gjort skade...... Hvad så med de forskellige folketingsflertal der har påført landets borgere (som jo er samfundet) tab i milliardklassen i en håndfuld tilfælde siden 2001?

Det var da en god ide - at sagsøge politikerne for misrøgt. Men bortset fra det var inde på hjemmesiden hos Extinction Rebellion for at se hvad de er sure over. Det var en fuser. Jo, de er sure over regeringens "kriminelle passivitet" på klima- og miljøområdet og så var der også lidt om biodiversiteten.
Ingen fakta, ingen viden, slet ingen videnskab, bare civil ulydighed anvendt destruktivt. Fortabt ungdom. Suk.

"var JEG inde på hjemmesiden" skulle der stå.

Hvis ikke det var for "rabiate" venstreorienterede, så var almenheden slet ikke blevet klar over, hvor alvorlig denne her klimakatastrofe er ved at udvikle sig. Det her parti Liberal Alliance - Købt og betalt af Lars Sejer Christensen for at beskytte ham og sine fra høtyvene - har for få år siden benægtet at denne her klimakatastrofe er menneskeskabt på bedste Trump fake-news maner. Det er ligeledes den slags mennesker som Ole Birk Olesen og hans ultra rabiate højreorienterede kammerater, som er den direkte årsag til klimakatastrofen har fået lov til at udvikle sig så katastrofal, som det er tilfældet uden at der blev grebet ind rettidigt. I over 50 år, sikkert længere, har det været kendt, at den menneskeskabte klimakatastrofe er på vej. Men gennem penge stærke lobby organisationer er offentligheden blevet manipuleret, snydt og ført bag lyseset af hensynsløse kortfristede penge interesser. Interesser som personer som Ole Birk Olesen og hans liberal alliance støtter og arbejder for som nyttige politiske idioter.

Det blå svindlerhold er direkte ansvarlig for der ikke er blevet grebet ind i tide før det blev for sent at afværge en menneskeskabt klimakatastrofe. Mere rabiat kan noget overhovedet ikke være.

Det blå svindlerhold

GAB!

zzzZZZ ZZZZZZZ
.

Mon de Liberale alle har gået på Herlufsholm , der hvor man straffer hinanden korporligt? De Liberale tåler ikke andre end sig selv

Mon de Liberale alle har gået på Herlufsholm , der hvor man straffer hinanden korporligt? De Liberale tåler ikke andre end sig selv

Det er da ikke nogen helt dårlig ide, at de der udleder CO2 og andre drivhuseffektmidler bliver gjort erstatningspligtige over os andre og kommende generationer.

Et argument fra den amerikanske olieindustris lobbyister var i 80'erne, at CO2 udledningen var godt for naturen og gav flere grønne skove, da CO2 er en væsentlig del af plantelivets, og dermed livets, eksistensgrundlag.

Jo. Gode argumenter er der nok af. Selv dem som ødelægger alt. Desværre har vi ikke politikere, som er kloge nok eller interessere sig for en tidshorisont som går længere end til næste valg. Demokrati er godt og skal bredes kloden rundt. Men det kan vise sig at have en alvorlig uoprettelig fejl, da det føre til enorm mange kompromiser og politiske fejlbeslutninger.

Så ender demokratiet i virkeligheden med at blive Jordens undergang? Ja, det må tiden jo vise de kommende 100 år.

Hvor ville man dog ønske, at Extinction Rebellion og ligesindede i stedet var på den modsatte side af sagen, så de der kunne støde folk væk fra tilslutningen til de tossede konspirationsteorier om klimaforandringer som et fupnummer, noget helt naturligt, eller noget ikke så slemt.

Tilfældigvis har jeg netop i går læst om elmetræer i Danmark, så jeg citerer fra Wikipedia (minus stavefejl):
"Elm indvandrede først i Danmark lang tid efter istidens afslutning cirka 7.000 f.kr. ved starten af den atlantiske varmetid, hvor klimaet var varmere end i dag."
Afbrændingen af fossile stoffer er altså ikke hele sandheden om klimaforandringerne.

Jamen det er da sandt, at klimaet hele tiden er under forandring. Der har siden istiden for 20000 år siden været en konstant bevægelse med ganske langsomme udsving begge veje men stadigt med kurs mod varmere klima, som du kan se på linket her:

http://gfx.tv2.dk/images/redaktioneludvikling/assets/2019/temperatur_his...

Så det er stille og roligt gået lidt frem, lidt mindre tilbage, lidt frem igen osv. osv. gennem tusindvis af år.

Det er kun de senere årtier, der adskiller sig fuldstændigt fra det billede. Og det skyldes drivhusgasser.

Tak for linket. To af de tre sidste scenarier har IPCC mig bekendt nu taget afstand fra, og de er landet på det mest konservative scenario, så slå bare koldt vand i blodet. Det gør IPCC.

Gunnar Johansen, klimaforandringen skyldes menneskers levevis syd for Sahara. For her brænder de træ af hver eneste dag ind og ud for at lave deres mad. Det har selveste Pernille Vermund konkluderet sig frem til. Og så må det jo være rigtig.

Politikere der udtaler sig om klimaforandringer, er sjældent troværdige. Videnskab er videnskab, politik er noget helt andet.

Gælder dette også i forbindelse med afvikling af fodboldkampe?

Hvad med Tour De France til sommer, som kommer til at blokere trafikken København rundt, samt Syd Danmark. For slet ikke at tale om total blokering af Storebæltsbroen. Hele Danmark går i stå pga. en flok cykel bøller.

Det må godt nok afkræve en enorm million bøde fra Liberal Alliance.

Demokrati er en svær øvelse!

Demonstrationer er endnu sværere!

Begge dele koster umådelige beløb for dem det går ud over!

Blot flertallet er bag! Så er lovhjemmelen hjemme! Og et hel erhverv kan stryges fra landkortet!

Nogle kæmper for at erhverv skal være bæredygtige, hvilket betyder at dine børnebørn og oldebørn også kan udøve dem og leve af dem.

Men måske skal dine børn oftes for sagen! Det mener i hvert fald Greta Thunberg og andre med hende!

Så de ofrer sig!

Det er den viden de har! Og alle andre skal derfor også ofres!

Præcist den klimakamp som Putin også har iværksat!

Aldrig har en enkelt mand fået så mange mennesker til at spare på energien!

En klima-banner-fører af rang!

Europa vil nu udfase al olie og gas fra Rusland.

Og Mette Frederiksen vil som følge af Putins grønne freds missioner 4-doble vind- og solenergi i Danmark!

Hvad Fridays for future ikke formåede at klare efter et års demonstrationer og endda taler i FN, klarede Putin ved sine fredsdemonstrationer på blot to måneder.

Fossilt brændstof ud af Europa inden 2030!

Spørgsmålet er blot hvad skal demonstrationerne koste!

Skal omkostningerne sættes i forhold til de klimamæssige gevinster?

Skal omkostningerne sættes i relation til det demokratiet ikke formåede i årtier?

Cost benefit for samfundet som helhed plejer at være LAs paradedisciplin!

Måske d3,onstranter ligefrem skal belønnes bagud, hvis det viser sig at de udførte de demokratiske forandringer som politikerne ikke orkede fordi de kravlede rundt oppe i træerne.

Ved jorden at blive det tjener os bedst! Og de jordnære kender slammet fra Lynetteholmen.

Demokrati er en svær disciplin!

I Danmark. I Rusland! I hele verden!

Ind imellem rammer nogle iværksættere en guldåre!

Og dansen om guldkalven kan fortsætte i endnu bibelsk tid!

I dit ansigts sved skal du kæmpe for livet!

I Ukraine står marker, havne, byer og klima på spil.

Men i vesten har folket aldrig været så klima-bevidst!

Thi nu ved de på egen krop og pengepung hvad klimaet koster!

15,99 for en liter benzin og til jul 20,99.

”Der skal arbejdes videre med konkretisering af, hvem der skal betale bøden. Der er umiddelbart to veje at gå: Enten at pålægge arrangørerne af vejspærringen at betale bøden. Eller at tildele den i forening til de mennesker, som ikke fjerner sig fra vejbanen, efter at Politiet har påbudt dem at gøre det,” skriver Ole Birk Olesen til Netavisen Pio.

LA forbereder sig allerede til kampen imod Danmarks gule veste!

Når de fattige og røde går til kamp mod de grønne og røde!

Putin har valgt en anden vej! Stjæle fra naboerne!

Som i ethvert demokratisk land med lovhjemmelen i orden!

Spørg blot minkavlerne!

Snart bliver det gartnere, landmænd og fiskere og arbejdere på Aalborg Portland!

LA giver dem ikke en chance!!!

Og imellem to valg kan folketingsflertallet nedlægge flere havne på Vestkysten end Putin kan nå på den ukrainske Sortehavskyst!

Forskellen på Danmark og Rusland er demonstrationer! Intet mindre! LA går nu Putins veje!

Demokrati koster! En spærret vej!

Diktatur koster! En vej med landminer og murbrokker og livløse lig!

I 50 år har mennesker som Ole Birk Olesen fra det blå svindlerhold blokeret for en opbremsning af klimaødelæggelsen. 50 år. 50 afgørende år. Ifølge FN's seneste klimarapport har menneskeligheden nu kun 3 år tilbage for at få bremset drivhusgasudledningen før situationen endegyldigt ikke længere kan reddes. Og det i en verden, hvor forbruget bare stiger og stiger. Dagligt løftes op mod 432.000 mennesker ud af fattigdom og forvandles til økonomiske forbrugere som du og jeg. Det svarer til Danmarks befolkning på bare 14 dage. Omsat til drivhusgasudledning svarer det i omegnen af 38.000.000 tons yderligere pr. 14 dag oven i den udledning som i forvejen finder sted.

De 50 års klimaindsats det blå svindlerhold har blokeret for er uden sidestykke den største katastrofe i menneskeligheden historie og langt langt være end en atomar 3. verdenskrig. Men udsigten til en atomar 3. verdenskrig er følbar, fordi den i teorien kan udløses i dag. Hvorimod en klimakatastrofe er noget de fleste forbinder med en fjern fremtid som ingen gider at bekymre sig om. Og denne kortsigtede livsindstilling har det blå svindlerhold udnyttet til fulde ved hele tiden at anse økonomi, vækst og profit som gode ansvarlige blå svindlerhold dyder og langt langt vigtigere end en flok langhårede hippe klimaforsker nørdes mange årige advarsler.

En flok arrogante magtsyge ignoranter. Ikke så sært vi har en verden på randen af afgrunden med de værdier og prioriteringer der foretages gennem årtiers politiske fejlbeslutninger. Og i stedet for at rette op giver det blå svindlerhold bare endnu mere gas mod afgrunden alt i mens de forklarer vælgerne det skam er den rette medicin, den rette vej at gå med mere af det samme, som har forårsaget hele det katastrofale verdensbillede der venter os forude for først og fremmest de kommende generationer.

Og husk. Når dagen oprinder, så kan du takke det blå svindlerholds ansvarlighed og ordentlighed for ulykkerne.

Annonce