Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/sorenpind/status/1522881843657416708

Annonce

Pind i modvind: “Skingrende vanvittigt”

Sammenligner voldskulturen på Herlufsholm med MeToo-sager i Socialdemokratiet
Den tidligere fremtrædende Venstre-mand, tidligere justitsminister Søren Pind, er havnet i strid modvind på det sociale medie Twitter.

Anledningen er, at Søren Pind i et tweet sammenligner MeToo-sager i Socialdemokratiet med den voldskultur og årtiers krænkelser på Herlufsholm Kostskole, som en TV2-dokumentar forleden afdækkede.

“Ingen krævede Folketinget lukket på grund af Jeppe Koefoed (Udenrigsminister Jeppe Kofod, red.). Ikke desto mindre kræver dem, der ikke gjorde det, Herlufsholm i kæde og lænker. Bvadr,” skriver Søren Pind på Twitter lørdag.

placeholder

Søren Pind henviser sandsynligvis til sagen om, at Jeppe Kofod for 14 år siden havde sex med en 15-årig pige på et DSU-kursus, hvor Kofod optrådte som oplægsholder. En episode som dengang kostede Kofod alle hans ordførerskaber i Folketinget.

Tidligere særlig rådgiver for tidligere kulturminister Joy Mogensen, Kasper Fogh Hansen, der for knap tyve år siden, som tidligere Herlufsholm-kostskoleelev stod frem og fortalte offentligheden om voldskulturen og grove krænkelser på den prestigefyldte kostskole, er vred over Pind-tweetet:

Det stikker totalt af for dig Søren

“Hvilke børn har Jeppe holdt nede i sengen, tævet, og proppet sine fingre op bagi for at ydmyge? Hvilke børn har han bundet og efterladt under den kolde bruser. Det stikker totalt af for dig Søren,” skriver han på Twitter.

“Hvad tænker du på menneske?”

Svaret fra Kasper Fogh Hansen får Søren Pind til at svare et “Frank?”

Her må Søren Pind formodes at henvise til tidligere overborgmester i København Frank Jensen (S), der måtte gå af som overborgmester, fordi han blev afsløret i gennem årene at have krænket en række kvinder, herunder yngre kvindelige partifæller og medarbejdere.

Den nye Pind-melding gør kun Kasper Fogh Hansen endnu mere vred:

“Igen - hvad tænker du på menneske, det er vold mod børn?”

Søren Pind føler nu behov for at uddybe sine synspunkter nærmere - og henviser derfor til et længere opslag på Facebook:

Sagen om Herlufsholm er - naturligvis - forfærdende

“Sagen om Herlufsholm er - naturligvis - forfærdende. At nogle elever er blevet udsat for ting som beskrevet kan ikke forsvares. Så enkelt er det,” skriver Søren Pind blandt andet og fortsætter:

“Lige så enkelt er det, at bestemte politikers adfærd ift. denne sag er ufattelig hyklerisk. Lad mig spørge: Da vi oplevede Carsten Hansen sexchikanesag, Frank Jensens sag, Jeppe Koefoeds (Jeppe Kofod, red.) sag - var der da nogen, der mente, der skulle lovgives om Socialdemokratiet? Eller at socialdemokratiet skulle lukkes?”

placeholder

Får Twitter-stryg

Tilbage på Twitter får Søren Pind twitter-stryg af en del Twitter-brugere:

“Det bedste forsvar er et angreb. Forhold dig dog til problemet på Herlufsholm, hvor en forsvarlig bestyrelse nu har fyret rektor og afskaffet Præfekt-ordningen. Det er mere end man kan sige om dit Tweet,” skriver Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Fællestillidsmand for sceneteknikerne på Det Kgl. Teater, Nicolai Bentsen, betegner Pind-tweetet som “skingrende vanvittigt”:

“Skingrende vanvittigt tweet. Hvordan kan man like sådan en gang galoperende whataboutism medmindre man er komplet ligeglad med ofrene ?”

Direktør i Metroselskabet, Louise Høst, der er tidligere sekretariatschef i Socialdemokratiet og pressechef i LO, melder sig også som Pind-kritiker:

“Det afgørende skel er, om en hændelse (i dette tilfælde virkelig mange hændelser) er en del af en systematisk og strukturelt understøttet kultur. Selvom der har været mange metoosager i FT, så mener jeg faktisk ikke, at de var strukturelt understøttede som fx med præfektsystem.”

Pind: Jo, det er mig

Flere på debattråden, blandt andet Hans-Henrik Ellekær, spørger Søren Pind, om han virkelig står bag tweetet eller om nogen måske har lavet et fake tweet i Pinds navn:

Jeg bliver nødt til at spørge - er denne profil Søren Pinds

“Jeg bliver nødt til at spørge - er denne profil Søren Pinds?”

Hver gang bedyrer Pind, at han faktisk står bag tweetet ved at henvise til hans uddybende kommentarer på hans Facebook-opslag.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg og næsten alle andre er blokeret af Søren Pind, så det er kun nogle ganske få, der er i stand til at modsige ham og hans skriblerier, så en egentlig mediestorm er han garderet imod.

Ind i mellem er Pind vanvittig at høre på, og han "forsvarer" handlinger som ydmyger børn, Begge de to politikere har taget konsekvensen af deres handlinger og gået gennem en gang spanking uden lige i pressen flere år efter episoden, skal vi grave i historierne i Venstre 15 år tilbage. Er det det han vil have. Stik piben ind Pind, du er ude over kanten her.

Det er nu sjovt at se, hvem der kampklare kommer springende op af hullerne, når de riges helt egne institutioner kommer under beskydning.

Der findes sikkert eliteskoler over hele verden - det er der nok næppe tvivl om. Helt fint.
Men - skal fremtidens elite verden rundt opdrages med tæsk og ydmygelser - eller spurgt på anden måde - er elitens forældre anderledes end ordentlige folk der har mindre trang til at sende deres børn til tæsk og mishandling?

Man må jo går linen ud for at forsvare ordentligheden. Ærlig talt så ligner de Konservative mere og mere et gammelmandsparti, undskyld i gamle koner derude, som forsøger at finde tilbage til de gamle dage da spanskrøret var fast inventar under kateteret. Det var den gang, da pædagogik var lig med en omgang tæsk og ordblinde blev betragtet som dovne og uduelige.

Så er du retro 50'er, så skal du Søren-Pind stemme på Pappe & Co. Indbegrebet af de gode gamle dage, hvor folket kendte sin plads og adlen følte sig som Gud.

Annonce